mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Link'i mevcut mu acaba pedlerin hocam rica etsem sizden
Ben buradan almıştım, biraz değişik göründü gözüme bir de biraz daha genişlemiş. Polisaj için kesinlikle yetersiz. Ben 3 aşama olarak aldığımda 3ü de yumuşak-orta arası geldi. Fiyatlarda şuan yüksek görünüyor. Bence şuan ülke içinden tedarik etmek daha mantıklı.
US $3.99 50% OFF|SPTA 3

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ben buradan almıştım, biraz değişik göründü gözüme bir de biraz daha genişlemiş. Polisaj için kesinlikle yetersiz. Ben 3 aşama olarak aldığımda 3ü de yumuşak-orta arası geldi. Fiyatlarda şuan yüksek görünüyor. Bence şuan ülke içinden tedarik etmek daha mantıklı.
US $3.99 50% OFF|SPTA 3
Anladım ilginiz ve aktardıklarıniz icin cok tesekkur ederim.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık, kara kışa hazır artık:kovboyyx:. Flowey R1'i kullanırken cildimizde tahriş yaşadınız mı bende oldu da bana özel mı merak ettim:D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık, kara kışa hazır artık:kovboyyx:. Flowey R1'i kullanırken cildimizde tahriş yaşadınız mı bende oldu da bana özel mı merak ettim:D
Teşekkürler :)
Bayadır nitril eldivenle yıkıyorum. Normal şampuan bile elimi tahriş ediyor. Muhtemelen beni de tahriş ederdi yani

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Kışa hazırlık ekibi '' mission completed''. :D :D Ellerinize sağlık.

@Dr HCD R1'i kullanırken illa ki tahriş oluyor ama bayadır işde de eldiven kullanmıyorum, artık eller kimyasala alışıyor herhalde şimdilik 1:3 haliyle elime zarar vermemeye başladı. :D Ellerim biraz nasırlı gibi olduğundan herhalde. :)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kışa hazırlık ekibi '' mission completed''. :D :D Ellerinize sağlık.

@Dr HCD R1'i kullanırken illa ki tahriş oluyor ama bayadır işde de eldiven kullanmıyorum, artık eller kimyasala alışıyor herhalde şimdilik 1:3 haliyle elime zarar vermemeye başladı. :D Ellerim biraz nasırlı gibi olduğundan herhalde. :)
Teşekkürler kardeşim valla bu sene okul da iyice yoğun olacağından çok iyi oldu bu hazırlık. Benzinlik yıkamasında tek özlediğim şey tazyikli su olmuş :D geri kalan her şey kargaşa, curcuna ve telaş :D

Kimyasallar konusunda da bir dönem benim de baya öyle nasır gibi olmuştu kışın. Sonra baktım oralar yarılıp iyice yara olmaya başlayınca forumda da bolca gördüğüm nitril eldivenle tanıştım. O gün bu gündür eldivensiz dokunmuyorum. Hele ki Bi b33 kabına dokunma sonrası eldeki o kuruluk 1 ay geçmemişti. Gerçi şimdi de nitril eldiven fiyatları Bi dünya olmuş, alternatif çözümler arıyorum. Çünkü durdukça çürüyor mu napıyorsa kopmaya başladı eldivenler.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline koluna sağlık bizim mekanın tadı çok başka ama bir türlü denk gelemedik, oranın kıymetini bil vallahi Keçiörenden kalkıp geliyorum en kötü iki haftada bir kere Bizden görüp mü heveslendiler bilemedim ama oraya da detay üzerine bir dükkan açıyorlar en sonunda :deli: :komik:

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline koluna sağlık bizim mekanın tadı çok başka ama bir türlü denk gelemedik, oranın kıymetini bil vallahi Keçiörenden kalkıp geliyorum en kötü iki haftada bir kere Bizden görüp mü heveslendiler bilemedim ama oraya da detay üzerine bir dükkan açıyorlar en sonunda :deli: :komik:
Teşekkürler abi. Valla pek tecrübem yoktu burada devam ediyordum hep. Ama sen diyince daha da kıymetini bilir oldum buranın :D bir denk gelemedik :( artık benzinlik yıkamaları başladı benim kış gelince, elbet denk geliriz :) açılan dükkan konusunda da nereden ilham aldılar bilmiyorum gölbaşında bu yazın 4-5 tane detailing işi yapacağını vadeden dükkan açıldı, moda oldu sanırım :) ama pek detailingle alakalı yok gibi hala :)

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Teşekkürler kardeşim valla bu sene okul da iyice yoğun olacağından çok iyi oldu bu hazırlık. Benzinlik yıkamasında tek özlediğim şey tazyikli su olmuş :D geri kalan her şey kargaşa, curcuna ve telaş :D

Kimyasallar konusunda da bir dönem benim de baya öyle nasır gibi olmuştu kışın. Sonra baktım oralar yarılıp iyice yara olmaya başlayınca forumda da bolca gördüğüm nitril eldivenle tanıştım. O gün bu gündür eldivensiz dokunmuyorum. Hele ki Bi b33 kabına dokunma sonrası eldeki o kuruluk 1 ay geçmemişti. Gerçi şimdi de nitril eldiven fiyatları Bi dünya olmuş, alternatif çözümler arıyorum. Çünkü durdukça çürüyor mu napıyorsa kopmaya başladı eldivenler.
Araya girmiş gibi olacak ama müsadenizle bende eldiven hakkında birşey demek isterim. B33 benimde elimdd tahriş vari bir dokuya sebeb olmuştu kuruluk falan bende de oldu. Ben o zamandan beri kadınların bulaşık eldiveni ni kullanıyorum. Bim'in eldiveni biraz daha iyi Sarı renkte olan. Eger görsel takıntınız yoksa iyi bir koruyucu tavsiye ederim. Hemen delinip yırtılmıyor elinize göre aldıgınızda.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araya girmiş gibi olacak ama müsadenizle bende eldiven hakkında birşey demek isterim. B33 benimde elimdd tahriş vari bir dokuya sebeb olmuştu kuruluk falan bende de oldu. Ben o zamandan beri kadınların bulaşık eldiveni ni kullanıyorum. Bim'in eldiveni biraz daha iyi Sarı renkte olan. Eger görsel takıntınız yoksa iyi bir koruyucu tavsiye ederim. Hemen delinip yırtılmıyor elinize göre aldıgınızda.
Estağfurullah :) benim de aklımda bu vardı açıkçası :) lastik parlatıcı ve plastik koruyucu ürünler dışındakilerin tamamı temizlik ürünü zaten. Yıkama esnasında da tak çıkar yapmıyorum hiç eldiveni. Bulaşık eldiveni alıp deneyeyim ben de :) öneriniz için teşekkür ederim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
@EmirhanYigiter sizin oradan ucuza eldiven ayarlasana foruma :)
Abi bende düşündüm de kendime bile almıyorum şuan. Mavi eldiven 70 küsür beyaz pudralılar 45-55 arasında. İhaleye girenlerde falan bazen çok daha aşağıya fiyatlar olabiliyor belki onlardan markasız nitril bulunabilir. Onun haricinde markalılar normalin en az 2-3 katı. Ben bir temizlikçilere bakıyım ne olmuş oralarda.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Estağfurullah :) benim de aklımda bu vardı açıkçası :) lastik parlatıcı ve plastik koruyucu ürünler dışındakilerin tamamı temizlik ürünü zaten. Yıkama esnasında da tak çıkar yapmıyorum hiç eldiveni. Bulaşık eldiveni alıp deneyeyim ben de :) öneriniz için teşekkür ederim.
Rica ederim.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Yaklaşık 1 ay sonunda ancak yıkama yapabildim. Arada bir kez çamurları akıtmak adına benzinlikte sade su tutup arkasından eve gelene kadar yüzeydeki suyun kabası aktı :) son yıkamada şok yaşamama soft99 şampuanın perdelemesinin yol açtığını anlamış oldum. Sade su tutup bırakmama rağmen geçenki yıkamaya göre daha fazla su itiş vardı(tabiki iyi değildi,kötü denecek boyuttaydı yüzey ama diğeri gibi berbat değildi :) )

Her neyse bu yıkamayı atlayalım :) aslında detaylıca bir yıkama için fırsat kolluyordum. Sağolsun @Mugzy Arda ve @EmirhanYigiter Emirhan kardeşim yetişti :D

Öncelikle kışın gelmesiyle benzinlik yıkamalarına geçeceğim yavaş yavaş. Bu sebeple prova anlamında yıkamayı orada gerçekleştireyim dedim :) amacım yüzeyi mümkün olduğunca Waxtan temizlemekti. Bu sebeple @Nobran hocamın da mekanı olan benzinliğe gittim yine :) ön yıkama olarak buranın köpüğünü kullandım ama sonraki seferlere ev13+secho ile gelirim.

Ön yıkama sırasında Jantlara r1 ve Wooden kit ile müdahale ettim. Davlumbaz ve lastiklere de b33+ceviz uyguladım

Daha sonra tek kova çoklu eldivene geçtim. Flowey 2.5 kullandım. Kokusu çok hoşuma giden bir ürün, temizlik kabiliyeti de yeterli geliyor. Bakalım kış şartlarında nasıl performans gösterecek :)

Daha sonrasında 1:1 flowey R10 uyguladım. Yüzeyde yine fazla demirtozu çıkmadı. Garajda kalması önemli etken sanırım.

Sonrasında ise durulayıp le bez ile kuruladım. Camlara da flowey S3 uygulayıp günü tamamladım. Yüzeyde neredeyse Wax namına bir şey kalmadı denecek seviyeye geldi.

Dışarıda korumasız halde fazla vakit kaybetmeden garaja sakladım hemen :D

Ertesi gün koruma işlemine geçmek için kalan işlemlere Arda ve Emirle devam ettik.

Kwazar içindeki flowey karışımı ile yine döndük aracın etrafını kabaca tozları akıtmak için

Ardından yine Bir Koch Fb ile geçtik. Önceki gün R10 yapmama rağmen fb sonrası yine tek tük demirtozu çıktı.

Ardından yaklaşık 3-4 aydır detaylı kil işlemi görmeyen yüzeyi eldivenle geçtik. Rehberliği için yine teşekkür ederim Arda ve Emir'e. Yüzeyde üçümüz de farklı alanlarda eldiveni sürtmemize rağmen bariz bir takılma gözlemlemedik. Fakat yine de komple geçtik, kışa sağlam hazırlık oldu :)

Ardından tüm yüzeyi m700 ile geçtik

30-40 dk kadar tinerin uçması konusunda şüphe kalmaması adına bekledik,hem de soluklandık. Bu boşlukta kapı kilit ve menteşelere tunap 901 uyguladık

Daha sonra kışa hazırlık olarak Finish Kare 1000P Wax uyguladık. Sürmesi çok kolay, silmesi de nispeten kolaydı. Uygularken DF aplikatör kullandım ilk kez. Baya rahatlık sağladı.

Yaklaşık 15-20 dk kadar sonra da spark Wax bezi ile sildim.

Kayganlık olarak hoşuma gitti. Parlaklık da tatmin etti. Fussoya göre daha parlak geldi. Sarfiyat konusunda yorum yapamayacağım fakat sürüp silmesi daha rahat geldi.

Aracı aldık alalı muzdarip olduğum petek dokulu cam beziyle silinip çizildiğini düşündüğüm kadran çiziklerimden kurtardılar kardeşlerim sağolsunlar. Araç kullanırken kadrana bakasım gelmiyordu :D

En son da camları flowey S3 ile tekrar geçip birkaç final fotosu çektim

Ellerine sağlık miss gibi olmuş

DENİZLİ

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık miss gibi olmuş

DENİZLİ
Teşekkür ederim abi, beklediğimi bulduğum bir Wax oldu Fk1000p. Cg white Waxta parlaklık ve toz tutmama çok iyiydi fakat su itiş ve boncuklanma hiç yoktu resmen. Bu ürün tam tersi bir seçim oldu bakalım Ankara şartlarında Ne kadar gidecek

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hafif tozlu yüzeyde boncuğu anca deneyenildim. Yılların ürünü olmasına rağmen piyasada hala tek tük de olsa bulunmasının nedenini anlamış oldum. Açıkçası hoşuma gitti boncukları ve parlaklığı da yeterli seviyede geldi. Boncuklarda waxın yapısının büyük etkisi var tabi ama daha düzgün bir boncuk olmasında eldivenin de etkisi oldu sanırım. Sevdim bu kil eldiveni işini :D

Fk1000p durumu şöyle :

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fakir Darky Dik süpürgeye uyumlu hortum ve uç aparat bağlayarak pratik bir yöntemle çözmüştüm süpürge sorunumu. Araç çakmaklığına takılarak satılan çözümler yerine bunu tavsiye ederim :) letgoda falan bikaç ufak araştırma ile 100 lira altına rahatlıkla bulunduğunu gördüm. İhtiyaç olan şey ana gövde zaten sadece. Kocaman standart süpürgeyi benim gibi 4 kat indirip çıkaranlara güzel bir alternatif olabilir.

Fikri sebebiyle @Respect3578 teşekkürü borç bilirim, kendisinin konusunda görmüştüm :)

Hortum ucu olarak bu fotoda görünen gri uçlu olanı tercih ettim, marka model olarak fikrim yok ama araştırırken fotoya bakarak kolaylıkla seçebilirsiniz, genelde 4-5 model uç var zaten.

Kenardan hava kaçışı min olsun diye kağıt bant kullandım fakat başka çözümler de bulunabilir.

Bize gereken bu gövde sadece

Sonuç şu şekilde oluyor

Yine basit ve şahsen baya işi kolaylaştıran bir uygulama. Evdeki büyük süpğrgeden çekiş gücü de daha fazla olunca ekstra bir kazanç oldu bu :)

Keyifli detaylar.