mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık güzel temizlik olmuş
Emeğinize sağlık, güzel olmuş.
Çok teşekkür ederim :)
Eline sağlık güzel uygulama olmuş

Bu cevizi bi ben bulamadım ya merak ediyorum aceba nasıl temizliyor ben sadece b33 ile devam ne çıkartırsa artık :)
Sağolun :) forumda Ara ara alım konuları açılıyordu aslında öyle almıştım. B33 agresifliği daha fazla gibi geliyor. Wax öncesi yıkama olunca biraz da yoğunluk katsın diye karışıma ekledim. Gözlemlerime göre b33 daha yoğun köpük üretiyor :)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Zorlu kış şartlarında ve corona sebebiyle kafama yatan yıkamaları gerçekleştiremedim uzun süre. Havalar düzelince de zaman sıkıntısı olunca bulduğum ilk fırsatta wax yenilemek için koyuldum işe. Yasak saatine kadar çok kısıtlı vaktim vardı.

Araçta bütün kışın kiri vardı. Kapalı garaj şansım sayesinde kirler bi nebze olsun daha azdı. Bu sebeple uzun zamandır kafamda olan sağlam bi b33 ile önyıkaması ile işe başladım :D Hem vaktimin kısıtlı olması hem de 2-3 gün sonra yine havaların yağışlı olması sebebiyle jant-lastik-davlumbaz üçlüsüne istediğim kadar vakit ayıramadım. İlk b33 ön yıkaması sonrası içime sinmedi ve aracı durulayıp tekrar b33 sıktım. Bu sırada hızlıca jant-lastik-davlumbazı fırçaladım(en azından ön yüzler temizlensin diye)
Zaman kısıtlı olunca pek foto çekemedim

Kışın yüzey korumasız kalmasın diye Tw Dry&Shine sıkmıştım. Daha öncesinde de yine b33 görmüştü. Bu sefer de 2 kez b33 gördü ve yüzey şu haldeydi

Daha sonra çift kovaya geçtim. Kovada dirt trap kullandım ilk kez. Ciddi anlamda kiri dipte hapsediyor, keşke daha önce kullanmaya başlasaymışım dedim. Şampuan olarak Flowey 2.5 tercih ettim.

LE Black Hole XL ile kuruladım

picture picture picture

Daha sonra yüzeyi m700 ile geçtim ve wax tercihimi CG White Wax'tan yana yaptım.

Kaportaya sürdüğüm gibi piano black yerlere de sürdüm ve tüm bu aksamları beyaza boyadı bu white wax, dikkat etmek lazım bu renkli waxların boyamasına :(

Şaka şaka, Piano black aksamda CG White Wax durumu aşağıda :D

Saatin ilerlemesi sebebiyle hava serinledi ve aracın birçok noktasında sürdüğüm wax dondu :D her zamanki gibi az sürmeme rağmen baya baya dondu :D Klimayı açıp bi süre bekleyince anca kendine geldi :D Waxı sildikten sonra davlumbazlara selsil, dış plastik aksamlara pss, camlara flowey s3 sıkıp sildim. Jantlara da kapakları takıp lastikleri Sonax Gel ile parlatıp noktaladım. Sonrasında sildiğimdeki finaller şöyle oldu:

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Elinize sağlık hocam finaller güzel
duruyor
B33 tw tamamen kaldıramamış ama üzmüş
Kapı direklerinde ufak harelenmeler gözümden kaçmadı hafif polisajı hakediyor:)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık hocam finaller güzel
duruyor
B33 tw tamamen kaldıramamış ama üzmüş
Kapı direklerinde ufak harelenmeler gözümden kaçmadı hafif polisajı hakediyor:)
Teşekkürler hocam :) tw gerçekten şaşırttı. 3-4 kez b33 yemesine rağmen yüzeyde bulunuyor hala. Favori ürünlerimden biri oldu gerçekten. Malesef kıştan beri koşturmacadan istediğim özeni gösteremeyince hareler arttı :( bu yıkama bile içime sinmedi ama ufacık vakit bulmuşken en azından araca wax yapayım da koruma yenilensin dedim(kil ve demirtozunu ihmal etmezdim normalde. Fakat hiç vakit kalmayınca onları bile yapamadım). Yaza yeniden bir polisaj ihtiyacı doğdu, kendine getirmek lazım yüzeyi :)
Teşekkür ederim

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Mustafa hocam Maşallah güzel parlamış araç ellerine sağlık. İçine sinmediyse kafan orada takılı kalır bir daha yıkama zamanını iple çekersin kendimden bilirim. Kışlık takımlar güzelmiş bu arada. Dirt tap bende hiç kullanmadım. Genelde bizim yıkama yerinde su tabancası mevcut süre sonrasında tetiğe basınca az bir tazyikle süresiz olarak devamlı su veriyor. :) Yıkama eldivenlerini hep bu hafif tazyikli su ile yıkar tekrar şampuanla kullanırım. Ama bir kova almak istiyorum bende.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık güzel uygulama olmuş :)
Teşekkür ederim. Tam içime sinmese de geniş bir vakitte tüm kışın acısını çıkarırım umarım :) Dry shine uyguladıkça keşke daha önce alsaymışım diyip teşekkür ediyorum her seferinde :D
Mustafa hocam Maşallah güzel parlamış araç ellerine sağlık. İçine sinmediyse kafan orada takılı kalır bir daha yıkama zamanını iple çekersin kendimden bilirim. Kışlık takımlar güzelmiş bu arada. Dirt tap bende hiç kullanmadım. Genelde bizim yıkama yerinde su tabancası mevcut süre sonrasında tetiğe basınca az bir tazyikle süresiz olarak devamlı su veriyor. :) Yıkama eldivenlerini hep bu hafif tazyikli su ile yıkar tekrar şampuanla kullanırım. Ama bir kova almak istiyorum bende.
Çok teşekkür ederim hocam :) Vallahi aynen öyle. Bu uygulamayı bile yapacak fırsat yoktu ama en azından korumamızı yenileyelim güneş iyice kendini göstermeden dedim. Bizim buradaki benzinliklerde peron kenarında el falan yıkansın diye çeşme oluyor genelde. Her yerde vardır sanıyordum. Tazyikli suyla kova doldurmak uzun sürer diğer türlü. Kovayı tavsiye ederim. Önceki uygulamalarda ben de eldeki kovaları kullanıyordum altı üstü su konulan kap diyerek. Ama hem hacmi farklı hem de dibine konuşan dirt trap-Grit guard daha kolay oturuyor ve hareket etmiyor. Kovayı en son dökerken dirt trap altında resmen elenmiş kumları gördüm :)
Mustafa eline sağlık, maşallah :nazar:..
Erçin abi çok teşekkür ederim :) Beyaz golf sezonunun açılışını Celal abi yaptı, ben de kendi çapımda devam ettirdim. Sıra sende artık :D

Mustafacım eline sağlık, difüzörünü de ayrıca beğendiğimi bildirmek isterim :)
Teşekkür ederim abi. Senin renkli uygulamaları da özledik, fontus'u meydana çıkaralım artık havalar ısındı :D difüzör konusunda da sana da tavsiye ederim, agresif yapıyor arka kısmı baya :) egzozla uğraşmam dersen de bi rline difüzör iyi giderdi :)

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. Hiç yıkanmamaktan iyidir sonuçta b33 ile girişmişsiniz. Ben b33 ün temizlik kabiliyetini çok beğeniyorum.

Aracın da maşallahı var :nazar:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık hocam ne kadar içinize sinmiş olmasada tatminkar görünüyor :) maşallah