mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@mustafacagri motorplast sadece 250 dereye kadar dayanıklı bir film oluşturuyor, uv koruması bulunmuyor.
Arabanın polisaja ihtiyacı var gibime geliyor. Boncuklar kısa sürede dağılmış sanki

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@mustafacagri motorplast sadece 250 dereye kadar dayanıklı bir film oluşturuyor, uv koruması bulunmuyor.
Arabanın polisaja ihtiyacı var gibime geliyor. Boncuklar kısa sürede dağılmış sanki
O zaman amaca hizmet etmeyecek motorplast :/ sprey olarak uygulamak büyük rahatlıktı ama koruması yoksa bir anlamı da yok uygulamanın.

Araç polisaj istiyor evet malesef en acilinden ama idare etmeye çalışıyorum :( dediğim gibi yan tarafta inşaat sürüyor, araç toprak kaplı gibiydi resmen camların alt kısımlarında çamur gibi toz birikmiş yağan yağmurla. Diğer yerlere nispeten daha az toz gelen aracın kaputunun sağ ön tarafında su testi yapmaya çalıştım(araçta 100 ml kadar su vardı anca o kadar test edebildim şu anda). Tavandaki durumda polisaj isteği kadar yüzeyin toz kaplı olması da etkili gibi geldi, yanlış mı düşünüyorum?

Show Wax Su Testi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
O zaman amaca hizmet etmeyecek motorplast :/ sprey olarak uygulamak büyük rahatlıktı ama koruması yoksa bir anlamı da yok uygulamanın.

Araç polisaj istiyor evet malesef en acilinden ama idare etmeye çalışıyorum :( dediğim gibi yan tarafta inşaat sürüyor, araç toprak kaplı gibiydi resmen camların alt kısımlarında çamur gibi toz birikmiş yağan yağmurla. Diğer yerlere nispeten daha az toz gelen aracın kaputunun sağ ön tarafında su testi yapmaya çalıştım(araçta 100 ml kadar su vardı anca o kadar test edebildim şu anda). Tavandaki durumda polisaj isteği kadar yüzeyin toz kaplı olması da etkili gibi geldi, yanlış mı düşünüyorum?

Show Wax Su Testi
Tabi ki doğru düşünüyorsunuz ama benim buradan gördüğüm oradaki toz boncuklanmayı o derece etkileyecek kadar bir toz değil. Toz kadar yüzeyin düzgün olmamasının da %50 payı olduğunu düşünüyorum. Su testi güzel gözüküyor

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün 2 aydır yıkanmamış eniştemlerin aracı yıkadık. Yine son yıkamasını da bu konuda paylaşmıştım. Araç sürekli açık otoparkta duruyor ve sağı solu inşaat dolu. Haliyle toz toprak kaplıydı üzeri. Uygulama sırasında fotoğraf çekemedim, hava sıcaktı ve malum ramazan sersemliği vardı :) 3 e kadar eve dönmek gerektiği için mecbur yaptık yıkamayı.

Jantlara divortex demirtozu ürünü ve cg wheel cleaner uygulayıp fırçaladık bolca(lastikleri de aynı şekilde).
Sonra ön yıkamada ceviz ve Vp sfc2 karışımı yaptım araçta koruma yok malesef. Çift kova yıkamasını soft99 şampuan ile gerçekleştirdik. Ardından flowey x50 ile kaporta ve Jantları idareten korumaya aldık (kokusu şahane bir ürün :) )

Camlara S3 ve superclean cam bezi, dış kısımlarda liquid elements black hole ve spark kullandım. Spark'ı ilk kez kullandım, hani tüm aracı kurulamasa da aracın tampon, kapı kolu alt kısımları gibi yerlerde iş görür gibi. Jant ve diğer kapı aralarında da kırmızı soft99 bezini kullandım.

Lastik parlatıcı olarak ilk kez magic dressing kullandım lastik ve davlumbazlarda. Kokusu tam bir sinek ilacı kokusu :D parlak bir finali var ama dayanımını gözlemleyeceğim.

İç kısımda da aşırı kirlenme yoktu. Tabana ve koltuklara süpürge tuttuk. Paspas temizliği sonrası da genel anlamda trimlere spritz ile kullandım.

Final fotoları bu şekilde, kusuruma bakmayın tekrardan süre kısıtlı olunca pek imkanım olmadı bu sefer :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bugün 2 aydır yıkanmamış eniştemlerin aracı yıkadık. Yine son yıkamasını da bu konuda paylaşmıştım. Araç sürekli açık otoparkta duruyor ve sağı solu inşaat dolu. Haliyle toz toprak kaplıydı üzeri. Uygulama sırasında fotoğraf çekemedim, hava sıcaktı ve malum ramazan sersemliği vardı :) 3 e kadar eve dönmek gerektiği için mecbur yaptık yıkamayı.

Jantlara divortex demirtozu ürünü ve cg wheel cleaner uygulayıp fırçaladık bolca(lastikleri de aynı şekilde).
Sonra ön yıkamada ceviz ve Vp sfc2 karışımı yaptım araçta koruma yok malesef. Çift kova yıkamasını soft99 şampuan ile gerçekleştirdik. Ardından flowey x50 ile kaporta ve Jantları idareten korumaya aldık (kokusu şahane bir ürün :) )

Camlara S3 ve superclean cam bezi, dış kısımlarda liquid elements black hole ve spark kullandım. Spark'ı ilk kez kullandım, hani tüm aracı kurulamasa da aracın tampon, kapı kolu alt kısımları gibi yerlerde iş görür gibi. Jant ve diğer kapı aralarında da kırmızı soft99 bezini kullandım.

Lastik parlatıcı olarak ilk kez magic dressing kullandım lastik ve davlumbazlarda. Kokusu tam bir sinek ilacı kokusu :D parlak bir finali var ama dayanımını gözlemleyeceğim.

İç kısımda da aşırı kirlenme yoktu. Tabana ve koltuklara süpürge tuttuk. Paspas temizliği sonrası da genel anlamda trimlere spritz ile kullandım.

Final fotoları bu şekilde, kusuruma bakmayın tekrardan süre kısıtlı olunca pek imkanım olmadı bu sefer :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerinize sağlık, bol hareli bir golf :sarki:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık, bize göre hiç bişey olmasada sahiplerine güzel gönül almaca oluyor böyle işlemler :nazar:

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık, bol hareli bir golf :sarki:
Teşekkürler :) araca 3 sene önce bayiden çıkar çıkmaz seramik yapılmıştı. Tabi yanında seramiği korusun, minimum zarar versin diye nanolex pure ve gtechniq eldiven falan satılmış. Bu zamana kadar yıkamacıda özellikle malzemelerle yıkandı edildi güya :) son 2 yıkamadır müdahil oldum. Aracın boyasının durumu ortada malesef :(
Ellerine sağlık, herhalde 2 ay sonra bir daha sen yıkarsın. :komik:
vallahi öyle olacak gibi kardeşim :D kendi aracımıza niyetlenmiştim aslında bugün ama baktım rica edince onların arabayı hallettik, bizim araca derman kalmadı :D
@mustafacagri bi 2 ay daha idare ettirne sen bu güzel golf ü. Ellerine sağlık
teşekkür ederim abi :) valla araç bizim olmayınca bişey diyemiyorum. corona falan muhabbetine fırsat da olmadı sanırım kendilerinin, yıkamaya gitsek de birlikte gidiyorduk. Hadi gidelim yıkayalım diye de söyleyemedim, gözüm yememişti. Şimdiye kısmetmiş :D farklı kullandığım ürünleri uygulayıp ömürlerini inceliyorum :D misal Tonyinden tek bir zerre kalmamış haliyle :D şimdi magic dressing i gözlemleyeceğim tozlu ortam şartlarında bu sayede :)
Emeğinize sağlık, bize göre hiç bişey olmasada sahiplerine güzel gönül almaca oluyor böyle işlemler :nazar:
kesinlikle :) Prewash sonrası bile ooo pırıl pırıl oldu dedi :D sonra çift kovayı köpürtünce sana zahmet şununla da Bi keseler misin dedim :komik: en son hızlı Cilayı atıp lastiklerle plastikleri de parlatınca izlemesi yetti :)
Mustafa’m ellerine sağlık çok güzel olmuş kardeşim.
teşekkür ederim abim :) valla hadi yapalım dedik ama hamlamışız vücut sarsıldı şuncacık yıkamada bile :D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@mustafacagri malzeme olsada fark etmez yıkamacı bilmiyor ki nasıl araba yıkanır, adı yıkamacı :) Farlar bile fırçayla yıkanmış gibi duruyor. Neyse artık emin ellerde en azından :) Elinize sağlık tekrar
Vallahi orası öyle malesef :) eniştem yıkarken başında durur hassas o da o konuda. Ama muhtemelen eldivene kirler dola dola her yeri gezdirmiş :/ farlar, kaput,çamurluklar stek kaplı neyseki. Ama stoplarda da benzer çizikler mevcut :( artık bu saatten sonra elimden geldiğince doğru tekniklerle yıkamaya çalışırız :) hem bizim araç hem de bu araç güzel bir polisaj istiyor ama bakalım, yazın yapılır anca :)

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mustafa ellerine sağlık vag grubuna beyaz bir ayrı yakışıyor çok saf bir güzellik oluyor yıkama güzel olmuş maşaAllah :nazar::)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araba temize çıkmış:) Elinize sağlık doğru yıkama nasıl olur görmüş oldu en azından yaza bir polisaj cam gibi çıkar:D
Teşekkür ederim aynen amaç oydu :D sürekli yardım edip yıkamak özellikle de ramazanda mahvediyor :D bakalım yaza ayarlayabilirsek polisaj istiyor 2 araç da baya :)
Mustafa ellerine sağlık vag grubuna beyaz bir ayrı yakışıyor çok saf bir güzellik oluyor yıkama güzel olmuş maşaAllah :nazar::)
teşekkürler abi vallahi ben de yakıştırıyorum :) benim favorim kırmızı ve senin önceki fr'ın rengi :D uygulama sonrası farkı çok net gösteren ben burdayım diyen renkler

kaan67

Acemi Detaycı
Üye
Güzel olmuşelinize sağlık .Dış plastik aksam için motoplas görüntü güzel olmuş ama uv koruma yoksa pek isimize yaramaz gibi uzun vade de.Bunun yerine ucuz yollu Çinli seramik de iş görür gibi geliyor bana.Ben uyguladım bakalım danayınımı nasıl olacak.
Motoplas in asıl amaci koruma mi temizlik mi tam anlayamadım.Bende motor temizliği yapacağım ama bölünmüş olarak bulamadım hiç biryerde.Würth temizlik ve çıkmasını mi kullansam diyorum

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güzel olmuşelinize sağlık .Dış plastik aksam için motoplas görüntü güzel olmuş ama uv koruma yoksa pek isimize yaramaz gibi uzun vade de.Bunun yerine ucuz yollu Çinli seramik de iş görür gibi geliyor bana.Ben uyguladım bakalım danayınımı nasıl olacak.
Motoplas in asıl amaci koruma mi temizlik mi tam anlayamadım.Bende motor temizliği yapacağım ama bölünmüş olarak bulamadım hiç biryerde.Würth temizlik ve çıkmasını mi kullansam diyorum

Hobiotom'a sorun motorplast'ı vardı diye hatırlıyorum.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Teşekkür ederim. Motorplast'ın uv koruması yokmuş malesef evet. Görüntü olarak çok tatmin etmişti beni,uygulaması da çok kolaydı, 12 13 saat falan da beklemişti. İlk yıkama sonrası o parçaların rengine bakacağım,hani yıkanınca ürün hala duruyor mu o yüzeyde ve dayanımı ne durumda diye. Muhtemelen ben de seramik ile devam edeceğim ama difüzör bal peteği deseninde, orasının temizliği de ürün uygulaması da gerçekten çok zorluyor. Eniştemlerin araçta difüzör ve ön ızgaralara magic dressing uyguladım, bir de onu gözlemleyeceğim tozlu ortam şartlarında. Bu 2 ürün macerası sonrası çinli seramik veya koch nmpc ve koch pss ikilisinden biriyle devam edeceğim gibi :D
Motorplast'ın amacı koruma. Temizlik kabiliyeti yok diye biliyorum. Temizlenmiş motor aksamı üzerinde uygulanıp belli bir süre beklendikten sonra fazlası silinerek minimum toz çekme ile o motor içi plastik aksamların da doygun bir siyahlıkta kalmasını sağlıyor. Würth kullanabilirsiniz hem temizlik hem bıraktığı renk anlamında güzel ama motorplasta göre dayanımı nasıldır bilgim yok.
Ellerine sağlık mis gibi olmuş.
Teşekkürler abi :)