Nihayet Kayseri'de de havaların ısınmasıyla geçtiğimiz hafta sonu kışlık-yazlık lastiklerin değişimini yaptık. Bu işlemi de aslında fotoğraflamak istiyordum ama kuzenler de gelince toplam 4 araba 16 jantı sök-tak pek halimiz kalmadı
Babamın aracında yaz-kış lastik değişikliği yaparken jantların zarar görmemesi için 3-4 yıl evvel bir takım daha 16' jant almıştık. Kışlıklarda kullanılacağı ve babam da çok masraf etmek istemediği için 8P kasa koduyla bilinen A3'lerin giriş seviyesi Attraction donanımında sunulan siyah jant+plastik kapak setini almayı tercih ettik. Günümüzde artık komik geliyor ama hepsi orijinal Audi olan 4 jant, 4 kapak ve 20 tane bijonu 140 liraya almıştık
Jantları arabayla beraber yıkarım diye planladığım için kapakları
-annemden de banyoda temizlik yapmak için vize alarak
- banyoda yıkamaya çalıştım. 3D Orange Degreaser'ı motor temizliğinde çok beğendiğim için kapaklarda birikmiş kirlere ne yapar acaba diyerek onun içinde mini bir test yaptım. Gelelim uygulamaya:
Malzemeler:
1- 1:5 3D Orange Degreaser
2- IKEA Tomat püskürtücü
3- Dış fırçası ve geniş uçlu boya fırçası
4- Sonax kırmızı hızlı cila
5- Eldiven
6- SFX balata spreyi (Fotoğraflarda var ama kullanmaya gerek duymadım)
İşlem Süresi:
3 Saat
Nasıl Yaptım:
1- Kirli hallerini detaylı çekemedim çünkü dokundukça her yerim fena halde kirleniyordu ama genel anlamda durum bu şekildeydi
2- Ardından 3D'nin tek başına nasıl bir temizlik yapacağını merak ettiğim için kendimce bir bant çekip 50:50 yapmak istedim. Sanıyorum benim için büyük ama insanlık için oldukça küçük bir adım oldu
3- Sonrasında yerine göre fırçaları kullanarak başladım temizlemeye. Tek başıma olduğum için bu kısımlarda pek fotoğraf çekemedim maalesef.
4- Şimdi sıra geldi durulayıp 3D'nin neler yapabildiğini görmeye. Burada amacım bir sonuca varmak değildi, muhtemelen herhangi bir APC'de agresif karışım oranı ve fırça dokunuşuyla benzer temizliği yapardı.
5- Bundan sonraki aşamalarda kalan tüm kapaklar için benzer aynı adımı uygulayarak temizliği tamamladım. Kapakların durumu pek iyi sayılmaz aslında bir boyansa fena olmaz gibi ama şimdilik planlar içinde olmayınca bu şekilde kaldırmaya karar verdim. Elimdeki Sonax Kırmızı bitmek üzereydi, ben de en azından kullanayım kalabalığı gitsin diyerek finalde hızlı cila geçtim hepsine. Tabi uzun zamandır detaysız kalınca kromdaki milimetrik yansımadan bile mutlu olduk
6- Sonbahara kadar temiz bir şekilde saklayabilmek adına tüm kapakları önce tek tek streç film ile kapladım. Akabinde ikişer ikişer sabitleyip son olarak da bir çöp poşeti içine koyup yerlerine gitmek üzere hazır hale getirdim.
Sonuç olarak yine küçük bir detay uygulamasıyla daha karantinada geçen vakti değerlendirmiş oldum. Bugünden itibaren Kayseri'de havalar oldukça ısınıyor. ve bu da demek oluyor ki gelecek bölümlerde nihayet tüm araca detay yapacağımız uygulamalar gelecek

Sabredip okuyan herkese şimdiden teşekkürler