PederMobil Audi A4 - Detay Uygulamaları ve Tamirat-Tadilat

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık çok güzel olmuş sonuçlar lakin takarken ve sökerken dikkati en üst seviyede tutmak lazım.

Spreyi ben -14ü gören günlerde evin içinde camlar açıkken yaptım bir topaklanma, pütürleşme akma yaşamadım şükür.

Astar, boya, vernik için geçerli. Spreylemenin püfü uzak atım. Ama sıcak suya oturtmakta ayrı bir püf tabi. :atess:

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Sprey boyayı sıcak suda bekletme olayını notlarıma aldım.
DENİZLİ
Çok teşekkür ederim üstadım, bir katkım olabildiyse ne mutlu bana :)

Elinize sağlık çok güzel olmuşlar.Tamamen ince işçilik,çok güzel bir uygulama.Valla helal olsun.Bende seviyorum bazı ince detaylar ile bazen insanlar uğraşmak istemez.Takdir ediyorum böyle işçilikleri.
Çok teşekkür ederim. Ben tüm bunlarla uğraşırken babamın bakışları tam da "uğraşmak istemeyen insan" bakışıydı. Tüm iş boyunca bu mobbinge maruz kaldım diyebilirim :)

Eline sağlık kardeşim makina çok güzel efsane bir kasaydı çok beğeniyorum babanın dediği gibi daha genç delikanlı kıymetini bilin kocaman bir maşaAllah :nazar:
Uygulama güzel olmuş elin kolun dert görmesin bu araç detayın dibini hak ediyor :)
Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim abi. Aslında bu sene bir değişiklik yapma planımız vardı daha doğrusu yine A4 ama model güncellemek niyetindeydik, piyasanın malum durumundan ötürü şuan için süresiz erteleme kararı aldık :D

Ellerine sağlık çok güzel olmuş sonuçlar lakin takarken ve sökerken dikkati en üst seviyede tutmak lazım.
Spreyi ben -14ü gören günlerde evin içinde camlar açıkken yaptım bir topaklanma, pütürleşme akma yaşamadım şükür.
Astar, boya, vernik için geçerli. Spreylemenin püfü uzak atım. Ama sıcak suya oturtmakta ayrı bir püf tabi. :atess:
Çok teşekkür ederim. İlk kez bulaştım bu zımpara-boya işlerine ve ne okuduysam uygulama çalıştım. Senin de bahsettiğin üzere spreyi uzak atmak sanırım iyi bir sonuç almanın püf noktası. Bakalım havalar biraz ısınınca kaliper ve porya boyamasıyla devam edeceğiz, orada astar+ verniği de ekleyerek bir adım ileri götürmek niyetindeyim bu işi :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. O bijonlarla tek tek uğraşmak büyük sabır istiyor biliyorum. Zamanında benim de benzer bir uğraşım olmuştu. Ancak sonuç çok güzel olmuş. Tebrik ederim. :alkis:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık hocam, çok güzel olmuş. Detayın hakkı verilmiş ve püf noktalar taşıyan iyi bir temizlik olmuş.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık, tam bir detay işi olmuş :) bijonlara benim de aynı işlemi uygulamam gerek. Açtığın bu konudan muhakkak faydalanacağım

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Çok teşekkür ederim

Ellerine sağlık. O bijonlarla tek tek uğraşmak büyük sabır istiyor biliyorum. Zamanında benim de benzer bir uğraşım olmuştu. Ancak sonuç çok güzel olmuş. Tebrik ederim. :alkis:
Çok teşekkürler, özellikle zımpara yaparken beni epey zorladi bu ufak bijonlar. Hatta bir ara keşke araba Toros olsaydı diye içimden geçirmedim değil, her tekerde 2 bijon toplamda 8 bijon daha az olurdu diye :D

Eline sağlık hocam, çok güzel olmuş. Detayın hakkı verilmiş ve püf noktalar taşıyan iyi bir temizlik olmuş.
Çok teşekkürler :)

@carking58 eline saglık ince işçilik yapmışsın araçta kondisyon süper duruyor tork makinası bu motorlar yazılımda varsa dehşet gider
Güzel düşüncelerin için çok teşekkürler abi. Bizim baba tam bir stock binici. Gectigimiz sene araç EGR arıza yaptı, sanayideki ustamız 'hazır bozulmuşken iptal edip yazılım yapalım daha keyifli olur' önerisi vermesine rağmen babam sanki nispet yapar gibi sanayideki orijinali olmaz diyerek gidip servisten yeni EGR sipariş edip taktırdı :D Benim çok bir araba tecrübem yok ama bu haliyle bile tork konusunda fazlasıyla tatminkar olduğunu soyleyebilirim. Hele ki uzun ve nispeten dik rampalarda sürüş keyfi apayı oluyor :)

Ellerine sağlık, tam bir detay işi olmuş :) bijonlara benim de aynı işlemi uygulamam gerek. Açtığın bu konudan muhakkak faydalanacağım
Çokteşekkürler, faydam olabildiyse ne mutlu bana :) Konuya katkı yapan üstadların yorumlarını da gözden geçirir birde benim düştüğüm hataya düşmeyerek vernikle final yaparsanız eminim sonuç çok daha iyi olacaktır, konusunu mutlaka bekleriz.

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Nihayet Kayseri'de de havaların ısınmasıyla geçtiğimiz hafta sonu kışlık-yazlık lastiklerin değişimini yaptık. Bu işlemi de aslında fotoğraflamak istiyordum ama kuzenler de gelince toplam 4 araba 16 jantı sök-tak pek halimiz kalmadı :)

Babamın aracında yaz-kış lastik değişikliği yaparken jantların zarar görmemesi için 3-4 yıl evvel bir takım daha 16' jant almıştık. Kışlıklarda kullanılacağı ve babam da çok masraf etmek istemediği için 8P kasa koduyla bilinen A3'lerin giriş seviyesi Attraction donanımında sunulan siyah jant+plastik kapak setini almayı tercih ettik. Günümüzde artık komik geliyor ama hepsi orijinal Audi olan 4 jant, 4 kapak ve 20 tane bijonu 140 liraya almıştık :halay:

Jantları arabayla beraber yıkarım diye planladığım için kapakları -annemden de banyoda temizlik yapmak için vize alarak:)- banyoda yıkamaya çalıştım. 3D Orange Degreaser'ı motor temizliğinde çok beğendiğim için kapaklarda birikmiş kirlere ne yapar acaba diyerek onun içinde mini bir test yaptım. Gelelim uygulamaya:

Malzemeler:
1- 1:5 3D Orange Degreaser
2- IKEA Tomat püskürtücü
3- Dış fırçası ve geniş uçlu boya fırçası
4- Sonax kırmızı hızlı cila
5- Eldiven
6- SFX balata spreyi (Fotoğraflarda var ama kullanmaya gerek duymadım)

İşlem Süresi:
3 Saat

Nasıl Yaptım:
1- Kirli hallerini detaylı çekemedim çünkü dokundukça her yerim fena halde kirleniyordu ama genel anlamda durum bu şekildeydi :)

2- Ardından 3D'nin tek başına nasıl bir temizlik yapacağını merak ettiğim için kendimce bir bant çekip 50:50 yapmak istedim. Sanıyorum benim için büyük ama insanlık için oldukça küçük bir adım oldu :D

3- Sonrasında yerine göre fırçaları kullanarak başladım temizlemeye. Tek başıma olduğum için bu kısımlarda pek fotoğraf çekemedim maalesef.

4- Şimdi sıra geldi durulayıp 3D'nin neler yapabildiğini görmeye. Burada amacım bir sonuca varmak değildi, muhtemelen herhangi bir APC'de agresif karışım oranı ve fırça dokunuşuyla benzer temizliği yapardı.

5- Bundan sonraki aşamalarda kalan tüm kapaklar için benzer aynı adımı uygulayarak temizliği tamamladım. Kapakların durumu pek iyi sayılmaz aslında bir boyansa fena olmaz gibi ama şimdilik planlar içinde olmayınca bu şekilde kaldırmaya karar verdim. Elimdeki Sonax Kırmızı bitmek üzereydi, ben de en azından kullanayım kalabalığı gitsin diyerek finalde hızlı cila geçtim hepsine. Tabi uzun zamandır detaysız kalınca kromdaki milimetrik yansımadan bile mutlu olduk :deli:

6- Sonbahara kadar temiz bir şekilde saklayabilmek adına tüm kapakları önce tek tek streç film ile kapladım. Akabinde ikişer ikişer sabitleyip son olarak da bir çöp poşeti içine koyup yerlerine gitmek üzere hazır hale getirdim.

Sonuç olarak yine küçük bir detay uygulamasıyla daha karantinada geçen vakti değerlendirmiş oldum. Bugünden itibaren Kayseri'de havalar oldukça ısınıyor ve bu da demek oluyor ki gelecek bölümlerde nihayet tüm araca detay yapacağımız uygulamalar gelecek :) Sabredip okuyan herkese şimdiden teşekkürler :tesekkurr:

Son düzenleme:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Nihayet Kayseri'de de havaların ısınmasıyla geçtiğimiz hafta sonu kışlık-yazlık lastiklerin değişimini yaptık. Bu işlemi de aslında fotoğraflamak istiyordum ama kuzenler de gelince toplam 4 araba 16 jantı sök-tak pek halimiz kalmadı :)

Babamın aracında yaz-kış lastik değişikliği yaparken jantların zarar görmemesi için 3-4 yıl evvel bir takım daha 16' jant almıştık. Kışlıklarda kullanılacağı ve babam da çok masraf etmek istemediği için 8P kasa koduyla bilinen A3'lerin giriş seviyesi Attraction donanımında sunulan siyah jant+plastik kapak setini almayı tercih ettik. Günümüzde artık komik geliyor ama hepsi orijinal Audi olan 4 jant, 4 kapak ve 20 tane bijonu 140 liraya almıştık :halay:

Jantları arabayla beraber yıkarım diye planladığım için kapakları -annemden de banyoda temizlik yapmak için vize alarak:)- banyoda yıkamaya çalıştım. 3D Orange Degreaser'ı motor temizliğinde çok beğendiğim için kapaklarda birikmiş kirlere ne yapar acaba diyerek onun içinde mini bir test yaptım. Gelelim uygulamaya:

Malzemeler:
2- IKEA Tomat püskürtücü
5- Eldiven

İşlem Süresi:
3 Saat

Nasıl Yaptım:
1- Kirli hallerini detaylı çekemedim çünkü dokundukça her yerim fena halde kirleniyordu ama genel anlamda durum bu şekildeydi :)

2- Ardından 3D'nin tek başına nasıl bir temizlik yapacağını merak ettiğim için kendimce bir bant çekip 50:50 yapmak istedim. Sanıyorum benim için büyük ama insanlık için oldukça küçük bir adım oldu :D

3- Sonrasında yerine göre fırçaları kullanarak başladım temizlemeye. Tek başıma olduğum için bu kısımlarda pek fotoğraf çekemedim maalesef.

4- Şimdi sıra geldi durulayıp 3D'nin neler yapabildiğini görmeye. Burada amacım bir sonuca varmak değildi, muhtemelen herhangi bir APC'de agresif karışım oranı ve fırça dokunuşuyla benzer temizliği yapardı.

5- Bundan sonraki aşamalarda kalan tüm kapaklar için benzer aynı adımı uygulayarak temizliği tamamladım. Kapakların durumu pek iyi sayılmaz aslında bir boyansa fena olmaz gibi ama şimdilik planlar içinde olmayınca bu şekilde kaldırmaya karar verdim. Elimdeki Sonax Kırmızı bitmek üzereydi, ben de en azından kullanayım kalabalığı gitsin diyerek finalde hızlı cila geçtim hepsine. Tabi uzun zamandır detaysız kalınca kromdaki milimetrik yansımadan bile mutlu olduk :deli:

6- Sonbahara kadar temiz bir şekilde saklayabilmek adına tüm kapakları önce tek tek streç film ile kapladım. Akabinde ikişer ikişer sabitleyip son olarak da bir çöp poşeti içine koyup yerlerine gitmek üzere hazır hale getirdim.

Sonuç olarak yine küçük bir detay uygulamasıyla daha karantinada geçen vakti değerlendirmiş oldum. Bugünden itibaren Kayseri'de havalar oldukça ısınıyor. ve bu da demek oluyor ki gelecek bölümlerde nihayet tüm araca detay yapacağımız uygulamalar gelecek :) Sabredip okuyan herkese şimdiden teşekkürler :tesekkurr:
Küçük ama çooo.....ook etkili. Elinize sağlık, sizde hayırlı evlat hanesine bolca ek puan kasmışsınız :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Malzemeler:
2- IKEA Tomat püskürtücü
5- Eldiven

İşlem Süresi:
3 Saat

Nasıl Yaptım:

Sonuç olarak yine küçük bir detay uygulamasıyla daha karantinada geçen vakti değerlendirmiş oldum. Bugünden itibaren Kayseri'de havalar oldukça ısınıyor ve bu da demek oluyor ki gelecek bölümlerde nihayet tüm araca detay yapacağımız uygulamalar gelecek :) Sabredip okuyan herkese şimdiden teşekkürler :tesekkurr:
Eline emeğine sağlık gerçekten güzel bir dönüşüm olmuş :D benim kışlık kapaklar da bundan hallice :( geçen kış sonrası Bi el atayım dedim temassız şekilde. Ama baktım olacak gibi değil öylece kaldırdım. Aynı işlemleri ben de uygulayayım hoşuma gitti dönüşüm :)

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Küçük ama çooo.....ook etkili. Elinize sağlık, sizde hayırlı evlat hanesine bolca ek puan kasmışsınız :)
Aynen öyle, karantinada baba evinde olmanın nimetlerinden yararlanıyoruz :)

Sevap pointler kasıldı. :komik: Emeğine sağlık, herhalde çelik jant yerine bu kapaklarla kullanmayı tercih edilebilir, çok güzel görünüyor kapaklar. :p:)
Çok teşekkür ederim, açıkçası alıp kullanana kadar yakışmaz çirkin durur diyordum ama taktıktan sonra göz alışıyor her halde fena gelmiyor artık :)

Ellerinize sağlık başarılı olmus:)

Emeğine sağlık güzel olmuş.

DENİZLİ
Çok teşekkürler üstadım. :)

Eline emeğine sağlık gerçekten güzel bir dönüşüm olmuş :D benim kışlık kapaklar da bundan hallice :( geçen kış sonrası Bi el atayım dedim temassız şekilde. Ama baktım olacak gibi değil öylece kaldırdım. Aynı işlemleri ben de uygulayayım hoşuma gitti dönüşüm :)
Çok teşekkürler. Ben de bu kadar uğraştıracağını tahmin etmiyordum, özellikle arka kısımdaki tırnak yerlerinde diş fırçasıyla epey bir mücadele verdim:) Şimdi jantlar var bakalım, bijonlardan biraz tecrübe kaptım, onların da siyah boyasını yenilemeyi düşünüyorum. :deli:

Bu konuyu favorilere almak ve sabitlemek lazım :)
Ben şahsen bilmediğim 2 şey öğrenmiş oldum. Ellerine, emeğine ve paylaşımına sağlık @carking58
Güzel düşüncelerin için çok teşekkürler abi, naçizane bir şeyler katabildiysem ne mutlu bana :)

Emeğinize sağlık kapak jant ama gerçekten çok güzel jantlar:deli:
Çok teşekkürler, her ne kadar doğrudan A4 için üretilmemiş olsa da aradan geçen zamanda bizim de gözlerimiz alıştı bu kapaklara :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@carking58, bey elinize saglık çok güzel olmuş sonuçlar. sonax sarı çok hoş bir parlaklık veriyor. bende evde mobilyalarda kullanıyorum.

iyi detaylar.