Evet, neredeyse 1 sene sonra konumuza bir güncelleme yapalım

Bayram tatilinden önce Ankara'da işlerim olması sebebiyle oradan da Kayseri'ye geçeyim dedim ve yaklaşık 10 aylık bir aradan sonra pedermobile yeniden ilgilenme şansım oldu. Gerçi bu sefer ki pek öyle detaycı işi olamadı ama en azından aylar sonra şöyle doya doya arabayla uğraşmak çok iyi geldi doğrusu. Gelelim neler yaptığımıza.
Aslında genel bir iç dış temizlik yaptık diyebilirim. Tek başıma olduğum ve iftara yetişme gayretiyle pek fotoğraf çekemedim ama olanlarla yetinelim bu seferlik
Genel olarak malzemelerimiz şu şekilde:
İç Temizlik için Sonax Araç İçi Genel Temizleyici,
Jantlarda Sonax Wheel Rim Star ve Flowey R1,
Temaslı yıkama için Flowey 2.5 Car Shampoo,
Motor Temizliği için 3D Orange Degreaser,
Camlarda Shell EasyClean Window Cleaner,
Camlarda kil olarak Soft99 Surface Smoother 077,
Lastiklerde ise Sarp.
Menteşeleri yağlamak için ise Würth HHS Gres kullandım.
Bu ürünlere çeşitli boylarda ValetPro fırçalar, @Mentalfeed Hurşit abinin el emeği göz nuru DetailForum jant temizlik seti, Karcher K2.900 ve evin eskisi benimse yeni yardımcım Arçelik S 6355 süpürge eşlik etti.
Gelelim fotoğraflara ve işlemlere:
Malzemeleri aşağı taşıyarak startı vermiş oldum. Önümüzde 10 aydır detaycı yıkaması görmemiş, son 1 aydır ise hiç yıkanmamış bir hasta bulunuyor
Önce iç temizliği aradan çıkarmak istedim ve paspasları çıkartıp dip bucak süpürgeyle giriştim. Akabinde de Sonax Araç İçi Genel Temizleyici ile tüm plastik aksamı genel olarak temizledim. ValetPro detay fırçaları ve bol miktarda Bim bezi bu işlemlere eşlik etti.
Pedalları unutmuşuz, linç is coming
Akabinde jant ve lastiklere sıra geliyor. Oldukça kirli durumdaki jantlara Sonax Wheel Rim Star'ı doğrudan püskürterek uyguladım, Ayrıca bir kovaya Flowey R1 ile karışım hazırlayıp fırçaları da bu kovadan alarak jantlara müdahaleyi gerçekleştirdim. Uğraşılsa çok daha iyi bir sonuç çıkardı ortaya ama zamanı verimli kullanmak adına çok mesai harcayamadım doğrusu.
Jant ve lastiklerden sonra babam camlarda çok fazla ağaç balı benzeri yapışkan madde olduğunu söyleyince bir kil macerasına atılalım dedik. Daha önceki hayatında hiç kil görmemiş camlar el ele tutuşup bayram etti desem yeridir bu müdahale sonrasında
Yıkamadan önce motora da kabaca bir el atalım dedik ve 1:5 3D Orange Degreaser ve VP fırçalar ile müdahaleye başladık. Çok detaylı olmadı yine ama en azından kaba kirini almış olduk. Koruma için şimdilik bir ürün uygulamadım.
Sonra başlıyoruz genel yıkama işlemine. Flowey 2.5 ile genel temaslı yıkamayı tamamlayıp kurulamaya geçiyoruz. Ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama ön yıkama yapmaksızın doğrudan çift kova yaptım. Yıkama öncesinde sadece tazyikli su ile aracı genel bir yıkamıştım.
Pedermobil hamamın keyfini çıkartırken ufaklık polo oldukça kıskanmış görünüyordu
Kurulama işlemi bittikten sonra camları Shell EasyClean Windows Cleaner ile parlatıyoruz. Ürünü inceleme yapıp bizlerle tanıştıran @SubaruOutback abime tekrardan teşekkürler. Camları silerken geçen sene bıraktığım forum kokusunu görmek de ayrı bir mutlu etti doğrusu
Sonrasında jantlara Sarp geçiyoruz ve yavaş yavaşa finale doğru ilerliyoruz.
Arabayı yerine almadan önce menteşeleri de Würth HHS Gres ile yağlayıp aracın içinde geçen sene BİM ya da A101'den aldığım ve ultra dandik olan klima kokusu patlattım.
Geriye kaldı son dokunuş
Şimdi yaşlı kurdu yerine koyup dinlenmeye bırakma vakti geldi:
Polo'nun ultra kirli lastikleri vs. Pedermobile ile finali yapalım
Sıkılmadan okuyan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Pedermobile'de tespit ettiğim pek çok eksik oldu, sanıyorum yazın geniş çaplı bir diriltme operasyonu yapmak gerekecek kozmetik anlamda. özellikle bazı parçaların boyanması gerekiyor. Bakalım virüsten kurtulup yaza çıkabilirsek eğlenceli işler bizi bekliyor olacak.