PederMobil Audi A4 - Detay Uygulamaları ve Tamirat-Tadilat

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Abi çok geçmiş olsun, emeklerine sağlık. :) İnanılmaz zevk alıyorum resmen aracın diriliş dizisi gibi bölümlere ayırıyorsun, başına geçip hepsine bitirmek yerine fazla zaman da yapıp proluğa oynuyorsun. :D

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Emeklerine sağlık ben çok beğendim uygulamayı çok detaylı ve sabır isteyen bir uygulama olmuş üstesinden gelmişsin :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@carking58, bey hız kesmeden ilerliyorsunuz . takip çok zevkli oluyor . kolaylıklar diliyorum.

iyi detaylar.

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Bu ne güzel bir anlatım, okurken roman okur gibi hiç sıkılmadan takip ettim. yapılan çalışma da alkışlanacak cinsten. Hayırlı evlat böyle olunuyopr demek ki :)
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için, elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz :)

Ellerine sağlık, efsane bir uygulama, bir uygulama da değil artık tamamen bir restorasyon oldu. Fabrika ayarlarından iyi oldu araç. Şu temiz davlumbazları görünce içimin yağlarıda bir akıverdi
Tavanın sarkmasıda nazarlık olmuş artık, vesile ile onuda sağlamlaştırırsın. Devamını ve bitmiş halini çok merakla bekliyorum.
İtiraz edeyim ki işe başlarken ben de bu kadar uğraşacağımızı beklemiyordum. Koltukları söküp bir iç temizlik yaparım, dışını ve motorunu da yıkar bitiririz derken iş buralara kadar geldi. :) Tavan konusu çok ciddi anlamda moral bozdu ama bakalım inşallah ona da gereken müdahaleyi yapacağız.

Hacı ellerine sağlık tavana ne olmuş öyle ilk halinde bişi yoktu, sonradan neden bırakmış. Üzüldüm şimdi.
Benim ibizada da aynısı olmuştu en azından potluğu almak için raptiyeledim direk. Çok sırıtmasını engellemiştim.
Şahane oluyor uygulamalar
Abi sen de gelmiştin neredeyse sildiğim bez nemli bile değildi ama başa gelecekmiş yaşadık valla. Son buluşmamızdan biliyorsun duurmları zaten, yakın zamanda halledeceğiz ama inşallah :)

Tüm uygukamalar ayri ayri cik guzel elinize saglik. Bituself isinden de anlamam ama gordugum kadariyla gayet guzel her noktayi kapatacak sekilde kaplamissiniz.
Bu kadar sök tak herkesin harcı degil cogumuza cesaret veren psylasimlariniz icin tesekkur ederim.
Davlumbaz sokme isine ben de bir bakayim, hep üstten temizliyoruz alti kim bilir nasil :)
Yds ve ardindan Istanbul demissiniz, devamli bir gelis mi olacak?
Foruma bir katkım olabiliyorsa ne mutlu bana abi :) Davlumbazı sökmek bizim araçta oldukça kolaydı, senin aracın da VAG grubu olduğu için çok farklı değildir çekinmeden temizlenebilir bence.
İstanbul konusu ise üniversite için 2014 yılından beri İstanbul'da yaşıyordum. Pandemi sebebiyle mart ayında annemlerin yanına geçmiştim. Şimdi 4 Temmuz YDS sınavı için önce Ankara'ya, oradan da nasip olursa yeniden İstanbul'a geçip çalışma hayatına kaldığımız yerden devam diyeceğiz.

@carking58, eline emeğine sağlık , uygulamalar şahane :) Tavan işine üzüldüm :confused:
Çok teşekkür ederim Ahmet abi, ban yemeden aktif kalmak için elimizden geleni yapıyoruz :taraa:

Hocam eline koluna sağlık, çok güzel ilerliyorsunuz, Tavan kesinlikle motivasyonunuzu bozmasın. Böyle şeyler olacak, olmadan öğrenemiyoruz. O tavanı sizi çok üzmeyecek şekilde yenilerler, pahası ise size kattığı tecrübenin yanında deve de tırnak kalacak. Belki bu yaptığınız işler size ileride çok büyük referanslar olacak.
Küçük iki noktaya değinmeden geçemeyeceğim, babadır o beğenmese de beğenmiştir :) Baba olmadan anlaşılmaz. Bu vesileyle tüm babalarımızın geçmiş babalar gününü kutlayalım :)
İkincisi herhangi bir tavanı temizlemeden önce temizlendikten sonra vereceği tepkiyi ölçme şansımız nispeten var; Tavana işaret parmağınızla orta basınç ile çizgi çekiyorsunuz. Bastırdığınız yer geri kendini toplarsa devam, yok bastırdığınız yer iz şeklinde kaldıysa ve toplamadı ise o tavana hiç bir koşulda uygulama yapmayın.
Güzel düşüncelerin ve baba olmaya dair hoş sözlerin için çok teşekkürler abi. Belki dediğin gibi sadece benim emeğimi gördüğü için beğendim dedi, ben hiç o açıdan düşünmemiştim bile :)
Tavan ile ilgili verdiğin bilgi ise gerçekten bulunmaz bir püf noktaymış, umarım mesajın forumdaki herkesçe görülmüştür. Sen dedikten sonra tavanın henüz sarkmayan bir noktasında parmak testini yaptım ve tavan kumaşının geri tekrar kendini toplamadığını gördüm.:oops: Keşke bu bilgiye önceden vakıf olsaymışım da hiç ellemesymişim tavana. Neyse sağlık olsun, kalan sağlar bizimdir :)

Uygulamalar üzerine koyarak devam ediyor , ellerine sağlık . Anlatım ve fotoğraflar ayrıca güzel ve yol gösterici :) .
Çok teşekkür ederim abi. İnşallah İstanbul'a kaçmadan senin tecrübe ve bilginle dış detay işlerini de yapar, babaya hazır ve nazır bırakırız yaşlı kurdu :)

Abi çok geçmiş olsun, emeklerine sağlık. :) İnanılmaz zevk alıyorum resmen aracın diriliş dizisi gibi bölümlere ayırıyorsun, başına geçip hepsine bitirmek yerine fazla zaman da yapıp proluğa oynuyorsun. :D
Çok teşekkür ederim kardeşim. Profesyonellikten henüz oldukça uzağız ama içimize sindiği kadarıyla devam ediyoruz bakalım. Pandemi sebebiyle vakit de bol olunca aceleye getirmeden bizce olana kadar oyalanıyoruz bir şekilde :)

Emeklerine sağlık ben çok beğendim uygulamayı çok detaylı ve sabır isteyen bir uygulama olmuş üstesinden gelmişsin :)
Çok teşekkürler bu güzel düşüncelerin için abi. Beni aşan olayların bir kısmını zaten biliyorsun, inşallah babayla müzakere sürecinde kazanan olursam, yapılanlar senin dokunuşlarınla daha da anlam kazanacak:)

bitmeyen detaylı audi yapmışlar. :deli: Maşallah Maşallah. harika şeyler ortaya çıkmış.
Çok teşekkürler abi, yaptıkça başka yerler göze çarpmaya başlıyor. Hani pandemi sebebiyle işler durmaya devam etseydi asıl o zaman gerçekten de bitmeyen Audi olacaktı sanırım :)

Bir solukta okudum maşallah. Çok büyük emek vermişsiniz. Final kısmını sabırsızlıkla bekliyorum. Satmaya kıyılmaz ama bence artık :)
Siz yazınca farkettim de 7 sayfa olmuş, ne ara bu kadar iş yaptım ben de farkında değilim valla :) Aslında niyetimiz seneye elden çıkarmak gibiydi, aslında hala benzer düşünceye de sahibiz ama tabi piyasa gerçekten çok allak bullak oldu. Bakalım bizim bütçemize uygun olan ve yerini doldurabilecek bir aday bulursak yine de satarız gibi geliyor bana hala :)

Kesinlikle katılıyorum, müzelik oldu artık bu araç,
Estağfurullah üstadım, araba son polisajını bizden çok çok önce 2006 yılında görmüş. Canlı canlı boyanın durumunu bir görsen müze değilde jilet olsun diye ayrılacak cinsten dersin:)

@carking58, bey hız kesmeden ilerliyorsunuz . takip çok zevkli oluyor . kolaylıklar diliyorum.
iyi detaylar.
Çok teşekkür ederim abi güzel düşüncelerin için. Epey yavaş başlamıştık işlemlere ama artık sayılı gün tez geçer deyip hızlanmaya başladık, inşallah final fotoğraflarını paylaşmak da nasip olur :)

Anlaşıldı bu araç sonunda sıfır olacak :) ellerine sağlık keyifle takip ediyoruz.
Üstadım yıllarca yaptığın tüm uygulamalara imrenerek baktım doğrusu. Henüz detay anlamında çok bir şey koyamasam da ortaya senden bu güzel sözleri duymak ayrı bir mutluluk verdi doğrusu. :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Güzel düşüncelerin ve baba olmaya dair hoş sözlerin için çok teşekkürler abi. Belki dediğin gibi sadece benim emeğimi gördüğü için beğendim dedi, ben hiç o açıdan düşünmemiştim bile :)
Tavan ile ilgili verdiğin bilgi ise gerçekten bulunmaz bir püf noktaymış, umarım mesajın forumdaki herkesçe görülmüştür. Sen dedikten sonra tavanın henüz sarkmayan bir noktasında parmak testini yaptım ve tavan kumaşının geri tekrar kendini toplamadığını gördüm.:oops: Keşke bu bilgiye önceden vakıf olsaymışım da hiç ellemesymişim tavana. Neyse sağlık olsun, kalan sağlar bizimdir :)
Teşekkür ederim kardeşim, aynen dediğin gibi kalan sağlar bizimdir.

Ben ufak bir anekdot paylaşmak istedim, gerçekten beğenmiştir belki bilemiyorum. Tavanla ilgili kısma gelince artık bunu, unutman için kafana silah dayasalar, unutmazsın :) Gelecekte ki araçlarında yapmadan önce hep test eder ona göre hareket edersin. Üzülme :arkadass:

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Evet, neredeyse 1 sene sonra konumuza bir güncelleme yapalım :) Bayram tatilinden önce Ankara'da işlerim olması sebebiyle oradan da Kayseri'ye geçeyim dedim ve yaklaşık 10 aylık bir aradan sonra pedermobile yeniden ilgilenme şansım oldu. Gerçi bu sefer ki pek öyle detaycı işi olamadı ama en azından aylar sonra şöyle doya doya arabayla uğraşmak çok iyi geldi doğrusu. Gelelim neler yaptığımıza.

Aslında genel bir iç dış temizlik yaptık diyebilirim. Tek başıma olduğum ve iftara yetişme gayretiyle pek fotoğraf çekemedim ama olanlarla yetinelim bu seferlik :)

Genel olarak malzemelerimiz şu şekilde:

İç Temizlik için Sonax Araç İçi Genel Temizleyici,
Jantlarda Sonax Wheel Rim Star ve Flowey R1,
Temaslı yıkama için Flowey 2.5 Car Shampoo,
Motor Temizliği için 3D Orange Degreaser,
Camlarda Shell EasyClean Window Cleaner,
Camlarda kil olarak Soft99 Surface Smoother 077,
Lastiklerde ise Sarp.
Menteşeleri yağlamak için ise Würth HHS Gres kullandım.

Bu ürünlere çeşitli boylarda ValetPro fırçalar, @Mentalfeed Hurşit abinin el emeği göz nuru DetailForum jant temizlik seti, Karcher K2.900 ve evin eskisi benimse yeni yardımcım Arçelik S 6355 süpürge eşlik etti.

Gelelim fotoğraflara ve işlemlere:

Malzemeleri aşağı taşıyarak startı vermiş oldum. Önümüzde 10 aydır detaycı yıkaması görmemiş, son 1 aydır ise hiç yıkanmamış bir hasta bulunuyor :)

Önce iç temizliği aradan çıkarmak istedim ve paspasları çıkartıp dip bucak süpürgeyle giriştim. Akabinde de Sonax Araç İçi Genel Temizleyici ile tüm plastik aksamı genel olarak temizledim. ValetPro detay fırçaları ve bol miktarda Bim bezi bu işlemlere eşlik etti.

Pedalları unutmuşuz, linç is coming :D

Akabinde jant ve lastiklere sıra geliyor. Oldukça kirli durumdaki jantlara Sonax Wheel Rim Star'ı doğrudan püskürterek uyguladım, Ayrıca bir kovaya Flowey R1 ile karışım hazırlayıp fırçaları da bu kovadan alarak jantlara müdahaleyi gerçekleştirdim. Uğraşılsa çok daha iyi bir sonuç çıkardı ortaya ama zamanı verimli kullanmak adına çok mesai harcayamadım doğrusu.

Jant ve lastiklerden sonra babam camlarda çok fazla ağaç balı benzeri yapışkan madde olduğunu söyleyince bir kil macerasına atılalım dedik. Daha önceki hayatında hiç kil görmemiş camlar el ele tutuşup bayram etti desem yeridir bu müdahale sonrasında :p

Yıkamadan önce motora da kabaca bir el atalım dedik ve 1:5 3D Orange Degreaser ve VP fırçalar ile müdahaleye başladık. Çok detaylı olmadı yine ama en azından kaba kirini almış olduk. Koruma için şimdilik bir ürün uygulamadım.

Sonra başlıyoruz genel yıkama işlemine. Flowey 2.5 ile genel temaslı yıkamayı tamamlayıp kurulamaya geçiyoruz. Ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama ön yıkama yapmaksızın doğrudan çift kova yaptım. Yıkama öncesinde sadece tazyikli su ile aracı genel bir yıkamıştım.

Pedermobil hamamın keyfini çıkartırken ufaklık polo oldukça kıskanmış görünüyordu :kahkahaa:

Kurulama işlemi bittikten sonra camları Shell EasyClean Windows Cleaner ile parlatıyoruz. Ürünü inceleme yapıp bizlerle tanıştıran @SubaruOutback abime tekrardan teşekkürler. Camları silerken geçen sene bıraktığım forum kokusunu görmek de ayrı bir mutlu etti doğrusu :)

Sonrasında jantlara Sarp geçiyoruz ve yavaş yavaşa finale doğru ilerliyoruz.

Arabayı yerine almadan önce menteşeleri de Würth HHS Gres ile yağlayıp aracın içinde geçen sene BİM ya da A101'den aldığım ve ultra dandik olan klima kokusu patlattım.

Geriye kaldı son dokunuş :)

Şimdi yaşlı kurdu yerine koyup dinlenmeye bırakma vakti geldi:

Polo'nun ultra kirli lastikleri vs. Pedermobile ile finali yapalım

Sıkılmadan okuyan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Pedermobile'de tespit ettiğim pek çok eksik oldu, sanıyorum yazın geniş çaplı bir diriltme operasyonu yapmak gerekecek kozmetik anlamda. özellikle bazı parçaların boyanması gerekiyor. Bakalım virüsten kurtulup yaza çıkabilirsek eğlenceli işler bizi bekliyor olacak.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Evet, neredeyse 1 sene sonra konumuza bir güncelleme yapalım :) Bayram tatilinden önce Ankara'da işlerim olması sebebiyle oradan da Kayseri'ye geçeyim dedim ve yaklaşık 10 aylık bir aradan sonra pedermobile yeniden ilgilenme şansım oldu. Gerçi bu sefer ki pek öyle detaycı işi olamadı ama en azından aylar sonra şöyle doya doya arabayla uğraşmak çok iyi geldi doğrusu. Gelelim neler yaptığımıza.

Aslında genel bir iç dış temizlik yaptık diyebilirim. Tek başıma olduğum ve iftara yetişme gayretiyle pek fotoğraf çekemedim ama olanlarla yetinelim bu seferlik :)

Genel olarak malzemelerimiz şu şekilde:

İç Temizlik için Sonax Araç İçi Genel Temizleyici,
Jantlarda Sonax Wheel Rim Star ve Flowey R1,
Temaslı yıkama için Flowey 2.5 Car Shampoo,
Motor Temizliği için 3D Orange Degreaser,
Camlarda Shell EasyClean Window Cleaner,
Camlarda kil olarak Soft99 Surface Smoother 077,
Lastiklerde ise Sarp.
Menteşeleri yağlamak için ise Würth HHS Gres kullandım.

Bu ürünlere çeşitli boylarda ValetPro fırçalar, @Mentalfeed Hurşit abinin el emeği göz nuru DetailForum jant temizlik seti, Karcher K2.900 ve evin eskisi benimse yeni yardımcım Arçelik S 6355 süpürge eşlik etti.

Gelelim fotoğraflara ve işlemlere:

Malzemeleri aşağı taşıyarak startı vermiş oldum. Önümüzde 10 aydır detaycı yıkaması görmemiş, son 1 aydır ise hiç yıkanmamış bir hasta bulunuyor :)

Önce iç temizliği aradan çıkarmak istedim ve paspasları çıkartıp dip bucak süpürgeyle giriştim. Akabinde de Sonax Araç İçi Genel Temizleyici ile tüm plastik aksamı genel olarak temizledim. ValetPro detay fırçaları ve bol miktarda Bim bezi bu işlemlere eşlik etti.

Pedalları unutmuşuz, linç is coming :D

Akabinde jant ve lastiklere sıra geliyor. Oldukça kirli durumdaki jantlara Sonax Wheel Rim Star'ı doğrudan püskürterek uyguladım, Ayrıca bir kovaya Flowey R1 ile karışım hazırlayıp fırçaları da bu kovadan alarak jantlara müdahaleyi gerçekleştirdim. Uğraşılsa çok daha iyi bir sonuç çıkardı ortaya ama zamanı verimli kullanmak adına çok mesai harcayamadım doğrusu.

Jant ve lastiklerden sonra babam camlarda çok fazla ağaç balı benzeri yapışkan madde olduğunu söyleyince bir kil macerasına atılalım dedik. Daha önceki hayatında hiç kil görmemiş camlar el ele tutuşup bayram etti desem yeridir bu müdahale sonrasında :p

Yıkamadan önce motora da kabaca bir el atalım dedik ve 1:5 3D Orange Degreaser ve VP fırçalar ile müdahaleye başladık. Çok detaylı olmadı yine ama en azından kaba kirini almış olduk. Koruma için şimdilik bir ürün uygulamadım.

Sonra başlıyoruz genel yıkama işlemine. Flowey 2.5 ile genel temaslı yıkamayı tamamlayıp kurulamaya geçiyoruz. Ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama ön yıkama yapmaksızın doğrudan çift kova yaptım. Yıkama öncesinde sadece tazyikli su ile aracı genel bir yıkamıştım.

Pedermobil hamamın keyfini çıkartırken ufaklık polo oldukça kıskanmış görünüyordu :kahkahaa:

Kurulama işlemi bittikten sonra camları Shell EasyClean Windows Cleaner ile parlatıyoruz. Ürünü inceleme yapıp bizlerle tanıştıran @SubaruOutback abime tekrardan teşekkürler. Camları silerken geçen sene bıraktığım forum kokusunu görmek de ayrı bir mutlu etti doğrusu :)

Sonrasında jantlara Sarp geçiyoruz ve yavaş yavaşa finale doğru ilerliyoruz.

Arabayı yerine almadan önce menteşeleri de Würth HHS Gres ile yağlayıp aracın içinde geçen sene BİM ya da A101'den aldığım ve ultra dandik olan klima kokusu patlattım.

Geriye kaldı son dokunuş :)

Şimdi yaşlı kurdu yerine koyup dinlenmeye bırakma vakti geldi:

Polo'nun ultra kirli lastikleri vs. Pedermobile ile finali yapalım

Sıkılmadan okuyan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Pedermobile'de tespit ettiğim pek çok eksik oldu, sanıyorum yazın geniş çaplı bir diriltme operasyonu yapmak gerekecek kozmetik anlamda. özellikle bazı parçaların boyanması gerekiyor. Bakalım virüsten kurtulup yaza çıkabilirsek eğlenceli işler bizi bekliyor olacak.
Elinize saglik guzel temizlik olmus hazir el atmisken Kirmizi Polo yu da elden gecireydiniz :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık Okancım çiçek gibi olmuş. Audi boyandı mı bana mı öyle geldi bilemedim ama baya iyi duruyor maşallah:nazar:
Acaba gün içinde sanayiye falan gelmiş olabilir misin. Sanki seni 1. Caminin oralarda gördüm audiyle ama değildir demiştim.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
elinize sağlık, böyle bol fotoğraflı detay işlerini çok seviyorum, bir de ön yıkama şansınız olsa tadından yenmezmiş.
Yine de tertemiz olmuş, nazar değmesin

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@carking58 Audi'nin trimlerde biraz ilgi istiyor :) Ellerine, emeklerine sağlık :) Motor tertemiz olmuş, üzerine kesinlikle Koch Chemie Motor Plast uygulamalısın :) Ben o üründen çok memnun kalmıştım :) Çok da güzel kokuyor, rengi de güzel :) Yanlışlıkla milkshake niyetine içme riski barındırıyor :D :D

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
7 sayfayı keyifle okudum. İftara kadar 7 sayfa daha gidermiş. Tavan sarkması moral bozucu. Elinize sağlık