PederMobil Audi A4 - Detay Uygulamaları ve Tamirat-Tadilat

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@carking58 detaycılık düzenede yansımış, çok keyifli titiz bir konu oluyor severek takip ediyoruz. Emeğine sağlık :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Tebrik ederim söylenecek söz yok, fabrikadan çıkmış gibi olacağına eminim :) Ben yapamazdım bu kadarını. Bakalım parça artmadan toplanabilecek mi hepsi? :komik:

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Maşallah maşallah büyük bir sökme takma tecrübesi olmuş eline sağlık. Takarken de bu sabır ile yaparsın isallah. Ama sayence araç çiçek olucak mis gibi binersiniz

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@carking58 konuyu takibe aldım, teşekkür ediyorum sayende günün stresini daha gün başlamadan attım :D

çok iyi gidiyor maşallah, benim yapmak isteyip de aceleye getirilmekten yapamadığım işleri yapıyorsun takdir ediyor, ayakta alkışlıyorum, tarzıma hitap etse ihtiyar delikanlıya ait malum sitede ilanlara bakacağım o derece sevdirdin arabayı da bana :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık. Senin işin daha baya var hacım:mutlu:
Yardıma geldim ama hava karardı:komik:
Ailenle tanışmak ve senle görüşmek güzeldi. Çayın çorban olmasa da ve yanımıza gelmesende:diill:

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu işin sonunda fabrika araca el koyar uyarmadı deme :)
Ellerinize sağlık ailecek. İşiniz gücünüz rast gitsin ilgiyle takipteyiz.

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Ellerine kollarına sağlık, bu kadar işlemi hem fotoğraflayıp hem de bu kadar güzel anlatım valla ayakta alkışlıyorum. :arkadass::)
Çok teşekkür ederim, açıkçası fotoğraflamak işin gerçekten zor yonlerinden biri oldi benim için. Genelde eldivenle calismayi tercih ederim; her seferinde eldiveni cikar, fotoğrafı çek, geri eldiveni tak bazen epey sinir bozucu olabiliyor

@carking58 detaycılık düzenede yansımış, çok keyifli titiz bir konu oluyor severek takip ediyoruz. Emeğine sağlık :)
Çok teşekkür ederim üstadım, detay + başak burcu ikilisi düzen konusunda beni ele geçirmiş vaziyette

Maşallahdan başka diyecek birşeyimiz yok artık :nazar::alkis:
Yeni bölümleride heyecanla bekliyoruz :komik:
Çok teşekkür ederim, insallah bugün ic temizliği bitiriyoruz. Yeni haftayla beraber motor ve dış detay işlemleri başlayacak. Bakalım ne zaman bitti diyebilecegim, merak ediyorum doğrusu

Tebrik ederim söylenecek söz yok, fabrikadan çıkmış gibi olacağına eminim :) Ben yapamazdım bu kadarını. Bakalım parça artmadan toplanabilecek mi hepsi? :komik:
Insallah parca artirmadan bugün toplayacağım ama olur da parça artarsa forumla aramizda kalsin, baba bilmesin

Maşallah maşallah büyük bir sökme takma tecrübesi olmuş eline sağlık. Takarken de bu sabır ile yaparsın isallah. Ama sayence araç çiçek olucak mis gibi binersiniz
Takmak sokmekten hep daha zor derler ama bakalim insallah bir sıkıntı olmadan toplayacagiz. Guzel düşüncelerin icin cok teşekkürler abi

@carking58 konuyu takibe aldım, teşekkür ediyorum sayende günün stresini daha gün başlamadan attım :D

çok iyi gidiyor maşallah, benim yapmak isteyip de aceleye getirilmekten yapamadığım işleri yapıyorsun takdir ediyor, ayakta alkışlıyorum, tarzıma hitap etse ihtiyar delikanlıya ait malum sitede ilanlara bakacağım o derece sevdirdin arabayı da bana :)
Stres atmaya faydam olduysa ne mutlu bana abi Biz arabayi 9 ayda zor almıştık, 10 yıldır da kullanıyoruz. Ben artik değiştirme taraftariyim ama babam hala ilk gunki hevesle kullaniyor. Bakalım macera ne zaman bitecek.

Ellerine sağlık. Senin işin daha baya var hacım:mutlu:
Yardıma geldim ama hava karardı:komik:
Ailenle tanışmak ve senle görüşmek güzeldi. Çayın çorban olmasa da ve yanımıza gelmesende:diill:
Abi ben bu ziyareti saymam Tanışmaktan cok memnun oldum, sohbetinden ise bir o kadar keyif aldım. Cay ve corba icin bir sonraki bulusmayi ayarlayalim simdiden, feda olsun

Bu işin sonunda fabrika araca el koyar uyarmadı deme :)
Ellerinize sağlık ailecek. İşiniz gücünüz rast gitsin ilgiyle takipteyiz.
Güzel düşüncelerin için çok teşekkürler abi. Fabrikayi bilmem ama babam sanki arabayi sifir almış gibi seviniyor, o yetiyor vallahi

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@carking58, bey konu çok güzel ilerliyor.son postlar süper ince ince işlemişsiniz. zevkle takip ediyorum . kolaylılar olsun inşallah.

iyi detaylar.

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Ellerine sağlık yine çok güzel olmuş yapılanlar, detaycı nasıl olunur diyenlere konu linkini veririm artık :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Vay maşallah diyorum, büyük keyfle takip ediyorum, Motoru indirmenden korkuyorum, bakalım işin sonu nereye gidecek.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@carking58 parça parça derken aracın içi komple eve çıkmış en ufak parçaya kadar maşallah :D bej renk döşeme ve plastikleri verdiği yılların yorgunluğu ve kiri yok olmuş resmen. Ellerinize sağlık. Merakla bekliyorum bu araca yapacağın diğer uygulamaları da :)

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
@carking58, bey konu çok güzel ilerliyor.son postlar süper ince ince işlemişsiniz. zevkle takip ediyorum . kolaylılar olsun inşallah.

iyi detaylar.
Çok teşekkür ederim

Ellerine sağlık yine çok güzel olmuş yapılanlar, detaycı nasıl olunur diyenlere konu linkini veririm artık :D
Çok teşekkürler abi, senin uygulamalar yaninda benim epey almam gereken yol var daha

Vay maşallah diyorum, büyük keyfle takip ediyorum, Motoru indirmenden korkuyorum, bakalım işin sonu nereye gidecek.
Kabini temizlemem gerekiyordu, vida tutan ne varsa söktüm. Haftaya motor temizliği olacak, tehlike is coming

@carking58 parça parça derken aracın içi komple eve çıkmış en ufak parçaya kadar maşallah :D bej renk döşeme ve plastikleri verdiği yılların yorgunluğu ve kiri yok olmuş resmen. Ellerinize sağlık. Merakla bekliyorum bu araca yapacağın diğer uygulamaları da :)
Hem renk hem de aracin nispeten yaşlı olmasi epey ugrastirdi doğrusu beni. Kimi yerlerde lekeler cikmadi fazla zorlayamadim kimi yerlerde ise plastigin deforme olmasindan kaynakli renk atmalari vardi oylece kaldi. Dun toparladim aracin içini cok sukur parca artirmadan ve diyebilirim ki %70-80 oraninda bir fark oldu

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

carking58

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Yeni bir bölümden daha herkese merhaba :) Öncelikle geçen bölüm finalinde bıraktığım soruya cevap vererek başlayayım, çok şükür parça artırmadan hatta eksik parçaları da ikame edip montaja dahil ederek bu işin üstesinden geldim :super: Buradaki tek aksayan kısım aracın 4 kapı ve ön göğüs kısmındaki temizlik işlemlerini ufak bir planlama hatası sebebiyle unutmam oldu. Son 2 gündür Kayseri'de biraz hava kapalı, inşallah önümüzdeki ilk fırsatta genel trim temizliğini de tamamlayıp kabin temizliğine nokta koymuş olacağım.

Gelelim bu mesajda neler anlatacağıma. Zaten aracın kabinini elimden geldiğince soymuş vaziyetteydim. Bagaj kısmından başlayarak araçta kalan bölümlerin temizliklerini yaparak söktüğüm tüm kısımların montajını yaptım. 1 günde tamamlarım diyordum ama kısım kısım çalışarak 2,5 günde ancak üstesinden geldim diyebilirim. Özellikle montajda elimden geldiğince yavaş ve özenli çalışmam sürenin uzamasında ana rolü oynadı.

Malzemeler:
1- 1:10 AF Verso
2- 1:5 3D Orange
3- 1:20 VP Carpet Cleaner
4- Amway köpük yapan ve IKEA Tomat püskürtücü
5- Normal kuru tip süpürge
6- Halı yıkama makinası
7- Arçelik Buharika buhar makinası
8- VP büyük ve küçük boy detay fırçası, CG küçük detay fırçası ve muhtelif fırçalar
9- Bol miktarda Bim MF bez
10- Parça montajı sırasında kullandığım teknik birkaç montaj ürünü (detayları anlatımda mevcut)

İşlem Süresi
Ben oldukça gevşek bir çalışmayla 2,5 günde tamamladım ama kronometreme göre toplamda 11 saatlik bir çalışma oldu.

Nasıl Yaptım
1-Bagaj Temizliği

Daha önce de bahsettiğim üzere bagaj kısmının sağ bölümündeki bir sorundan dolayı neredeyse kum boyutunda toz dolmuştu gerek bagaj gerekse kabin kısmı. Bu sebeple bagaj kısmının temizliği tahmin ettiğimden çok daha uzun sürdü diyebilirim.

1- Öncelikle ilk hali nasıldı onu hatırlayalım.

2- Kabin ve bagajdaki işlemlerin çetin geçeceğini tahmin ettiğim için 1 gün öncesinden tüm şarjörlerimi hazırlayarak işe başladım :) Bagajın tamamında 1:10 AF Verso'yu fırça ile uygulayıp nemli MF bezler ile durulamasını yaptım. Bezleri temizlediğim kovadaki suyu kaç kez değiştirdim hatırlamıyorum bile. Neredeyse kovaya her bezi koyduğumda suyu da değiştirmek zorunda kaldım çıkan kirden daha doğrusu çamurdan dolayı. Her ne kadar fotoğraf çekememiş olsam da kıyı-köşe yerlerde buhar makinasından da yardım alarak olabildiğince tozu-çamuru uzaklaştırmaya çalıştım.

3- Bagajı bu kadar sökmüşken stop lambalarını da sökerek alt kısmını temizlemeden olmaz dedim. Zaten her ne kadar fotoğraflayamamış olsam da bagaj kapağındaki fitili de komple söküp temizlemiştim. Stopların da elden geçmesiyle aracın arka kısmında bir tek tamponun iç kısmı kaldı diyebilirim temizlenmedik ki tampon boyanacağı için söktüğümde onun altı için planlarım da hazır :taraa:

4- Bagaj bölümünün final hali bu şekilde oldu.

5- Adım adım ilerlemeyi tercih ettiğim için temizliği biten bagaj bölümünü toparlayıp artık kabine geçmek istedim. Zaten bagaj döşemeleri ve avadanlık diyebileceğimiz tüm ekipmanları evde temizlemiştim ve geriye sadece yedek teker kalmıştı. Jant ve lastiğin genel temizliğini 1:5 3D Orange ile yapmamın yanı sıra sağ olsun @Mentalfeed Hurşit abinin denemem için vermiş olduğu R10 ile demir tozlarından da arındırarak olabilecek en temiz haliyle yedek lastik temizliğini de tamamlamış oldum.

6- Son dokunuş olarak bagajı toparlamadan önce kablo demetindeki eskiyen bez bantları ve klipsleri yenileyerek açmışken aracın ömrünü uzatmak anlamında da bir faydamız olsun istedim. Neredeyse 80 parçayı aşan servis siparişimin bir kısmı bu bölümdeki klipslerden oluşuyordu.

7- Gelelim finale. Artık bagajımız çaylak bir detaycının elinden geldiğince temizlenmiş ve eksikleri onarılmış vaziyette. Bu haliyle daha uzun süre korumak için kaliteli bir bagaj havuzu arayışındayız şimdi. Onun gelmesiyle beraber aklımız tamamen rahat olacak gibi.

2- Kabin Temizliği
Gelelim detayın er meydanına. Tavan temizliğinden taban temizliğine kadar beni en çok zorlayan kısım oldu diyebilirim.
1- Öncelikle yaklaşık 1 saate yakın aracın içini dip bucak süpürmeyle işe başladım. 2008 tarihli 1 TL'den 2011 tarihli akaryakıt fişine kadar epey nadide parçalar olduğunu gördüm böylece aracın içinde :)

2- Süpürgenin ardından kendime bir temizlik sıralaması yaparak bu sırayla iş yapmaya karar verdim. Önce arka cam önündeki pandizot kısmı, ardından tavan ve direk döşemeleri ile son olarak taban halısı temizliğinden oluşan eylem planımı uygulamaya koydum. Fark edeceğiniz üzere kapı döşemeleri, orta konsol ve ön göğüs döşemesi temizliğini listeme almayı unutmuşum ve şimdilik o kısımlar eksik kaldı. Maalesef bu adım için çok fazla fotoğraf çekemedim zira hem oldukça yorucu oldu hem de gün sonuna denk gelmesi sebebiyle benim bayağı enerjim düşmüştü. Uygulama olarak kumaş kısımlarda nemli beze VP Carpet Cleaner sıkıp akabinde durulamak maksatlı sadece ılık suyla nemlendirilmiş bezlerle üstünden geçtim. Plastik veya kaporta aksamında AF Verso'yu fırça ile uygulayıp nemli bezle durulama yaptım. Taban döşemesinde ise ekstra olarak halı yıkama makinası ile olabildiğince kalan ıslaklığı çektirmeye çalıştım.

3- Kabin içi temizliğine ikinci gün de devam ettim. Artık yavaş yavaş araç içi trimleri takmanın zamanı gelmişti. Montaj yaparken üreticinin önerdiği yerlerde civataların titreşimden gevşememesi için Loctite 243 kullanarak kırmamayı umut ederek montaja başladım. Tıpkı bagajda olduğu gibi eksik veya kırık klipsleri de bu aşamada tamamlayıp eskiyen yerlerdeki bez bantları da yeniledim. Başta koltuk kızakları olmak üzere hareketli kısımları Würth Gres ile yağlayarak araç üzerinde katma değer oluşturma çabam devam etti.

4- Gelelim hem eksik hem de karanlık finale. Eve artık koltukları hatta temiz koltukları olan bir arabamız oldu ama eksik kalan kısımlardan ötürü şuan için içime çok sindiğini söyleyemem. En yakın zamanda eksik kısımları da tamamlayıp gerçek finali de sizlerin görüşüne sunacağım inşallah.

Gelelim gelecek bölümde bizleri neler beklediğine. Şuan aracın arka 2 davlumbazını da sökmüş vaziyetteyim. Hem toz girme sorununa çözüm hem de açmışken pütür ve bitüself ile bir takım tedbir uygulamaları yapmayı düşünüyoruz. Bunun dışında artık aracın kaporta kısmında olduğumuz için hem detay hem de tamirat anlamında yapılacak çok fazla iş var. İnşallah adım adım bu aşamaları da sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Okuyan, takip eden ve güzel dileklerini ileten herkese şimdiden çok teşekkürler :tesekkurr:

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Gene maşallahıniz var ağabey okurken çok keyif aldım ve kitap okur gibi işlemlerin hepsini aklimda sahneledim resmen. Bej rengi dösemlerin hakkinı cok guzel vermissiniz heleki dip bucak temizliye dilim lâl olur o derece begendim güzel günlerde binin insallah

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yav kardeşim gerçekten harikasın, mükemmel olmuş. Arabayı bildiğin lego gibi söküp topladın, En son resime bayıldım, sıfırından iyi olmuş, en keyf aldığım uygulamalardan biri oldu kesinlikle.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık çok güzel ilerliyor proje:alkis:
Yalnız gözden kaçmış sanırım yorgunluktan r10 değil Tuga chemie alu-devil special di:komik:
Ama maksat yerine gelmiş:atess: