Respect3578 Uygulama Paylaşımları

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Evden çıkamayınca birde alf alınca eve sardım ne temizlerim derken evdeki Fırını buldum hanımada söyleyip giriştim
ilk olarak ne kullandım onları da yazayım ve fırınında ilk halini atayım resimli şekilde.

Pis hallerimiz bu şekilde makinanın içine temizlik ürünü konuluyormuş içindede hediye veriyorlarmış zamanında gelmeyince bizde kendi ilacımızı kendimiz koyarız.
50 Ml Autoglym Multiwash Tfr koydum ilaç koyma yerine.

50 Ml Gs 400 Ml su karıştırdım......

1:4 de Ceviz karışımı yaptım.

Kullandığım uç

yalnız bu tek başına yeterli olmadı bunun altına aşağıdaki resimdekini ağız kısmına koyarak temzilemeye devam ettim.

ilk olarak Green Star ı bolca sıktım. Sonra arkasında buharla yumuşattık.

Bu şekilde içini kova ve sünger yardımıyla çok defa yaptım ama Green Star ın 50 ml 400 ml su karısımı az geldi galiba arkasından cevizle devam ettim. Bu arada çıkan pisliği ve kovayı çekmeyi unuttum ama simsiyah bir pislik çıktı içinden. bir ara bezi çekmişim onuda paylaşayım. Resime dikkat ederseniz sol alt yere baya pisliği aktı.

içindeki metal kısıma ve dış yüzeye ufak bir parlatma yaptık. Menzerna ile

Artık bir kaç resimle sona gelelim. Sonuç bence Alf hem ev hem arabanız için kullanabileceğiniz güzel bir ürün tavsiye ederim.

Birde Alf nin küçük bir videosunu paylaşıyorum.

okuyan ve beğenen herkese teşekkürler.
Fırın içi polisajdan sonra sen de hoşgeldin hunililere:alkis:
Selam olsun hunililer:halay:

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Fırın içi polisajdan sonra sen de hoşgeldin hunililere:alkis:
Selam olsun hunililer:halay:
Çok iyi ya. :D Kayınvalide diyorki bir fırınla sen bu kadar uğraşıyorsan yaptığın arabaların şimdi nasıl olduğunu anladım dedi ve gitti. :D

Hunili garaj vardı demi.
Burdan tüm hunililere selam olsun :D

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık yepis yeni olmuş, fırını kullanmadan önce boşta bir çalıştırında, kimyasal falan kalmasın içinde.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Eline sağlık yepis yeni olmuş, fırını kullanmadan önce boşta bir çalıştırında, kimyasal falan kalmasın içinde.
Teşekkür ederim. Hanıma da aynı şeyi söyledim. Bugün de kapağını açık kalarak havalanmasını. Yarın zaten ona bırakmadan ben kendim boşta bir çalıştırırım.
Hatta bir ara satmayı bile düşündük :D bu yeni görüntüsünden.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Evden çıkamayınca birde alf alınca eve sardım ne temizlerim derken evdeki Fırını buldum hanımada söyleyip giriştim
ilk olarak ne kullandım onları da yazayım ve fırınında ilk halini atayım resimli şekilde.

Pis hallerimiz bu şekilde makinanın içine temizlik ürünü konuluyormuş içindede hediye veriyorlarmış zamanında gelmeyince bizde kendi ilacımızı kendimiz koyarız.
50 Ml Autoglym Multiwash Tfr koydum ilaç koyma yerine.

50 Ml Gs 400 Ml su karıştırdım......

1:4 de Ceviz karışımı yaptım.

Kullandığım uç

yalnız bu tek başına yeterli olmadı bunun altına aşağıdaki resimdekini ağız kısmına koyarak temzilemeye devam ettim.

ilk olarak Green Star ı bolca sıktım. Sonra arkasında buharla yumuşattık.

Bu şekilde içini kova ve sünger yardımıyla çok defa yaptım ama Green Star ın 50 ml 400 ml su karısımı az geldi galiba arkasından cevizle devam ettim. Bu arada çıkan pisliği ve kovayı çekmeyi unuttum ama simsiyah bir pislik çıktı içinden. bir ara bezi çekmişim onuda paylaşayım. Resime dikkat ederseniz sol alt yere baya pisliği aktı.

içindeki metal kısıma ve dış yüzeye ufak bir parlatma yaptık. Menzerna ile

Artık bir kaç resimle sona gelelim. Sonuç bence Alf hem ev hem arabanız için kullanabileceğiniz güzel bir ürün tavsiye ederim.

Birde Alf nin küçük bir videosunu paylaşıyorum.

okuyan ve beğenen herkese teşekkürler.
Bu karantinanın en büyük faydası ev temizliğinde olacak gibi görünüyor, forumda epey arttı home detailing :) Öncesi-sonrası fotoğraflar zaten yapılan işin kalitesini ortaya koymuş ama fırın içine polisaj satırlarını okuduğumda detailing çılgınlığının nerelere varabileceğini bir kez daha anlamış oldum :D

@mustafacagri @Dr HCD
Gerçekten iyi oldu makina kullanımı açısından deneyim oldu yrnda bakalım dusakabinin alt taraflarında oluşan kir ve kirecleri temizlemek istiyorum
Bu.arada.cam.bolmeye son olarak amway cam temzileyici ile.temizledigimi yazmayı unutmuşum patlatıyor gerçekten.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Amway cam için "Stokları Serelim" konusunda zaten olumlu geri dönüş almıştım sizden ama bir de burada örnek uygulamasını görmek daha iyi oldu, tekrardan elinize sağlık.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir

Bir uygulama değil ama ürünün içeriği ve nasıl kullanılacağı hakkında arkasında bulunan yazıyı Türkçeye çevirdim sizlerle de paylaşmak istiyorum belki alıp uygulamak isteyen olur. Bu zamanlarda fazla uygulama yapamıyoruz belki başkalarına bu şekilde faydamız dokunur kalın sağlıcakla.

İçeriği: Prima Amigo benzersiz bir polimer bazlı parlak ciladır. Hafif boya hasarını doldurur ve bu adımda boyayı bir mum (WAX) uygulaması için hazırlar. Amigo, özellikle koyu renkler üzerinde etkileyici ve benzersiz olan parlak, ayna pürüzsüz bir yüzey bırakır. Prima Amigo, bir balmumunun yapışmasını etkilemeden parlak cilaların tüm avantajlarını sunar. Ürün mum içermez ve silikonsuzdur.

Uygulama: Serin, temiz boyada kullanın. Elle işlenebilir, ancak en iyi sonuçlar parlatma makinesi ile elde edilir. Bir pede az miktarda koyun ve makine açılmadan önce boya üzerine yayın. Hafif basınçlı küçük bölümlerde yavaş hareketlerle işlem yapın. Yumuşak bir mikrofiber bezle cilalayın. Kauçuk ve plastikleri maskeleyin veya temastan kaçının.

Sonuç olarak ben bu ürünü kiwami den önce uygulamak için can atıyorum :D

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
24 Mart tarihinde Motorplast uygulamıştık bugün merak ettim açayım bakayım ne haldedir diye böyle bir görüntü beklemiyordum motorplast işini hakkıyla yapmış yani bugün 7. günü ama gayet hoş.

Birde benim uyulama sık 5 dakika bekle sonra sildi. Diğer arkadaşlar gibi 12 saat gibi bir bekleme yapmamıştım.
Abartmıycam sıfır toz :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
24 Mart tarihinde Motorplast uygulamıştık bugün merak ettim açayım bakayım ne haldedir diye böyle bir görüntü beklemiyordum motorplast işini hakkıyla yapmış yani bugün 7. günü ama gayet hoş.

Birde benim uyulama sık 5 dakika bekle sonra sildi. Diğer arkadaşlar gibi 12 saat gibi bir bekleme yapmamıştım.

Foto kaliteli çıkmış yaklaştırıp baktım baya başarılı:arkadass:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Hocam ortak alımdan önce dedim ya üründen çok memnun kalırsınız diye niye şaşırdınız :)
Memlekette bu kadar temiz c elysee yoktur maşallah arabaya. Motor baya iyi gözüküyor

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Maşallah masallah ilk.sahibiyim aldığımızda beri ben bakıyorum araca

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Soft99 Ultra Glaco yu kendi aracımın ön camına uyguladım ve çok beğendim. Uzun zaman önce almak istediğim fakat Türkiye piyasasında bulamadığım bir üründü. 50 saniyelik bir video ile sonucunu paylaştım. İyi seyirler.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Soft99 Ultra Glaco yu kendi aracımın ön camına uyguladım ve çok beğendim. Uzun zaman önce almak istediğim fakat Türkiye piyasasında bulamadığım bir üründü. 50 saniyelik bir video ile sonucunu paylaştım. İyi seyirler.

Performans çok iyi görünüyor. Sileceklere olumsuz etkisi var mı peki atlama yapması veya çabuk yıpranması gibi?

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Performans çok iyi görünüyor. Sileceklere olumsuz etkisi var mı peki atlama yapması veya çabuk yıpranması gibi?
ürünü dün değil bir önceki gün uyguladım. Camda normalde beim hiçbir koruma yoktu ve ses çıkartıyordu ve sileceklerimde hale bayideki üstündeki silecekler 3 sene oldu değiştirmedim :) ama ona rağmen camda yağ etkisi yarattı atlama vs. olmuyor hiç bişey ses te yok.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Ben performansını hiç beğenemedim. Şuan hızlı cila uyguluyorum cama ve performansı en az 2-3 kat iyi. Cam pastası, ipa vs. uyguladınız mı? Ve ürünü silerken beze herhangi bir kimyasal kullandınız mı? Son olarak standart mikrofiberle mi sildiniz ?
Çok soru oldu ama :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben performansını hiç beğenemedim. Şuan hızlı cila uyguluyorum cama ve performansı en az 2-3 kat iyi. Cam pastası, ipa vs. uyguladınız mı? Ve ürünü silerken beze herhangi bir kimyasal kullandınız mı? Son olarak standart mikrofiberle mi sildiniz ?
@Respect3578 hocam ben de Berkay'a katiliyorum. Uygulamada bir hata olmus olabilir mi? Nasil yaptiniz tam olarak? Ben bugun ultra olmayani dusakabin camina uyguladim onun durumu daha iyi. Cok gec perdeliyor gibi geldi bana. Benim on camda zayiflamis nasiol var 50 liralik urun ama su videodakindan cok daha hizli suyu itiyor.

Hazirligi mi atladiniz acaba? Silmeyi mi erken yaptiniz nasil uyguladiniz?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Hacım ellerine sağlık hız denemesi yaptın mı?
Güle güle kullan. Daha önce hiç bişi kullanmadıysan çok keyif verecektir bu:D

Şuan benim babamın kayınbabamın ve komşumun arabasında bekbarsın glass sealingi var ve yaklaşık 1 yıl oldu şuanki videodaki performansın çok çok üstünde. Rastgele bir yıkama gününde video çekeyim. Ki bu kış fussoyu desteklesin diye uyguladığım hızlı cilaları cama değdirmedim.

Desteksiz olarak maşallahı var. Dayanım ve performans olarak çok beğeniyorum. 70kmden itibaren o meşhur damlaların kaymasıyla oluşan zevki tattırıyor. Rüzgarlı havalarda 60a kadar düşüyor

Baya bereketlide bir ürün. Olması gereken korumayı tek katta sağlıyor. Tek kat olarak max 10 ön cam çıkartır. Bitsin yenisini kesinlikle alacağım

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Estafurullah burada zaten doğru yolu bulmaya calısıyoruz. Cam pastası uygulamadım, İpa uygulamadım, Silerken Amway cam temzileyici uyguladım sadece. Normal standart mikrofiber bez ile 10 dakika bekledikten sonra sildim.

@Respect3578 hocam ben de Berkay'a katiliyorum. Uygulamada bir hata olmus olabilir mi? Nasil yaptiniz tam olarak? Ben bugun ultra olmayani dusakabin camina uyguladim onun durumu daha iyi. Cok gec perdeliyor gibi geldi bana. Benim on camda zayiflamis nasiol var 50 liralik urun ama su videodakindan cok daha hizli suyu itiyor.
Hazirligi mi atladiniz acaba? Silmeyi mi erken yaptiniz nasil uyguladiniz?
Uyglamam acaleci bir uygulama oldu onda hem fikiriz Berkay beye üstte yazdım ne yapıldığını.
Birde size bir video izlemenizi tavsiye ederim onuda paylaşıcam ultra ile normal i karşılaştırmış. Normal glaconun su iticiliği daha iyi videoda ve boncuklaması. Ultra biraz daha kalıcılık için yapıldığı için perdeleme vs oluyor videoda. Yani 12 aylık wax gibi parlaklık az dayanım uzun :D

linki bıraktım 7. dakikadan sonra izleyebilirsiniz sağ taraf glaco, sol taraf ultra perdelemeyi olayıda tam bendeki gibi.
tabi cam pastası ve ipa ile temizlik yapılırsa belki daha iyi sonuç verebilir.

Respect3578

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Hacım ellerine sağlık hız denemesi yaptın mı?
Güle güle kullan. Daha önce hiç bişi kullanmadıysan çok keyif verecektir bu:D

Şuan benim babamın kayınbabamın ve komşumun arabasında bekbarsın glass sealingi var ve yaklaşık 1 yıl oldu şuanki videodaki performansın çok çok üstünde. Rastgele bir yıkama gününde video çekeyim. Ki bu kış fussoyu desteklesin diye uyguladığım hızlı cilaları cama değdirmedim.

Desteksiz olarak maşallahı var. Dayanım ve performans olarak çok beğeniyorum. 70kmden itibaren o meşhur damlaların kaymasıyla oluşan zevki tattırıyor. Rüzgarlı havalarda 60a kadar düşüyor

Baya bereketlide bir ürün. Olması gereken korumayı tek katta sağlıyor. Tek kat olarak max 10 ön cam çıkartır. Bitsin yenisini kesinlikle alacağım
ilk gün 11 saat kürleşmesini bekledikten sonra üstüne yağmur yağmıştı ve boncuk boncuk oldu. Daha sonra yola çıktım ve 60-70 km sonra boncukların yukarı doğru gitmesi harikaydı :D
Arkadaşlarında dediği gibi cam pastası veya normal pasta ile kireçler alınıp ipa ile temizlersem daha iyi sonuç alabilirim ama bence ultra glaco böyle perdeleme olayı var.