Siyah İnci Uygulamaları

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Doktorum renkli araba görünce bir iç çekmedim değil neyse :) bende bi white diamond atayım bari haftaya canım çekti belki beyaza biraz fantazi katarım
Elime koluna sağlık parlaklık harika olmuş maşaAllah :nazar:
Teşekkür ederim :tesekkurr:Ne varsa atın hocam yaz geldi artık parlak parlak dolaşma vakti:mutlu:
Siyah renk tam detaycı rengi, nankör değil ne versen gösteriyor :) Maşallah finaldeki ıslak-parlaklık harika görünüyor, elinize sağlık.
Teşekkür ederim:) parlaklığı çok iyi veriyor evet ama kirlenince eser kalmıyor temiz dolaşmak lazım:D

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Merhabalar sevgili detailforum,
Rutin bir yıkama yaptım ama glikoz eksikliğinden olsa gerek bir takım hatalar mevcuttu:) konu içinde yazacağım
Önce kirliler gelsin

Ön yıkamada bitsin diye kullandığım newmix şampuan
çift kovada gyeon smoothie ile koch nms kullandım sebebi aracın üstünde fusso var parlaklığını hiç beğenmediğim bir wax mms biraz perdelese de ekstra parlaklık katıyor ve şu sıralar yağmur yok:) kayganlığı kokusu güzel.
Jantlara meguiars hot rims kullandım sonunda ürün bitti:) temizlik kabiliyetini beğenmediğim ama çok güzel lastik kahveringileştiren lastik temizleyen bir ürün
Jantlara arexons hızlı cila geçtim lastiklere meg endurance
Motora da gitmişken newmix şampuan+ hot rimsin dibinde kalanı sıkıp work stuff fırça ile hızlıca giriştim basınçlı su ile duruladık babam bir şey olmaz korkma la dedi verdi suyu Allah tan bir şey olmadı hata 1 her ne kadar bir şey olmasa da basınçlı su tutmak riskli
Arabayı Work stuff king+ gyeon silk dryer ile kuruladım
araların fotoları yok malum ramazan+benzinlik yıkama sonrası fotolar gelsin

Motor da anı bir kararla çok üstün körü temizlendi öncesi yok maalesef ama 100 bin km dir hiç temizlendiğini sanmıyorum çok tozlu topraklıydı temizlik sonrası üzerine spritz attım elde o vardı

Şimdi gelelim diğer hatalara:D
Arabayı durularken baktım kaputta fusso yok:araa:kalan yerlerde sapasağlam dedim herhalde fusso ısıya dayanıksız zaten parlaklık olarak da sevmiyorum içimden baya bir saydırdım artık yapacak bir şey yok diyip yenileyeyim dedim hazır yenilerken de alta chemical guys glossworks glaze üstüne fusson atayım dedim önce ipa ile sildim

Sonra fusso attım

Hata:2 geçen yıkamada kaputa deneme maksatlı glaze atmıştım o korumayı perdelemişti ondan göremedim boncukları ama işte ramazanlık kafa gitti unutmuşum ipalayıp glaze üzerine fusso atmıştım bile:of:
Bu arada glaze acaba ne kadar parlaklık katıyor diye sağ ön çamurlukta denedim çamurluğa Cg glaze attım kapılarda bir şey yok bu fotoda

Sonrasında tavanda boncuklar yayvandı tavanı da ipalayıp fussoladım elimin ayarı da kaçmış fazla sürmüşüm

Fusso kürleşirken boş durmadım sağ kapılara ve arka çamuluğun üst kısmına da glaze attım

Bu arada tabi tavandaki ve kaputtaki fusso çoktan kurumuştu çünkü hava rüzgarlıydı hesap edemedim(Hata 3) silerken bildiğin işkence oldu waxtan soğudum kafamda bir takım seramikler canlandı:)
Lafı fazla uzattım birkaç tane final gelsin
Burası bagaj çizikliydi üzerinde ayakkabı ile yürünmüştü glaze biraz kapattı

Bu arada davlumbazlara giremedim hava sıcaktı bir de ramazan olunca bu yıkamalık es geçtim:utandim:
Elinize sağlık çok güzel olmuş hersey.
1- Sağ çamurluğa attığınız glaze parlaklığını nasıl artırdığını kanıtlamış çok sevdim.
2-Benzinlikte motora su tutmak iyi cesaret olmuş. Temizleme işlemini yaparken motor çalışır durumda mıydı yoksa kapalı mı? Kapalıysa çalıştırma durumunda hemen çalıştı mı?
Bu 2. yazdığım konu bir önceki motor yıkamanızın konusu olabilir kafam karıştı tam hatırlayamadım. Glikoz da yükledim ama fazladan yüklendi herhalde :D

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık çok güzel olmuş hersey.
1- Sağ çamurluğa attığınız glaze parlaklığını nasıl artırdığını kanıtlamış çok sevdim.
2-Benzinlikte motora su tutmak iyi cesaret olmuş. Temizleme işlemini yaparken motor çalışır durumda mıydı yoksa kapalı mı? Kapalıysa çalıştırma durumunda hemen çalıştı mı?
Bu 2. yazdığım konu bir önceki motor yıkamanızın konusu olabilir kafam karıştı tam hatırlayamadım. Glikoz da yükledim ama fazladan yüklendi herhalde :D
Teşekkür ederim:) temizlik esnasında motor kapalıydı bittikten hemen sonra çalıştırdık çalıştı hemen bir sıkıntı olmadı sonra arabayı kurulamaya köşeye çektik hava çok sıcaktı motoru bezle kurulamaya ihtiyaç bile kalmadı buharlaştı

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Stepne Temizliği Flowey Odour İnceleme
Herkese merhabalar sevgili forum
Öncelikle bayramınız kutlu olsun:cicek:
Bugün sokağa çıkma yasağı da var hazır hiç temizlenmemiş stepneye el atayım dedim detailing kelimesini hak edecek kadar detaylı olmadı ama baya bir temizlendi
Önce kirliler gelsin:rulet:

Koch Gs apc ve detay fırçaları ve mikrofiber bezlerle müdahale ettim şarjlı süpürge bu kadar tozu pisliği çekemeyeceği için tozu toprağı apc ile ıslatıp çamur yaptım:) sonra bezle toplamaya çalıştım fena olmadı
Bagajın halı kısımlarına da apc fıslayıp bezle çitiledim:boxing:

Yedek lastiği eve çıkarıp Cg signature ile lastiğini koch gs ile temizledim koruma olarak karışım hızlı cila ve meg endurance kullandım

Bonussuz uygulama olmaz deyip içi birazcık eski araba kokan bagaj bölümüne flowey odour sıktım bu ürünü beğendim hafif bir koku yeşil elma yeşil çay kokusu gibi bir şey koku çıkarmada başarılı bu ürünü aynı zamanda duvara gömülü kapalı bir ayakkabı dolabımız var içinde aylardır duran pis ayakkabılar vardı ve baya kötü kokuyordu fırsat bu fırsat dedim denedim koku %90 çıktı. Ayrıca parfüm olarak nasıl acaba diye de evin salonunda denedim salon 36 m² sadece içeride bir koltuğa 3 4 fıs sıktım salon 2 gün boyunca buram buram yeşil elma koktu
Bunlar da finaller

Bu da videosu efendim
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim
Sağlıcakla kalın:tesekkur2:

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık temizlemeyi en çok sevdiğim yerlerden biri bagaj havuzu. Sizde hakkını vermişsiniz. O kadar toz olması uzun süredir bakılmadığı için mi yoksa toz alan bir yer mi var bagaj havuzunda acaba.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Elinize sağlık havuzun ilgiye ihtiyacı varmış gerçekten :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık, bagajda derli toplu olunca insan ister istemez çok mutlu oluyor. :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Stepne Temizliği Flowey Odour İnceleme
Herkese merhabalar sevgili forum
Öncelikle bayramınız kutlu olsun:cicek:
Bugün sokağa çıkma yasağı da var hazır hiç temizlenmemiş stepneye el atayım dedim detailing kelimesini hak edecek kadar detaylı olmadı ama baya bir temizlendi
Önce kirliler gelsin:rulet:

Koch Gs apc ve detay fırçaları ve mikrofiber bezlerle müdahale ettim şarjlı süpürge bu kadar tozu pisliği çekemeyeceği için tozu toprağı apc ile ıslatıp çamur yaptım:) sonra bezle toplamaya çalıştım fena olmadı
Bagajın halı kısımlarına da apc fıslayıp bezle çitiledim:boxing:

Yedek lastiği eve çıkarıp Cg signature ile lastiğini koch gs ile temizledim koruma olarak karışım hızlı cila ve meg endurance kullandım

Bonussuz uygulama olmaz deyip içi birazcık eski araba kokan bagaj bölümüne flowey odour sıktım bu ürünü beğendim hafif bir koku yeşil elma yeşil çay kokusu gibi bir şey koku çıkarmada başarılı bu ürünü aynı zamanda duvara gömülü kapalı bir ayakkabı dolabımız var içinde aylardır duran pis ayakkabılar vardı ve baya kötü kokuyordu fırsat bu fırsat dedim denedim koku %90 çıktı. Ayrıca parfüm olarak nasıl acaba diye de evin salonunda denedim salon 36 m² sadece içeride bir koltuğa 3 4 fıs sıktım salon 2 gün boyunca buram buram yeşil elma koktu
Bunlar da finaller

Bu da videosu efendim
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim
Sağlıcakla kalın:tesekkur2:
İnceleme için teşekkürler hocam

DENİZLİ

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Elinize sağlık, çok yerinde bir dokunuş olmuş stepne havuzundaki tozlara bakarsak :) Yakında benzer bir paylaşımı da ben yapacağım ama bizdeki toz hatta kum diyeyim artık sizin araçtakinin bir 5 katı vardır herhalde :taraa:

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık temizlemeyi en çok sevdiğim yerlerden biri bagaj havuzu. Sizde hakkını vermişsiniz. O kadar toz olması uzun süredir bakılmadığı için mi yoksa toz alan bir yer mi var bagaj havuzunda acaba.
Teşekkür ederim:) Arabayı ikinci el almıştık bir defa köye gittiğinde lastiği patlamış galiba adam da tozlu topraklı atmış içine aracı aldığımdan beri daha yeni bagaja girişebildim yoksa bagajda toz alan bir yer yok:)
Eline sağlık kardeşim, bir plaj kum varmış Stepnede. Çok güzel olmuş.
Teşekkürler Masterım:tesekkurr: bir güneş kremi eksikti:komik:
Elinize sağlık havuzun ilgiye ihtiyacı varmış gerçekten :)
Teşekkürler terk edilmiş arabalar gibiydi:D İlgilendik:atess:
Ellerine sağlık, bagajda derli toplu olunca insan ister istemez çok mutlu oluyor. :)
Teşekkür ederim ben de sizin gibi dağınık bagaj ve torpido gözü hiç sevmem:arkadass:
@Dr HCD pırıl pırıl çıkmış stepne ve bagaj. Odour kokusunu merak ettim şimdi :D
@Sercan20 orda olsam da koklayıp koklayıp alsam :D
Teşekkürler kokusu hafif hocam beğenmeyen çıkmaz diye düşünüyorum koku gidermede en azından ben hem araba hem ayakkabı dolabında denedim işe yaradı ama çok ağır kokularda ne iş yapar bilemiycem neyse ki bizim arabalar öyle ağır pis kokulu değil:cool:
İnceleme için teşekkürler hocam

DENİZLİ
Teşekküler Sensei:) ürünü başarılı buldum en azından bizim gibi detaycı arabalarında rahatlıkla iş yapar:)
Elinize sağlık, çok yerinde bir dokunuş olmuş stepne havuzundaki tozlara bakarsak :) Yakında benzer bir paylaşımı da ben yapacağım ama bizdeki toz hatta kum diyeyim artık sizin araçtakinin bir 5 katı vardır herhalde :taraa:
Teşekkürler benimkinin 5 katı ise Allah yardım etsin bagajı eğilerek temizlemek ciddi bel ağrısı yapabilir şimdiden söyleyeyim:D

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese yeniden merhaba, araç oldukça kirli idi, fussonun parlaklığını beğenmediğim için söküp silika bazlı spray sealent olarak geçen tac system moonlight atacaktım nasip olmadı, zira fussoyu bir türlü sökemedim
Kirli hallerimiz gelsin

Jantlara dragons breath ile başlıyoruz temassız çok iyi temizlik sağladı

Daha sonra aracı b33 kwazar foamer ikilisi ile geçtim

Durulayıp tek kova çok eldiven temaslı yıkamaya geçtim kova şampuanı flowey 2.5 car shampoo içine biraz da b33 biraz da koch gs ekledim, yün eldiven kullanınca gyeon smoothie bile sert gelmeye başladı:) ama etek altları ızgara vs için iyi oluyor araya dereye giriyor

Baktım fussoda tık yok(bir hafta arayla 2 kat atmıştım taş gibi maşallah:D) bir demir tozu yapalım sonrasına bir daha bakarız dedim

Kaportada da dragons kullandım araba siyah hiç bir şey belli olmuyor maalesef

Biraz bekledim sonra üzerine benzinlik köpüğü geçtim

Daha sonra duruladım ve 2 kötü haber fusso ancak bir tık dedi ama tahminim hala 3 ay rahat gider. Diğer kötü haber araba komple boya gibi bir şey olmuş babam arada şehir dışına çıkmıştı inşaat yakınına park etmiş ama inşaat çalışmıyordu dedi oradan mı bilmiyoruz ben de ne olduğunu tam anlamadım fotosunu çektim

Geçirmek için tüm arabayı kil eldiven ve şampuanlı su ile temizlemeye çalıştım ama çoğu kaldı :(

İpa denedim ama yine de geçmedi ipayı sıkıp bezle çitileyince anca öyle çoğu geçti ama hala birazı duruyor, hem yoruldum hem sinirlendim
Lastiklere meguiars endurance

Geçelim içeriye orası da oldukça pisti

İçeriyi benzinlikteli süpürge ile süpürüp sonax matt effect geçtim beğendiğim bir ürün spritzin kokusu ağır gelmeye başlamıştı neyseki bitti:)

İç mekan finalleri

Dış mekan finalleri

Bir kötü haber daha geçende arabanın üstünde yürümüşlerdi tavan göçmüş:gozudolx: ve çizilmiş kaput ve bagajda da çizikler var

Kaputta da 5 6 tane göçük var dolu göçüğüne benzer araba doluya maruz kalmadı ama krampon ayakkabı ile basılmış sanırım ondan boya parladığı için oraları kamerayla çekemedim. Detaya bir müddet ara veresim geliyor çünkü tonla emeğim boşa gidiyor:(

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese yeniden merhaba, araç oldukça kirli idi, fussonun parlaklığını beğenmediğim için söküp silika bazlı spray sealent olarak geçen tac system moonlight atacaktım nasip olmadı, zira fussoyu bir türlü sökemedim
Kirli hallerimiz gelsin

Durulayıp tek kova çok eldiven temaslı yıkamaya geçtim kova şampuanı flowey 2.5 car shampoo içine biraz da b33 biraz da koch gs ekledim, yün eldiven kullanınca gyeon smoothie bile sert gelmeye başladı:) ama etek altları ızgara vs için iyi oluyor araya dereye giriyor

Baktım fussoda tık yok(bir hafta arayla 2 kat atmıştım taş gibi maşallah:D) bir demir tozu yapalım sonrasına bir daha bakarız dedim

Daha sonra duruladım ve 2 kötü haber fusso ancak bir tık dedi ama tahminim hala 3 ay rahat gider. Diğer kötü haber araba komple boya gibi bir şey olmuş babam arada şehir dışına çıkmıştı inşaat yakınına park etmiş ama inşaat çalışmıyordu dedi oradan mı bilmiyoruz ben de ne olduğunu tam anlamadım fotosunu çektim

Geçirmek için tüm arabayı kil eldiven ve şampuanlı su ile temizlemeye çalıştım ama çoğu kaldı :(

İpa denedim ama yine de geçmedi ipayı sıkıp bezle çitileyince anca öyle çoğu geçti ama hala birazı duruyor, hem yoruldum hem sinirlendim

İçeriyi benzinlikteli süpürge ile süpürüp sonax matt effect geçtim beğendiğim bir ürün spritzin kokusu ağır gelmeye başlamıştı neyseki bitti:)

İç mekan finalleri

Dış mekan finalleri

Bir kötü haber daha geçende arabanın üstünde yürümüşlerdi tavan göçmüş:gozudolx: ve çizilmiş kaput ve bagajda da çizikler var

Kaputta da 5 6 tane göçük var dolu göçüğüne benzer araba doluya maruz kalmadı ama krampon ayakkabı ile basılmış sanırım ondan boya parladığı için oraları kamerayla çekemedim. Detaya bir müddet ara veresim geliyor çünkü tonla emeğim boşa gidiyor:(
Elinize saglık güzel olmuş hocam aracın tavanı için geçmiş olsun.

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık, güzel uygulama olunca ne yaparsan yap geçiremiyosun demek ki :lezzetlix: Tavan için geçmiş olsun, insanın içi gidiyor böyle şeyler gördükçe :(

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize saglık güzel olmuş hocam aracın tavanı için geçmiş olsun.
Teşekkür ederim sağolun
Ellerine sağlık, güzel uygulama olunca ne yaparsan yap geçiremiyosun demek ki :lezzetlix: Tavan için geçmiş olsun, insanın içi gidiyor böyle şeyler gördükçe :(
Teşekkür ederim:) fussoya boşuna yargıç denmiyor:D arabanın başına gelenler İstanbul kaynaklı yapacak bir şey yok zaten İstanbula fazla diye mercedesi satıp megane 2 almıştık iyi ki de değiştirmişiz diyorum mercedesin başına gelse kaldıramazdım
Ellerine sağlık, tavan için üzüldüm. Orası cevizlibağ po mu?
Teşekkürler, evet cevizlibağ po, eve yakın sayılır tabi trafikten gidebilirsem ve zaman bulabilirsem. Arada buraya arada da Kocaeli'de eş dost var oraya giderken malzeme götürüyorum hızlı yıkama yapıyorum:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Yargıç fusso iyi tutunmuş yüzeye.

Detay hevesinize ara vermeniz veya soğumanız böyle durumlarda normal tabii ama biz detayı detay için yapıyoruz zaten. Canınızı sıkmamaya çalışın. Hatta iyi bir yer o göçükleri hatasız düzeltir gibi geliyor.

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. Yargıç fusso iyi tutunmuş yüzeye.

Detay hevesinize ara vermeniz veya soğumanız böyle durumlarda normal tabii ama biz detayı detay için yapıyoruz zaten. Canınızı sıkmamaya çalışın. Hatta iyi bir yer o göçükleri hatasız düzeltir gibi geliyor.
Teşekkür ederim moderatörüm:) detay hevesimin önündeki en büyük engel İstanbul birkaç yıl sonra kurtulacağım inşallah. Motivasyonumu toplayabilirim umarım, ama foruma ara vermek yok:gulumsemex:

Esser0036

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kirli hallerimiz gelsin

İç mekan finalleri

Dış mekan finalleri

Elinize sağlık çok güzel olmuş yıkama yaptığınız yer neresi İstanbul’da