Sohbet- Muhabbet Faslı

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #2,701
Bakın arkadaşlar masum sandığımız veya uygularken belki de düşünmediğimiz detay fırçaları aslında boyaya ne kadar zarar veriyormuş.

Bu adam 4 aşamada marka fırçaları deniyor.
Önce kuru hafif baskı, sonra kuru çok baskı.
Sonra şampuanlı hafif baskı ve şampuanlı çok baskı.

Sonuçlar bu şekilde:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bakın arkadaşlar masum sandığımız veya uygularken belki de düşünmediğimiz detay fırçaları aslında boyaya ne kadar zarar veriyormuş.

Bu adam 4 aşamada marka fırçaları deniyor.
Önce kuru hafif baskı, sonra kuru çok baskı.
Sonra şampuanlı hafif baskı ve şampuanlı çok baskı.

Sonuçlar bu şekilde:

Hocam biz Fircalari Kaporta üzerinde kullanmiyoruz ki :) Kaldi ki En iyi Havlu bile Yüzeyde firca gibi hologram birakabiliyor.Biz detay fircasini En fazla Dis kisimda Trim Parcalarda kullaniyoruz.Aracin İçindeki Piano Black Parcalar icinde En Soft Fircayi tercih ediyoruz Carbon Collective,LE vs gibi.

Tesekkurler Video icin de :)

Son düzenleme:

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam biz Fircalari Kaporta üzerinde kullanmiyoruz ki :) Kaldi ki En iyi Havlu bile Yüzeyde firca gibi hologram birakabiliyor.Biz detay fircasini En fazla Dis kisimda Trim Parcalarda kullaniyoruz.Aracin İçindeki Piano Black Parcalar icinde En Soft Fircayi tercih ediyoruz Carbon Collective,LE vs gibi.

Tesekkurler Video icin de :)
Tabiki trim parçalarda kullanıyoruz ama o parçaların girinti çıkıntı köşe bucaklarını fırçalarken ister istemez az çok boyaya fırça temas edebiliyor. O nedenle dikkatli olmak gerekiyormuş.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bugün aracı kurularken Klin Duo kırmızıyı kullanmıştım, akşam işim bitince eldivenlerin hepsini havluyu ve hiç kullanılmamış Monsterleri makineye atmıştım. Klin Duo rengini bırakmış tüm makinedekilerin rengi gitmiş. İlk yıkama diye mi bilmiyorum ama mahvetmiş diğer ürünlerin rengini. :aglax:

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Bugün aracı kurularken Klin Duo kırmızıyı kullanmıştım, akşam işim bitince eldivenlerin hepsini havluyu ve hiç kullanılmamış Monsterleri makineye atmıştım. Klin Duo rengini bırakmış tüm makinedekilerin rengi gitmiş. İlk yıkama diye mi bilmiyorum ama mahvetmiş diğer ürünlerin rengini. :aglax:
Keşke ilk bir ön yıkama yapsaydınız kullanmadan ama yine de bu şekilde renk vermesi normal değil, geçmiş olsun.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Firma havlulari on yikama yapmadan kullanabilirsiniz diye mesaj atmisti klin havlu konusuna. Firmayla bir iletisime gecin isterseniz. Bende koyu gri aldim ve hic yikama yapmadan direk kullaniyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Gecmis olsun kardesim Klin in Rengini birakmasi normal birsey degil daha once bende kirmizisini kullandim bu sekilde bir sorun olmamisti bir iletisime gec bence

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Firma havlulari on yikama yapmadan kullanabilirsiniz diye mesaj atmisti klin havlu konusuna. Firmayla bir iletisime gecin isterseniz. Bende koyu gri aldim ve hic yikama yapmadan direk kullaniyorum
Bende yıkayacaktım o açıklamadan sonra yıkamadım. :(
Gecmis olsun kardesim Klin in Rengini birakmasi normal birsey degil daha once bende kirmizisini kullandim bu sekilde bir sorun olmamisti bir iletisime gec bence
Eyvallah abi havluda bir şey yok da diğer ürünlere rengi geçti. Bir sonraki yıkamada tekrar renk bırakmazsa çok sorun olmaz. Neticede havlu işini yapıyor kendi rengi de sağlam işimi görür diye düşünüyorum da hayırlısı.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Frankfurt Messe fuar alanında düzenlenen Auto Mechanika organizasyonunda yılın en büyük detay fuarı gerçekleşiyor.

Sizlere Autolackaffen YouTube kanalının selamı var. Burada hepimiz en az bir kere videolarından faydalanmışızdır. :D
ebay t
Yeni inovatif neler var fuarda merak ettik:alisveris::arkadass:
İyi fuarlar:atess:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Yeni inovatif neler var fuarda merak ettik:alisveris::arkadass:
İyi fuarlar:atess:
Hocam teşekkürler, inovatif bir şey göremedim. Sadece Koch formülünü yenilediği seramiği tanıtıyordu o vardı yenilik olarak.

ancak marka olarak epey yeni markalar çıkmış. Rekabet epey kızışmış sektörde onu anladım :D

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Ya suan hem pahalandi o gecen seneki kalitede yok adamlar durumu cakmis heralde nerdeyse tüm yikama ve detay isiyle ugrasanlarda BİM bezi mevcut eskisi gibi kalin degil malesef ama yine de is gorur
Kalite geçen sene yada evvelki sene değişti tam hatırlamıyorum, o da zaten bariz fark etmişti ama yine iş görüyordu. Bu fiyatlarda olduktan sonra kaliteli bez ve aşırı kalitesiz bez temin etmeyi düşünüyorum. İç temizlik gibi işlerde kullanmak için Spark Cila bezlerini kullansam, tek kullanımlık gibi kullanımlarda da da aşırı ucuz mf bezler var. Şuan ne kadar oldular bilmiyorum ama onlardan alıp kullan ata geçilebilir.