Sohbet- Muhabbet Faslı

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Dün bir araç firmasının yetkili servisine gittim. Uygulama alanı dikkatimi çekti ve ne yapıyorlar diye izledim biraz. Arabalar yıkamadan gelip kurulandıktan sonra başka hiçbir uygulama yapılmadan doğrudan seramik kaplama uygulamasına geçiliyor. Bir takozla bilinen usülce seramik sürülüyor kaportaya. Akabinde hemen bir bezle yüzey siliniyor.

Merak edip uygulamacıya “kil demirtozu temizliği ve polisaj işlemleri yapmıyor musunuz” diye sordum. Aldığım cevap ise “yok abi sıfır araba zaten gerekli değil” oldu. Bu arada seramik kaplama için talep edilen ücret 3 bin tl imiş :D

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Dün bir araç firmasının yetkili servisine gittim. Uygulama alanı dikkatimi çekti ve ne yapıyorlar diye izledim biraz. Arabalar yıkamadan gelip kurulandıktan sonra başka hiçbir uygulama yapılmadan doğrudan seramik kaplama uygulamasına geçiliyor. Bir takozla bilinen usülce seramik sürülüyor kaportaya. Akabinde hemen bir bezle yüzey siliniyor.

Merak edip uygulamacıya “kil demirtozu temizliği ve polisaj işlemleri yapmıyor musunuz” diye sordum. Aldığım cevap ise “yok abi sıfır araba zaten gerekli değil” oldu. Bu arada seramik kaplama için talep edilen ücret 3 bin tl imiş :D
Genelleme yapmış gibi olacağım ama nerdeyse bütün yetkili servislerin böyle olduğunu düşünüyorum. En azından gözlemlediğim kadarıyla. Bence kendi bilgisizliklerinden ziyade; karşı tarafın bilgisizliğinden kaynaklanıyor bu durum. Yoksa ben eminim ki hepsi seramik kaplama öncesi aşamalardan haberdardır; sıfır olsa dahi o işlemlerin gerekli olduğunun farkındadır. Ancak seramik kaplamayı kurşun geçirmez olarak gören insanları bu sektörde kandırmak biraz kolay. Ha herkes arabadan anlamak zorunda mı? Kesinlikle hayır. Ama herkes işini hakkıyla en iyi şekilde yapmalı. Tabi bizim ülkede çoğu konuda olduğu bu konuda da yanlışlar var maalesef. Fiyatına gelirsek; ben yetkili servisteki seramik kaplamayla alakalı 'bir arabaya uygulanması gereken şişeyi 3 arabada kullanıyorlar' tarzı bir duyum almıştım. Ne kadar doğrudur değildir bilmem. Doğruysa zaten kar marjlarını anlatmaya gerek yok görüyorsunuz :)

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
All in one önerebileceginiz pasta var mı? Menzerna one step polish gözüme çarptı ama.
bende araştırıyorum ve elimde menzerna 3in1 var ama tam emin olmamakla beraber daha iyi olabileceğine inandığım;

rupes uno protect
zvizzer one
3d hd speed
koch ssp ( aio değil ama kapatıcılığı yüksek diye biliyorum )

bu ürünler arasında kararsız bi şekilde dolanıyorum :) rupes ve zvizzer yükseldiğim ürünler

not : elle yapıyorum ve elle uygulamada en başarılı sonucu hangisinde alırım diye bakınıyorum. elle zaten verimli olmuyor bari almışken en etkili sonucu alacağım hangi ürünse onu alayım diye uğraşıyorum.

Son düzenleme:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bende araştırıyorum ve elimde menzerna 3in1 var ama tam emin olmamakla beraber daha iyi olabileceğine inandığım;

rupes uno protect
zvizzer one
3d hd speed

bu ürünler arasında kararsız bi şekilde dolanıyorum :) rupes ve zvizzer yükseldiğim ürünler

not : elle yapıyorum ve elle uygulamada en başarılı sonucu hangisinde alırım diye bakınıyorum. elle zaten verimli olmuyor bari almışken en etkili sonucu alacağım hangi ürünse onu alayım diye uğraşıyorum.

Elle uygulanabilen bir ürün lazım size polisaj makinesi olmadan pasta ürünlerinden sonuç almak zor boya yüzeyindeki verniği gereksiz yere inceltirsiniz auto finesse tripple el ile uygulayabilirsiniz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

rupes uno protect
zvizzer one
3d hd speed

3D Speed veya Zvizzer One Polish Güzeldir.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
istanbul galataportta açılacak bir oto yıkama için başvurmuştum. Oto yıkama pasta cila vs tecrübesi yok dedim. Görüşmeye çagırdılar ama almadılar.

Devamlılıktan vs bahsettiler. Autoking seat ve birkaç yere daha farklı noktalarda yıkama hizmeti veriyorlarmış.

Oto yıkama sektörüne atılalım dedik olmadı... İlginç bir sektör.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
istanbul galataportta açılacak bir oto yıkama için başvurmuştum. Oto yıkama pasta cila vs tecrübesi yok dedim. Görüşmeye çagırdılar ama almadılar.

Devamlılıktan vs bahsettiler. Autoking seat ve birkaç yere daha farklı noktalarda yıkama hizmeti veriyorlarmış.

Burdan yıkama ile alakalı bir kaç konu inceleyen biri, inan düz yıkamacılardan daha tecrübelidir bana göre

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Floweyin B33 kullanma talimatları arasında şu cümle yazıyor. Ben anlayamadım. Fısfıs pompaya ne kadar su ne kadar ürün koymam gerekiyor?

"Aracın kirlilik derecisine göre ürünü %0.5-%3 (İki yüzde bir ila yüzde üç) arası dozajlayın."

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Floweyin B33 kullanma talimatları arasında şu cümle yazıyor. Ben anlayamadım. Fısfıs pompaya ne kadar su ne kadar ürün koymam gerekiyor?

"Aracın kirlilik derecisine göre ürünü %0.5-%3 (İki yüzde bir ila yüzde üç) arası dozajlayın."
Müdür o iş şöyle (ya da benim anlayıp/yorumlayıp yaptığım şekli) elindeki pompa kaç litre atıyorum 2 lt. %0,5'i 10 ml ediyor. Yani 2lt su içine 10ml B33 koyacaksın. %3'de de 60ml koyacaksın. Çok kirli bir yüzey için 60ml bile çok gelebilir. Bu şampuanın sodyum hidroksit oranı (kokladığında da anlarsın zaten) çok fazla, dolayısıyla bu miktarlar gözüne az gelse bile gerçekten de aslında fazla bile diyebilirsin. Zira, hiç koruma olmayan yüzeydeki trafik filmini anında söküp atan bir şampuandan bahsediyoruz. Yüzeyde çok bekletmeyin diye bir uyarı da var. Hassas yüzeylerin akrabalarını ağlatabilir. Vaaay vaaay ne de güzel panjurdu, vaaay vaaay. B33 canına okudu, daha çok yaşardı diye tüm yedek parçalar ağıt yakar :D :D

Aha bunlarda pekiştirmeli videolar

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Plazaya iş görüşmesine gider gibi gidip bir de estağfurullah, istirham ederim gibi cümleler de kullandıysan, bu çocuk İstanbul beyefendisi diyerek de almamışlardır. Devamlılık diyorlar, çünkü o sektörün çalışanı çok ama çok nankör. Verdiğin ücreti beğenmez, bir sabah bakarsın adam yok. Bu işin içinde yıllardır olanların tecrübeleridir. Aynı olayları/vakaları bilindik markaları Türkiye'ye getiren firmaların sahiplerinden de dinlemiştim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

Ben Kwazarda 1:20 kullanıyordum ancak Alta'da veya Marolex piyasaya girdikten sonra daha az kullananlarda oldu galiba.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Müdür o iş şöyle (ya da benim anlayıp/yorumlayıp yaptığım şekli) elindeki pompa kaç litre atıyorum 2 lt. %0,5'i 10 ml ediyor. Yani 2lt su içine 10ml B33 koyacaksın. %3'de de 60ml koyacaksın. Çok kirli bir yüzey için 60ml bile çok gelebilir. Bu şampuanın sodyum hidroksit oranı (kokladığında da anlarsın zaten) çok fazla, dolayısıyla bu miktarlar gözüne az gelse bile gerçekten de aslında fazla bile diyebilirsin. Zira, hiç koruma olmayan yüzeydeki trafik filmini anında söküp atan bir şampuandan bahsediyoruz. Yüzeyde çok bekletmeyin diye bir uyarı da var. Hassas yüzeylerin akrabalarını ağlatabilir. Vaaay vaaay ne de güzel panjurdu, vaaay vaaay. B33 canına okudu, daha çok yaşardı diye tüm yedek parçalar ağıt yakar :D :D

Aha bunlarda pekiştirmeli videolar

Saol hocam. Ben daha çok lastik jantta kullanmak istiyordum. Jant lastiğe zararı olmaz sanırım değil mi?

Ben Kwazarda 1:20 kullanıyordum ancak Alta'da veya Marolex piyasaya girdikten sonra daha az kullananlarda oldu galiba.
Saol kardeşim.