Merhabalar,
2 tane sorum olacak fikir öneri ve tavsiyelerin hepsine açığım.
Siyah aracım(simli metalik daha önce pek karlılaşmadığım bir siyah) için BSD kullanıyorum smartbee kurulama havlum var 1000gsm onunla kurulayıp hemen BSD ile cila atıyorum. Su iticiliği güzel ama trafik filmi çok tutuyor ve kaygan değil. Kaporta olarak çok fazla hare ya da derin çiziklerim yok. Turtle wax Jet Black alsam bunu kullansam, genel bir renge canlılık ve kılcal çizikleri doldursam sonra üzerine BSD ile devam mı edeyim yoksa tw nin wax it wet'ini mi kullanayım. Amacım hem su iticilik hem de trafik filmi oluşumunu biraz etkilemek ve parlaklıkla kayganlık hissi getirmek.
3M kil hamuru aldım. Güzel sulandırılmış bir APC ile mi kullanmalıyım yoksa sabunlu su veya başka bir ürünle mi ıslatarak kullanayım. Kil aslında aracın üzerindeki kalıntıları alacak ama biraz çizecektir diye düşünüyorum. Şu an kaportamda elime gelen pürüz, kireç ya da başka bir iz yok. Sadece camlarımda ve kapıların ufak noktalarında su izleri var su yolu şeklinde. Onları gidermek için kil yapmayı düşündüm ama, kil sonrası polisaj'a ihtiyaç duyar mıyım. Ona göre kil işlemini polisaj yaptıracağım dönemde yapabilirim.
Teşekkürler, cilalı ve parlak günler