Sohbet- Muhabbet Faslı

Bozoguz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

2 tane sorum olacak fikir öneri ve tavsiyelerin hepsine açığım.

Siyah aracım(simli metalik daha önce pek karlılaşmadığım bir siyah) için BSD kullanıyorum smartbee kurulama havlum var 1000gsm onunla kurulayıp hemen BSD ile cila atıyorum. Su iticiliği güzel ama trafik filmi çok tutuyor ve kaygan değil. Kaporta olarak çok fazla hare ya da derin çiziklerim yok. Turtle wax Jet Black alsam bunu kullansam, genel bir renge canlılık ve kılcal çizikleri doldursam sonra üzerine BSD ile devam mı edeyim yoksa tw nin wax it wet'ini mi kullanayım. Amacım hem su iticilik hem de trafik filmi oluşumunu biraz etkilemek ve parlaklıkla kayganlık hissi getirmek.

3M kil hamuru aldım. Güzel sulandırılmış bir APC ile mi kullanmalıyım yoksa sabunlu su veya başka bir ürünle mi ıslatarak kullanayım. Kil aslında aracın üzerindeki kalıntıları alacak ama biraz çizecektir diye düşünüyorum. Şu an kaportamda elime gelen pürüz, kireç ya da başka bir iz yok. Sadece camlarımda ve kapıların ufak noktalarında su izleri var su yolu şeklinde. Onları gidermek için kil yapmayı düşündüm ama, kil sonrası polisaj'a ihtiyaç duyar mıyım. Ona göre kil işlemini polisaj yaptıracağım dönemde yapabilirim.

Teşekkürler, cilalı ve parlak günler :)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hayırlı olsun hocam. İnşallah bize de önce böyle ekipmanlar kullanabileceğimiz müsait mekanlar nasip olur :)
hocam benim de cok musait diyemeyecegm ama bi sekilde hortum, elektrik filan ayarladim, bi deneyecegim bakalm. Cunku benzinlik artik biktirdi. Siraydi, arkandakilerin stresiydi, son donemlerde artan ucretleriydi bni makine almaya itti .

hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Foam lance olarak hangi ürünler uyumlu acaba? Bir de şebeke suyu mu kullancaksınız yoksa kaynak suyu mu?
Hocam simdilik foam lance dusunmuyorum olsa iyi olur ama fiyati nerdeyse makine kadar. Elimde modifiye ettigim akbeller ile xiaomi pompam var smdilik onlarla devam.

Son düzenleme:

YusufSari

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Video çok güzel elinize sağlık önerim yedek bir litre karışımı hazırda yanınızda götürüp üzerine eklemeniz . en güzel köpük bence altanın köpüğü çünkü . hem şişeside küçük yer kaplamıyor taşıma derdide yok masrafa da gerek yok . banada yetmiyor alta bazen marolex kullanıyorum ama altayı daha çok beğeniyorum
Hocam marolexe de aynı 110 nozulu taksanız iyi olmuyor mu alta gibi?

hüdaverdi

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ürünlerdeki pahalılığa alıştık, artık kendimizi bir şekilde ona göre ayarlamaya çalışıyoruz ancak detay ve jant fırçalarının pahalılığı beni ekstra rahatsız eden bir durum değerli hobidaşlar :(
Geçen gün mr. D.i.y den bir jant fırçası aldım uzun zamandır aklımdaydı uygun maliyetli olsun diye oradan aldım. Aklımda olan ürünleri almayı erteliyorum eldeki ürünler bitmeden almayayım diyorum.

hüdaverdi

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam mr dıy da güzel detay fırçaları var mı boşuna gitmeyelim
Aslında kil bezi için gittim. Bulamadım jant fırçası aldım. İki yada 3 çeşit fırça vardı. Henüz deneyemedim ancak yolunuz düşerse göz atın derim. Profil fotoğrafınız aracınızsa e60 hayal arabam diyebilirim. Özellikle beyaz ve carbon schwarz

Greib

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aslında kil bezi için gittim. Bulamadım jant fırçası aldım. İki yada 3 çeşit fırça vardı. Henüz deneyemedim ancak yolunuz düşerse göz atın derim. Profil fotoğrafınız aracınızsa e60 hayal arabam diyebilirim. Özellikle beyaz ve carbon schwarz
Teşekkür ederim benim de aynı şekilde beyaz e60 m5 hayal arabam umarım hayallerimize tez zamanda kavuşuruz.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Biz daha acemiyiz hocam :) Ama yağmur yağarken bile açtığımda hava durumunda yağış gözükmüyor bazen. Anlık geçişler olabiliyor :)
Yok hocam takildim sadece, aynen dediginiz gbi anlik yagmur gecislerini gosteren bir uygulama henuz ulkemizde yok, insallah saatlik bazda hava durumunu gosteren uygulamalar ulkemizde de gelisir :) dediginz gbi bazen bnde hava durumuna bakiorm sonra yikiyorum ama birden yagmur yagiyor, yeterki yagsin da biz yine temizleriz :)