Sohbet- Muhabbet Faslı

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yok hocam takildim sadece, aynen dediginiz gbi anlik yagmur gecislerini gosteren bir uygulama henuz ulkemizde yok, insallah saatlik bazda hava durumunu gosteren uygulamalar ulkemizde de gelisir :) dediginz gbi bazen bnde hava durumuna bakiorm sonra yikiyorum ama birden yagmur yagiyor, yeterki yagsin da biz yine temizleriz :)
Eyvallah hocam :)

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Sleepy markasının yeni çıkardığı ürünü Easy Clean yüzey temizlik havlusu baya iş görüyor boyali aksamda pek beğenmedim ama plastiklerde ve camda çok güzel iş çıkardı.Evdeki camda onca kaliteli ürün bez kullanmamiza rağmen peşinde iz leke bırakıyordu ama Sleepy pesinde iz hav bırakmadan kusuruz temizledi ışıkla baktığımızda bile tertemizdi mutfak dolaplarında yağın olduğu yerlerde bile süper iş çıkardı biz şaşırdık açıkçası.Dedemin aracına kuş pislemişti yaymadan tek seferde güzelce temizledi.Bi öneri olarak burada bulunsun istedim evde arabada olmasi gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum :begenixx:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Merhabalar,

2 tane sorum olacak fikir öneri ve tavsiyelerin hepsine açığım.

Siyah aracım(simli metalik daha önce pek karlılaşmadığım bir siyah) için BSD kullanıyorum smartbee kurulama havlum var 1000gsm onunla kurulayıp hemen BSD ile cila atıyorum. Su iticiliği güzel ama trafik filmi çok tutuyor ve kaygan değil. Kaporta olarak çok fazla hare ya da derin çiziklerim yok. Turtle wax Jet Black alsam bunu kullansam, genel bir renge canlılık ve kılcal çizikleri doldursam sonra üzerine BSD ile devam mı edeyim yoksa tw nin wax it wet'ini mi kullanayım. Amacım hem su iticilik hem de trafik filmi oluşumunu biraz etkilemek ve parlaklıkla kayganlık hissi getirmek.

3M kil hamuru aldım. Güzel sulandırılmış bir APC ile mi kullanmalıyım yoksa sabunlu su veya başka bir ürünle mi ıslatarak kullanayım. Kil aslında aracın üzerindeki kalıntıları alacak ama biraz çizecektir diye düşünüyorum. Şu an kaportamda elime gelen pürüz, kireç ya da başka bir iz yok. Sadece camlarımda ve kapıların ufak noktalarında su izleri var su yolu şeklinde. Onları gidermek için kil yapmayı düşündüm ama, kil sonrası polisaj'a ihtiyaç duyar mıyım. Ona göre kil işlemini polisaj yaptıracağım dönemde yapabilirim.

Teşekkürler, cilalı ve parlak günler :)
Cevap göremedim yazan varsa da kusura bakmayın ,

Öncelikle kili esasen boyaya yapışan mikrotanecikleri temizleme odaklı kullanırız , kirec lekesini azaltabilir ama esas amacımız farklıdır. Ayrıca kaportada pürüzden ziyade temiz yüzeyde elinizi gezdirirseniz hışır hışır çok küçük tanecikleri hissedebilirsiniz. Kil sonrası bebek poposu kıvamına döner , uygulamayı da cila içermeyen kova şampuanı ile kaydırıcılık sağlarsanız daha verimli olur. Kendim denemedim ve denemem fakat çoğu apcnin içindeki temizleyici maddeler kili bozabileceğini düşünüyorum.
Ayrıca öncesinde yüzeyi kesinlikle iyi temizliğinizi üstüne de demirtozu temizleyici ürünle reaktif maddeleri temizleyip kili çok bastırmadan yaparsanız pek fazla çizmeyecektir.

emredrmz

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin - Şanlıurfa

Foruma biraz spoiler olsun detaydeposunun yeni kurulama havluları ve cila bezleri inanılmaz kaliteli ve fiyatı aşırı uygun bu zamana kadar detay dünyasında böyle fiyat perfonmans havlular görmemiştim diyebilirim. Zamanı geldiğinde @DetayDeposu duyuru yapacaktır. Havlu, bez ihtiyacı olan varsa biraz beklemesi daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Beklemedeyiz

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
İstanbul’da aracımı yıkamak için gittiğim benzinlikte bir su barkodu 20 ₺ olmuş :(

Eskiden burda benzinlikte ücretsiz tazyikli su vardı, sonradan 1 liraya köpük başladı. Ondan bir dönem sonra da her yerde peronlu yıkamalar görmeye başladık zaten ancak şuan ki durum büyük terbiyesizlik başka bir şey değil. Özel yıkama alanı olan yerler var oralara diyecek bir şey yok ama petrolde böyle bir şey görsem bir daha benzin almaya bile gitmem açıkçası.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eskiden burda benzinlikte ücretsiz tazyikli su vardı, sonradan 1 liraya köpük başladı. Ondan bir dönem sonra da her yerde peronlu yıkamalar görmeye başladık zaten ancak şuan ki durum büyük terbiyesizlik başka bir şey değil. Özel yıkama alanı olan yerler var oralara diyecek bir şey yok ama petrolde böyle bir şey görsem bir daha benzin almaya bile gitmem açıkçası.
Hocam maalesef, bizim mecburiyetimizi mağduriyete çeviriyorlar.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbul’da aracımı yıkamak için gittiğim benzinlikte bir su barkodu 20 ₺ olmuş :(

10 tl beylikdüzü bölgesinde şuan fiyatlar .herkes aracını kendi yıkadığı için oto yıkamacıların fiyatlarından dolayı durumu fırsata çeviriyorlar.Birşeye heveslendiğini görmesinler insanların hemen zam zam zam herşeye bitmiyor sonu gelmiyor gidiyoruz bayır aşağı freni patlamıs kamyon gibi :saskin:

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
10 tl beylikdüzü bölgesinde şuan fiyatlar .herkes aracını kendi yıkadığı için oto yıkamacıların fiyatlarından dolayı durumu fırsata çeviriyorlar.Birşeye heveslendiğini görmesinler insanların hemen zam zam zam herşeye bitmiyor sonu gelmiyor gidiyoruz bayır aşağı freni patlamıs kamyon gibi :saskin:
Sormayın hocam maalesef durum böyle :(

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Aracınız çok kirliyken özellikle kış aylarında ve uzun süredir yıkanmadığında ilk olarak kir indirmek için ne kullanılabilir boyaya en az zararla?
Aracımda wax vardı dün 1/10 green star kullandım kapı altlarına ve bagajın bir kısmına güzel kir indirdi ama korumayı da elledi tabi doğal olarak. Üzerine magifoam attım güzel kir söktü diğer türlü pek etkilemeyecekti kirli kirli yıkayacaktım çift kova ile

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracınız çok kirliyken özellikle kış aylarında ve uzun süredir yıkanmadığında ilk olarak kir indirmek için ne kullanılabilir boyaya en az zararla?
Aracımda wax vardı dün 1/10 green star kullandım kapı altlarına ve bagajın bir kısmına güzel kir indirdi ama korumayı da elledi tabi doğal olarak. Üzerine magifoam attım güzel kir söktü diğer türlü pek etkilemeyecekti kirli kirli yıkayacaktım çift kova ile
Merhaba hocam,

Vp citrus prewash veya AB citrus prewash kullanabilirsin. Şimdiye kadar yaklaşık 9 aylık vonixx blend wax korumayı ellemedi tabi aylar geçtikçe bir nebze boncuk ve itici azaldı.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

@DetayDeposu cok tesekkur ederim, hem urunler hem. Paketleri cok premium duruyor , tebrik ediyorum . Karbon bezleri uzun suredir bekliyordum gelince hemen aldim , etrafmdakilere de aldirdim :) diger urunlerindr kullandikca deneyimimi paylasacagim.
Hayırlı uğurlu olsun Emre hocam desteğin için ayrıca teşekkür ederim. :)

üretimde yaşanan ebat hatasından ötürü bazı ürünlerin ambalajı henüz gelmedi. Ancak maliyetten kaçmayalım en iyi ambalaj olsun diye çaba gösteriyoruz inşallah beğenilir :)

Wash Mitt ve Wash pad yeni nesil materyal. Kullandıktan sonra bana tecrübelerini iletirsen çok sevinirim çeşitti renk seçeneklerini düşünüyoruz çünkü. :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Instagramda gezerken meguiars resmî sayfasının videolarına denk geliyorum, özellikle ceramic quick wax olmak üzere hızlı koruma ürünlerini sık durula şeklinde uyguluyorlar.

ürünlerin kullanımı güncellendi sanırım ancak sevindim. Sık durula ürünleri kullanmayı çok seviyorum. Zaten en büyük hayalim komple ppf üzerine sık durula ürünler uygulamak :D

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Instagramda gezerken meguiars resmî sayfasının videolarına denk geliyorum, özellikle ceramic quick wax olmak üzere hızlı koruma ürünlerini sık durula şeklinde uyguluyorlar.

ürünlerin kullanımı güncellendi sanırım ancak sevindim. Sık durula ürünleri kullanmayı çok seviyorum. Zaten en büyük hayalim komple ppf üzerine sık durula ürünler uygulamak :D
Kardesim zaten meguiars Ceramic Quik Wax Sık durula şeklindeydi :terlisırıtan:

Liquid olan farkli

Normal Sentetik Quik Wax ta zaten Sık Sil şeklinde