Sohbet- Muhabbet Faslı

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ech2o yu hangi oranda seyreltiyorsunuz. Ben 1:15 olarak seyreltip yıkama sonrası kullanıyorum.
Ben Ech2o'yu tek başına kullanmıyorum. Tek başına kullanacaksanız üreticinin önerdiği oranlarda seyreltmenizi tavsiye ederim.
Ech2o + Reload + saf su ile bir karışım yapılıyor. Bu ürün yıkama sonrası hem quick detailer vazifesi görüyor hem de koruma sağlıyor. Dayanımı uzun değil, ben parlaklığı ve yüzeyde bıraktığı kayganlık hissiyatı nedeniyle tercih ediyorum.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben Ech2o'yu tek başına kullanmıyorum. Tek başına kullanacaksanız üreticinin önerdiği oranlarda seyreltmenizi tavsiye ederim.
Ech2o + Reload + saf su ile bir karışım yapılıyor. Bu ürün yıkama sonrası hem quick detailer vazifesi görüyor hem de koruma sağlıyor. Dayanımı uzun değil, ben parlaklığı ve yüzeyde bıraktığı kayganlık hissiyatı nedeniyle tercih ediyorum.
Yaptığınız karışım hemen hemen hydro2lite wetcoat karışımını oluşturuyor. YouTube da Pan bahsetmişti ondan. Onun dışında ben kurulama sırasında QD olarak kullanıyordum.

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yaptığınız karışım hemen hemen hydro2lite wetcoat karışımını oluşturuyor. YouTube da Pan bahsetmişti ondan. Onun dışında ben kurulama sırasında QD olarak kullanıyordum.
Bu karışıma Merlin ismini vermişler ve CarPro Elixir'e alternatif olarak kullanılıyor (Hyrdo2Lite değil).

CarPro kendi web sitesinde Ech2O için şu karışım oranlarını vermiş;
Dilutions:​
  • 500ml makes up to 2 Gallons of Waterless Spray (1:15)
  • 500ml makes up to 3.25 Gallons of Quick Detailer (1:25)
  • 500ml makes up to 5.25 Gallons of Clay Lubricant (1:40)
  • 500ml makes up to 26 Gallons of Rinse-less Wash (1:200)

Keyifli detaylar...

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dün ilk defa Work Stuff Thypoonu kullandım ilk izlenim kaportaya köpüğü iyi taşıyor ama çok fazla su çekiyor ağırlaşıyor bu yönü eksi bu kadar su çekmesini beklemiyordum purestar wash mitt bu konuda daha iyi.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Maşaallah. Fotoğrafta yine corolla var :) Hocam video ne zaman gelecek ? :)
EyvAllah hocam. Komşunun aracıdır onu karede sayma
5 günlük detay operasyonuyla uğraştım. Daha köydeyim nasipse yarın ist yola çıkacağız. Ya bu haftasonu ( başka planım olabilir) ya sonraki haftada editleyip haftaiçi yayınlamayı düşünüyorum inşAllah ama belli değil ertelenebilirim.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
EyvAllah hocam. Komşunun aracıdır onu karede sayma
5 günlük detay operasyonuyla uğraştım. Daha köydeyim nasipse yarın ist yola çıkacağız. Ya bu haftasonu ( başka planım olabilir) ya sonraki haftada editleyip haftaiçi yayınlamayı düşünüyorum inşAllah ama belli değil ertelenebilirim.
Yolunuz açık olsun sağlıcakla kalın :)

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dün ilk defa Work Stuff Thypoonu kullandım ilk izlenim kaportaya köpüğü iyi taşıyor ama çok fazla su çekiyor ağırlaşıyor bu yönü eksi bu kadar su çekmesini beklemiyordum purestar wash mitt bu konuda daha iyi.
Öncelikle güzel günlerde keyifle kullanın ürünlerinizi. Yalnız ufak bir hatalı bilgilendirme var ben onu düzeltmek isterim:gulumsemex: Daha öncede bir slopes eldiven için yapılmıştı böyle bir yorum ama onu bulamadım.

Bir eldiven yada ped’in fazla su çekmesi o ürünün eksi yönü değil aksine artı yönüdür:gulumsemex: Yani ürün ne kadar fazla su çekiyorsa amacına o kadar çok hizmet ediyor demektir. Ürünün çektiği şampuanlı karışım eldiven ile kaporta aksamı arasındaki teması en aza indirerek kayganlığın ve köpüğün maximum seviyede olmasını sağlar. Yani kaporta da eldiveni ne kadar çok su ve köpükle hareket ettirirsek çizik oluşturma riskini o kadar minimize ederiz. Üreticilerin öncelikli hedefleride su çekişini maximum seviyeye çekmektir zaten :gulumsemex:

Ürünün ağırlaşması size eksi gibi gelmiş olabilir ama ağırlığın sebebi kayganlığı sağlayan ve teması minimuma indiren şampuanlı su olduğu için hafif ve az su çekmiş üründen çok daha güvenlidir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öncelikle güzel günlerde keyifle kullanın ürünlerinizi. Yalnız ufak bir hatalı bilgilendirme var ben onu düzeltmek isterim:gulumsemex: Daha öncede bir slopes eldiven için yapılmıştı böyle bir yorum ama onu bulamadım.

Bir eldiven yada ped’in fazla su çekmesi o ürünün eksi yönü değil aksine artı yönüdür:gulumsemex: Yani ürün ne kadar fazla su çekiyorsa amacına o kadar çok hizmet ediyor demektir. Ürünün çektiği şampuanlı karışım eldiven ile kaporta aksamı arasındaki teması en aza indirerek kayganlığın ve köpüğün maximum seviyede olmasını sağlar. Yani kaporta da eldiveni ne kadar çok su ve köpükle hareket ettirirsek çizik oluşturma riskini o kadar minimize ederiz. Üreticilerin öncelikli hedefleride su çekişini maximum seviyeye çekmektir zaten :gulumsemex:

Ürünün ağırlaşması size eksi gibi gelmiş olabilir ama ağırlığın sebebi kayganlığı sağlayan ve teması minimuma indiren şampuanlı su olduğu için hafif ve az su çekmiş üründen çok daha güvenlidir.
Merhabalar abi. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Dediğin gibi belkide su çekmesi iyi birşeydir ama bu aşırı su çekiyor eldiven çok ağırlaşıyor gerçekten normal eldivenin çektiğinin neredeyse iki katını çekiyor. Belkide ilk kullanımda bana garip geldi zamanla elim alışıcak normal gelicektir.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar abi. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Dediğin gibi belkide su çekmesi iyi birşeydir ama bu aşırı su çekiyor eldiven çok ağırlaşıyor gerçekten normal eldivenin çektiğinin neredeyse iki katını çekiyor. Belkide ilk kullanımda bana garip geldi zamanla elim alışıcak normal gelicektir.
Ped’ler eldivene göre daha kalın bir süngere sahip olduğu için dediğiniz gibi 2 katına yakın fazla su çekebiliyor :gulumsemex: ama bu olumlu bir durum. Eğer çok fazla geliyorsa bir miktarını kaporta üzerine yani ped’i uygulayacağınız bölgenin altına sıkabilirsiniz. Ele giyilmediği ve ilk kullanım olduğu için dediğiniz gibi farklı gelmiş olabilir zamanlanla alışacağınıza eminim :gulumsemex:

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Genel olarak scooter motor’ların üzerinde gelen lastikler çok kötü ve üzerinde Nylon ibaresi yer almakta. Şuan aktif kullandığımız motorda başımıza geldi ve derhal kaliteli lastik aldık yola devam ettik. Şimdi ise 2. Bir scooter aldık ve daha teslim almadan motoru. Michelin city grip ön arka lastik aldım. Birazdan gidip taktırıp motoru teslim alacağım inşAllah

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Genel olarak scooter motor’ların üzerinde gelen lastikler çok kötü ve üzerinde Nylon ibaresi yer almakta. Şuan aktif kullandığımız motorda başımıza geldi ve derhal kaliteli lastik aldık yola devam ettik. Şimdi ise 2. Bir scooter aldık ve daha teslim almadan motoru. Michelin city grip ön arka lastik aldım. Birazdan gidip taktırıp motoru teslim alacağım inşAllah

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız keyifle kullanmaniz dileğiyle

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@DetayDeposu üstadım selamlar bir şeyi merak ediyordurum sitenizde neden hiçbir ürünün açıklaması genel olarak bulunmuyor ne işe yaradığı ne kadar seyreltilmesi gerektiği
İbrahim bey merhaba,

sitemiz yenileniyor yeni arayüzü ile beraber tüm açıklamalar ve eksiklikler giderilecek.

Diğer taraftan stoğu olmayan tüm ürünler bu ay içerisinde yenilenecek.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Herkese merhaba,
Geçenler de en son 4 ay önce yıkanan kuga yı yıkamıştım, şimdi sıra egea ya geldi. Şirket arabası gibi sürekli kullanıldığı için kuga kadar yıkama aralığı geniş olmuyor, geçen hafta iç dış detaylı yıkadığım için şimdi sadece yaza hazırlık olarak yaklaşık 3 ay önce alınan Koch Chemie SOo2 Sprey Sealant uygulaması için dış detay yapılacak.

Jantlara gyeon wheel cleaner iron ve adam's garage Premium wheel cleaner jant yıkama fırçası ile detaylı temizlik yapıldı.

Ön yıkama için İK foam pro 2 ile Valetpro citrus pre wash uygulandı.

K2 roton ile demirtozu temizliği yapıldı.

Yüzeyi kil temizliği öncesinde nasiol cleanion pro ile çift kova yöntemiyle yıkadım.

Adbl slippy profesyonel kil yağlayıcı ve Adbl clay sponge ile hem kaporta hem de camlar da kil temizliği yapıldı.

Tekrar nasiol cleanion pro ile temaslı yıkama yapıldı.

Slopes King double twist ile 30 saniye de araç kurulandı

Araç içine dokunmayacaktım ama Koch Chemie refresh cockpit care ile hızlıca tozunu almış oldum ve Dby detailingden almış olduğum malum koku spreyini de uyguladım.

Aracın tamamen kurumasını beklerken jantlara Turtlewax ceramic spray coating uygulandı. Lastiklere de endurance uygulandı.

Camlara soft99 glaco uygulandı.

Kaporta tam kuruduğunda boya korumanın yüzeye daha fazla tutunması ve ömrünün uzun olması için K2 klinet ile tüm yüzey silindi.

En sonda da Koch Chemie SOo2 Sprey Sealantı önce superclean markasının wax bezi ile yüzeye yaydım ve slopes bufffing towel ile parlatma işlemini yaptım.

Yüzeye dokununca kadifemsi bir hissiyat ve derinlik kattı. Bundan sonra dayanımını takip edicem. 500 ml bir ürün ama 100- 150ml ancak harcamışımdır.

3 saat süren bir yıkama ve uygulama sonrasında sonuç beni tatmin etti. Çok detaya girmeden yazmaya çalıştım ama baya uzun olmuş, kusura bakmayın

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eline emeğine sağlık, yazıyı okurken kendim yıkamış gibi hissettim. Maşallah, nazar değmesin. Kırmızı kendini bulmuş :)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Eline emeğine sağlık, yazıyı okurken kendim yıkamış gibi hissettim. Maşallah, nazar değmesin. Kırmızı kendini bulmuş :)
Çok teşekkür ederim hocam, bende senin uygulamalarındaki yazıları okurken c4'ü kendim yıkamışım gibi hissediyorum.
Resimlerdeki kırmızı golf te yeni pasta cila görmüş, sahibi gidip gelip ne kullanıyorsun diye sordu, onun nazarı değebilir

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi