Sohbet- Muhabbet Faslı

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
sprey şişeye ihtiyacı olan kaçırmasın 700ml ölçekli şişe canyon tarzı başlıkla birlikte 3 tanesi 155tl

GREENCAR WASH Kimyasala Dayanıklı Sprey Başlıklı Şişe 700 Ml 3 Adet Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Bu firmanın sprey ve şişelerini kullanıyorum. Murat plastiğe yakın bir kalitede diyebilirim. Ikea vs gibi markalardan kesinlikle iyi. Ama ters çevirince veya yan yatırınca fısfıstan sızdırma yapıyor (kova içinde taşıdığımdan benim için dert değil). Canyon başlıktansa bu başlık tipinin kullanımı daha rahat geliyor.

Şarjlı pompa stoklara tekrar girmiş. Düşünen varsa değerlendirsin.

https://app.hb.biz/mPYHGIlD0Rxy

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herkesin görüşü farklıdır ama bana alta foam+Xiaomi ikilisini unutturdu :D köpük kıvamı bence iyi, ucun atım genişliği biraz dar ama o da benim için çok sorun değil. Umarım bataryası erken bozulmaz da bi süre kullandırır

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu firmanın sprey ve şişelerini kullanıyorum. Murat plastiğe yakın bir kalitede diyebilirim. Ikea vs gibi markalardan kesinlikle iyi. Ama ters çevirince veya yan yatırınca fısfıstan sızdırma yapıyor (kova içinde taşıdığımdan benim için dert değil). Canyon başlıktansa bu başlık tipinin kullanımı daha rahat geliyor.

Herkesin görüşü farklıdır ama bana alta foam+Xiaomi ikilisini unutturdu :D köpük kıvamı bence iyi, ucun atım genişliği biraz dar ama o da benim için çok sorun değil. Umarım bataryası erken bozulmaz da bi süre kullandırır
Hocam şarjlı pompanın atım açısı ile ilgili incegaraj bi paylaşım yapmıştı. Uçundaki keçeyi çıkarıp yerine ince bulaşık telinden biraz koyuyordu ve atım açısı genişliyordu. Henüz denemedim ama deneyenler memnundu. He birde pompanın 1.5lt lik hazne kısmını 2lt lik başka hazne ile modifiye etmişti, onu deneyeceğim yakın zamanda :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam şarjlı pompanın atım açısı ile ilgili incegaraj bi paylaşım yapmıştı. Uçundaki keçeyi çıkarıp yerine ince bulaşık telinden biraz koyuyordu ve atım açısı genişliyordu. Henüz denemedim ama deneyenler memnundu. He birde pompanın 1.5lt lik hazne kısmını 2lt lik başka hazne ile modifiye etmişti, onu deneyeceğim yakın zamanda :)
Atımı için olan videoya bakayım bi, keçesini kuvvetlendireyim. 2lt hazne ilaç gibi gelir, 1.5 lt bazen yetmiyor ve 2. Şişeyi yapıyorum, bol bol köpüklüyorum :D 2 lt yapabilecek alt hazne bulursanız paylaşır mısınız

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Atımı için olan videoya bakayım bi, keçesini kuvvetlendireyim. 2lt hazne ilaç gibi gelir, 1.5 lt bazen yetmiyor ve 2. Şişeyi yapıyorum, bol bol köpüklüyorum :D 2 lt yapabilecek alt hazne bulursanız paylaşır mısınız
Nasıl yapılır = @incegaraj

Hocam bu story arşivinde 16 eylül 2024 de atılmış storyler var arka arkaya, orada detaylı anlatıyor. Veta nın şişesini de geçen gün bauhaus a uğradığımda görüp almıştım. 180tl gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam. Henüz ağız kısmını kesmedim uyması için ama yapacağım müsait vakit bulunca

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nasıl yapılır = @incegaraj

Hocam bu story arşivinde 16 eylül 2024 de atılmış storyler var arka arkaya, orada detaylı anlatıyor. Veta nın şişesini de geçen gün bauhaus a uğradığımda görüp almıştım. 180tl gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam. Henüz ağız kısmını kesmedim uyması için ama yapacağım müsait vakit bulunca
Teşekkür ederim hocam, inceleyeyim ben de yapayım. Yedek hazne bulup uydurulabilmesi de çok iyi olmuş. Kendi şişesiyle içi boşken ayakta duramayıp devrilmesi dezavantajdı, yan koyuyordum o yüzden hep

berkesennturk

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
köpük yapan sprey şişe aldım sizinlede paylaşmak istedim köpük yapan pompa kadar kıvamlı olmasada güzel köpük yapıyor lastik jant temizliğinde ve iç detay temizliğinde kullanırım büyük ihtimalle almak isteyen olursa linkte bırakıyorum çok kaliteli diyemem ama fenada değil :) bu arada içerisine 1/25 mzr koydum.
Ahsa Ticaret 3 ADET 0,4 LT SİYAH PET ŞİŞE - SİYAH KÖPÜK YAPICI TRİGER TETİK SPREYLİ - OTO TEMİZLİK ÜRÜNLERİ İÇİN Fiyatı, Yorumları - Trendyol

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
köpük yapan sprey şişe aldım sizinlede paylaşmak istedim köpük yapan pompa kadar kıvamlı olmasada güzel köpük yapıyor lastik jant temizliğinde ve iç detay temizliğinde kullanırım büyük ihtimalle almak isteyen olursa linkte bırakıyorum çok kaliteli diyemem ama fenada değil :) bu arada içerisine 1/25 mzr koydum.
Ahsa Ticaret 3 ADET 0,4 LT SİYAH PET ŞİŞE - SİYAH KÖPÜK YAPICI TRİGER TETİK SPREYLİ - OTO TEMİZLİK ÜRÜNLERİ İÇİN Fiyatı, Yorumları - Trendyol
berke asperox, cif vb ev mutfak banyoda kullanılan temizleyicilerin şişeleri daha dayanıklı olur ve birçoğunda köpüklü atma özelliği var. Evde illaki kullanılıyordur onları değerlendirebilirsin

berkesennturk

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
berke asperox, cif vb ev mutfak banyoda kullanılan temizleyicilerin şişeleri daha dayanıklı olur ve birçoğunda köpüklü atma özelliği var. Evde illaki kullanılıyordur onları değerlendirebilirsin
öğrenci evinde pek olmuyor xd evet dediğin gibi asperox şişeleri çok dayanıklı apc dahi eritmiyor

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Almayinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Gorseldeki ürün gelmiyor.

Ben aldim iade ettim aciklamami okuyabilirsiniz.

Ürün gercekten Koreli ciksaydi paylasirdim sizlerle :)

Hayaller Kore Gercekler Çin

Virtues isimli ürünlerin birçoğu böyle yanlış geliyor. Genel olarak ürünleri çinden alıp burda kendi isimleriyle satıyorlar galiba

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Detaylı bir yıkama başlangıcı sonrası aracımı
garajımda bir aydır yatırdım ve elimden geldikçe yanına inip ilgilendim canım ne zaman isterse :)

Neler yapıldı açıklamam gerekirse.

Jantların pianoblack olması sebebi ile sentetik fırça kullanmıyorum. Bu sebeple kollar ve dış kısımları mikrofiber yapıda olan Work Stuff Hurricane ile iç kısımları yün olması sebebiyle daha pratik bulduğum Flexipads yün jant eldiveni ile temizleyip duruladım. Marolex içerisine Flowey B33 ile yapmış olduğum köpüğü fıslayarak lastik fırçası ile lastiklerin temizliğini yaptım. Davlumbaz içlerinide köpük pompası ile geçtikten sonra büyük boy Mothers davlumbaz fırçası ile girebildiğim ölçüde temizlemeye çalıştım. Bir önceki aracımda bu fırça bana baya kolaylık sağlarken davlumbaz aralarının nispeten yeni aracımda daha az alan olması sebebiyle kendime sentetik jant fırçaları edindim. Bknz. Stokları Serelim. :rolleyes:

Gelelim ana gövdeye.

Araçta komple Stek marka PPF koruma mevcut. Üzerinde başkaca bir koruma olmadığı için benzinlik köpüğü diye tabir edilen köpük ile ilk ve son olarak komple köpükleme sure ön yıkama işlemini gerçekleştirdim. Akabinde Flowey 2.5 kova şampuanı ve Carpro Dabdab ikilisi ile temaslı yıkamasını gerçekleştirdim, Tamamen durulanması ve davlumbaz içlerine doyasıya su tutmak amacıyla 3 kere durulama yaptıktan sonra aracı kurulama peronuna aldım. Klin Korea Draying Duo 90X70 twisted havlu ile 2 dakikada komple aracı kuruladım. Gelelim asıl beni uğraştıran kısma. Jantların kolları, iç kısımlarını kurulamak çok vaktimi alıyor ama sonrasında o iç çemberi tertemiz görmek beni en keyiflendiren kısım. Neyse jantları kurulduktan sonra kapı, bagaj içlerini bi güzel bim mikrofiber bezleri ile kuruladım. Özellikle aracı gece yıkamaya gidiyorum hem kalabalık olmuyor hemde sanki gece fazla toz olmuyor alanda gibi hissediyorum. Kurulama işleri bittikten sonra çokta kirli olmayan iç kısımı nemli bir bezle geçtikten sonra hemen yola koyulup evin yolunu tutuyor ve garaja çekiyorum. Ne olur ne olmaz diye garajda kaporta kısmına pompa ile su fıslayıp olası toz zerrrelerinden kurtulmak için su fıslayıp nazikçe toz alma işlemi yapıyorum. Genelde çevre yolundan eve ulaşım sağladığım için toz olmuyor. Sonrasında bir önceki aracımdan kalan Sio2 ve Carnauba destekli Vonixx Blend sıvı sprey cilayı komple araca geçtim. Bir önceki aracımda gerek kalıcılık ve su iticiliğinden çok memnun kaldığım bir üründür. Ppf üzerine uygulanabiliyor ve destek sağlayan bir ürün diyebilirim. Özellikle yaz aylarında uzun yol öncesi yıkamamda ön kısma uygulayıp sinek vs pisliklerini uğraş gerektirmeden söküp atabiyordum. Parlaklıkta gayet hoş bu arada. Elim değmişken jantlarada ürünü uyguladım. Gyeon Soft Wipe ile Blend’in son parlatmasını yaptım.

Lastiklerde ise şu yeni nesil kutulu fırçalı Carpro aplikatörü ile Darkside kullandım. Satin bir finiş bırakıyor beğeniyorum kalıcılığı fena değil. Sıçratma Enduranceye göre az ama bundada var. Davlumbaz içlerine 3D Magic Dressing uyguladım,

Gelelim içine;

Direksiyon derisini Autoglym Leather Cleaner ve Work Stuff Scrubber Pad ile yaptım. İlk Scrub Pad deneyimim oldu detay fırçası bizi çok yoruyormuş bunu anladım. Matlık çok hoş oldu, ilk günkü gibi… Emektar Autoglym dibi görünce dipteki ürünü Work Stuff’un köpük şişesine koyup kullandım. Koltuklara stoktaki Gyeon Leather Cleaner Mild ile sık sil şeklinde deri fırçası ile müdahale ettim, Temiz ve mat görünen özellikle sürücü koltuğu uygulama sonrası bezi hafif kararttı. Görüntüye bakmadan 3 aylık perfiyotta deri temizliği yapılmalı diyorum. Aracın koltukları komple gyeon ile geçtikten sonra koltukları, kol dayama ve deri direksiyonu mikrofiber el pedi kullanarak Colourlock Leather Shield ile koruma altına aldım.
Kapı içini, eşikleri Valet Pro Classic APC fıslayarak Work Stuff albino fırçaları ile fırçalayıp nemli bezle sildim. Güzel mat bir yüzey bıraktı.

Ön camı içeriden silmek tam bir zulüm. Kirlenme, el izi vs gibi sebep olmadıkça ellememek gerek diye düşünüyorum. Bende bi kaç iz olduğu için carpro markasının cam silme mitt i kullandım çok büyük kolaylıkmış.

Camda çizik olayına gıcık olan ve mümkün mertebe silecek kullanmaktan kaçınan biri olarak cam su itici olmazsa olmazım. Elimde çok az miktarda kalan favori ürünüm Qtechniq G5 i camlara uygulamak için yüzey temizliği şart. Bu sebeple yine favori ürünüm 3D Eraser ile temizlik yaptım. Ürün asidik bir ürün olduğu için eliniz hızlı olmalı. Ürünü cila pedi ile cama daireler uygulayarak temizleme işlemini yapıyorsunuz. Akabinde en fazla 2 dk bekleyip su ile kontamine etmeniz gerekiyor. Tecrübeme dayanarak bu ürünle cam üzerinde lokal değil komple çalışmanızı öneriyorum. Neyse Eraser uygulamasından sonra camları 1:1 İPA ile temizledikten sonra Gtechniq G5 i camlarımıza sürüp 20 dk sonra siliyoruz. Çok uzattım ama aklıma gelmeyen bi çok yeride elden geçirdim. Benden bu kadar, kalın sağlıcakla. :)

Eline emeğine sağlık, güzel ve baya bilgilendirici bir paylaşım olmuş.

burakn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu detaycılık neymiş arkadaş ya, hiç bulaşmayacaktık. Eskiden 1 tane bezle 15 dakikada bütün arabayı yıkayıp kurulayıp çekip çeviriyordum. 70 lira su parası 30 lira köpük 10 lira da süpürgeye veriyordum. Şimdi 8 tane bezle 2 saatte yıkadım, üstüne 7000 lira da para harcadım ev bezler kimyasallar bk püsürle doldu :D :D :D

qubit

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu detaycılık neymiş arkadaş ya, hiç bulaşmayacaktık. Eskiden 1 tane bezle 15 dakikada bütün arabayı yıkayıp kurulayıp çekip çeviriyordum. 70 lira su parası 30 lira köpük 10 lira da süpürgeye veriyordum. Şimdi 8 tane bezle 2 saatte yıkadım, üstüne 7000 lira da para harcadım ev bezler kimyasallar bk püsürle doldu :D:D
Demekki benim gibi olanlarda varmış. İşe bulaştıkça bulaşıyon, her seferinde daha fazlasını istiyorsun:D

Ama daha önceleri karambole bişeyler yapıyormuşuz. İşi az biraz öğrenmeye başlayınca (özellikle kullanılan ekipmanlar kimyalsallar vb.) inanılmaz bir haz alıyorsunuz. Şahsen bende öyle.