Sohbet- Muhabbet Faslı

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Güneşli geçeceği tahmin edilen haftaya girmeden aracımın dış temizliğini yaptım. Kalabalık olmasın diye erken gideyim dedim ama biraz abartmışım gün ağarmadan yıkama alanına vardım Jantlara GYEON Iron Wheel Cleaner Redefined, lastiklere CarPro ReTyre, davlumbazlara Polham ile Magifoam (30 cc/1.5 lt su) uyguladım. Maxshine jant fırçası, Parlatanadamlar davlumbaz fırçası ve kısa saplı jant fırçası, Cartainer lastik fırçası kullandım.

Ön yıkama için Marolex, Einhell pressito kompresör ile Magifoam (60cc/2.5 lt su) sıkıp 5 dk civarı bekleyerek duruladım. İkinci foto, 5 dk sonundaki köpük durumu, resmen hiç yerinden oynamadı sıktığım gibi duruyor

Temaslı yıkamada tek kova, çok eldiven, şampuan olarak da CarPro Reset (40 cc/12-13 lt su) kullandım.

Ön cam hariç tüm araca GYEON Wet Coat uyguladım. Liquid Elements Black Hole havlu ile kuruladım. Ön cama Soft99 cam pastası sürüp suyla duruladım. Sonra Glaco Roll On Large su kaydırıcı uyguladım.

Lastiklere CarPro lastik fırçası ile Darkside sürdüm, davlumbazlara K2 Bono spreyledim. Camları Valetpro Glass Cleaner ile temizleyerek bitirdim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Elinize emeğinize sağlık, kendim yıkamış kadar sevindim. Emek verilerek temizlenen araba başka oluyor :) . İstanbul'un gecesi gündüzü yok bildiğim kadarıyla, İstanbul'a ilk gideceğim zaman dediler ki çok trafik olur. Bende gece gidelim dedim, gecesi gündüzü ile aynı olan şehir diye o gün karar verdim :) ...

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize emeğinize sağlık, kendim yıkamış kadar sevindim. Emek verilerek temizlenen araba başka oluyor :) . İstanbul'un gecesi gündüzü yok bildiğim kadarıyla, İstanbul'a ilk gideceğim zaman dediler ki çok trafik olur. Bende gece gidelim dedim, gecesi gündüzü ile aynı olan şehir diye o gün karar verdim :) ...
Teşekkürler hocam Gece gündüzü pek sorun değil de biraz geç gitsem yer bulmak veya bulunca da sıra bekleyenler nedeniyle zaman ayırmak sorun oluyor

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Teşekkürler hocam Gece gündüzü pek sorun değil de biraz geç gitsem yer bulmak veya bulunca da sıra bekleyenler nedeniyle zaman ayırmak sorun oluyor

Kesinlikle, erken vakitte kimsenin olmaması baya iyi olmuş, rahat rahat bjr terapi olmuştur :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam burası Sancaktepede. Gaziosmanpaşayı bilmiyorum ancak burası yakın dönemde kartlı sisteme geçti. Öyle de iyi oldu çünkü internette de denk gelmişsinizdir ihtiyaç kadar kullanıp iş bitince pause tuşuna basarak kalan parayı iade alma şansı var. O yüzden ihtiyaç olunca suya basıyorum bitince durdurup kalan parayı alıyorum. Tahminen de 200-250 lira harcamışımdır (wet coat ve cam pastası için ekstra su gerektiğinden biraz fazla tuttu). Yer sorunu işlek saatlerde oluyor ama bugün 7:30-10:00 arası burda bulundum oldukça müsaitti. Ancak işlek saatlerde örn hafta sonu öğleden sonraları veya hafta içi mesai çıkış saatleri yoğun oluyor öyle kova vs çıkarıp uzun zaman ayırmak mümkün değil tabi.

Abi öncelikle eline sağlık finaller cok güzel görünüyor. İstanbul baya baya pahalıymış sadece suya 250-300 tl harcadıysan cidden cokmuş. Gebzede oturuyorum nispeten istanbula yakın ve ucuz bi ilçede degil genelde petroller 50 tl su 50 tl köpük oluyor 250 sn su 40 sn köpük oluyor. Benim gittiğim petrolde fiyatlar suanlık geri kalmış 30 tlye su alıyorum iki tane 60 tl ye yıkayabiliyorum. Ön yıkamada 250 sn ucu ucuna yetsede temaslı yıkamada cok rahat yıkayabiliyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi öncelikle eline sağlık finaller cok güzel görünüyor. İstanbul baya baya pahalıymış sadece suya 250-300 tl harcadıysan cidden cokmuş. Gebzede oturuyorum nispeten istanbula yakın ve ucuz bi ilçede degil genelde petroller 50 tl su 50 tl köpük oluyor 250 sn su 40 sn köpük oluyor. Benim gittiğim petrolde fiyatlar suanlık geri kalmış 30 tlye su alıyorum iki tane 60 tl ye yıkayabiliyorum. Ön yıkamada 250 sn ucu ucuna yetsede temaslı yıkamada cok rahat yıkayabiliyorum
Ankara o konuda iyi ya Shell 20₺ PO 15₺ Samsun yolu uzerindeki.:)

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkürler hocam yani artı eksisi olur ama tüm köpüklü arabayı tek seferde durulamak 100-120 tl tutuyor burda. Aslında peronlarda dakikası kaç lira yazıyor da hiç dikkat edip de incelemedim bir dahakine dikkat ederim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkürler hocam yani artı eksisi olur ama tüm köpüklü arabayı tek seferde durulamak 100-120 tl tutuyor burda. Aslında peronlarda dakikası kaç lira yazıyor da hiç dikkat edip de incelemedim bir dahakine dikkat ederim

Bu tarz kartlı yerler pahalı oluyor sanırım ben elimden geldiğince kapıda yıkamaya çalışıyorum suyun tonu 20-30 tl falan basınçlı makineyle 100 lt harcayamıyorum bile :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Herkese selamlar.
Havanın güzelliğini fırsat bilip aracımı detaylıca yıkamak istedim. Ön Yıkama İK Foam pro plus ve mioji kompresör ile 20 ml magifoam eşliğinde yaptım.Kova yıkamasında nanolex pure tercih ettim.Lastiklere carpro darkside uyguladım. Nanolex EX ile kaporta ve camlara yüzey hazırlığı yaptım. Adbl syntetic spray wax ile kaportayı Adbl hybrid glass cleaner ilede camları korumaya aldım.Dış aksam plastiklerinde tester olarak gönderilen Adbl blackouter kullandım ve ürünü çok beğendim finishi çok parlak değil orjinale yakın bir görünüm sağlıyor plastik parçalarda. İç plastik aksamda shiny garage interior cleaner,alcantara ve direksiyon temizliğinde nanolex interior cleaner ve koruma olarak plastik aksama 1:5 sulandırılmış gyeon preserve, deri aksama ise Adbl leather conditioner uyguladım ( deri kokulu ve finishi matt etli bir dokunuş hissiyatı bırakıyor )paspaslara ise meguiars m40 kullandım.

Eline emeğine sağlık, güzel ve bilgilendirici bir detay olmuş. Beyaz candır :)