Sohbet- Muhabbet Faslı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #3,941
Merhabalar detail forum ailesi, karli günler

Bulunduğumuz yere yılda toplam 4-5 gün anca kar yağıyor yağdığı zaman camdaki karları kolumda bastırmadan aşağı atıp cama normal su döküyorum sıcak dökmeyin çatlatırsınız döktüğüm su buzu çözmüş oluyor elimle camları temizliyorum kaportadakiler duruyor yolda giderken düşüyor zaten

Eaglemre

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Daha henüz 500 TL verip silecek suyu almadım. Fiyatları uygun ne varsa gidip onu alıyorum. Yetkili servis, özel servis onlarda ne bulursa onu depoya koyuyor. Fabrikada kimle anlaştıysa onun ürününü kullanıyordur. Fiyatı uygun ürünlerde metanol kullanılıyor. Açıkçası metanolün henüz boyaya, cama, silecek lastiklerine, farlara...vs'ye zarar verdiğine şahit olmadım, ya da bana denk gelmedi çok şükür.
Yaşım gereği artık bazı konularda çok ince düşünmemeye başladım. Silecek gibi rutin değiştirilen ürününün ömrünün benden daha uzun olmasının bir anlamı ve faydası yok :D:D
500-800 tl bandindaki bir silecek takimi icin maksimum 1 ay kullanilacak cam suyuna 500 tl vermek hic mantikli gelmiyor :) lakin sorun sadece silecekler degil, camin etrafindaki kaucuk, alttaki plastik izgara, fitil gbi malzemelerin de sertlesmesi . Fakat bizim gbi duzenli araclarini yikayan ve bu bolgelere de bakim yapanlar icin de cok sorun olmayacagi dusuncesindeym. Fakat bu metanol icerikli olanlari kullanirken ben sahsen aracin icerisine koku gelmemesi icin, eger kalorifer aciksa puskurtmeden once disardan hava girisini kapatip, puskurttukten bir muddet sonra aciyorum.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
500-800 tl bandindaki bir silecek takimi icin maksimum 1 ay kullanilacak cam suyuna 500 tl vermek hic mantikli gelmiyor :) lakin sorun sadece silecekler degil, camin etrafindaki kaucuk, alttaki plastik izgara, fitil gbi malzemelerin de sertlesmesi . Fakat bizim gbi duzenli araclarini yikayan ve bu bolgelere de bakim yapanlar icin de cok sorun olmayacagi dusuncesindeym. Fakat bu metanol icerikli olanlari kullanirken ben sahsen aracin icerisine koku gelmemesi icin, eger kalorifer aciksa puskurtmeden once disardan hava girisini kapatip, puskurttukten bir muddet sonra aciyorum.
Ankara son 1 haftadır -15 leri görüyor, böyle de sürecek. Normalde kışları Shell 4 mevsim cam suyu yetiyordu saf haldeyken. Fakat -10ların altına da inince daha kuvvetli bir şey şarttı. Goodyear almıştım n11 de uyguna denk gelince. Bu soğuklarda kullandım ve memnun kaldım, 3 tane daha aldım. Markette satılan ve 0 derecede donan noname mavileri almadım almam da.

Naçizane tavsiyem kışın kışlık cam suyunu silecek su deposunda bulundurmanız. Ankara gibi soğuk olmasa da illaki 0 derecelere yaklaşıyor ülke geneli sıcaklık. Araç hareket halindeyken yediği rüzgarla olan sıcaklık 5 10 derece daha düşüyor. Su tesisatı içinde bir yerin donup orayı patlatması ve sonra tamiratıyla uğraşması inanın şu devirde çok çok zor.

Eaglemre

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ankara son 1 haftadır -15 leri görüyor, böyle de sürecek. Normalde kışları Shell 4 mevsim cam suyu yetiyordu saf haldeyken. Fakat -10ların altına da inince daha kuvvetli bir şey şarttı. Goodyear almıştım n11 de uyguna denk gelince. Bu soğuklarda kullandım ve memnun kaldım, 3 tane daha aldım. Markette satılan ve 0 derecede donan noname mavileri almadım almam da.

Naçizane tavsiyem kışın kışlık cam suyunu silecek su deposunda bulundurmanız. Ankara gibi soğuk olmasa da illaki 0 derecelere yaklaşıyor ülke geneli sıcaklık. Araç hareket halindeyken yediği rüzgarla olan sıcaklık 5 10 derece daha düşüyor. Su tesisatı içinde bir yerin donup orayı patlatması ve sonra tamiratıyla uğraşması inanın şu devirde çok çok zor.
Hocam shell 4 mevsim saf kullanımda -20 dereceye kadar donmuyor. Bn de ankarada kullanıyorum ve şimdilik bir sorun yok çok şükür

upload etme siteleri

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Bir keresinde hazırlıksız yakalanmıştım 2018 yılıydı yanlışım yoksa, o yıl korudagindan geçerken su donmuş ve far yikamalarin fıskiyeleri patlamıştı. 1 set far yıkama aparatina o yıl 1000 TL verince bir daha asla deyip düzenli olarak kaliteli silecek suyunu eksik etmiyorum

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Katılıyorum, plastik parçalar bizim gibi adamların elinde ilk günkü gibi hayatlarına devam eder :) Ben hep iç sirkülasyon kapalı kullanıyorum sanırım o nedenle içeri koku gelmiyor. O zımbırtıyı açsam, metanole gelene kadar şehrin pis havası, egzoz kokusu...içeri geliyor. Metanol bunların yanında mis gibi kalabilir :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bir keresinde hazırlıksız yakalanmıştım 2018 yılıydı yanlışım yoksa, o yıl korudagindan geçerken su donmuş ve far yikamalarin fıskiyeleri patlamıştı. 1 set far yıkama aparatina o yıl 1000 TL verince bir daha asla deyip düzenli olarak kaliteli silecek suyunu eksik etmiyorum
2018'de 1000 TL'de iyi paraydı. Şimdi olmuştur o 10.000 TL :(

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam shell 4 mevsim saf kullanımda -20 dereceye kadar donmuyor. Bn de ankarada kullanıyorum ve şimdilik bir sorun yok çok şükür

upload etme siteleri
Aynen hocam -20ye kadar dayanıyor ama yine de bi tık fazlası olsa iyi olur diye düşündüm. 2022 yılbaşı sonrası iyi bi kış olmuştu. O dönem uzun yolda bu 4 mevsim su donmuştu herhalde hız sonucu yediği rüzgarın da etkisiyle. Şehir içi için yetiyor dediğiniz gibi. Goodyear yol tuzunu falan da iyi temizleyince yine aldım. Bulursam bundan yine stoklayayım. Kışlık cam suyu şart gerçekten.
Geçmiş olsun hocam, bahsettiğim korkutucu senaryo buydu aslında. Far yıkama parçasının parası bile insan gözüne görünmez işçilik ücretleri falan düşünülünce. Sonuçta ufacık borulardan geçtiği yerler oluyor ve oralardaki tıkanıklık sonucu bulduğu en dayanıksız yerden basınçla patlar. 1 donmaz 2 donmaz ama hiç olmadık yerde 3.de acı tecrübeyle donduğu farkedilirse geçmiş olsun.

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
shell 4 mevsim cam suyunu çok beğeniyorum. Ürüne ilk bakışta dört mevsim olmasından kış şartlarında ne olur diye güvenememiştim
O sebeple ek olarak Shell in winter essential cam suyunu da aldım kışın ortasında bir miktar onu kullandım ama 4 mevsimin temizleme gücünü daha çok beğendim. Winter essential daha çok doğu bölgesinde hiç donmayacağından çok daha iyi iş yapar gibi gözüküyor, yarısını kullandım yarısı ise duruyor.

kar kış varken memlekete vs gitmek gerektiğinde kullanırım sanırım. Ocak ayında -18 dereceyi görmüslüğüm var memlekette.

4 mevsim cam suyunu bu kış bazen sek bazen konsantre kullandım. -5 -6 derecelerde hiçbir endişe veya sorun yaratmadı. Kış başlangıcında 20 adetin üstünde stoklamıştım, konsantre şekilde eritirim.

temiz görüşe önem veriyorum sürüş esnasında, sarfiyattan kaçınmıyorum bu sebep ile. Cam sileceklerini her yıl yaz sonunda kendim değiştiririm, bosch aero twin serisini tercih ederim. Bu sebep ile camda çizilme vs olmuyor oluyorsa da fark edilemiyor. Ciddi bir çizik vs olduğunda adresim glasweld oluyor, camın optik dokusunu bozmadan çok güzel polisajlayabiliyorlar ve en derin çizikleri bile ortadan kaldırabiliyorlar.

Yazlık cam suyu olarak michelinin cam suyu güzeldir, konsantredir ve yazları sinekleri vs güzelce ortadan kaldırır. hem bahar kokulu hemde limon kokulusundan sahibim çok güzel bir üründür.
Forumda çok tercih edilen k2 Nuta max ile pek aram uyuşmadı nedense,
Bu kış şartlarında adeta tuzun pisliğin içinde giderken sadece yağmur kaydırıcıya güvenemiyorum malesef. ADBL nin hybrid glass cleaneri bence bu konuda başarılı, silecek kullanmaz isen hidrofobide sorun olmuyor kullanırsan da camdan siliniyor kendi kendine. Bu sebep ile hem silecek sesi olmuyor hem de takılma sorunu yaşamadım ben.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ürünleri bitirdikten sonra eskiden boş şişelerini çöpe atardım. Devir değişti, kimisi tekrar kullanılır düşüncesiyle atmıyorum. Tabi birde 1 sene boyunca ne kadar ürün tükettim diye gözlemlemek istediğim içinde boş şişeleri atmıyorum. Büyük bir kolide sene başından beri bitirdiğim ürünlerin şişeleri duruyor. Şimdiden 3 tane cam suyu bitirdiğimi fark ettim.
Yaş ilerledikçe sanırım böyle enteresan fikirler ortaya çıkıyor. Niyetim şişe istiflemek değil sene sonunda tabi ki bir çoğu tekrar kullanılamayacağı için geri dönüşüm kutusuna gidecek.

burakn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ürünleri bitirdikten sonra eskiden boş şişelerini çöpe atardım. Devir değişti, kimisi tekrar kullanılır düşüncesiyle atmıyorum. Tabi birde 1 sene boyunca ne kadar ürün tükettim diye gözlemlemek istediğim içinde boş şişeleri atmıyorum. Büyük bir kolide sene başından beri bitirdiğim ürünlerin şişeleri duruyor. Şimdiden 3 tane cam suyu bitirdiğimi fark ettim.
Yaş ilerledikçe sanırım böyle enteresan fikirler ortaya çıkıyor. Niyetim şişe istiflemek değil sene sonunda tabi ki bir çoğu tekrar kullanılamayacağı için geri dönüşüm kutusuna gidecek.
o geri dönüşüme gidenlerin de %90’ı ya yakılıyor ya da gömülüyor

valla ben demiyorum te bunlar diyo :
İngiltere’den Türkiye’ye geri dönüştürülmesi için gönderilen atıkların Adana’da yakılması İngiltere’de gündem oldu! - Gıda Dedektifi

Ben şahsen merak ediyorum. Şimdi bi heves yaptık 5k para harcadık arabanın orasını burasını mıncıklamaya. Evde hanımın bile o kadar bezi deterjanı yok, envai çeşit renk renk bezler bişeyler ... Acaba hafiften b.kunu çıkarmış olabilir miyiz ? Yani gidip benzincide yıkasam vereceğim bir kaç senelik parayı peşin verdim gene gidip benzincide yıkıyorum anlamadım ki ben bu işi :D tamam kostik yok onu anladım da tane cam silmeye bez ve güzel bi deterjan bişey, bi tane içeriye bez, ve güzel bi deterjan bişey yeterli olurdu sanki. Çizmeden yıkamanın bir yolunu bulabilseydim. Evet tamam kendi kendime çözdüm çizme konusu var onu istemiyorum. Evet. Boş muhabbetin de bu kadarı tamam gidiyorum

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa

İngiltere’den Türkiye’ye geri dönüştürülmesi için gönderilen atıkların Adana’da yakılması İngiltere’de gündem oldu! - Gıda Dedektifi

Ben şahsen merak ediyorum. Şimdi bi heves yaptık 5k para harcadık arabanın orasını burasını mıncıklamaya. Evde hanımın bile o kadar bezi deterjanı yok, envai çeşit renk renk bezler bişeyler ... Acaba hafiften b.kunu çıkarmış olabilir miyiz ? Yani gidip benzincide yıkasam vereceğim bir kaç senelik parayı peşin verdim gene gidip benzincide yıkıyorum anlamadım ki ben bu işi :D tamam kostik yok onu anladım da tane cam silmeye bez ve güzel bi deterjan bişey, bi tane içeriye bez, ve güzel bi deterjan bişey yeterli olurdu sanki. Çizmeden yıkamanın bir yolunu bulabilseydim. Evet tamam kendi kendime çözdüm çizme konusu var onu istemiyorum. Evet. Boş muhabbetin de bu kadarı tamam gidiyorum
Hocam, kendi garajin, yikama makinan falan olursa en keyiflisi bence. Tek tekeri yikar köpürtür davlumbazi haller sonra durular, diğerine geçersin. Ama bizim gibi benzinlikte bu işle uğraşan adam sadece teker-davlumbaza her seferinde ayri su ile uğraşmaz. Bende bir heves ne var ne yok aldim ve almaya devam ediyorum ama benzinlikte bu kdr detay yapacak zaman fırsat olmuyor malesef. Burdan ogrendiklerimle evdeki kirleri neyle çözeceğini hanima ben soyler oldum artik

AB01

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana

Aynı sorun bende de var. Eskiden tek apartmanda yaşarken bir şekilde hortum çekip yapıyordum ama şu an sitede olmuyor, mecbur benzinlikte yıkıyorum. En güzeli gitmeden planlı olmak. Jant ve lastikleri sırayı beklerken yapıyorum. Sıra geldiğinde de bir tur ön yıkama, sonrasında temaslı yıkama yapıyorum. Cila olarak hızlı ıslak cila tercih edip 3 jetonda tamamlıyorum. En sonda da kenara çekip kurulayıp içini yapıyorum. Eğer ıslak cila yerine kuru cila tercih ederseniz 2ye düşüyor.
Ama benzinlikte yok ben camları ayrı yapim, kil uygulayayım işi malesef olmuyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Hahaha, hafiften değil, ben en ağırından b.okunu çıkardım :D :D
Susuz temizleme ürünleri de aldım. Bazen tozlu yüzeye su tutup ardından susuz temizleyici veya qd ile siliyorum. Kendimle bu kadar ilgilenmiyorum. Evde de detailing işleri bende, toz alınacaksa, cam silinecekse hep ben yaparım. Keyif alıyorum. Geri dönüşüm kutusuna attığım ürünlerin akıbetini takip edemeyeceğim, ben vazifemi yapar döner arkamı giderim. :)