Sohbet- Muhabbet Faslı

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,581

Australi dün teslim aldım. İlk izlenimlerim; Dsg'yi arayacağım galiba . Araç beklediğimden sert(20 inch olanı test etmiştim ama 19 inch olan da sert geldi). Çevre yolundan Eryamana doğru gittim. Yol sesi anlamında ortalama. Arka yaşam alanı ve konfor anlamında Leon'dan sonra çok rahat ettik. Leon'da olan geri viteste sağ aynanın yeri göstermesi Austral'de yok veya ben ayarlayamadım. İç aydınlatma anlamında da Austral yetersiz geldi.(ambians aydınlatma hariç). Multimedya sistemi çok iyi çalışıyor. Sesli komut vs. özellikleri oldukça kullanışlı. Araç malzeme anlamında kaliteli hissi yarattı bende. Tabi aylar sonra ne olacak, görücez. Zamanla güncelleme yaparım yine.

Şimdi gelelim asıl konuya. Aracı Ankara Mais'ten aldım. Öncelikle boyayı ölçtüm. Boyada sorun yok ama arabayı bir gördüm şok oldum. Üstünkörü yıkamışlar. Camlarda, cam tavanda lekeler vardı. Kapı fitilleri kireçti. Ön konsolda, ön kapı camlarının plastiklerinde yağlı parmak izleri vardı. Motor bölümünde yıkamadan kalan kireç izleri, hafif şekilde toz toprak vardı. Doğal olarak tansiyon yükseldi tabi. Leon'u cam gibi teslim almıştım. Aracı götürdüler güya sildiler felan ama benim içime sinmedi. Daha fazla ellemesinler diye aldım aracı çıktım. Bir daha da Renault Mais'in önünden geçmem.

Hepimize kazasız, belasız sürüşler dilerim.
Kendi mesajıma bir güncelleme yapayım. Aracı inceledikçe içimdeki kahır ve şaşkınlık iyice arttı :). Piano black kısımlardaki çizikleri, arka stoplardaki çizikleri atıyorum. Umarım ince bir pastayla gider bu çizikler. Camı bile silmemişler. İlk buğudaki durumuna bir bakın. Yani keşke şu sattığım leonu bulsam da maisin ortasına götürüp gözlerine soksam :). Müşteriye bu muameleyi layık gören kuruluşu da Allah'a havale ediyorum artık, ne diyeyim!

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Kadrana bi el attık koch chemie pasta setiyle sonuç çok tatmin edici

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende aynı şekilde mini orbital makine ve 3 pastayla uygulama yaptım sıfır çizik vardı 2-3 temizlikten sonra hemen çiziliyorlar üstüne seramik denedim seramikte buğu gibi bişey oldu oda tutmamıştı.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Kendi mesajıma bir güncelleme yapayım. Aracı inceledikçe içimdeki kahır ve şaşkınlık iyice arttı :). Piano black kısımlardaki çizikleri, arka stoplardaki çizikleri atıyorum. Umarım ince bir pastayla gider bu çizikler. Camı bile silmemişler. İlk buğudaki durumuna bir bakın. Yani keşke şu sattığım leonu bulsam da maisin ortasına götürüp gözlerine soksam :). Müşteriye bu muameleyi layık gören kuruluşu da Allah'a havale ediyorum artık, ne diyeyim!

Malesef bayilerde teslimat öncesi aracı temizlerken / yıkarken sıfır km araç olması umurlarında değil,

Bir yakınıma Mercedes bayisinden sıfır km araç alırken, ödemesini yaptığımız gün gerekli evraklar vs.. için bayiye uğradığımızda, Yıkama alanında sıfır km araçları nasıl yıkadıklarına şait olduğumda, kendisine durumu anlattım,

Gümrükten toplama sahasından tırlara yüklenip bayiye gelen güzelim araçları, tek sefer köpük vurup, pislik içindeki artık kirden kararmış sünger ile araçları yıkıyorlardı,

Aracı bayiden yıkanmaması için 10 kez telefonda tembihleyerek, kirli şekide yıkanmadan teslim aldık.

Bayiler Renault, Opel, Mercedes, BMW olması fark etmeksizin bu tür işleri taşeron firmalara veya artık araç yıkamaktan bıkmış işi araç yıkamak olmayan insanlara emanet ediyorlar., Onlar için arscın ödemesini yapmadan 5dk. öncesi ile 5dk. artık umurlarında değil

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bende aynı şekilde mini orbital makine ve 3 pastayla uygulama yaptım sıfır çizik vardı 2-3 temizlikten sonra hemen çiziliyorlar üstüne seramik denedim seramikte buğu gibi bişey oldu oda tutmamıştı.
Emirhan böyle bir işlemden sonra telefon ekranına yapılan ekran koruyucu gibi bir şey olur mu üstüne?

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Meguıars çanta almak isteyenler için kapasitesi az çok belli olur :D
Marolex Axel 3000
Slopes Jant Fırçası
Macwag Davlumbaz Fırçası
500 Ml Pet Şişede ADBL Yeti
500 Ml Ölçü Kabı
Cartainer 3lü Detay Fırça
SPTA Lastik Fırçası
CarPro DarkSide Lastik Parlatıcı
Meguiars D120 Cam temizleyici 1Lt
K2 Neorim 700 - 750 Ml
2 Adet Valet Pro 1L Şişe
1 Tane Küçük Köpük Yapıcı Şişe
Lastik Parlatıcı Takozu
Detruner İnterior Matt 500 Ml
Bezler
1 Tane KFZ Havlu
1 Tane Horizon Yıkama Eldiveni
1 Tane Superclean 800gsm 40x40 Havlu
5 Tane Genel Temizlik Bezi

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Forumda daha öncede konusu geçmişti ancak elinde olupta özelliği bilmeyen varsa diye tekrardan paylaşmak istedim.
Xiaomi kompresör 2 modelinde gizli foam (autostart) modunu açmak için cihazı açıp ışık tuşuna basılı tutarak mod tuşuna art arda birkaç kez basmanızın ardından ekranda foam modu aktif olur.

Son düzenleme:

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sibop modifiyesini gerçekleştirdim, plus modelindeki orijinali gibi üst kısımdan sibop takmak mümkün değil iç yapısı müsade etmiyor.
Aynen, Sefa abiyle biz de üste yapmak istedik ama yer yok ben de senin yaptığın gibi yapmıştım tutma koluna sürtüyordu doğal olarak, sonradan motorsiklet sibobuna geçtim ucu ucuna kurtarıyor sürtmüyor

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara