Sohbet- Muhabbet Faslı

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öne çıkan konu #1,661
Anladım abi demek istediğinizi ancak link sadece ana sayfaya bağlıyor. Yani ister uygulamayı indirir isterse tarayıcandan indirir. Ama özelden link atıyım en iyisi burda ki yorumumu kaldırıyım. Teşekkür ederim uyarı için. :)
Rica ederim maksat hem forumu hem sizleri korumak. Bu arada link paylaşımınızı görmezden evvel genel olarak bilgilendirmek için yazdım. Keyifli forumlar <3.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tabiki de spoti yi dhaa çok beğeniyorum, ses kalitesi aşırı fark ediyor. Bende pioneer teyp ile bağlantı kuruyor daha iyi oluyor.
Evet ses kalitesini etkiliyor uygulama kaliteli
Ses kalitesi konusunda deezer öneririm. Şu sıralar 3 aylık ücretsiz üyelik de veriyor. 3-4 senedir Spotify kullanıyordum, bariz derecede ses kalite farkı var. Yalnız doğal olarak kötü yanı yüksek kalitede müzik olunca daha fazla veri tüketimi oluyor :). Yabancı müzik ağırlıklı olarak da tidal baya kaliteli müzik imkanı tanıyan alternatif yine. Ses kalitesi konusunda zaman geçtikçe önce fizy sonra Spotify üzdü beni :(

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ses kalitesi konusunda deezer öneririm. Şu sıralar 3 aylık ücretsiz üyelik de veriyor. 3-4 senedir Spotify kullanıyordum, bariz derecede ses kalite farkı var. Yalnız doğal olarak kötü yanı yüksek kalitede müzik olunca daha fazla veri tüketimi oluyor :). Yabancı müzik ağırlıklı olarak da tidal baya kaliteli müzik imkanı tanıyan alternatif yine. Ses kalitesi konusunda zaman geçtikçe önce fizy sonra Spotify üzdü beni :(
Aslında Tayfun abiyle daha geçenler de Deezer'ın daha kaliteli olduğunu konuştuk ancak hala müzik kütüphanesi çok dar. Ondan dolayı Spti tercihim.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
spotifyda ses kalitesi seçeneği var yüksek gb'li telefonlarda dahi otomarik olarak düşük seviye geliyor. Bende depolama konusunda sıkıntı yok neredeyse .flac formatlarına yakın çalıyor yüksek kalite seçince

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Müzik kalitesine önem vermeye çalışıyorum. Düşük maliyetli olarak LG B&O DAC almıştım (şu lg g5 telefon ile birlikte gelen). Kendim yaptığım stk serisi ab class bir amfim var. Hoparlör olarak da sony rx88 müzik setinin hoparlörlerini kullanıyorum. Tidal ve spotify'ı bir kaç parçada test etmeye çalıştım kendimce. Pek bir fark göremeyince spotify'a devam ediyorum. Deezer'ı hiç denemedim. Bir de ona bakayım :) Teşekkürler.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aslında Tayfun abiyle daha geçenler de Deezer'ın daha kaliteli olduğunu konuştuk ancak hala müzik kütüphanesi çok dar. Ondan dolayı Spti tercihim.
Evet malesef kütüphane konusunda spoti tek geçerim :) kullanımı kolaydı, aradığımı rahat buluyordum. Deezer da aradığımı bulmak konusunda vs zorluk yaşıyorum. Spoti nin kendi çalma listelerine de bayılıyorum. Deneme sürümü bitince mecbur Spotify a döncem gibi :D
spotifyda ses kalitesi seçeneği var yüksek gb'li telefonlarda dahi otomarik olarak düşük seviye geliyor. Bende depolama konusunda sıkıntı yok neredeyse .flac formatlarına yakın çalıyor yüksek kalite seçince

Teşekkür ederim kanka uyarın için :) kalite ayarını ilk yüklediğimde dikkat ediyorum, uygulamayı yükleyip ilk açtığımda mobil veride de WiFi da da yüksek kalite ayarına çekiyorum. Ama iphone dan sonra Android telefona geçince Spotify'da ses kalite farkını daha net hissetmeye başladım. Belki de telefonumdan kaynaklıdır Spotify ın bu durumu :(
Müzik kalitesine önem vermeye çalışıyorum. Düşük maliyetli olarak LG B&O DAC almıştım (şu lg g5 telefon ile birlikte gelen). Kendim yaptığım stk serisi ab class bir amfim var. Hoparlör olarak da sony rx88 müzik setinin hoparlörlerini kullanıyorum. Tidal ve spotify'ı bir kaç parçada test etmeye çalıştım kendimce. Pek bir fark göremeyince spotify'a devam ediyorum. Deezer'ı hiç denemedim. Bir de ona bakayım :) Teşekkürler.
Açıkçası belli şarkılarda verip veremediği bass tepkisi ve ses berraklığı ile ayırt ediyorum. Onun dışında ses sisteminde vs bir iyileştirme yapmadım. Tidal kütüphanesi bana pek hitap etmeyince geri iptal ettim. Ama dediğim gibi yüksek ihtimalle Spotify ın bu durumu benim telefonumla alakalı. Alternatif arayanlara öneririm deezer'ı :) hele ki şu 3 ay hediye verdiği dönemde yaz yolculuklarında mutlu eder :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@PassionateDetailing Sorma abi, daha 1 saat önce sepete bir baktım 450 tl civarı ürün eklemişim. :D Napıyorum dur demesem kargo bekliyor olucaktım. :D Gelecek aya belki ürünleri test etmek amaçlı alabilirim, hem de GoodStuff'ın ürünleride ilgimi çekti ve uygun fiyatları var. Mesela İnternio Cleaner yaklaşık 46 TL yarım litresi ve canton başlıklı geliyor.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
@PassionateDetailing Sorma abi, daha 1 saat önce sepete bir baktım 450 tl civarı ürün eklemişim. :D Napıyorum dur demesem kargo bekliyor olucaktım. :D Gelecek aya belki ürünleri test etmek amaçlı alabilirim, hem de GoodStuff'ın ürünleride ilgimi çekti ve uygun fiyatları var. Mesela İnternio Cleaner yaklaşık 46 TL yarım litresi ve canton başlıklı geliyor.
GoodStuff benimde dikkatimi çekmiyor değil.Dediğin gibi fiyatları uygun ben deneyene kadar forum çoktan deneyip puanını vermiş olur bende aralarından iyilerini seçer alırım :D

BSI

Usta Detaycı
Üye
Hocam ben Tidalden memnunum aslında. Özellikle master kayıtlar gerçekten başarılı... Aralarında uçurum yoktur dediğin gibi... Hatta ortalama bir ses sistemiyle belki hiç farkları yoktur ama benim gözlemim Tidalin 1 tık önde olduğu yönünde... Deezerı bende de denemedim bu arada.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Hocam ben Tidalden memnunum aslında. Özellikle master kayıtlar gerçekten başarılı... Aralarında uçurum yoktur dediğin gibi... Hatta ortalama bir ses sistemiyle belki hiç farkları yoktur ama benim gözlemim Tidalin 1 tık önde olduğu yönünde... Deezerı bende de denemedim bu arada.
Tidal aboneliğim devam ediyor benimde. Arada bir kaliteli müzik dinleyeceksem master kalitedeki müzikler söylediğiniz gibi bir tık önde, biraz daha parlak geliyor. Özellikle de yüksek frekanstaki sesler. Ama malesef yabancı ağırlıklı olduğu için ve master kalitesi sevdiğim şarkılarda nadir denk geldiği için öncelikli müzik çalarım değildir kendileri :)

Spotify'ı yüksek kalitede dinleyince tidal'in master'ını saymazsak hiç bir fark duyamadım. Tidal'in genel olarak ses seviyesi biraz yüksek, karşılaştırma yaparken bir miktar kısarak test ediyorum.

Bir de spotify'da sevmediğim tek şey, hep aynı şarkıları öneriyor. Listelerde bile eskiden sık sık dinlediğim müzikleri hep dinletmeye çalışıyor (döne döne çaldıkların, 2019da sevdiklerin, 2018'de sevdiklerin vb.). Haftalık şarkı önerileri bile eski şarkılarım. Sırf bu yüzden deezer'a şans vereceğim :)

BSI

Usta Detaycı
Üye
Tidal aboneliğim devam ediyor benimde. Arada bir kaliteli müzik dinleyeceksem master kalitedeki müzikler söylediğiniz gibi bir tık önde, biraz daha parlak geliyor. Özellikle de yüksek frekanstaki sesler. Ama malesef yabancı ağırlıklı olduğu için ve master kalitesi sevdiğim şarkılarda nadir denk geldiği için öncelikli müzik çalarım değildir kendileri :)

Spotify'ı yüksek kalitede dinleyince tidal'in master'ını saymazsak hiç bir fark duyamadım. Tidal'in genel olarak ses seviyesi biraz yüksek, karşılaştırma yaparken bir miktar kısarak test ediyorum.

Bir de spotify'da sevmediğim tek şey, hep aynı şarkıları öneriyor. Listelerde bile eskiden sık sık dinlediğim müzikleri hep dinletmeye çalışıyor (döne döne çaldıkların, 2019da sevdiklerin, 2018'de sevdiklerin vb.). Haftalık şarkı önerileri bile eski şarkılarım. Sırf bu yüzden deezer'a şans vereceğim :)
Masterın her şarkıda olmaması konusun bir hadikap olduğu doğru...

Ben sırf kaliteli sesi dinlemek için, birazda keşif niyetiyle, master kayıtlardan hiç bilmediğim sanatçıların şarkılarını dinlemeye çalışıyorum... Nadiren başarılı da oluyor. :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Stoklari Serelim'de benim banlanmam ardindan konu ile alakasiz bir sürü mesaj atan kisi var. Bu kisiler de uzaklastirma alacak mi ilgiyle takipteyim.

Hatta birden fazla alakasiz mesaj atan kisi de var. Yani cifte sari karttan direk ban.

Sonucta stoklari serelimde bir sey paylastigimizda "bak bende var, sende yok ohh olsun" diye paylasmiyoruz. Bakin arkadaslar ben bundan aldim, yarin obur gun alacak olursunuz, bana fikir sorabilirsiniz. Gorus belirtebilirim, artik bundanim var diye paylasiyoruz. En azindan benim niyetlerimden biri bu. E adam fikir sorunca cevap vermeyeceksem ne anlami kaldi oraya koymamin?

Adaletse herkes icin lazim. Benim yaptigim yasak mi veya yanlis mi? Evet kurallara baktiginda oyle. O zaman herkesi banlamak durumundasiniz. Ayni seyi yapan onlarca kisi var. Kaldi ki ben "ne olur bu fenerin hali?" Diye bir soruya cevap vermedim. Stok ile ilgili sorulan merak edilen bir konuya aciklik getirdim. Alakasiz oldugunu iddia etmek kanunen imkansiz. Eger alakasiz deniyorsa o baslik altinda herkes sadace fotograf paylasmali.

Forumu ve sizleri cok sevdigim icin daha fazla konusmayacagim ama bunlari soylemesem de kendime olan sevgim azalirdi.

@Pro

Ban mesajını begenen tek kisi olarak da sizi etiketledim @can26

Kırgınlığım büyük konuyu boyle bir seyle mesgul ettigim icin halkinizi helal edin forumdaslar. Bu konudan da ban yemem umarim.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi