Sohbet- Muhabbet Faslı

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #2,581
bunu ben düşündüm ama yedek aküsü gelecekmi dedim yok demişlerdi aküsü ölünce bulursunuz umarım hayırlı olsun
Teşekkür ederim hocam. evet konuşmuştum hatta 1 yıl garantisi var demişti ama yasal garanti süresi 2 yıl diye dedim. distribütörle görüşmüş ve bana yazdı. dedi ki "Sgcb Türkiye distribütöründen aldığımız dönüşe istinaden üründe garanti vermediklerini ilettiler. Fakat satıştan bir hafta on gün içerisinde cihazdan kaynaklı herhangi bir problem olduğu takdirde yardımcı olacaklarını belirttiler. Ürün yeni olduğu için yedek parça stoğu ve tedariği henüz olmadığını da bildirdiler." diye belirttiler. Umarım ileri yıllarda getirtebilir.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Teşekkür ederim hocam. evet konuşmuştum hatta 1 yıl garantisi var demişti ama yasal garanti süresi 2 yıl diye dedim. distribütörle görüşmüş ve bana yazdı. dedi ki "Sgcb Türkiye distribütöründen aldığımız dönüşe istinaden üründe garanti vermediklerini ilettiler. Fakat satıştan bir hafta on gün içerisinde cihazdan kaynaklı herhangi bir problem olduğu takdirde yardımcı olacaklarını belirttiler. Ürün yeni olduğu için yedek parça stoğu ve tedariği henüz olmadığını da bildirdiler." diye belirttiler. Umarım ileri yıllarda getirtebilir.
umarım öyle olur tekrar hayırlı olsun çok kullanışlı bir ürün

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Forum’a katılalı yaklaşık 14 ay kadar oldu. O kadar çok şey kattı ki bana, hem detay konusunda hem de dostlar edinme konusunda. Bunu yazmak içimden geldi ve yazdım. Başta @Sefa46 @Berkay @Stilwater @Tonyukuk07 @hüdaverdi @ciTRoen @Adam’s Garage olmak üzere, forum altında birleştiğim herkese sohbet muhabbet yorum yaptığımız herkese teşekkürler.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
@ege Denemişti ve forumda bir yerde paylaşmıştı :) Ama ben daha plastiklerde denemedim. Bu hava şartları ve bitmeyen zamlar ile artık bir ara uygularım herhalde :(
Abi dtde atası araştırıyodum ne olmuş nasıymış eskiden ne var ne yok derken bakıyorum 10-11 sene önce herkes cayır cayır CG, Zymöl falan kullanıyor, şimdi gelen durumda yanına yanaşılmıyor. Tarih ilerledikçe geriye gidiyoruz herhalde. :dusunx:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi dtde atası araştırıyodum ne olmuş nasıymış eskiden ne var ne yok derken bakıyorum 10-11 sene önce herkes cayır cayır CG, Zymöl falan kullanıyor, şimdi gelen durumda yanına yanaşılmıyor. Tarih ilerledikçe geriye gidiyoruz herhalde. :dusunx:
2015 de 2000₺ Meg 205 in galonundan 4/5 Tane alabiliyordun
2022 de 1 Tane Aliyorsun An İtibari ile 4-1 Gerideyiz :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
2015 de 2000₺ Meg 205 in galonundan 4/5 Tane alabiliyordun
2022 de 1 Tane Aliyorsun An İtibari ile 4-1 Gerideyiz :)
Sorun o da değil alım gücümüz düşüyor. Yani o zaman asgari ücrete 10 tane alıp bugün 12 tane de alabiliyor olsak yine rahat değiliz normal hayat pahalı. Ki bizim ülkemizde hep karşılaştırma yapılırken asgari ücret üzerinden yapılır. Yani biz asgari ücretle atıyorum 200 lt mazot alabiliyoruz almanyada 300 lt alıyor. E iyi tamam da ülkemizde çalışanların yarısı asgari ücretli, 2018 de almanyada asgari ücretli çalışan oranı %6.6 yani biz adamların alabileceği en düşük ücretti baz alıyoruz ama neredeyse herkes o ücretin üstünde çalışıyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
2010'da CG'yi arkadaşımla TR'ye getirmiştik. Sonra gümrük derdi o derdi bu derdi o vazgeçince bende tek başıma gümrük kısmı için cesaret edemedim bıraktım. Yani hepi topu 1 defa neredeyse ne var ne yok getirip hepsini satmıştık. O gün o kadar ürünün maliyeti ile şimdi 1 set ürün anca getirirsin :(

Hür Can Tümay

Amatör Detaycı
Üye
İl
ankara
Sorun o da değil alım gücümüz düşüyor. Yani o zaman asgari ücrete 10 tane alıp bugün 12 tane de alabiliyor olsak yine rahat değiliz normal hayat pahalı. Ki bizim ülkemizde hep karşılaştırma yapılırken asgari ücret üzerinden yapılır. Yani biz asgari ücretle atıyorum 200 lt mazot alabiliyoruz almanyada 300 lt alıyor. E iyi tamam da ülkemizde çalışanların yarısı asgari ücretli, 2018 de almanyada asgari ücretli çalışan oranı %6.6 yani biz adamların alabileceği en düşük ücretti baz alıyoruz ama neredeyse herkes o ücretin üstünde çalışıyor.
Dediğiniz çok doğru zaten bizde asgari ücret standart ücret oldu. Zaten son dönemde asgari ücret üzerinden popülist yaklaşımla ekonominin/alım gücünün hemen hemen aynı olduğu vs gibi çıkarımlar yapılıyor(du) genellikle.(Son süreçte bunu da normalleştirip meşrulaştıramıyorlar.).

Özellikle orta kesim denilen , meslek grupları üzerinden baktığımızda alm gücünün nasıl düştüğünü daha sert bi şekilde görmekteyiz. Doktor, memur, öğretmen maaşlarının alım gücüne baktığımızda veya bizim sektörde özel sektörün alım gücüne baktığımızda resmen artık orta- orta üst kesimin yok olmaya başladığını görmekteyiz.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
daha önce yazmıştım ama görmediniz sanırım. Detail Sıcak Fırsatlar

ürünler çok eski ve 10 (on) yıl önce üretilmiş. üzgün surat.
hemen kullanıp bitirmekte fayda var.

iyi detaylar.
Biliyorum gördüm, bilgim vardır abi. satıcıyla konuştum sıkıntı olmaz demişti o yüzden aldım.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş

Çok uzun süredir aklımda olan bir uygulamaydı. Wizard of Gloss blue marlin havluyu terziye 6 eşit parçaya böldürdüm. Kenarlarına da aynı renk iplik ile overlok yapmış. :) (30 lira)

Twisted havluları çok seviyorum. Hep küçük boyları olsa da qw, qd leri de silmek için, kapı içlerini kurulamak için kullansam diyordum. Griot's Garage ın bu boyut ürünleri var, ama amazon.com dan çok pahalıya geliyordu. Ben de terziye yaptırdım. Henüz kullanmadım, ama genel olarak çok hoşuma gitti. Hatta kullanmayı çok sevmediğim aqua deluxe havluma da benzer bir işlem yaptırabilirim.
yaklaşık 25-33 mü oldu her biri

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya

Çok uzun süredir aklımda olan bir uygulamaydı. Wizard of Gloss blue marlin havluyu terziye 6 eşit parçaya böldürdüm. Kenarlarına da aynı renk iplik ile overlok yapmış. :) (30 lira)

Twisted havluları çok seviyorum. Hep küçük boyları olsa da qw, qd leri de silmek için, kapı içlerini kurulamak için kullansam diyordum. Griot's Garage ın bu boyut ürünleri var, ama amazon.com dan çok pahalıya geliyordu. Ben de terziye yaptırdım. Henüz kullanmadım, ama genel olarak çok hoşuma gitti. Hatta kullanmayı çok sevmediğim aqua deluxe havluma da benzer bir işlem yaptırabilirim.
hocam kenarları nasıl oldu bir de sizce? araca zarar verir mi?

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hocam güzel günlerde keyifle kullanın verimli bir çalışma olmuş:) Bende kendi kullanımım için bir bezimi ikiye bölmüştüm. Sadece küçük bir tavsiye olarak kenarlarını overlok yerine orjinali gibi gizli kenar yaptırsaydınız daha iyi olurdu. Çizme riskini de ortadan kaldırırdı:gulumsemex: Ben ilk defa dikiş makinası kullanarak bu kenarı yapabildim profesyonel bir terzi için kesinlikle basit bir işlem olduğunu düşünüyorum :gulumsemex: Şöyle fotoğraflarını paylaşayım. Düşünenler için belki yardımı dokunabilir :)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
hocam kenarları nasıl oldu bir de sizce? araca zarar verir mi?
Yani aslındda overlok yapmasını ben talep etmedim. Ama şimdi tekrar kontrol ettim, çok çizecek gibi durmuyor. Fakat tekrar yaptıracak olsam @Adam’s Garage ın yaptığı gibi yaptırırım. Biraz boyut küçülür ama daha güvenilir gibi.