Sohbet- Muhabbet Faslı

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Valla floweyi severdim yalan yok hele ilk başlarda uygun fiyatlarıyla sempatimi kazanmıştı. B33 - R1 - İ2 - W18 ürünleri bence hala rakipsiz denebilir, ve diğer ürünleri de iyiydi hatta alt kalite ürünleri yoktu bence. Birde bi tık üst seri olan 2 ile başlayan seri , 2.4 - 2.5- 2.6 gibi bunları da severim.

Eldekiler bitince yeni marka stoğunu yapmak lazım , bakalım o zamana kadar yeni hangi markalar gelir.
i2 de gayet güzel, özellikle koltuk yıkamada kullanıyorum ev için de kokusu çok iyi, kadınlar bayılıyor. Daha şimdi koltukda 1:100 kullandım vakum ile yine de kirler çıktı.
Vp carpet cleaner ev içinde çok da iyi kokmuyor,

Nihat69

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
aynen abi forumda bi sonax karşılaştırması olmuştu ama darkside ı o karşılaştırmadan önce almıştım artık darkside bittikten sonra sonaxı deneyeceğim :D
Bir Carpro sever olarak darkside da çok kaliteli ürün bitirene kadar tadını çıkar :)
Bende parlak lastik sevmem satin sıfır lastik görüntüsü severim dediğiniz gibi tercih meselesi :)

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Peki bu koch chemie hpc kullanan oldumu lastiklerde? Bir videoda adam (detailing dogma) tire dressing olarak kendine göre yılın en iyisi demiş

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Peki bu koch chemie hpc kullanan oldumu lastiklerde? Bir videoda adam (detailing dogma) tire dressing olarak kendine göre yılın en iyisi demiş
Şahsen kullanmadım henüz. Ama fiyatına bakacak olursak kullanacağımı pek sanmıyorum.

Ürün Açıklaması: Hidro Plast Bakımı Suda Seyreltilebilen Plastik Bakımı İç ve dış mekan için plastik ve kauçuk parçaları yenilemek için ince bir vanilya kokusuna sahip suyla seyreltilebilen plastik bakım konsantresi. Hidro Plast Care solvent içermez ve su ile seyreltilerek parlaklık seviyesi ayarlanabilir. Yüzeyler, fabrika yüzeyini korurken kirlenmeye ve UV radyasyonuna karşı korunur. Kokpitler, kapı panelleri, lastikler ve tamponlar gibi iç ve dış plastik ve kauçuk yüzeyler. Bir sprey şişesi veya sünger kullanarak yüzeylere eşit şekilde düz veya seyreltilmiş olarak uygulayın. Kurumaya bırakın ve gerekirse mikrofiber bir havluyla silin. Düz veya 1:1 = Yüksek parlaklık 1:2 = Orta parlaklık 1:3 = Saten kaplama 1:4 = Doğal Kullanmadan önce çalkalayın. Dondan ve aşırı sıcaktan koruyun. Kullanmadan önce uygunluğu ve uyumluluğu kontrol edin. Pedallar, direksiyon simidi, lastik gibi pürüzsüzlüğün istenmediği yüzeylere uygulamayın

Ürün açıklamasına bakacak olursak su bazlı bir ürün olduğu anlaşılıyor. Bu nedenle dayanımı uzun olmayacaktır. Farklı seyreltme oranlarıyla parkalık seviyesi ayarlanıyor. Bana CarPro Perl'ü anımsattı. YouTube kanalları vs yorumlara çok itimat etmemek lazım, ticari kaygılarla taraflı yorum yapabiliyorlar.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese Selamlar,

Geçen hafta başıma gelen Belediye otobusunun aracıma sürtmesinden sonra araya ameliyat sürecim girdi ve aracımla ilgilenemedim. Toparlandıktan sonra ilk işim sanayiye gitmek oldu. Ustamında tavsiyesi üzerine Ankara Şaşmaz RS Servis ’e götürdüm. Rengin birebir tutmasında endişelerimin olduğunu belirttim ve bana bu işte profesyonel olduklarını tekrar vurguladılar. Salı günü sabahtan bıraktığım aracımın ortalama 3-5 gün kalabileciğini söylediler. Perşembe günü aracımı yıkanmış bir şekilde teslim aldım.
Sonuç bu şekilde, beni oldukça tatmin etti.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Şahsen kullanmadım henüz. Ama fiyatına bakacak olursak kullanacağımı pek sanmıyorum.

Ürün Açıklaması: Hidro Plast Bakımı Suda Seyreltilebilen Plastik Bakımı İç ve dış mekan için plastik ve kauçuk parçaları yenilemek için ince bir vanilya kokusuna sahip suyla seyreltilebilen plastik bakım konsantresi. Hidro Plast Care solvent içermez ve su ile seyreltilerek parlaklık seviyesi ayarlanabilir. Yüzeyler, fabrika yüzeyini korurken kirlenmeye ve UV radyasyonuna karşı korunur. Kokpitler, kapı panelleri, lastikler ve tamponlar gibi iç ve dış plastik ve kauçuk yüzeyler. Bir sprey şişesi veya sünger kullanarak yüzeylere eşit şekilde düz veya seyreltilmiş olarak uygulayın. Kurumaya bırakın ve gerekirse mikrofiber bir havluyla silin. Düz veya 1:1 = Yüksek parlaklık 1:2 = Orta parlaklık 1:3 = Saten kaplama 1:4 = Doğal Kullanmadan önce çalkalayın. Dondan ve aşırı sıcaktan koruyun. Kullanmadan önce uygunluğu ve uyumluluğu kontrol edin. Pedallar, direksiyon simidi, lastik gibi pürüzsüzlüğün istenmediği yüzeylere uygulamayın

Ürün açıklamasına bakacak olursak su bazlı bir ürün olduğu anlaşılıyor. Bu nedenle dayanımı uzun olmayacaktır. Farklı seyreltme oranlarıyla parkalık seviyesi ayarlanıyor. Bana CarPro Perl'ü anımsattı. YouTube kanalları vs yorumlara çok itimat etmemek lazım, ticari kaygılarla taraflı yorum yapabiliyorlar.
Cok fena yaniltici reklam ve yorum yapiyorlar özellikle İnstagram da cok fazla.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese Selamlar,

Geçen hafta başıma gelen Belediye otobusunun aracıma sürtmesinden sonra araya ameliyat sürecim girdi ve aracımla ilgilenemedim. Toparlandıktan sonra ilk işim sanayiye gitmek oldu. Ustamında tavsiyesi üzerine Ankara Şaşmaz RS Servis ’e götürdüm. Rengin birebir tutmasında endişelerimin olduğunu belirttim ve bana bu işte profesyonel olduklarını tekrar vurguladılar. Salı günü sabahtan bıraktığım aracımın ortalama 3-5 gün kalabileciğini söylediler. Perşembe günü aracımı yıkanmış bir şekilde teslim aldım.
Sonuç bu şekilde, beni oldukça tatmin etti.

çok geçmiş olsun Allah şifa versin

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Cartainer lastik temizleme fırçamı kaybettim sanırım.

güzel kaliteli lastik temizleme fırçası önerilerinizi rica edebilir miyim arkadaşlar

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
en korktuğum konulardan birisi bu yüzdende apc, jant temizleyici vs saf halde dahil hdpe şişelerde saklıyorum seyreltip spreydede hdpe şişe kullanıyorum delinme yaşamadım umarımda yaşamam size çok geçmiş olsun.
Hocam geçmiş olsun. Hdpe şişe detailing ürünlerde şart maalesef. Sprey şişelerde de hdpe olanları tercih etmekte fayda var. Zamanında şampuanlar evdeyken delmişti bende de. Arkadaşa verdiğim magifoam pet şişeyi delmiş 1 hafta geçmeden :)
Çeyizin olmazsa olmazı hdpe litrelik şişeler ve hdpe sprey şişeler.
@berkesennturk , @mustafacagri hocam teşekkür ediyorum.

aynen dediğiniz gibi kesinlikle hem hdpe şişe hemde sprey kullanmak şart. Kullanılan şişelerin altında üçgen içinde 2 yazmasına dikkat etmek lazım. Verveler de 1 yazıyor, onda soft ürünle kullanıyorum ama bu sevda da bence hepsi 2 numaralı şişeler olmalı. Bndan snra hdpe ye geçişi hızlandırıcam. Bazı 2 numara yazan hdpe şişeler baya kalın oluyor bazıları ise yumuşak oluyor. Sanki yumuşak olanlar da zamanla delinir gibi duruyor .

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
@berkesennturk , @mustafacagri hocam teşekkür ediyorum.

aynen dediğiniz gibi kesinlikle hem hdpe şişe hemde sprey kullanmak şart. Kullanılan şişelerin altında üçgen içinde 2 yazmasına dikkat etmek lazım. Verveler de 1 yazıyor, onda soft ürünle kullanıyorum ama bu sevda da bence hepsi 2 numaralı şişeler olmalı. Bndan snra hdpe ye geçişi hızlandırıcam. Bazı 2 numara yazan hdpe şişeler baya kalın oluyor bazıları ise yumuşak oluyor. Sanki yumuşak olanlar da zamanla delinir gibi duruyor .
Hocam hangi sprey şişeleri alacaksan bizi de bilgilendir. Benimde bu siralar ihtiyacim var. Ama genel olarak 500-600 ml lik şişe ariyorum dayanıklı aslinda. 1 litrelik kocamanlari taşımak, kullanmak zor oluyor

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
aynı sorunlarım var bende çok uğraştım :( çözüme ulaşabildiniz mi?

Kireç lekeleri için , eğer çok yerleşmemiş ise Koch chemie RS , Fraber İnnovacar Scale gibi asidik şampuanlar kullanırsanız olumlu etkisini görürsünüz. Bu ürünleri düzenli kullanınca kaportada pek kireç yerleşmiyor bunu da önermiş olayım.

Bunlara bi kuvvetli ürün ise benim denediğim 3d eraser , yada forumlarda söylenen igl delete de benzer şekilde etkili.

daha jel kıvamıyla temizliği yoğun ürün genelde bunlarda iş yapar. Eğer daha da iş yapmaz ise koch chemie f6 , menzerna 400 gibi çizik alıcı - aşındırıcı pastalar deniyorum bireysel detailingci olarak.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
dakika 13.20 adam basınçlı yıkama makinesi olmadan cg foamlanceni hortuma adaptör ile takıp o şekilde kullanıyor daha öncden görmemiştim belki bilenleriniz vardır benim gibi görmemiş olanlarda öğrenmiş olur.