Sohbet- Muhabbet Faslı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
@emirhaneness hocam merhaba geçen bir plakalık değişimi yapmistin yanlış hatırlamıyorsam forumda bulamadım ürünün linki var mı sende acaba
Abi hangi plakalıktan bahsediyorsun tam anlamadım. Bi araca Hayalet plakalık dedikleri plakalık tutuculardan kullanıyoruz birine audi sport plakalık taktık şimdikindede borusan oto plakalığı var.
carlone Hayalet Gizli Plakalık Siyah Model Takmatik Pratik Plakalık - Fiyatı, Yorumları

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi hangi plakalıktan bahsediyorsun tam anlamadım. Bi araca Hayalet plakalık dedikleri plakalık tutuculardan kullanıyoruz birine audi sport plakalık taktık şimdikindede borusan oto plakalığı var.
carlone Hayalet Gizli Plakalık Siyah Model Takmatik Pratik Plakalık - Fiyatı, Yorumları
Yeni araç için plakayı bagaja matkap ile delmesinler diye bayi ile gorusunce düzgün bir plakalık bakayım demiştim bu mıknatıslı olanlar idi galiba ama sonrasında plaka yerinin tamponda olduğunu öğrendim. Teşekkür ederim yine de. Tamponun delinmesi çok da sorun olmayacaktır.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
E90'ın önündeki plakadan ben de yapmayı düşünüyorum mıknatıs olandan yani. Çok uğraştırıyor mu bir de internetten mi almıştın acaba zorlamazsa ben de mıknatısa geçeyim diyorum

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam herkese

Hafta sonu bagaj havuzunu kaldırayım bagaj halısını falan süpüreyim diye başladığım işte arabanın bana yaptığı sürprizle olaylar bambaşka bir noktaya geldi..

Bagaj havuzu stepne vs hepsi ıslanmış ve hiç farketmemişim koku vs de yoktu.Kısa bir araştırma sonrası tampon içi havalandırma flapları ya da stop lambası tapalarından olabileceğini anladım.

Fotoğraf çok net olmamış ama benim stop lambasının tapası garip bir şekilde çürümüş..
Neyse deyip kolları sıvadım başladım sökmeye,buyrun devamı görsellerde.

Bagaj halısı vs balkona atıp kurumaya bıraktım.Akabinde başladım temizliğe..

[=MG-2378 hosted at ImgBB]
[/url]

Bagaj havuzunda oluşan kireç için Tonyin water spot remover,sadece köpük yeterli olmadı
Plastik bakalit için k2 oskar
Jantın üstündeki pas tozu gibi lekeler için bitsin diye iglron out
Tüylenmiş halı yüzeyi için traş makinası
Scrup pad
Detay fırçası ve bezler.
:tesekkurr:
Geçmiş olsun hocam, insignia A kasaların ucuz yollu ama can sıkan kroniğidir stop arkası tapa contaların eskimesi. Yağmur yağdığında stopun arkasından süzülen su direkt oradan geçiyor, zamanla yağmur çamur pislik derken o lastik tapa gibi parça çürüyor. Bende geçmişte başıma gelmesin diye erkenden değiştirmiştim o lastik parçayı

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Geçmiş olsun hocam, insignia A kasaların ucuz yollu ama can sıkan kroniğidir stop arkası tapa contaların eskimesi. Yağmur yağdığında stopun arkasından süzülen su direkt oradan geçiyor, zamanla yağmur çamur pislik derken o lastik tapa gibi parça çürüyor. Bende geçmişte başıma gelmesin diye erkenden değiştirmiştim o lastik parçayı
Eyvallah üstadım, işin ilginci sol tarafınki sapasağlam sağ taraftaki iki tapa da koyvermiş bana çok ilginç geldi ama neyse ki elektronik aksama vs sirayet etmeden çözdüm sıkıntıyı..

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eyvallah üstadım, işin ilginci sol tarafınki sapasağlam sağ taraftaki iki tapa da koyvermiş bana çok ilginç geldi ama neyse ki elektronik aksama vs sirayet etmeden çözdüm sıkıntıyı..
Sağ tarafda yanılmıyorsam bose nin amfisi var bende de aynı yerde, ona sıkıntı olmadıysa sorun yok. Temizlik işi basit zaten detaycının işidir :)

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Sağ tarafda yanılmıyorsam bose nin amfisi var bende de aynı yerde, ona sıkıntı olmadıysa sorun yok. Temizlik işi basit zaten detaycının işidir :)
Ben onu sigorta kutusu sanmıştım soldaki gibi amfi olabileceği hiç aklıma gelmemişti, yeni birşey öğrenmiş oldum eyvallah ✋️

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
E90'ın önündeki plakadan ben de yapmayı düşünüyorum mıknatıs olandan yani. Çok uğraştırıyor mu bir de internetten mi almıştın acaba zorlamazsa ben de mıknatısa geçeyim diyorum
Ben aracın ön arka tamponlarını sıfırlamıştım. O sıra yeni tamponu taktırmadan önce eniştemin işyerinden getirdiği mıknatısları tamponun arkasına dayson ile yapıştırdım. Mıknatıslı plaka için tamponu söküp bu kadar zahmete girmeye bence gerek yok ama birgün sökülürse şu şekilde yapabilirsiniz. Yapıştırma işlemi şu şekilde ; İlk önce plakanızın arkasına mıknatısı yapıştırın sonrasında plakayı tampona hizalayıp tamponun iç kısmına 2 adet plakaya yapıştırılmış hizada mıknatısları atın. Mıknatısların birbirini tuttuğu noktadan daysonlayın. Bendeki mıknatıslar cok kaliteli birbirine yapışınca el ile ayırması bile çok güçlüydü hatta bazen mıknatısları ayırırken kıvılcım cıkartabiliyordu. Ama normal internette veya ucuzluk dükkanlarında satılan mıknatıslarda işinizi görür.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben aracın ön arka tamponlarını sıfırlamıştım. O sıra yeni tamponu taktırmadan önce eniştemin işyerinden getirdiği mıknatısları tamponun arkasına dayson ile yapıştırdım. Mıknatıslı plaka için tamponu söküp bu kadar zahmete girmeye bence gerek yok ama birgün sökülürse şu şekilde yapabilirsiniz. Yapıştırma işlemi şu şekilde ; İlk önce plakanızın arkasına mıknatısı yapıştırın sonrasında plakayı tampona hizalayıp tamponun iç kısmına 2 adet plakaya yapıştırılmış hizada mıknatısları atın. Mıknatısların birbirini tuttuğu noktadan daysonlayın. Bendeki mıknatıslar cok kaliteli birbirine yapışınca el ile ayırması bile çok güçlüydü hatta bazen mıknatısları ayırırken kıvılcım cıkartabiliyordu. Ama normal internette veya ucuzluk dükkanlarında satılan mıknatıslarda işinizi görür.
Eyvallah biraz zahmetli görünüyor ama yine de deneyeceğim teşekkürler

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Australi dün teslim aldım. İlk izlenimlerim; Dsg'yi arayacağım galiba . Araç beklediğimden sert(20 inch olanı test etmiştim ama 19 inch olan da sert geldi). Çevre yolundan Eryamana doğru gittim. Yol sesi anlamında ortalama. Arka yaşam alanı ve konfor anlamında Leon'dan sonra çok rahat ettik. Leon'da olan geri viteste sağ aynanın yeri göstermesi Austral'de yok veya ben ayarlayamadım. İç aydınlatma anlamında da Austral yetersiz geldi.(ambians aydınlatma hariç). Multimedya sistemi çok iyi çalışıyor. Sesli komut vs. özellikleri oldukça kullanışlı. Araç malzeme anlamında kaliteli hissi yarattı bende. Tabi aylar sonra ne olacak, görücez. Zamanla güncelleme yaparım yine.

Şimdi gelelim asıl konuya. Aracı Ankara Mais'ten aldım. Öncelikle boyayı ölçtüm. Boyada sorun yok ama arabayı bir gördüm şok oldum. Üstünkörü yıkamışlar. Camlarda, cam tavanda lekeler vardı. Kapı fitilleri kireçti. Ön konsolda, ön kapı camlarının plastiklerinde yağlı parmak izleri vardı. Motor bölümünde yıkamadan kalan kireç izleri, hafif şekilde toz toprak vardı. Doğal olarak tansiyon yükseldi tabi. Leon'u cam gibi teslim almıştım. Aracı götürdüler güya sildiler felan ama benim içime sinmedi. Daha fazla ellemesinler diye aldım aracı çıktım. Bir daha da Renault Mais'in önünden geçmem.

Hepimize kazasız, belasız sürüşler dilerim.

Son düzenleme: