Seramiğe ve yaptığımız hızlı cilaya dokunmadan nasıl temizleyebiliriz bu kirleri Şaka bir yana seramiği çok tırmalamayacak ph nötr prewash tarzı ürün varmı? 5 lt almayı düşünüyorum.
Renault’un da artık 0W-20 yağ kullanmaya başladığını birkaç yerde okudum. Benzer bir durumu ben de yaşadım. Ankara Doğuş Oto’da bakım yapılırken aracıma 5W-30 yağ konuldu. Katalogda ise 0W-20 yazıyor. Servisle konuştuğumda, iklim şartları, toz vb. nedenlerle yağ seçiminin bölgesel olarak değişebildiğini söylediler. Biraz araştırınca Audi ve Volkswagen bayilerinin çoğunda bu yağın kullanıldığını gördüm. Önceki bakımlarda da aynı yağ konduğu için mecburen kabullendim.
Hocam 1.5 tsi motor ise yetkili servis 0-20 den devam ediyor. Yeni nesil 1.5 tsilarda sağlıklı olan 0-20 diye okumuştum. Arkadaşın audiye bakım yaptırırkende birçok yere sorup araştırdık herkes hemfikirdi. 508 onaylı 0-20w yağ ile motorda yakıt tüketimi azalıyor ve motor sesi azda olsa düşüyormuş. İyice bi araştırın isterseniz yanlış yağ motora zarar verebilir
Ürün hem hidrofobi hem parlaklık hemde dayanım olarak cok cok iyi. Dayanım olarak en az 2 ay dayanıyor yazın 3 ay dayandığını bilirim ayda 2 yıkamadan 5-6 yıkama. Bu fiyata daha iyi ne kadar dayanabilirdiki
Ürün hem hidrofobi hem parlaklık hemde dayanım olarak cok cok iyi. Dayanım olarak en az 2 ay dayanıyor yazın 3 ay dayandığını bilirim ayda 2 yıkamadan 5-6 yıkama. Bu fiyata daha iyi ne kadar dayanabilirdiki
Bildiğiniz gibi şu anda kış ayında olduğumuz için şuanki dayanım süresine göre söyledim 17 aralıkta uygulamıştım blend i etkisini kaybedeli 4 5 gün oldu
Bildiğiniz gibi şu anda kış ayında olduğumuz için şuanki dayanım süresine göre söyledim 17 aralıkta uygulamıştım blend i etkisini kaybedeli 4 5 gün oldu
Tarih 17 aralık wax öncesi kostikli şampuan ile yıkadım demirtozu bittiği için uygulayamadım onun yerine ipa ile yüzey temizliği yaptım ama dediğim gibi şuan yüzeyde waxın etkisi yok yıkamada hiç yapmadım galiba 4 5 günde yağmurluydu hava
Seramiğe ve yaptığımız hızlı cilaya dokunmadan nasıl temizleyebiliriz bu kirleri Şaka bir yana seramiği çok tırmalamayacak ph nötr prewash tarzı ürün varmı? 5 lt almayı düşünüyorum.
Hocam 1.5 tsi motor ise yetkili servis 0-20 den devam ediyor. Yeni nesil 1.5 tsilarda sağlıklı olan 0-20 diye okumuştum. Arkadaşın audiye bakım yaptırırkende birçok yere sorup araştırdık herkes hemfikirdi. 508 onaylı 0-20w yağ ile motorda yakıt tüketimi azalıyor ve motor sesi azda olsa düşüyormuş. İyice bi araştırın isterseniz yanlış yağ motora zarar verebilir
Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben aslında konunun biraz üzerine gittim, şikâyet de oluşturmuştum. Servis iklim ve çevre şartlarını gerekçe gösterince ikna olmuştum. Bir de şu tarafı var; 0W-20 yağın emisyon yasalarıyla öne çıktığı, emisyonu düşürmek için kullanıldığı, 1.5 TSI motorlar ilk çıktığında bu yağın kullanılmadığı yönünde görüşler var. Özellikle sıcak bölgelerde bu yağın motora uzun vadede zarar verebileceğini savunanlar var. Tabii ki araç kitapçığında ne yazıyorsa onu kullanmak lazım. Deneyiminizi paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim, bir sonraki sefer bu konuda daha ısrarcı olacağım.
Bilthammer auto foam olanı vardı elimde aslında güzel üründü korumaya dokunuyormuydu bilmiyorum ama fiyatından dolayı birdaha almamıştım. Birde PIR %4 dediginiz olay nedir tam olarak onu anlayamadım
Merhabalar detail forum ailesi, hayatımızdan bir yıl daha gitti, gelecek olan yıl güzel anılar biriktirdiğimiz, mutlulukların zirve yaptığı, bol bol detaylı günlerin olduğu, huzurun ve mutluluğun bol olduğu bir yıl diliyorum
Bilthammer auto foam olanı vardı elimde aslında güzel üründü korumaya dokunuyormuydu bilmiyorum ama fiyatından dolayı birdaha almamıştım. Birde PIR %4 dediginiz olay nedir tam olarak onu anlayamadım
PIR: Panel Impact Ratio diyor ecnebiler.
Kullanılan temizlik ürününün karışım oranı aslında. Belirlenen bu sayı değeri, panel yüzeyindeki boya koruma katmanına zarar verecek karışım oranı sınırını belirtiyor. Kullanılan temizlik ürününün agresifliğine göre değişiyor bu oran tabi ama BH Auto Foam için %4'ten büyükse korumayı elliyor deniyor. Örneğin köpük pompası içine 1 litre suya 40ml'den fazla agresif ön yıkama köpüğü kullanılınca korumayı elliyor diyebiliriz. Foam Lance'te bu hesap daha karmaşık, çünkü basınçlı yıkama makinesinin su debisi ve foam lance'ten karışım alma hızı burada önemli.
Not: Bilt Hamber Auto Foam önerisinde bulundum, yanlışlıkla Auto Wash yazmışım.
PIR: Panel Impact Ratio diyor ecnebiler.
Kullanılan temizlik ürününün karışım oranı aslında. Belirlenen bu sayı değeri, panel yüzeyindeki boya koruma katmanına zarar verecek karışım oranı sınırını belirtiyor. Kullanılan temizlik ürününün agresifliğine göre değişiyor bu oran tabi ama BH Auto Foam için %4'ten büyükse korumayı elliyor deniyor. Örneğin köpük pompası içine 1 litre suya 40ml'den fazla agresif ön yıkama köpüğü kullanılınca korumayı elliyor diyebiliriz. Foam Lance'te bu hesap daha karmaşık, çünkü basınçlı yıkama makinesinin su debisi ve foam lance'ten karışım alma hızı burada önemli.
Not: Bilt Hamber Auto Foam önerisinde bulundum, yanlışlıkla Auto Wash yazmışım.
Araç nerdeyse 1 aydır yıkanmıyordu ve haftalardır toz kir içindeydi bugün -3 derece Ankara ayazında bi an özgüven geldi. Su aracın üzerinde donacağını bilmeme rağmen hiç yoktan üzerinde tuz gitsin kafasıyla evime en yakın petrole gittim. Tamda tahmin ettiğim gibi oldu, aracın yarısı donduğu için kurulayamadım.
Hiç içime sinmese de en azından pisliği gitti
Eline sağlık kardeşim valla kar kış gelince şu suların donmasıyla tadımız kaçıyor aracı çalışır halde kalorifer epey açıkken az da olsa donmanın önüne geçebilirsin ama açık havada o da zor
Far için de geçmiş olsun, beyler fiber e bir danış derim
Eline sağlık kardeşim valla kar kış gelince şu suların donmasıyla tadımız kaçıyor aracı çalışır halde kalorifer epey açıkken az da olsa donmanın önüne geçebilirsin ama açık havada o da zor
Far için de geçmiş olsun, beyler fiber e bir danış derim
hocam selamlar, daha önce beyler fiberde tamir yaptırdım. Yanlış hatırlamıyorsam arkadaşın adı mustafaydı, özellikle şeffaf çalışması tüm tamiri yanımda yapması vs hoşuma gitmişti gayet de sağlam tamir yaptı. ondan kaynaklı değil sonrasında hafiften farı tekrar bi dokundurdum tekrar su almaya başladı ama yaptığı tamir sonrası herhangi bir sorun yaşamamıştım, fiyat olarak da uygun sayılabilecek bir fiyata yapmıştı 1 yıl kadar önce.
hocam selamlar, daha önce beyler fiberde tamir yaptırdım. Yanlış hatırlamıyorsam arkadaşın adı mustafaydı, özellikle şeffaf çalışması tüm tamiri yanımda yapması vs hoşuma gitmişti gayet de sağlam tamir yaptı. ondan kaynaklı değil sonrasında hafiften farı tekrar bi dokundurdum tekrar su almaya başladı ama yaptığı tamir sonrası herhangi bir sorun yaşamamıştım, fiyat olarak da uygun sayılabilecek bir fiyata yapmıştı 1 yıl kadar önce.
Hocam ilk yaptıkları tamirin tutmama ihtimalide oluyormuş tutup tutmadığı 2-3 gün içerisinde belli olur diyorlar. Başkent far ile görüştüm bu konuda garanti vermeleri hoşuma gitti.
Beyler fiberin adını da çok duydum onlarla da görüşeceğim. Dediğiniz gibi en ufak dokunmayı affetmiyor.