Sohbet- Muhabbet Faslı

FreeCaptiv3

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,801

pH kağıtlarını bulunca active foam in pH ölçümünü yapayım dedim.
Soldaki saf halde yaklaşık 14 civarında
Sağdaki 1:20 oranında seyreltilmiş halde yaklaşık 8 olarak ölçtüm.

Nötr tarafa yakın aslında dendiği gibi.
Uzun zamandır aradığım paylaşım. Öncelikle kendi adıma çok teşekkür ederim. Kullanırken sürekli acaba diyordum. Genelde ben 1:50 oranında sulandırıyordum. Sanırım böyle kullanmak oldukça güvenli.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

@Sefa46 abi ürünler geldi bana aracımda nasıl kullancağımı anlattığın ve hediyelerin için çok teşekkür ederim :)
Kardesim güzel.gunlerde kullan rica ederim.:)

NOT:MEG40 in Yeni Versiyonunda Renk Degisimi oldu bilginize Sari degilde Mavi Renkli gelecektir artik içerik aynidir.:)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.

Ulu Önderimiz, Türk devletinin son Hakanı, Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı, milli mücadelenin ve Cumhuriyetimzin ilk adımlarının atıldığı #19Mayıs
Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun…

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE."

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Şimdilik memnunum banggood dan aldığım 256 gb U3 özellikte kartım var uyarı almadım 1 haftalık süreçte. İlerleyen zamanlarda güncelleme yaparım yine. 4k cihazlar yüksek yazma hızı istiyor malum dosya boyutları yüksek. Yeni kart alana kadar kayıt kalitesini düşürün bir de öyle deneyin.
sanddisk extreme pro 200e140 okula yazma hızı var

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim, İstanbul Yolu Göksu kavşağını geçince susuza varmadan Petrol Ofisi arabacıların uğrak yeri çeşmeside mevcut tavsiye ederim bu taraflardaysanız.
Hocam geçenlerde karşıma bi video çıktı aynı istikamette sınırsız kullanım (su. köpük. süpürge) 100TL. Henüz deneme fırsatım olmadı bende genelde o civarlarda en sakin petrole gidiyorum. Bu tarz suyuna güvenmediğim petrollerde yanıma 5L lik arıtılmış su alıyorum yıkama bitince araca döküp kuruluyorum.

Mevzumuz Ankara on Instagram: "Ben 1 Senedir Burdan Yıkıyorum Keşfedilmemiş Bir Yer"

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam geçenlerde karşıma bi video çıktı aynı istikamette sınırsız kullanım (su. köpük. süpürge) 100TL. Henüz deneme fırsatım olmadı bende genelde o civarlarda en sakin petrole gidiyorum. Bu tarz suyuna güvenmediğim petrollerde yanıma 5L lik arıtılmış su alıyorum yıkama bitince araca döküp kuruluyorum.

Mevzumuz Ankara on Instagram: "Ben 1 Senedir Burdan Yıkıyorum Keşfedilmemiş Bir Yer"
Hocam orası aynı istikamet değil merkez istikamet videodaki aygaz bayisi. Giden arkadaşlar oldu sınırsız ürün söz konusu değilmiş sınırlama varmış. Onun için yanmızda götürmelik alkali su ile durulama duymuştum öyle bir yöntem de olabilir mi acaba?

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam orası aynı istikamet değil merkez istikamet videodaki aygaz bayisi. Giden arkadaşlar oldu sınırsız ürün söz konusu değilmiş sınırlama varmış. Onun için yanmızda götürmelik alkali su ile durulama duymuştum öyle bir yöntem de olabilir mi acaba?
Videoyu paylaştıktan 3-5 gün sonra da yoğunluğunu paylaşmıştı içimden geçirmiştim pek mümkün değildir, bununda fiyatını 5-6 katına çıkartırlar cazibesi kalmaz diye.

Alkali durulamayı ilk defa sizden duydum, benim amacım son durulamada kireçli suyu akıtmak. Aslında onu saf (distile) su ile yapıyorlar diye biliyorum.

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Videoyu paylaştıktan 3-5 gün sonra da yoğunluğunu paylaşmıştı içimden geçirmiştim pek mümkün değildir, bununda fiyatını 5-6 katına çıkartırlar cazibesi kalmaz diye.

Alkali durulamayı ilk defa sizden duydum, benim amacım son durulamada kireçli suyu akıtmak. Aslında onu saf (distile) su ile yapıyorlar diye biliyorum.
Yanlış yazmışım distile su olacaktı evet.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Bu gün izmire gitmiştim dönüşte @Parlatanadamlar’a uğradım bi kaç ürün aldım.
İçimden geldiği gibi konuşuyorum esnafların eski heyecanları kalmamış firma kim olursa olsun kimse kusura bakmasın babamın oğlu değil. Forumdaşlığın sayesinde bir çok firma burda kendini tanıttı bu kadar kişiye hitap etti.
Tanışmaya geldi mi Forumda kendisini oldukça ilgili amatör ruha hitap eden hobimizi yaşamaya yardımcı olan gibi gibi yaklaşımlarla ve müşteri odaklı olarak tanıtıyorlar ama gerçekler pek öyle değil. Açıkçası beklentim daha farklıydı. Kimse kapıya kırmızı halı sersin istemiyorum fakat o soğuk karşılamayı gördükten sonra forum ismini bile paylaşmadım. Sanki müşteri olarak değil de tesadüfen uğramış biri gibi hissettim. Ürün fiyatı sorunca siteye bakıp sitedeki fiyatı ile aynı fiyatı söylüyor. Mekana kadar gittiğim halde.
Elbette herkesin deneyimi farklı olabilir ancak benim yaşadığım izlenim, forumdaki tanıtımlarda oluşturulan imajla pek örtüşmedi. Ürün kalitesine bir şey diyemem fakat müşteriyle iletişim ve ilgi konusunda daha iyi olunabileceğini düşünüyorum. “CarPro HydrO2 ordan alınma değil yanlış olmasın”

“Yaşadığım kendi deneyimimi paylaşmak istedim.”

Son düzenleme:
İl
Ankara
İçimden geldiği gibi konuşuyorum esnafların eski heyecanları kalmamış firma kim olursa olsun kimse kusura bakmasın babamın oğlu değil. Forumdaşlığın sayesinde bir çok firma burda kendini tanıttı bu kadar kişiye hitap etti.
Tanışmaya geldi mi Forumda kendisini oldukça ilgili amatör ruha hitap eden hobimizi yaşamaya yardımcı olan gibi gibi yaklaşımlarla ve müşteri odaklı olarak tanıtıyorlar ama gerçekler pek öyle değil. Açıkçası beklentim daha farklıydı. Kimse kapıya kırmızı halı sersin istemiyorum fakat o soğuk karşılamayı gördükten sonra forum ismini bile paylaşmadım. Sanki müşteri olarak değil de tesadüfen uğramış biri gibi hissettim. Ürün fiyatı sorunca siteye bakıp sitedeki fiyatı ile aynı fiyatı söylüyor. Mekana kadar gittiğim halde.
Elbette herkesin deneyimi farklı olabilir ancak benim yaşadığım izlenim, forumdaki tanıtımlarda oluşturulan imajla pek örtüşmedi. Ürün kalitesine bir şey diyemem fakat müşteriyle iletişim ve ilgi konusunda daha iyi olunabileceğini düşünüyorum. “CarPro HydrO2 ordan alınma değil yanlış olmasın”

“Yaşadığım kendi deneyimimi paylaşmak istedim.”
Beli başlı markaların Türkiye’ de tek tedarikçi kendileri olduğundan bu özgüvenleri. Diğer satıcılarla rakip halinde olsalar bu umursamazlık devam eder mi sanmam.

Biraz sert bi dille eleştirmiş olabilirim fakat en az 3-4 seferdir ürün bilgisi almak için whatsapp üzerinden iletişime geçiyorum hiç oralı olan yok. Daha önceleri de belirtmiştim ödeme alacakları zaman mesajlara anında bakıyorlar. Alışveriş yapasım kaçıyor ne yalan söyleyeyim.

Son düzenleme:

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Haklarında yazılanları dikkate alıyorlar forumu okuyorlar o kadar siparişin yanına hediye koymuyorlar diye çok eleştirdik. Ondan beri asma koku koymaya başladılar. Vonixx mothers workstuff dışında sattıkları diğer sitelerdede var. Bence en iyi siteye sahip firmaların başında geliyor, ürüne erişim kolay. @Sefa46 ile tanıştığımdan beri site alışverişini bıraktım eksik olmasın.

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Foruma dahil olalı yaklaşık 3 sene oldu sayılır. İlk zamanlar elimde ürün çeşidi hemen hemen yok denecek kadar az idi. Forumu okudukça ürün alma isteği artmaya başladı :) doğal olarak. Sonra burada adı geçen sitelerin sayfalarını günlük takip etmeye başladım.
Yamaçlardetailing, cila kutusu, detay deposu, her şey garajda, parlatan adamlar, detayon, taşdemirdetailing, hatırladıklarım bunlar. Forumda önerilen benimde işime yarayacak ürünleri sepete ekleyip yada favoriler arasına alıp, her baktığımda da fiyatını bir kenara not etmeye başladım. Sonuçta maliyetli bir hobi :) . Özellikle her şey garajda ve parlatan adamlar ın fiyat politikasını hiç beğenmedim. Cila kutusunu sitesinin kullanımı zayıf, sitenin yapılandırılması lazım. Sonuçta alışverişimi yamaçlardan, detay deposundan, detayon dan yaptım. Detay deposunun kargolaması sıkıntılı, bir ürün başlıktan azda olsa kaçırmış geldi. Diğer ikisinin hizmetleri fena sayılmaz. Sonra forumda ikinci el ürün satanlara yöneldim. Ürünü az miktarda almaya devam ettim , hem beğenip beğenmeme durumuna karşı. Tabiki burada ikinci el ürün satanların da geçmiş paylaşımlarına bakıp ürün almaya dikkat ettim İlk zamanlar. Sonra Sefa bey ile tanışıklık olunca , samimiyetinde güvendiğim için, artık ürünleri ondan almaya devam ediyorum, en önemlisi ürün hakkında forumda paylaşımları çok, soru sorduğumuzda net ve güzel cevap vermesi, kargolama çok güzel, yanında hediye olması insanın önemseniyor olduğunu hissetmesini sağlayan bir davranış. ( illaki hediye olacak diye bir şey yok tabiki :) ) Dolayısıyla bu konuda da Sefa bey bir numaradır. Yazı biraz fazla uzun oldu , herkese iyi detaylar diliyorum. Buradaki amacım firmaların gelişimi için yapıcı eleştiri babında fikrimi beyan etmiş olmak idi.

Son düzenleme:

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Haklarında yazılanları dikkate alıyorlar forumu okuyorlar o kadar siparişin yanına hediye koymuyorlar diye çok eleştirdik. Ondan beri asma koku koymaya başladılar. Vonixx mothers workstuff dışında sattıkları diğer sitelerdede var. Bence en iyi siteye sahip firmaların başında geliyor, ürüne erişim kolay. @Sefa46 ile tanıştığımdan beri site alışverişini bıraktım eksik olmasın.
Hocam selamlar, sizin söyleminizle 3-5 ürün için değerlendiriyor olsak haklısınız. "Belli başlı markalar" dan kastettiğim devlerin önde gelenlerinden ve forumda oldukça beğenilen markalar, ürün yelpazesi geniş olduğu için marka bazında değil de ürün çeşitliliği açısından değerlendirilmesini doğru buluyorum.

2Yıl içerisinde arkadaşlarımla beraber en az 6-7 kez alışveriş yapmışızdır, bir kere hediye koku gönderdiklerini görmedim. (Her seferinde minimum sepet tutarımız ücretsiz kargo bedelindeydi.) Benim için pekte önemli değil sonuç olarak detailinge döktüğümüz paranın yanında kokunun esamesi bile okunmaz.

Kargo paketlemesine gösterdikleri özene forumca hayranız. Aynı hassasiyeti müşteri ilişkilerinde göremediğimiz için tepki çekiyor bence.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Beli başlı markaların Türkiye’ de tek tedarikçi kendileri olduğundan bu özgüvenleri. Diğer satıcılarla rakip halinde olsalar bu kadar egolu olmazlar.

Biraz sert bi dille eleştirmiş olabilirim fakat en az 3-4 seferdir ürün bilgisi almak için whatsapp üzerinden iletişime geçiyorum hiç oralı olan yok. Daha önceleri de belirtmiştim ödeme alacakları zaman mesajlara anında bakıyorlar. Alışveriş yapasım kaçıyor ne yalan söyleyeyim.
Hocam sen whatsaptan geri dönmüyor diyorsun adamlar dükkandaki müşteriyle ilgilenmiyor :)
Koch chemie pss kullanımı sonrası trimlerde toz çekmede artış yaşayan oldu mu?
Bu tarz ürünlerin toz çekmesi kaçınılmaz fakat PSS en az toz çeken ürünlerden diye biliyorum

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam sen whatsaptan geri dönmüyor diyorsun adamlar dükkandaki müşteriyle ilgilenmiyor :)

Bu tarz ürünlerin toz çekmesi kaçınılmaz fakat PSS en az toz çeken ürünlerden diye biliyorum
Aslında belirtmek istediğim işlerine geldikleri zaman ilgilenmeleriydi :)

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam selamlar, sizin söyleminizle 3-5 ürün için değerlendiriyor olsak haklısınız. "Belli başlı markalar" dan kastettiğim devlerin önde gelenlerinden ve forumda oldukça beğenilen markalar, ürün yelpazesi geniş olduğu için marka bazında değil de ürün çeşitliliği açısından değerlendirilmesini doğru buluyorum.

2Yıl içerisinde arkadaşlarımla beraber en az 6-7 kez alışveriş yapmışızdır, bir kere hediye koku gönderdiklerini görmedim. (Her seferinde minimum sepet tutarımız ücretsiz kargo bedelindeydi.) Benim için pekte önemli değil sonuç olarak detailinge döktüğümüz paranın yanında kokunun esamesi bile okunmaz.

Kargo paketlemesine gösterdikleri özene forumca hayranız. Aynı hassasiyeti müşteri ilişkilerinde göremediğimiz için tepki çekiyor bence.
Enes merhaba, yazdığımdan 3-5 ürün için değerlendiriliyor kanısına varmana şaşırdım. Direk ithalatçısı olduğu markalar hariç hemen hemen her sitede var yazdım yani rekabete açık bu piyasa. Son siparişim Mart sonuymuş asma koku hediyesi koymuşlar. Hatta stokları serelim başlığındada epey vardı koydukları kokuyuda paylaşan. Ne övdüm ne yerdim. Keyifli günler.