Sohbet- Muhabbet Faslı

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@Paian @BlaJKeagle

Üstatlar Taze Kavrulmuş Kahve burdan sipariş verebilirsiniz. İş yerine de burdan alıyoruz. Son 9 paketi burdan aldım. Her ayın 24'ünde %45 kampanya oluyor. Bu ayki kampanya geçtiğimiz pazartesiydi.

O kampanya zamanları aldığınız single origin çekirdekler Marketten alacağınız ambalaj Jacobs filtre kahveden bile ucuza geliyor. :)
Türk kahvesi olarak hangisini tavsiye edersin. Geleneksel yöntem ile pişireceğiz. İş yeri için düşünüyorum ben de

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Türk kahvesi olarak hangisini tavsiye edersin. Geleneksel yöntem ile pişireceğiz. İş yeri için düşünüyorum ben de
Bende aynısını soracaktım hep çekiniyordum diğer anlatılan kahveleri hiç bilmiyorum denemedim genelde sabit türk kahvesi çeşitlerini içiyorum ustalardan bi tavsiye almak süper olacak :utandim:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Bende aynısını soracaktım hep çekiniyordum diğer anlatılan kahveleri hiç bilmiyorum denemedim genelde sabit türk kahvesi çeşitlerini içiyorum ustalardan bi tavsiye almak süper olacak :utandim:
Halihazırda alışık olduğumuz Türk Kahvesi tadının hikayesi ilginç aslında. Rio Minas third grade çekirdeklerden yapılıyor. Bunlar ucuz ve kavrulmaya dayanıklı olması sebebiyle tercih ediliyor. Kavrum derecesi fazla olduğu için tadı çok da anlaşılmaz diye kaliteli çekirdek pek tercih edilmez. Bu çekirdekler sebebiyle damak tadımız bu şekilde şekillenip bu tatla kodladığı için başka çekirdekle yaptığınızda biraz farklı gelebilir. Ancak Türk Kahvesinin geçmişte asıl yapıldığı çekirdekler (halen bu şekilde yapan yerler var) Yemen Mocha çekirdekleri. Yine alışık olduğumuz tatlara yakın olarak Sumatra çekirdekleri de uygundur.

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Halihazırda alışık olduğumuz Türk Kahvesi tadının hikayesi ilginç aslında. Rio Minas third grade çekirdeklerden yapılıyor. Bunlar ucuz ve kavrulmaya dayanıklı olması sebebiyle tercih ediliyor. Kavrum derecesi fazla olduğu için tadı çok da anlaşılmaz diye kaliteli çekirdek pek tercih edilmez. Bu çekirdekler sebebiyle damak tadımız bu şekilde şekillenip bu tatla kodladığı için başka çekirdekle yaptığınızda biraz farklı gelebilir. Ancak Türk Kahvesinin geçmişte asıl yapıldığı çekirdekler (halen bu şekilde yapan yerler var) Yemen Mocha Mattari çekirdekleri. Yine alışık olduğumuz tatlara yakın olarak Sumatra çekirdekleri de uygundur.
Hocam yemen kahvesini denedinizmi. Overdose dan aldığım başka bir yörenin kahvesinde limontuzu notaları alınca başka kahve almak istemedim ama hepte merak ederim.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Paian çok güzel açıklamış abi, fakat sumatra biraz barahatli gelmişti uyarmış olayım.

Onun dışında Endonezya sulawesi var bizim iş yerinde French için almıştık french de bile köpürüyor ve içimi oldukça yumuşak. Bence o türk kahvesi için tercih edilebilir. Ben de merak etmiştim bu türk kahvesi ile nasıl olur acaba diye. Fiyatı da uyguna geliyor %45 ile

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Paian hocam Costa ricca tarrazu kahve çekirdeği. İnşallah anlaşılıyordur. Bu dark kavrulma ikinci crack. Bu arada
IMG_20190327_192005.jpg

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Halihazırda alışık olduğumuz Türk Kahvesi tadının hikayesi ilginç aslında. Rio Minas third grade çekirdeklerden yapılıyor. Bunlar ucuz ve kavrulmaya dayanıklı olması sebebiyle tercih ediliyor. Kavrum derecesi fazla olduğu için tadı çok da anlaşılmaz diye kaliteli çekirdek pek tercih edilmez. Bu çekirdekler sebebiyle damak tadımız bu şekilde şekillenip bu tatla kodladığı için başka çekirdekle yaptığınızda biraz farklı gelebilir. Ancak Türk Kahvesinin geçmişte asıl yapıldığı çekirdekler (halen bu şekilde yapan yerler var) Yemen Mocha çekirdekleri. Yine alışık olduğumuz tatlara yakın olarak Sumatra çekirdekleri de uygundur.
Paian çok güzel açıklamış abi, fakat sumatra biraz barahatli gelmişti uyarmış olayım.

Onun dışında Endonezya sulawesi var bizim iş yerinde French için almıştık french de bile köpürüyor ve içimi oldukça yumuşak. Bence o türk kahvesi için tercih edilebilir. Ben de merak etmiştim bu türk kahvesi ile nasıl olur acaba diye. Fiyatı da uyguna geliyor %45 ile
Arkadaşlar şuan söyledikleriniz bana atletle araç kurulayan birine detaydan bahsedilmesine benziyor. Kahve içmeyi çok severim ama bu konuda kendimi hiç geliştirmedim. En iyisi biraz araştırma yapayım.

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar şuan söyledikleriniz bana atletle araç kurulayan birine detaydan bahsedilmesine benziyor. Kahve içmeyi çok severim ama bu konuda kendimi hiç geliştirmedim. En iyisi biraz araştırma yapayım.
:fisilti: Size bir sır vereyim. Bir virüs daha kapmak üzeresiniz. Geçmiş olsun. :pKahveler.net burda aradığınız herşey var.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkürler hocam. Gayet İyi görünüyor. Fazla kavrulup yağını salmamış. Seramik kaplama yapılmış gibi parlamıyor. :p 24ünde alalım inşallah.

Aslında dediğim gibi 7 paket almıştım. Sadece Colombia biraz seramik olmuş. Ama sorun etmedm Colombia zaten sert bir çekirdek diye :)

Kahvenin seramik olması sağol hocam tuttum ben bunu :D

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@can26 @İdris şimdi 17 tane yağ tenekesinden yapılan arabayı övüyorsun 50 sene önce üretilen ebemle yaşıt teknolojiyi tutmuş tsi gibi dünya çapında kaç tane markada kullanılan teknoloji harikasıyla bir tututyorsunuz hıh kokmuşlar :sarki:
@Paian hocam dün vag cı olanlara bu sözümde çivciv çıktığı yumurtayı ne çabuk unuttu kedi gibi nankör olmamak lazım dimi :taraa:
Bu konu üçümüzün arasında diğer japoncular lütfen uzak dursun :kop::kop::kop: