Sohbet- Muhabbet Faslı

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #1,221
Bizim ülkede döner ada kavşak işi çalışmıyor. Kavşak içindekine yol vermek yok zaten, kim daha yürekliyse o geçer mantığı işliyor. Kavşak ufacık yol da dümdüz olunca dönüş yapılmayacaksa yavaşlamaya bile gerek duyulmuyor. Adam bir de arkadan vurmuş...

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aslında arkadan vuranlar genelde kusurlu bulunur sizde öyle olmamış geçmiş olsun abi cana gelesiye mala gelsin diyelim :(

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms tekrar çok geçmiş olsun. 2. fotoğraftaki çekim açısına göre, beyaz araç düz gelirken siz üstüne kırmışsınız gibi gözükmüş.
İtiraz edip olaya ek olarak ifade yazıp anlatın durumu resimlerden ben bile yanılgıya düştüm onu anlatmaya çalıştım adamlarda benim gibi düşündüyse iş size patlar itiraz edin yazık günah para kolay kazanılmıyor
Aslında arkadan vuranlar genelde kusurlu bulunur sizde öyle olmamış geçmiş olsun abi cana gelesiye mala gelsin diyelim :(

Tesekkur ederim.

Olay tam olarak su, gri araba benim araba ben duz devam ediyorum duz yolda, arkadas adadan donus yapiyor. Ben onume cikan ilk araca yol verdim adada donuyor diye sonra devam ettim ki zaten trafik sıkışıktı, sonra bu arkadas ben ona da yol vermisim sanmis onune bakmadan basmis gaza hop bana patladi. Fren yapmaya firsatim olmadi gormedim dedi.

Ama kah tutanaga yazdigi araba onume cikti ve vurdum ifadesi hatta vurdum da degil surttum yazmis, kah da sanirim benim krokiyi yanlis cizmem ve ustune de fotograflardan da olayin net anlasilamamasi uzerine boyle bir karar verilmis. Surectr ne beni aradilar ne ek belge istediler. Kafalarina gore kestiler kusuru bana.

Eger ben gercekten kusurluysam yuzde 100 olarak ben sunu anliyorum. Biz bir adaya geldigimizde omrumuzun sonuna kadar adada biri varsa beklemeliyiz. Kac tane araba geldigi onemli degil hepsini bekleyecegiz. Hayatımız o adada gececek.

Ama hala aklim almiyor kanun maddesinde de kroki ile durumlari anlatmislar ben bizimkine uygun olanini bulamadim. Neye istinaden boyle oldu onu zaten anlayamadim...

Neyse babam avukat once tahkime gidecegiz sonra mahkemeye gerekirse.

Tabi once bir trafik bilirkisisine danisacagiz bakalim gercekten kusur bende mi yoksa olay anlasilamamis mi.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tesekkur ederim.

Olay tam olarak su, gri araba benim araba ben duz devam ediyorum duz yolda, arkadas adadan donus yapiyor. Ben onume cikan ilk araca yol verdim adada donuyor diye sonra devam ettim ki zaten trafik sıkışıktı, sonra bu arkadas ben ona da yol vermisim sanmis onune bakmadan basmis gaza hop bana patladi. Fren yapmaya firsatim olmadi gormedim dedi.

Ama kah tutanaga yazdigi araba onume cikti ve vurdum ifadesi hatta vurdum da degil surttum yazmis, kah da sanirim benim krokiyi yanlis cizmem ve ustune de fotograflardan da olayin net anlasilamamasi uzerine boyle bir karar verilmis. Surectr ne beni aradilar ne ek belge istediler. Kafalarina gore kestiler kusuru bana.

Eger ben gercekten kusurluysam yuzde 100 olarak ben sunu anliyorum. Biz bir adaya geldigimizde omrumuzun sonuna kadar adada biri varsa beklemeliyiz. Kac tane araba geldigi onemli degil hepsini bekleyecegiz. Hayatımız o adada gececek.

Ama hala aklim almiyor kanun maddesinde de kroki ile durumlari anlatmislar ben bizimkine uygun olanini bulamadim. Neye istinaden boyle oldu onu zaten anlayamadim...

Neyse babam avukat once tahkime gidecegiz sonra mahkemeye gerekirse.

Tabi once bir trafik bilirkisisine danisacagiz bakalim gercekten kusur bende mi yoksa olay anlasilamamis mi.
Tamamen resim aldatıyor bu yüzden hakkını ara kesinlikle saçmalık şırada başlıyor o kağıda yazılan cümle hayati önem taşıyor vurdum ibaresi geçince anında yazana biniyor iş bunu yaşadım bizzat kanun yasa hak getire
Dönen kişi senin rızana kalmış caddeye çıkıyor sana her zaman yol vermek zorunda hem önünü hem sağını boşaltınca dönecek sonuna kadar haklısın peşini bırakma

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Herkese merhaba,

Kaza sonrası değer kaybı için dosya açtırdım ama %100 ben kusurlu bulundum. Bilginiz olsun diye paylaşıyorum arkadaşlar.

Bu kazada ben %100 kusurlu bulundum hem de oy birliği ile. Bundan sonra göbekteysem karşıma çıkanı affetmem. Suçlu olma ihtimalim yok çünkü.

Adam göbek içinde diye bana arkadan çarpabilir ve bu tamamen benim suçumdur.

Hakkımı ne sigorta şirketine ne bana çarpan adama, ne buna kusurlu diye oy verene, ne bu kanun maddesini böyle uyarlayan kişilere helal etmiyorum :)
Abi çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar gözlerim bozulmadıysa eğer bugün itibarı ile benzin litre fiyatı mazottan daha ucuz. Bunu bir daha göremeyiz diye belki bir fotoğraf çekip kenara atmak isteyen olabilir :foto:
Hangisinde öyle Allah allah, şu anda Denizli de opetde 5.86 dizel 6.20 benzin diye biliyorum.

ozcannyasin

Acemi Detaycı
Üye
5 aydır falan aracın içine elim değmedi. Çok yoğun bi dönem oldu. Okadar uzun süredir apc vb kullanmamışım ki nereye kaça kaç oranlasam karar veremedim. Elimde apc olarak için 3d orange koch chemie gs autoglym sheen carpet cleaner var. Bi girişmem lazım biraz gaz almak için tekrar geldim. :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Herkese merhaba,

Kaza sonrası değer kaybı için dosya açtırdım ama %100 ben kusurlu bulundum. Bilginiz olsun diye paylaşıyorum arkadaşlar.

Bu kazada ben %100 kusurlu bulundum hem de oy birliği ile. Bundan sonra göbekteysem karşıma çıkanı affetmem. Suçlu olma ihtimalim yok çünkü.

Adam göbek içinde diye bana arkadan çarpabilir ve bu tamamen benim suçumdur.

Hakkımı ne sigorta şirketine ne bana çarpan adama, ne buna kusurlu diye oy verene, ne bu kanun maddesini böyle uyarlayan kişilere helal etmiyorum :)
Dönel kavşaklarda geçiş önceliği kavşak içindekiler diye aklımda kalmıştı. Amma velakin senin olduğun yol sanki dönel kavşağa paralel şekilde ilerliyor. Gerçi bizdeki kontrolsüz dönel kavşakların neredeyse tamamı modern dönel kavşak değil. Modern dönel kavşaklarda kimse kimseyi ilelebet beklemiyor. Sende mecburen o kavşaktan geçerek gitmek sitediğin yöne gidiyorsun. Ama senin bulunduğun yerde sen bir yol verirsen o kavşak hayatta bitmez.
Ayrıca sen değil adam sana çarpıyor hem de neredeyse otomobilin bitmesine yakın biryerden çarpıyor. Sen önden adamın çamurluğuna çarpsaydın %100 sen hatalı olurdun ama adam gelip sana çarpıyor. Hatta biraz daha gayret etse tam arka tamponun köşeden de çarpabilirdi o zaman ne olacaktı, malum arkadan çarpan suçlu.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Dönel kavşaklarda geçiş önceliği kavşak içindekiler diye aklımda kalmıştı. Amma velakin senin olduğun yol sanki dönel kavşağa paralel şekilde ilerliyor. Gerçi bizdeki kontrolsüz dönel kavşakların neredeyse tamamı modern dönel kavşak değil. Modern dönel kavşaklarda kimse kimseyi ilelebet beklemiyor. Sende mecburen o kavşaktan geçerek gitmek sitediğin yöne gidiyorsun. Ama senin bulunduğun yerde sen bir yol verirsen o kavşak hayatta bitmez.
Ayrıca sen değil adam sana çarpıyor hem de neredeyse otomobilin bitmesine yakın biryerden çarpıyor. Sen önden adamın çamurluğuna çarpsaydın %100 sen hatalı olurdun ama adam gelip sana çarpıyor. Hatta biraz daha gayret etse tam arka tamponun köşeden de çarpabilirdi o zaman ne olacaktı, malum arkadan çarpan suçlu.
Benim kabahatim durup bundan oncekine yol vermekti abi :) yol verdim gectim fermuar stili yol aksin diye giderken geldi vurdu
Tutanaga bir anda karsima cikti ben de surttum yazmis. Orada hic dikkat etmedim. Fotolar da aldatici gelmis olacak ki boyle bir karar cikti. Ya da bilemiyorum yani bilirkisiye sorup ona gore hareket edecegiz. Belki de gercekten ben sucluyum. Ama ben fotolari yanlis gorup yorumladiklarini ayni sekilde tutanagi da yanlis yorumladiklarini dusunuyorum.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Baktım bugün hava güzel balkonu yıkamaya karar verdim hem anneme güzellik olsun diye. Malum kış geçti için çamur kir vardı ondan dolayı 1:5 ceviz hazırladım. Alınan yeni bişey olunca heryerde kullanasım geliyor:mutlu:
Neyse konuma geliyim spreyin içine musluk suyuyla ceviz kattığım için filtresine kireç dıkanmış onu yağ çöz benzeri şeyle temizledim. Artık arıtılmış su kullanıcam spreylerde. Pek gözükmüyor ama fotoğrafını çektim. :)

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar şu kazak erkeklerini görebilir miyiz :p

Hadi bunu da yapın :D

@Atocan @onurçiko

Bişey söyleyeyim de hadi canım oradan diyeceksiniz ama ben bezleri padleri yıkamıyorum işim bitirince getirip banyoya kovayla birlikte koyuyorum eşim bezleri yıkar asar kurutur katlayıp dolabıma koyar ben sadece kullanacağım zaman alıp fırçalar silkelerim takımı taklavatı toplar yıkamaya çıkarım yeminle sağolsun bu konuda bilir ( ona ne kadar aşıksam) arabama da o kadar aşık olduğumu :halay::)
Hatta şuan bezlerim salonun peteğinde kurumuş vaziyette

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye