Hayırlı olsun

250 tl iken kovalamaya başladım 425 lerde bıraktım

350 iyiymiş. bir kullanıp bilgi verin de 377 lerden bizde alalım
Hocam inceleme konusu açacaktım fakat indirim sonlanmadan ve kur farkı daha çok yansımadan kısaca bilgilendiriyim istedim.
ciddi anlamda çok araştırma yaptım, bu modelin çekim gücü yaklaşık 4 kpa. Bd makinelerin 12 v serisinin en çok vakum kabiliyeti olan makinesi olduğunu gördüm. Bd Şarjlı modellerde vakum 6 kpa’a kadar çıkabiliyor fakat 10-15 dakika kullanım sunuyor, bu yüzden şarjlı yerine 12 v almak istedim. Ayrıca bu tipin şarjlıları hariç ne yazık ki hortumlu model yok. Araç içinde hareket kabiliyetini kısıtlayacağını düşündüm, ki kullandıktan sonra yanılmadığımı gördüm.
bosch pro serisi ürünlere baktım aslında niyetimde o tarz bi makine(yani daha endüstriyel, göreceli olarak daha dayanıklı) vardı fakat batarya fiyatları beni caydırdı, 1500-2000leri görüveriyorsunuz. Ama elinizde hali hazırda bosch pro serisi aletler var ise ve batarya gerilim seviyeleri tuttuğu takdirde bosch tercih edebilirsiniz(bataryasız fiyatı 600 civarı idi yanlış hatırlamıyorsam).
bd şarjlı süpürgelerin bataryalarından 1-2 yıl içerisinde şarj tutma özelliğinin bittiğine dair çok yorum okudum yurtdışı forumlarda. Batarya fiyatları 180-200 tl(kapasitesine göre değişmekte), kendiniz dizerseniz 100-110’a mal edebilirsiniz.
Makineyi alcantara koltuklarımda ve halı döşemelerde kullandım. 220 ile çalışan makinenin 5 dakikada yapacağı işi bu makine 8 dakikada yapıyor, ama yapıyor. Normal bi süpürge beklentisi içerisinde olmazsanız bence hayal kırıklığı yaşamazsınız. Beni üzen bir noktası olmadı diyerek noktalıyım
Yazı çok uzun oldu fakat enine boyuna anlatmak istedim. Eğer konum olarak yakınsak benimkini deneyip öyle satın alabilirsiniz. İyi forumlar