Stokları Serelim

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Öne çıkan konu #1,121
Etkisi fena değil fakat, çoook zahmetli ürün, Ben hiç memnun kalmamıştım :)
Aynen öyleymiş :eek:

hayırlı olsun. bir ön bilgilendirme geçeyim gerçi sen biliyorsundur da . :fisilti:

tire wax bildigin wax gibi sürülüyor. kuruyunca (10-15 dk ) boyacı fırçasıyla ayakkabı parlatır gibi bi güzel üstünden geç . ben öyle yapıyorum.:mutlu: güzel bir parlaklık bırakıyor.:) dayanımı fene degil. kullanımla alkalı tabiki .

sür bırak degil yani . süngerini ben bu alanda kullanmadım .gerçekten güzel bir yapısı oldugu için daha farklı yrerlerde daha çok işime yaradı.

kullan at bir sünger kullanman daha iyi olur. :fisilti: ürün sarfiyatı çok oluyor ince sürmek ve baskıyla biraz yedirmek gerek. ( lastik yanak yapısına göre degişken ) buda kullanılan uygulama süngerinin içini dolduruyor. birdahaki kullanımda da donuk ve yapışkan gözenekleri dolu bir süngerle karşılaşıyorsun. :of:
Ne eksik ne fazla yazmışsın üstad. Şöyle bir husus var baya kirli uygulaması. Sarpı kınıyorduk birde. Neler varmış dedirtti. Uygulamasını yaptım bahsettiğin gibi boyacı fırçası gibi birşey olmalı ama bezle yaptım aynı dediğini bakalım. 50-50 de yaptım. Şarjım az eve geçince atıcam.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Aynen öyleymiş :eek:

Ne eksik ne fazla yazmışsın üstad. Şöyle bir husus var baya kirli uygulaması. Sarpı kınıyorduk birde. Neler varmış dedirtti. Uygulamasını yaptım bahsettiğin gibi boyacı fırçası gibi birşey olmalı ama bezle yaptım aynı dediğini bakalım. 50-50 de yaptım. Şarjım az eve geçince atıcam.
evet kirli ve zor biraz. düzenli günlük kullanımdan ziyade aralıklarla uygulamak daha mantıklı. tıpkı wax gibi . ;)

bir kaç ekleme yapayım . lastik yanaklarında yazı sayı amblem gibi yerleri eski dış fırçasıyla yapılması daha kolay oluyor. girinti ve çıkıntılı yerlere süngerle girmek zor ve yıpranma yapıyor süngerde baskıyla. bir miktar fırça ucuna alarak sürülmesi kolaylaşıyor.

yine silme işlemini yumuşak boyacı fırçasıyla yapılması konusu önemli . fırça dedik diye kalkıp sert telli elbise fırçası kullanmasın kimse. yüzeydeki ürünü kazımak olur bu.
burda amaç parlatmak sürtünme vasıtasıyla. ama su testi yaparsan görceksin ki diger lastik ürünlerinden çok farklı bir yerde. amacı ve işlevi degişik biraz :dusun:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ben de sırf uygulama zorluğu nedeniyle almamıştım tire waxı. İyi ki de almamışım diyorum bazen :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Ben de sırf uygulama zorluğu nedeniyle almamıştım tire waxı. İyi ki de almamışım diyorum bazen :)
pek birşey kaçırmamışsın.:komik::komik::komik: demek de istemiyorum ama bu japonların kafa farklı frekanslarda çalışıyor.:komik::komik::komik: anlamak için alıcı ayarlarıyla oynamak lazım bazen. :komik::komik::komik:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
evet kirli ve zor biraz. düzenli günlük kullanımdan ziyade aralıklarla uygulamak daha mantıklı. tıpkı wax gibi . ;)

bir kaç ekleme yapayım . lastik yanaklarında yazı sayı amblem gibi yerleri eski dış fırçasıyla yapılması daha kolay oluyor. girinti ve çıkıntılı yerlere süngerle girmek zor ve yıpranma yapıyor süngerde baskıyla. bir miktar fırça ucuna alarak sürülmesi kolaylaşıyor.

yine silme işlemini yumuşak boyacı fırçasıyla yapılması konusu önemli . fırça dedik diye kalkıp sert telli elbise fırçası kullanmasın kimse. yüzeydeki ürünü kazımak olur bu.
burda amaç parlatmak sürtünme vasıtasıyla. ama su testi yaparsan görceksin ki diger lastik ürünlerinden çok farklı bir yerde. amacı ve işlevi degişik biraz :dusun:
Ben, abi sen bunları söylemeden yaptım uygulamayı. Çarpa çarpa kendimiz öğrendik bir yerde. Çok teşekkür. Okuldan geldim bir arkadaşa sözüm vardı ona yetişeyim derken yaptım uygulamayı hem hızlı hem özentisiz oldu bakalım neler olacak.

Selametle

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
hayırlı olsun. bir ön bilgilendirme geçeyim gerçi sen biliyorsundur da . :fisilti:

tire wax bildigin wax gibi sürülüyor. kuruyunca (10-15 dk ) boyacı fırçasıyla ayakkabı parlatır gibi bi güzel üstünden geç . ben öyle yapıyorum.:mutlu: güzel bir parlaklık bırakıyor.:) dayanımı fene degil. kullanımla alkalı tabiki .

sür bırak degil yani . süngerini ben bu alanda kullanmadım .gerçekten güzel bir yapısı oldugu için daha farklı yrerlerde daha çok işime yaradı.

kullan at bir sünger kullanman daha iyi olur. :fisilti: ürün sarfiyatı çok oluyor ince sürmek ve baskıyla biraz yedirmek gerek. ( lastik yanak yapısına göre degişken ) buda kullanılan uygulama süngerinin içini dolduruyor. birdahaki kullanımda da donuk ve yapışkan gözenekleri dolu bir süngerle karşılaşıyorsun. :of:
E bunları ürünü almadan söylesenize abicim. Kullanan yazsın yorumları bilelim önceden. :) Süngeri normal jel ürünlerle denemek lazım demek ki tekerlek için; tutma yeri falan güzel geldi benim gözüme çünkü. Tahminimce lastik parlatıcı jel ve sprey ürünler ile kullanılabilir. Ben ürünü merak ettiğim için aldım değişik bir mantıkta olduğundan ve eaasen lastik yanaklarını sıcaktan çatlamalardan korumak için Dubai şartlarında. Hatta wax gibi ise bu ürünü temel zemin olarak uyhulamak arada sırada ve üstüne düzenli kullanım için normal bir lastik parlatıcı kullanmak da bir mantık olabilir mi?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
E bunları ürünü almadan söylesenize abicim. Kullanan yazsın yorumları bilelim önceden. :) Süngeri normal jel ürünlerle denemek lazım demek ki tekerlek için; tutma yeri falan güzel geldi benim gözüme çünkü. Tahminimce lastik parlatıcı jel ve sprey ürünler ile kullanılabilir. Ben ürünü merak ettiğim için aldım değişik bir mantıkta olduğundan ve eaasen lastik yanaklarını sıcaktan çatlamalardan korumak için Dubai şartlarında. Hatta wax gibi ise bu ürünü temel zemin olarak uyhulamak arada sırada ve üstüne düzenli kullanım için normal bir lastik parlatıcı kullanmak da bir mantık olabilir mi?
olabilir . ama ilk uygulama için nasıl boyada yüzey hazırlıgı - temizligi (polisaj kil ipa) yapılıyorsa burada da fazla abartıya kaçmadan iyi bir kir sökücü ve fırça yardımıyla 2-3 tur temizlik şartı eklenmeli. kirli yüzey üstüne uygulama tabiki ömürden çalacaktır.

temizleme işleminden sonra lastikler mümkünse bir süre kurumaya bırakılmalı hem kuruması hem araç kullanımından kaynaklı ısınmayı gidermek için.
soguk ve temiz lastiklere ince ayrıntılara girerek güzel bir uygulma yapılmalı. ve akabinde 10 15 dk bekledikten sonra bahsettigim gibi orta sert bir fırça yardımıyla parlatılmalı.

bu süreçle yapılmış bir tirewax dediginiz gibi alt katman olarak kullanıla bilir. hatta belli aralıklarla tek katman da işinizi görecektir.
alım öncesi bir ses etseydiniz foruma emin olun ilk yazan ben olurdum. :fisilti::)

süngeri gerçekten kaliteli ve burada kullanılarak heba edilmeyecek kadar elverişli bir yapıda. :fisilti:

aslında hiçte kötü bir ürün degil. sadece amaç beklentisinin dogru belirlemekle alakalı begeni ve memnuniyet.:)

süe

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Güle güle kullan. Wax katı mı koyu renk için olanı gibi yoksa krem gibi mi? Bu renk olayı bana sadece biraz artistlşk pazarlama işi gibi geliyor. Hayırlı olsun yeniler
Teşekkür ederim. Kiwamilerde siyah ve gri olan katı; beyaz olan yumuşak. Bildiğim kadarıyla içerik konusunda 1 - 2 farklılık oluyor. Nipponshine ve diğer incelemelerde dediğine göre açık renkli olanlarda doldurucu içerik daha az ve seramikler gibi transparan parlak bir yüzey bırakıyor. Koyu renk için olanlar ise çizik doldurucu içerik daha fazla ve boyaya derin parlaklık veriyor. Ancak %50-%50 yapmadan farklılık bence de anlaşılmaz. Yapılsa da pek mümkün olacağını sanmıyorum ya neyse.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ne ürün uygulanacaksa zemin hazırlığı mutlaka şart bence de. Orası kesin. Ürün kullanıldıktan sonra fırça ile üzerinden geçelim bahsettiğiniz fırça nasıl bir fırça mesela deri temizlemede kullanılan fırça işimizi görür mü? Bir de bu süngeri nerede ne işlemde kullandınız? Bu tire wax üzerine bir lastik parlatıcı da sanki olabilir dur bakalım deneyeceğiz

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Ne ürün uygulanacaksa zemin hazırlığı mutlaka şart bence de. Orası kesin. Ürün kullanıldıktan sonra fırça ile üzerinden geçelim bahsettiğiniz fırça nasıl bir fırça mesela deri temizlemede kullanılan fırça işimizi görür mü? Bir de bu süngeri nerede ne işlemde kullandınız? Bu tire wax üzerine bir lastik parlatıcı da sanki olabilir dur bakalım deneyeceğiz
hiç lostra ya gittinizmi bilmiyorum ama onların cila sonrası kullandıklarından bahsediyorum. hafif egimli olur elle kullanımında ayakkabı üzerinde harketi için .
en iyisi link vereyim .:) düz olanlarıda var seçim sizin . çok pahalı olması yada kalite pek önemli degil . sık yapısı sürtünme miktarını ve yogunlugunu artıracagı için önemli başka bir ayrıntısı yok.

Lostra Tipi Ayakkabı Fırçası 18-24 Cm Kampanyalı Sürpriz Hediyeli - n11.com

süngeri başka bir lastik parlatıcı için kullandım. ama yıkandıgında sıcaksuyla arınabilecek bir yapıda olanlarda. tekrar kullanımda önceki kullanımdan herhangi bir artık kalmayacak şekilde kullanabilmek adına. benim ki biraz takıntı siz öyle yapmak zorunda degilsiniz.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkür ederim. Kiwamilerde siyah ve gri olan katı; beyaz olan yumuşak. Bildiğim kadarıyla içerik konusunda 1 - 2 farklılık oluyor. Nipponshine ve diğer incelemelerde dediğine göre açık renkli olanlarda doldurucu içerik daha az ve seramikler gibi transparan parlak bir yüzey bırakıyor. Koyu renk için olanlar ise çizik doldurucu içerik daha fazla ve boyaya derin parlaklık veriyor. Ancak %50-%50 yapmadan farklılık bence de anlaşılmaz. Yapılsa da pek mümkün olacağını sanmıyorum ya neyse.
The Light version will creates transparent glossy finish

The Dark version will creates deep and dark shiny finish

Ben karşılaştırma yapnak için ikisinden de sipariş vermiştim, lakin dark kalmamış maalesef:of::yazik:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Tire wax bendede var lastik uygulama süngeri genel anlamda ciddi sıkıntı. çinden bu uygulama aparatını aldım gelince bir test yapalım.

Lucullan Make Detailing Easier Wave Type Tire Dressing Tools Hex Grip Applicator Handheld Tire Waxing Sponge-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group