Stokları Serelim

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Üstad hayırlısı olsun iyi günler de kullan
Başlıklar çok kullanışlı ve şuana kadar kimyasala rağmen bende bozulan olmadı atımıda çok güzel memnun kalırsın inş:):)
Teşekkürler kullanımı banada rahat geldi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Atmosferik motorlarda yağın çok fazla ciddi bir önemi yok. Yağlama düzgün olsun, zamanında değişsin ve numara motora uygun olsun yeterli ancak küçük hacimli turbo motorlarda üretici onayı olmayan yağı kullanmak ciddi problem yaratabilir, mağduriyet yaşanabilir. O sebeple opel dexos1 gen2 onayını çıkardı. Hatta tam bu geçiş döneminde bazı astraların kitapçığında dexos2 yazarken güncelleme sonrası verilen kitapçığında dexos1 gen2 yazar. Araç aynı ve motor aynı olmasına rağmen, sürücüler de bu güncellemeye kulak asmayıp kitapta ne yazıyorsa ben onu kullanırım diyerek inat ettiler ancak bu inat sonucu tek karlı çıkanlar motor rektefiyecileri oldu :)
Üstad dexos 1 gen2 sadece benzinli motorlara özeldir,dexos2 ise dizel motorlar içindir..bu yağ bildiğim kadarıyla opel için ürerildi özellikle..ancak ben dexos1 gen 2 yi 5w30 1.4 tsi kullandım çokta memnunum..küçük hacimli turbo benzinliler için harika bir yağdır dexos1 gen 2.yanlışım var ise düzeltin lütfen brn böyle biliyorum hatta dün daha yeni aldım maslaktan bidonun üzerinde sadece benzinli araçlar için ibaresi var dexos 1 gen 2 nin

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Üstad dexos 1 gen2 sadece benzinli motorlara özeldir,dexos2 ise dizel motorlar içindir..bu yağ bildiğim kadarıyla opel için ürerildi özellikle..ancak ben dexos1 gen 2 yi 5w30 1.4 tsi kullandım çokta memnunum..küçük hacimli turbo benzinliler için harika bir yağdır dexos1 gen 2.yanlışım var ise düzeltin lütfen brn böyle biliyorum hatta dün daha yeni aldım maslaktan bidonun üzerinde sadece benzinli araçlar için ibaresi var dexos 1 gen 2 nin
Atmosferik motordan kastım sadece benzinli motorlardı hocam o kısmı da düzelteyim direkt atmosferik yazdım çünkü epeydir atmosferik dizel yok otomobil için. Hepsi turbolu.

Dexos2 onayı hem benzinli hem dizel motorlar için :) Dexos1 gen2 ise Opellerin küçük hacimli turbo benzinli motorlarında yaşanan kol ve piston kırma problemi yüzünden çıkarıldı. Vw için bilgim yok :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Dediğiniz gibi dexos 1 gen 2 opel için üretildi ama bir çok marka onay verdi bu yağa ve kullanılıyor,vw nin bu yağ için onayı yok..ama ben bu yağı ortalama 4 yıldır kullanıyorum.bundan önceki audi de de kullandım şimdiki vw dede kullanıyorum.vw nin özellikle 160 ps lerinde piston kırma çok oldu,sonra özellikle özel servislerde bu yağ tavsiye edilip kullanılmaya başladı,bu yağı benim 2 arkadaşım scirocco da kullandı halada devam ediyorlar üstad,bu yağ resmen otomobilin bir parçası gibi oldu artık..ben tsi da kullanıyorum çokta memnunum bu yağdan,normalde vw onaylı olan 4200 olan..vw bunada onay verir belki,zamanında shell yağlara onay vermezlerdi şimdi yetkili servislerde castrol yerine shell kullanıyorlar..tamamen duygusal sanki üstad.yetkili servislerin olayı