Stokları Serelim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Sayın dragstarın önerileriyle aşağıdaki ürünlerin siparişini verdim;
Wax bezi:
Ekli dosyayı görüntüle 5760
Jant fırçası: Ekli dosyayı görüntüle 5761
Bir de kendim meguiars wash miti zayi etmemek adına arabanın daha kirli alt bölgelerini şampuanlayıp temizlemek için ikinci bir eldiven sipariş ettim;
Ekli dosyayı görüntüle 5762
Açıkçası meguiars eldiveni zayi etmeniz daha iyi olur., tam tersi meguiars eldiveni etek altı bölgelerde kullanıp bunu 1.ci eldiven yapmanızı tavsiye ederim., En azından bunun tüyleri daha uzun ve çizme riski daha düşük., o aptal eldiveni kim ar-ge yapmış bilmiyorum ben sadece jantlarda kullanıyorum., bu yeni aldığınız eldiven 10 basar

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Açıkçası meguiars eldiveni zayi etmeniz daha iyi olur., tam tersi meguiars eldiveni etek altı bölgelerde kullanıp bunu 1.ci eldiven yapmanızı tavsiye ederim., En azından bunun tüyleri daha uzun ve çizme riski daha düşük., o aptal eldiveni kim ar-ge yapmış bilmiyorum ben sadece jantlarda kullanıyorum., bu yeni aldığınız eldiven 10 basar
Dediğiniz gibi yapmaya karar vermiştim zaten. Aliexpresten yukarıdaki eldivenin haricinde ucuz yünlü bir eldiven daha sipariş ettim bugün toplamda 3 eldivenim oldu birisi tavan-kaput-bagaj ikincisi etek altı üçüncüsü yani meguiars da jantlarda kullanılacak.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Dediğiniz gibi yapmaya karar vermiştim zaten. Aliexpresten yukarıdaki eldivenin haricinde ucuz yünlü bir eldiven daha sipariş ettim bugün toplamda 3 eldivenim oldu birisi tavan-kaput-bagaj ikincisi etek altı üçüncüsü yani meguiars da jantlarda kullanılacak.
Meguairs jantlarda kullanırsanız kısa sürede deforme olacaktır renginden dolayı da çok kirli gözükecektir. Zaten jantlarınız 20 kollu ise dediğiniz gibi güzel tüyleri dökülmeyen bir detay fırçası tavsiye ederm bir de linkini attığınız gibi Speedmaster tarzı fırça içler için. Eldiven olarak da sentetik yün ya da soft99 jant eldiveni tavsiye ederim. Meguairs camlarsa kullanabilirsiniz o kadar da kötü eldiven değil esasen ama 1. Eldiven olmaktan çok uzak malesef. Elinizde varsa değerlendirin elbet.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Meguairs jantlarda kullanırsanız kısa sürede deforme olacaktır renginden dolayı da çok kirli gözükecektir. Zaten jantlarınız 20 kollu ise dediğiniz gibi güzel tüyleri dökülmeyen bir detay fırçası tavsiye ederm bir de linkini attığınız gibi Speedmaster tarzı fırça içler için. Eldiven olarak da sentetik yün ya da soft99 jant eldiveni tavsiye ederim. Meguairs camlarsa kullanabilirsiniz o kadar da kötü eldiven değil esasen ama 1. Eldiven olmaktan çok uzak malesef. Elinizde varsa değerlendirin elbet.
Jantlar vw zirkonia modeli 10 kollu sanırım. Eldiven yerine dediğiniz gibi detay fırçada kullanılır ancak alacağım valet pro detay fırçalarını sadece iç mekanda kullanmayı düşündüğümden jantlara veya diğer dış aksamlara onları zayi etmemek adına aliexpresten siparişini verdiğim 5li ucuz detay fırçalarını kullanabilirim tüy de dökebilir sanırım meguiars eldiven bir zamanlar tek eldivenimdi bilinçlenmemle beraber yanlış seçim olduğunu anladım.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Jantlar vw zirkonia modeli 10 kollu sanırım. Eldiven yerine dediğiniz gibi detay fırçada kullanılır ancak alacağım valet pro detay fırçalarını sadece iç mekanda kullanmayı düşündüğümden jantlara veya diğer dış aksamlara onları zayi etmemek adına aliexpresten siparişini verdiğim 5li ucuz detay fırçalarını kullanabilirim tüy de dökebilir sanırım meguiars eldiven bir zamanlar tek eldivenimdi bilinçlenmemle beraber yanlış seçim olduğunu anladım.
Bir önceki sayfada jantlar 20 kollu demişsiniz ona istinaden ben de o şekilde telaffuz ettim. 10 kol 20 kol farketmez. İnce sık kollu jantlar için detay fırçası tavsiye ederim başka türlü tam temizlenmez. İçleri için Speedmaster tarzı bir fırça ve herhangi bir jant eldiveni. ValetPro fırçaları ya da başka fırçalar dış akşamda kullanırsanız zayi olmaz kaldı ki fırça dış akşama da lazımdır. Bana kalırsa 1 tane jantlara 1 tane plastik depo içi amblemler gibi detaylar için diş aksama ayrı fırçanız olsun.

20181104_162340.jpg

Bu tip jantlar dediğim ekipmanlar olmadan tam olarak temizlenemez. Tecrübe ile sabittir.

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bir önceki sayfada jantlar 20 kollu demişsiniz ona istinaden ben de o şekilde telaffuz ettim. 10 kol 20 kol farketmez. İnce sık kollu jantlar için detay fırçası tavsiye ederim başka türlü tam temizlenmez. İçleri için Speedmaster tarzı bir fırça ve herhangi bir jant eldiveni. No fırçaları ya da başka fırçalar dış akşamda kullanırsanız zayi olmaz kaldı ki fırça dış akşama lazımdır. Bana kalırsa 1 tane jantlara 1 tane plastik depo içi amblemler gibi detaylar için diş akşama ayrı fırçanız olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 5882

Bu tip jantlar dediğim ekipmanlar olmadan tam olarak temizlenemez. Tecrübe ile sabittir.
ben dedim 20 kollu olan benim jantlar :)
IMAG2188.jpg

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik