Stokları Serelim

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Arkadaşlar merhaba hanımı ikna ettim yıkama Makinesi alacağım ama ilk etapta çok pahalı birşey alamayacağım gönül ister ki karcher almak ama şimdilik uygun fiyatlı birşey arıyorum ne önerirsiniz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yanlış konuda soruyorsunuz :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Şöyle bir bilgi vereyim :mutlu: Seramik sevenler belki bana kızabilir ama bunlar benim internet ortamında gece gündüz araştırıp elde ettiğim bilgilerin kısa bir özeti. Eksik bilgiye sahip olanlar okusun faydalansın, fazlasını bilen de paylaşsın lütfen :) Silisyum elementi ile yapılan seramik kaplama aslında yeni bir icat değil. Beton parlatma olarak onlarca yıldır kullanılıyor. Firmaların beton parlatma uygulamaları izlenirse eğer araçta uygulanan seramik ile ne kadar çok ortak noktası olduğunu görürsünüz. 24 saat kurutmadan tutun da alt yüzey hazırlığına kadar acayip ortak yönleri var. Biz seramik diyoruz, geçmişi biz detaycılar için henüz yeni ama işin özü yurt dışında bunun adı glass coat. Silisyum ve siloksandan oluşan sıvı formda bir malzeme ev ortamında yapmaya müsait değil, evde yapmak için müsait olsaydı wax yerine onu yapacaktım çünkü :digidik: Bir dizi işlem ve reaksiyon sonucunda elde ediliyor ki bu şartları da detaylı inceledikten sonra evde yapmam mümkün değilmiş dedim ama ne mutlu ki Türkiye' de cam suyu / sıvı cam olarak biliniyor ve satılıyor ve hava ile temasından sonra ise kısa sürede sertleşirken (24 saat tozsuz ortam yada ir ısıtıcı eşliğinde sertleştirilip) şeffaflığından pek bir şey kaybetmeden yüzeyde cam tabaka oluşturuluyor. UV koruması da silisyum içerdiği için default olarak yanında geliyor. E sıvı cam diyoruz, cam kimyasala da dayanıklıdır en nihayetinde. Her seramik kaplamada uv koruması ve kimyasal koruması var yani. Gelelim parlaklık meselesine. Aslında, kaportadaki boya ne kadar iyi ve parlak olursa cam kaplamanın sonucu da o kadar parlak oluyor. Camın parlaklığını büyük oranda altındaki boya belirliyor diyebiliriz (Glossmetre ile yapılan deneylerde ise en kaliteli seramiklerin karşısında gene aynı oranda kaliteli waxlar çok az bir farkla daha parlak sonuç vererek öne geçiyor. Yani waxın seramiğe göre parlak olduğunu insan faktörü belirlemiyor cihaz ölçüp söylüyor. Seramiğin parlaklıktaki dezavantajını ise waxa göre ömrü tolere ediyor ancak cam kaplamanın parlaklığını altındaki boya yüzeyinin parlaklığı belirlerken waxın kendisi de parlaklık verici özelliğe sahip olduğu için, seramik kaplamada iyi bir sonuç almak için yapılan titiz ön hazırlık kadar çaba istemiyor parlak olmak için. Karışık oldu burası ama umarım anlatabilmişimdir saat kaç olmuş :deli:) Araba boyasında kullanılacak seramiğe daha sonra bir miktar titanyum falan katılarak bu cam katmanın parlaklığı bir miktar arttırılmış ama tabi o haliyle de wax geçilmemiş. Tabi seramik derken çinli seramiği yada autokit cilayı falan kastetmiyorum baya baya kaliteli bilinen popüper markalar. Tabi bunların detaylı formülleri falan var öyle baharat ekler gibi eklememişler :deli:

Silisyum yerine neden lityum deneyeceğim peki :deli: Bu, betonu parlatan arkadaşlar, silisyum yerine daha da uzun ömürlü ve kalıcı olduğunu beyan ettikleri lityumu kullanmaya başlamışlar yakın bir geçmişte. Sonuçlar aynı ancak dayanım ve sertlik daha da fazla. Aynı mantıkla, bu seramiğin ekmeğini iyice yiyen otomotiv boyasını korumaya yönelik çalışan firmalar şu an arz talep meselesine göre seramik satmaya ve uygulamaya devam ediyor ancak ekmek azaldığı zaman yada sektöre heyecan katmak için bence muhtemelen parlak beton yapan arkadaşların izinden gidip seramik kaplamaya ek lityum kaplama diye piyasaya ürün çıkarabilirler. Ben ise, onlardan önce davranmak istedim hepsi bu, olur yada olmaz göreceğim :D

Cam suyu denen malzemeyi de ayrıca tedarik edip kullanacağım. Hava ile temasında sertleşip şeffaflaşan bir sıvı olduğu yazıyor ve 1 litresi çok komik fiyatlara satılıyor, kendiniz de bakabilirsiniz. Yüzlerce hatta binlerce lirayı bulan 30 - 50ml lik şişelerin içinde, açıkçası süper teknolojik ve bundan farklı bir sıvının olduğunu düşünmüyorum yani umarım yanılan ya benimdir yada yaptığım araştırmalardır :)

Parti kur oy vermezsem adam değilim :dangeer: Yazının başını gördüm ne yalan söyliyim, dedim ki ulan arkadaş bu saatte ne yazmış yav :taraa: Geri dönmem gerekmeden tek seferde okudum, anladım ve faydalandım :) Kendi adıma teşekkür ederim.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Konu ile alakasız mesajlar silindi,uygun başlık altından devam edelim:kurall:
Keyifli forumlar :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Yaklaşık 4 ay önce bu hastalığa kapılmıştım, ara ara ürünler alarak çeyizimizi yapmaya başladık bakalım hayırlısı... Malum araya tatil fırsatı da girince garajı düzenlerken, çelik raf, çelik dolap ararken buldum kendimi

Sizlerin stoklarının yanında hiç bir şey tabi ama yine de paylaşmak istedim :)

Kamp malzemelerimle beraber şimdilik güzel sığdık ama bu gidişle ileride yetmeyecek gibi :)

Kc Motorplast'ın ortak alımını kaçırmıştım bu hafta Kc Fb ile birlikte çeyizime kattım, en kısa zamanda deneyeceğim.

Bak arkadaş sotede Karcher HD var, sizin stoklarınızın yanında şöyle kalır böyle kalır filan :para: Stok akıyor maşallah, uygulama paylaşımı beklerük :digidik:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Burda turtle wax ice seal n shine daha mı iyi bana mı öyle geldi
Konunun yeri bu baslik degil maalesef.

Bu video gerekli baslik altinda paylasildi konusuldu daha once. Yesil siseli urun seramik icerikli, ver 24 saat kurlesmesi gerekli. Pan bu durumu goz ardi ederek yapiyor deneyimini. Bu nedenle de dogru bi mukayese sayilmaz.

Yurtdışı detailing videolari konusunda dogru karsilastirma videolarini da bulabilirsiniz.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi