Tonyin Tire gel İnceleme ve Yorum

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Meguiars endurance, sonax lastik parlatıcı jel ve sarp torpido vinil parlatıcı jeli 100 km’de bile bile bu hale getirmek oldukça zor :D
Sarp torpido parlatıcıyı lastiğe sürmek mantıksız geliyor çünkü lastiğe tam tutunamıyor geçen sene denemiştim. Yolda gittikçe lastikde meydana gelen merkez kaç akımı parlatıcıyı çamurluklara itiyor. Ama isterseniz gelecek haftaya 3 4 tane lastik parlatıcıya ulaşıp testini yapabilirim.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sarp torpido parlatıcıyı lastiğe sürmek mantıksız geliyor çünkü lastiğe tam tutunamıyor geçen sene denemiştim. Yolda gittikçe lastikde meydana gelen merkez kaç akımı parlatıcıyı çamurluklara itiyor. Ama isterseniz gelecek haftaya 3 4 tane lastik parlatıcıya ulaşıp testini yapabilirim.
Yapılacak testlere hayır denilir mi çok sevinirim tabiki. Sarp deneyecekseniz lastiği güzelce fırçalayıp tamamen kuruduktan sonra yani lastik ıslak olmayacak şekilde uygularsanız ve kurumasına izin verirseniz kesinlikle vazgeçilmezler arasına gireceğine emin olabilirsiniz.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yapılacak testlere hayır denilir mi çok sevinirim tabiki. Sarp deneyecekseniz lastiği güzelce fırçalayıp tamamen kuruduktan sonra yani lastik ıslak olmayacak şekilde uygularsanız ve kurumasına izin verirseniz kesinlikle vazgeçilmezler arasına gireceğine emin olabilirsiniz.
APC ile mi temizlemek mantıklı yoksa ben CG jant ve lastik temizleyicisi var onla mı

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yağmurlu havada 40km kullanılıp da bu hale gelmeyecek bir ürün mevcut mu acaba?
Soft99 black black, Soft99 4x Tire cleaner ve nigrin performance serisi lastik parlatıcı dayanabilir. Soft99 black black yazın toz toprak ve birkaç kere yağmur yüzü gormesine 2 ay dayanmıştı. Nigrin'in hidrofobik özelliği kirlendiginde bile devam edebiliyor. :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bende sonax jel kullanıyorum. Çok daha zor şartlarda bundan iyi durumda kalıyordu.

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Şu an yorumlardan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Umarım. Demirtozu sökücü bu kadar kötü değildir

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ben dün acele bi deneme yapıp resim paylaşmıştım. Şimdi son halini çektim. Dün akşam uyguladıktan sonra tüm gece yağmur yağdı. Bugün 40 km yol yaptım sonuç son resimde. İlk 2 resim dünküler.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beklediğimden çok çok daha kötü çıkmış. Benim en dayanıksız dediğim ürünler bile bu hale gelmezdi 40 km de.
Acaba lastik temizliği güzel yapılmış mıydı. Yani uygulama öncesi lastik en azında bir apc ile fırçalanmış mıydı.

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Beklediğimden çok çok daha kötü çıkmış. Benim en dayanıksız dediğim ürünler bile bu hale gelmezdi 40 km de.
Acaba lastik temizliği güzel yapılmış mıydı. Yani uygulama öncesi lastik en azında bir apc ile fırçalanmış mıydı.
Aslında o kısmı diğer konuda yazmıştım. Lastiği sadece üatün köre temiz su ile fırça yardımıyla yıkadım. Az süzüldükten sonra bezle sildim. Sırf deneme amaçlı yaptım uygulamayı. Yani tam temİlenmemiş olma ihtimali vardır. Hafta sonu adam akıllı yıkadıktan sonra bir daha uygulama yapacağım.

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Aslında o kısmı diğer konuda yazmıştım. Lastiği sadece üatün köre temiz su ile fırça yardımıyla yıkadım. Az süzüldükten sonra bezle sildim. Sırf deneme amaçlı yaptım uygulamayı. Yani tam temİlenmemiş olma ihtimali vardır. Hafta sonu adam akıllı yıkadıktan sonra bir daha uygulama yapacağım.

bekliyoruz umarım bu kadar kötü olmaz sonuç

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Öncelikle @ugurus 'a teşekkürler. onun fikriyle böyle bir test yaptım. Biraz uzun ve dataylı test olabilir şimdiden gözlerinize sağlık.
-İlk başta arabamı petrolde yıkadım temassız bir şekilde çünkü yıkama eldivenim yok. Petrolün şampuanını kullandım gözümün önünde yıkamacı arkadaş n11 deki fırçasız yıkama şampuanı kattı 5litresi 50 tl mi neymiş neyse biraz uzattım.

-Janta CG nin lastik jant spreyi ile Valet pro detay fırçası yardımıyla temizledim.(Temizlerken çekmedim zaten forumda üstadların yeterli videoları var.)

-Testimin amacı birazda sarp lastik parlatıcıyla kıyaslama gibi oldu. (üzülerek söylüyorum hızlı resimde sıkıntı var fotoğrafların linklerini bırakıcam hızlı resim ne zaman düzelirse yüklerim.)

-İlk lastikde parlatıcı farkı olsun diye maskeledim. https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6ZSPQ.jpg

-Şimdi gelelim süngere ne kadar akıtırsam ne kadar sonuç alacağıma.
-Bu fotoğraf parlatan adamlardan aldığım sünger. https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6bGGR.jpg
-Burda da cila pedine ne kadar akıttığım. https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6bmbe.jpg

- Üst taraf Tonyin jel ve parlatan adamlardan alınmış lastik süngeri.Sağ taraf cila pedi ile Tonyin jel sürdüm.Sol tarafa Sarp lastik parlatıcını 1 milyonculardan aldığım süngerle sürdüm.Alt tarafda doğal hali. https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6bNbI.jpg

-Sarp vs Tonyin sağ tonyin sol sarp https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6blGp.jpg
-Son olarak da kompla lastiğe uyguladılarım.
Sarp lastik parlatıcısı -> https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n69LD6.jpg
Tonyin jel -> https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n69c8h.jpg

Sarp'ın lastikde ki su kaydırması-> VID_20200306_120343 - Streamable
Tonyin'in lastikde ki su kaydırması -> VID_20200306_115103 - Streamable

-Bana kalırsa Tonyin yeterince parlaklıkda önde ama su bakımından dirençsiz olduğu kesin toz bakımından bilemem.Sarp ise yeterince tatmin edici su kaydırması eğer tozuda su gibi iterse Tonyin resmen çuvalladı diyebilirim.

-Şimdi gelelim davlumbaz ve dış plastikde ki dayanımına. (Plastikde sarpı uyguladım fakat davlumbazda uygulamayı unutmuşum.)

Tonyin jelin davlumbazda ki görüntüsü-> https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6fhsR.jpg

Sarp'ı sol tarafa Tonyin'i sağ tarafa sürdüm. En sol taraf da doğal hali. Fotoğrafda pek çıkmamış ama sarp sanki daha parlaktı.-> https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6fite.jpg

Şimdide gelelim su kaydırıcılığına. Sarp lastikde olduğu gibi plastikde de öne geçti. -> VID_20200306_113716 - Streamable

-Son yorumum ise Tonyini bir daha almam büyük ihtimalle çünkü 50 tl vermek garibime gider indirimde aldığım için bana yaklaşık 5 tlye geldikleri için neredeyse bedava. Lastik paraltıcıları internetten aldıkça test yapmaya devam edicem.
-Arabanın son halide şu şekilde köpük su ile temassız yıkadım koruma veya hızlı cila yok üstünde inşallah aldığım waxları mart sonunda uygulacağım. Herkese iyi forumlar dilerim. :mutlu:
Son hali :)https://i.imgyukle.com/2020/03/06/n6whwo.jpg
ilk olarak test için teşekkürler ve eline sağlık. Fakat kullandığın resim yükleme sitesini değiştir hiç birini açamadım. videoları izleyebildim sadece. tonyin alamadığım için indirimden bende üzülmüştüm. ama şuan kullanmış olduğum lastik parlatıcı ile aynı safhada.
benim resimleri yuklediğim site bu öneririm.
Resim Yükle - Hızlı Resim Paylaş - Hızlı Resim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
ilk olarak test için teşekkürler ve eline sağlık. Fakat kullandığın resim yükleme sitesini değiştir hiç birini açamadım. videoları izleyebildim sadece. tonyin alamadığım için indirimden bende üzülmüştüm. ama şuan kullanmış olduğum lastik parlatıcı ile aynı safhada.
benim resimleri yuklediğim site bu öneririm.
Resim Yükle - Hızlı Resim Paylaş - Hızlı Resim
Ben de teşekkür ederim konuyu yazdığım sırada hızlı resim server'in sıkıntı vardı mecbur bundan yükledim. Sarp lastik parlatıcısını gayet beğendim ben, fiyatıda makul.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ürünün performansı maalesef ki tahmin ettiğim en kötü senaryodan bile kötü çıkmış, jel olmasından ötürü en azından ilk yağmurlu günde mefta olmaz diye umuyordum
Forum öncesi günlerimde 5 lt sini 50 tl gibi bir şeye aldığım ve uzun zamandır sadece davlumbaza kullandığım lastik parlatıcım da benzer performans gösteriyordu
:(

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ürünün performansı maalesef ki tahmin ettiğim en kötü senaryodan bile kötü çıkmış, jel olmasından ötürü en azından ilk yağmurlu günde mefta olmaz diye umuyordum
Forum öncesi günlerimde 5 lt sini 50 tl gibi bir şeye aldığım ve uzun zamandır sadece davlumbaza kullandığım lastik parlatıcım da benzer performans gösteriyordu
:(
Aynen abi bende bu kadar kötü olucağını beklemiyordum artık sadece davlumbaza süreriz.

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Lastikleri jantları. temizleyebildiğim kadar temizledim. Billberry ve valetpro antfs ile ilk 3 foto bunlar ilgili .

Şimdi de 4 foto ekliyorum.
Tonyin Tire gel Sürdükten sonra
Azıcık koydum Bol bol koymadım bulaşık süngerine. Bilye kadar yani

Şimdi birde 4 foto daha yollayacağım 10 km markete gittik geldik.
Merak edenler için. Bostanlı dan. Metro markete gittik geldik .

Ürün hakkında ne düşünüyorum. Derseniz. Bi kere benim lastiklere evin otoparkında çok kötü yapışan balçık gibi toz yapışıyor . Evin etrafı semtimizde çok tozlu. İzmir karşıyaka Bostanlı. Buralarda acayip kötü yollar. Çukur vs toz kir çamur. Tünelden geçtim. Su birikintisi vardı.

Ürünü beğenmedim. Ama yine de savunmaya çalışıyorum . Bundan önce. 3D magic dress sürmüştüm. 3 hafta önce vs . Ondan daha memnun kalmıştım. Sürdükten hemen sonra ve üstünden vakit geçmiş olmasına rağmen. Ama belki de sürmesem daha iyi olurdu.

Lastikleri temizleyeceğim diye davlunbazları temizleyeceğim diye. Ekstradan çok vakit harcadım. Ürünü deneyeyim diye. Ama benim burada heryer pis toz toprak .

İşin özü. Bir daha alırmıyım ? Yok almam .

Yine de suçu kendimde arıyorum çevresel faktörlerde arıyorum. Ama bana göre ürün kötü. Sürmek ile sürmemek arasında çok fark olmadı. Ama 3D magic dress Tire ile hemen farketmişti.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Lastikleri jantları. temizleyebildiğim kadar temizledim. Billberry ve valetpro antfs ile ilk 3 foto bunlar ilgili .

Ürün hakkında ne düşünüyorum. Derseniz. Bi kere benim lastiklere evin otoparkında çok kötü yapışan balçık gibi toz yapışıyor . Evin etrafı semtimizde çok tozlu. İzmir karşıyaka Bostanlı. Buralarda acayip kötü yollar. Çukur vs toz kir çamur. Tünelden geçtim. Su birikintisi vardı.

Ürünü beğenmedim. Ama yine de savunmaya çalışıyorum . Bundan önce. 3D magic dress sürmüştüm. 3 hafta önce vs . Ondan daha memnun kalmıştım. Sürdükten hemen sonra ve üstünden vakit geçmiş olmasına rağmen. Ama belki de sürmesem daha iyi olurdu.

Lastikleri temizleyeceğim diye davlunbazları temizleyeceğim diye. Ekstradan çok vakit harcadım. Ürünü deneyeyim diye. Ama benim burada heryer pis toz toprak .

Yine de suçu kendimde arıyorum çevresel faktörlerde arıyorum. Ama bana göre ürün kötü. Sürmek ile sürmemek arasında çok fark olmadı. Ama 3D magic dress Tire ile hemen farketmişti.
Güzel bir inceleme olmuş. Ben de tonyin Demirtozunu denedim, lastik parlatıcıyı plastik aksamlara sürdüm. Lastiklere yarın gündüz tamamen kuruyyunca sürüp foto çekeceğim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Test için teşekkürler p.tesi veya salıda fotoğraf atabilir misiniz bi bakalım 2 3 günde neler olucak