Tonyin Tire gel İnceleme ve Yorum

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bencede ürün sadece anı kurtarmak için. Tekrar almam. Elimde farklı bir sprey lastik parlayıcısı var onun görüntüsü daha iyi gibi duruyor.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aşağıdaki konuya foto olarak da attım, iki yere de paylaşıp internet paketlerini tüketmeyeyim takip edenlerin :)
Amatör bir inceleme oldu ve normalde aracımda çok demirtozu çıkmazdı. Divortex kullanıyordum daha önce, açıkçası çok fark göremedim amatör gözle. Üstadlar yorumlarsa daha sağlıklı olacaktır :)

İncelemerimin olduğu konu

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Aşağıdaki konuya foto olarak da attım, iki yere de paylaşıp internet paketlerini tüketmeyeyim takip edenlerin :)
Amatör bir inceleme oldu ve normalde aracımda çok demirtozu çıkmazdı. Divortex kullanıyordum daha önce, açıkçası çok fark göremedim amatör gözle. Üstadlar yorumlarsa daha sağlıklı olacaktır :)

İncelemerimin olduğu konu
Jeldeki yorumlar hevesimi kırdı ürünü dolaba attım kaldı. Demirtozundan ümitliydim o da fos galiba almayacağım. Tecrübeli arkadaşların biz acemilerin böyle her indirime atlamış olmamıza ne diyorlar acaba? İçten içe gülüyorlardır :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Jeldeki yorumlar hevesimi kırdı ürünü dolaba attım kaldı. Demirtozundan ümitliydim o da fos galiba almayacağım. Tecrübeli arkadaşların biz acemilerin böyle her indirime atlamış olmamıza ne diyorlar acaba? İçten içe gülüyorlardır :)
Ustalarda çıraktı bir zamanlar. Böyle böyle tercihler şekilleniyor. Bu tip düşünceler detaydan soğutmasın. Bol fotoğraflı konular gelsin :atess: yunsun yıkansın aklansın paklansın ortalık şenlensin:D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Denemek deneyimlemek tecrübe kazandırır, bir kaybınız yok, bende aldım merak edip. Allahtan ucuz birşey ama marka ile ilgili fikir verme açısında büyük kazanım oldu. Ben daha başka ürünlerini almam. Bu kötü çıktı diye bütün ürünleri de kötü çıkacak diye bir durum olmasada bu ürünün bu kadar kötü olması markanın perspektifini gösterdi bana.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Firmanın Waxını kullananları baz alarak en azından belli seviyede olacağını düşündüm ve aldım ki hemen hemen 1 litresi 25 liraya gelen bir jel lastik parlatıcı piyasada ya yoktur ya nadirdir. Şansa iyi çıkarsa çok karlı bir alışveriş olur, çıkmazsa da kötü gün ürünü olarak kenarda durur plastiklere falan sürülür diye düşündüm. Malesef hayatta risk almadan bir şey kazanmak çok çok güç malesef ki lastik parlatıcı konusunda bahsi geçen risk 25TL ve 1LT jel :) kullanıp memnun kalmadığımız ürünler listesine el sallayacak gibi duruyor

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Başarılı ürünler tecrübe ederek bulunuyor
Yani düşününce sarp deri vinil parlatıcıyı birisi deneyip lastiğe sürmüş olmasa büyük ihtimalle detay dünyasında sarp diye bir markadan bahsedilmezdi
Başarısız denemeler bizi yıldırmamalı

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Endurance vs tonyin lastik jel karşılaştırması

Öncelikle tonyin su bazlı ve düştüğü yerde öbek gibi kalıp kayıyor resmen jöle gibi, fakat endurance dağılıyor jel kıvamında.

Endurance lastiği güzel kaplıyor ve güzel kapatıcı özelliği var. Fakat tonyini sürünce sulu gibi dağılıyor ve lastikte en ufak olan kir köpürüyor resmen sürerken.

Uygulamasız hali

Alt taraf endurance, üst taraf tonyin

Endurance'lı taraf

Tonyinli taraf

Karşılaştırma olarak bence endurance'a rakip olması imkansız... İlk sürüldüğü zaman olan parlaklık evet yakın. Ama ömür olarak yanına yakınına yaklaşamayacak gibi. Toz çekme anlamında bir deneyimim olmadı daha Tonyinde. Ama endurance dan son derece memnunum.

Ek olarak dün ön eke sürmüştüm tonyini. Ufak Bi köşede su testi yapmıştım fakat bugün baktığımda orada ürün kalmamış gibi geldi.

Sol lastikler endurance, sağ lastikler tonyin, plastik aksamlar tonyin. Daha sonraki yıkamada yine durumlarını paylaşırım

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@mustafacagri, Guzel inceleme. Başligi degistireyim Bari. Lastik parlaticilari basligi yapayim )))

Ben bu tonyin gel i. Sulandirip sprey ile davlunbazlara uygulayayim. Cunku sunger ile davlunbazlara uygulamam cok zor. Fircam bile Yok aslinda Ama bi firca bulup. Davlunbazlara sprey ile sıkıp. Fırça ile yaymayı düşünüyorum

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@mustafacagri, Guzel inceleme. Başligi degistireyim Bari. Lastik parlaticilari basligi yapayim )))

Ben bu tonyin gel i. Sulandirip sprey ile davlunbazlara uygulayayim. Cunku sunger ile davlunbazlara uygulamam cok zor. Fircam bile Yok aslinda Ama bi firca bulup. Davlunbazlara sprey ile sıkıp. Fırça ile yaymayı düşünüyorum
Sulandırınca köpürüyormuş geçen mesajda arkadaşın birisi test edip fotoğraflamıştı

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@mustafacagri, güzel inceleme olmuş, tonyini el birliği ile bitirecez bu gidişle:)
Waxları ile Bi atılım yaptı ama bu son 2 ürün ile baya dibe vurdu gibi...

Denenebilir hani değişik bir kıvamı var. Sulandırınca homojen karışmama durumu oluşabilir gibi geldi.

Hani ürün olarak yeni başlayan birisi için belki idare eder beğenilebilir. Ama daha öncesinde sarp, endurance, magic dressing kullanan birine farklı ürün beğendirmek gerçekten güç(en azından Türkiyede ulaşılabilir ürünler arasında)

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Ürünü uyguladıktan sonra biraz gezdim sonra 2-3 gün kapalı otoparkta durdu . Bu yapışan tozlar kapalı otoparkta oldu beyaz beyaz .

Ürünü güzel uygulayamamışım . Jant diplerine sürmemişim. Hızlı hızlı yapmıştım .
Biraz daha özenmem lazımmış. Hem temizlerken. Temizledikten sonra iyice kurulamak lazım. Sonra özenerek sürmek lazım. Yani ölme eşşeğim ölme. Bunla mı uğraşacağım .