Tonyin Tire gel İnceleme ve Yorum

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ürünü uyguladıktan sonra biraz gezdim sonra 2-3 gün kapalı otoparkta durdu . Bu yapışan tozlar kapalı otoparkta oldu beyaz beyaz .

Ürünü güzel uygulayamamışım . Jant diplerine sürmemişim. Hızlı hızlı yapmıştım .
Biraz daha özenmem lazımmış. Hem temizlerken. Temizledikten sonra iyice kurulamak lazım. Sonra özenerek sürmek lazım. Yani ölme eşşeğim ölme. Bunla mı uğraşacağım .
Bakalım babam da yarın öğleden sonra gelicek Denizliye hemen fotolarını atıcam. Aynen dediğin gibi süngere sürünce biraz zahmetli oluyor yayması. Ben süngere sürdükden sonra 5 6 yere değdirip sonra sürmeye başlıyorum homojen olarak yayılması için.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ürünün çok ilginç bir yapısı var, önceleri şu yemelik olan jöleler meşhurdu. Tam onun gibi döküldüğü yerde formu bozulmadan duruyor yayılmıyor. Janta sürerken de sulanıyor resmen o jel kıvamı yerine süngeri sürdükçe sıvı ürün sürer gibi oluyor. Bu benzer dalgalanma olayı eniştemlerin arabada da oldu,bu sebeple kapatıcı özelliği yok yazmıştım. O kirli kalan yerler dalga dalgs oluyor lastik parlatıcı kuruduğu zaman. Bizim araca uygularken baya baya çalkaladım ettim öyle uyguladım belki beklemiştir çökmüştür ürün diye ama yine aynı sonuç olacak gibi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ürünü uyguladıktan sonra biraz gezdim sonra 2-3 gün kapalı otoparkta durdu . Bu yapışan tozlar kapalı otoparkta oldu beyaz beyaz .

Ürünü güzel uygulayamamışım . Jant diplerine sürmemişim. Hızlı hızlı yapmıştım .
Biraz daha özenmem lazımmış. Hem temizlerken. Temizledikten sonra iyice kurulamak lazım. Sonra özenerek sürmek lazım. Yani ölme eşşeğim ölme. Bunla mı uğraşacağım .
Lastik kurulama işini bende sevmiyordum ama sağolsun sutaş yetişti işi kollayladık hava tuttuğumda kupkuru oluyor. Detay yapıyorsak ve eğer ürün deniyorsak kesinlikle uğraşacağız:atess:

Server.bedii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Hafta sonu ben de denedim tonyin'i. Öncelikle sürmesi çok zahmetli. Köpüğümsü bir tabaka bırakıyor lastikte, tabi kuruyunca geçiyor. Öyle üç beş damla ile tüm lastiğe yediremiyorsunuz çünkü yayılmıyor. Her tarafa yedirebilmek için baya uğraşıyorsunuz.

Parlaklık olarak fena olmasa da dayanım olarak çok çok kötü. Kısmen bozuk ve tozlu asfaltta 50 km yol yaptım (yağmur veya çamur yoktu) fakat onda bile dayanamadı.

Bir daha alır mıyım? Kampanya fiyatından olsa dahi almam.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Endurance vs tonyin lastik jel karşılaştırması

Öncelikle tonyin su bazlı ve düştüğü yerde öbek gibi kalıp kayıyor resmen jöle gibi, fakat endurance dağılıyor jel kıvamında.

Endurance lastiği güzel kaplıyor ve güzel kapatıcı özelliği var. Fakat tonyini sürünce sulu gibi dağılıyor ve lastikte en ufak olan kir köpürüyor resmen sürerken.

Uygulamasız hali

Alt taraf endurance, üst taraf tonyin

Endurance'lı taraf

Tonyinli taraf

Karşılaştırma olarak bence endurance'a rakip olması imkansız... İlk sürüldüğü zaman olan parlaklık evet yakın. Ama ömür olarak yanına yakınına yaklaşamayacak gibi. Toz çekme anlamında bir deneyimim olmadı daha Tonyinde. Ama endurance dan son derece memnunum.

Ek olarak dün ön eke sürmüştüm tonyini. Ufak Bi köşede su testi yapmıştım fakat bugün baktığımda orada ürün kalmamış gibi geldi.

Sol lastikler endurance, sağ lastikler tonyin, plastik aksamlar tonyin. Daha sonraki yıkamada yine durumlarını paylaşırım

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam güzel inceleme olmuş eline sağlık, ben aracı alamadığım için deneyemedim.

@mustafacagri, güzel inceleme olmuş, tonyini el birliği ile bitirecez bu gidişle:)
Abi bende bu hafta sonu kısmet olursa deneyebileceğim, arabayı teslim aldım sonunda :) Gömü hizmetine bir de benim katkım olsun :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Araba yaklaşık 700 km yol yaptı ve 1-2 kere 10ar dakika yağmur gördü. Sarp lastik parlatıcısını uygularken plastiğe sürmeye unutmuşum ama eminim plastikde de başarılı olucakdı.

-İyi forumlar...

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)

ÖNCESİ (SARP LASTİK PARLATICISI)

SONRASI (SARP LASTİK PARLATICISI)

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araba yaklaşık 700 km yol yaptı ve 1-2 kere 10ar dakika yağmur gördü. Sarp lastik parlatıcısını uygularken plastiğe sürmeye unutmuşum ama eminim plastikde de başarılı olucakdı.

-İyi forumlar...

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)
Teşekkürler test için, haftaya endurance vs tonyin testinde bir uçurum kadar fark da beni bekliyor sanırım. Ama waxı sayesinde tonyin ürünlerine olan sempatim bunlar sonrası nefrete dönüştü, tonyin bitti benim için :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

-İyi forumlar...

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)
Sercan bey inceleme için teşekkürler. Davlumbazdaki testinizde bariz şekilde toz pislik tutmuş ürün. Sürmediğiniz kısım daha temiz duruyor :D

SeYYaH

Acemi Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Çok güzel karşılaştırma olmuş. Teşekkürler. Tonyin in bütün ürünleri mi bu kadar vasat acaba?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Teşekkürler test için, haftaya endurance vs tonyin testinde bir uçurum kadar fark da beni bekliyor sanırım. Ama waxı sayesinde tonyin ürünlerine olan sempatim bunlar sonrası nefrete dönüştü, tonyin bitti benim için :)
Aynen abi seni heyecanla bekliyorum bende şimdiden teşekkür ederim. :)
Sercan bey inceleme için teşekkürler. Davlumbazdaki testinizde bariz şekilde toz pislik tutmuş ürün. Sürmediğiniz kısım daha temiz duruyor :D
Bende güzel yorumunuz için teşkkür ederim. Dediğiniz gibi davlumbazda bariz belli iyi güzelde biz bu ürünü nerede kullanıcaz. :mutlu:

wolki

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul

-İyi forumlar...

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)
Test için teşekkürler Çok güzel sonuçlar çıkmış.Sarpın sonucu başarılı.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

-İyi forumlar...

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)
Yest için çok teşekkürler, tonyin tam bir fış ürün çıktı geçmiş olsun. Bari bizim yıkamacılara vereyim diye düşünüyorum.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

-İyi forumlar...

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)
Ellerinize sağlık, test için teşekkürler, hele ki davlumbazda ki görüntüsünden sonra artık tamamen unutabiliriz bu ürünü.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkürler, ürünü kullanmaya gerek yok anca eşin dostun arabasını yıkarken kullanırım hiç değilse ürünü bitiriyim.
Testin gerçekten her şeyi ortaya koyuyor kardeşim teşekkür ederim testin için :)
Vallahi anlam veremedim ya böyle bir jelin bu kadar dayanıksız olmasına. Acaba başka bir uygulama yöntemi vs mi var diyeceğim de jel bir lastik parlatıcı yani lastikte başarısız oldu, hadi davlumbazda da başarısız oldu, ama tampondaki plastik aksamda su değer değmez nası başarısız olur yüzeyden kaybolur :D az mı uyguladım acaba desem o da yok. Bol bol sürdüm ürünü sarfiyatı önemsemeden. Ne diyelim her şey bir tecrübe :) Wax'ını forumda da kullananlar vardı ve memnun olmayan yoktu. Aynı firmanın lastik parlatıcısı da iyi çıkar ümidiyle veya en azından standart bir performansta çıkması beklentimle kendim bile daha satın almadan gece konuda paylaştım hemen fiyat şahane olunca. Sabahın 4-5inde satıcının gönderisi altında konuşup buraya aktardım yazılanları. Ürünle ilgili bilgim yok, internette de bilgi yok risk alarak satın alıyorum ben de diye defalarca da yazdım, iyi çıkarsa 2-3 senelik parlatıcı ihtiyacım giderilir, çıkmazsa da eşin dostun arabasına veya plastik aksama Bi yere kullanılır dedim :) ona rağmen absürt yorumlar geldi 2 tanesi 25 lira olan ürün için :) ne satıcıyla tanışmışlığım var ne de tonyinle bir bağım, paylaşımını görünce aynısını buraya aktardım vakit kaybetmeden :) ama bundan sonra fiyat ve ürün ne olursa olsun kendim satın alıp denemeden paylaşmayacağım. Çünkü aldık kötü çıktı denmesindense kaçırdık sonraki sefere alırız denmesini yeğlerim :) zira bahsi geçen ürünün birim fiyatı 12.5 lira :)

İncelemeler yapıp test edip konuyu zenginleştiren arkadaşlara da teşekkür ederim hepimiz fikir edindik bu sayede. Ürünü almamış arkadaşlardan da ricam-tavsiyem almasınlar çünkü almaya değer bir ürün değil. Ayrıca forumda "risksiz" şekilde daha önce aylarca-yıllarca tecrübe edilmiş birçok lastik parlatıcı ürün tavsiyesi de mevcut :) Herkese keyifli forumlar dilerim :)

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Valla ürünü sepete eklemiştim, hani almaya hazırdım, zaten 25 tl ye 1 lt jel lastik parlatıcı efsane duruyordu
Sonra baktım kampanya bitmiş fiyat değişmiş, hakikaten üzülmüştüm kaçırdığıma :yazik:
Ama ne yalan söyliyeyim bu sonuca da ciddi üzüldüm, bu kadar da fiyasko olmamalıydı bence

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Testin gerçekten her şeyi ortaya koyuyor kardeşim teşekkür ederim testin için :)
Vallahi anlam veremedim ya böyle bir jelin bu kadar dayanıksız olmasına. Acaba başka bir uygulama yöntemi vs mi var diyeceğim de jel bir lastik parlatıcı yani lastikte başarısız oldu, hadi davlumbazda da başarısız oldu, ama tampondaki plastik aksamda su değer değmez nası başarısız olur yüzeyden kaybolur :D az mı uyguladım acaba desem o da yok. Bol bol sürdüm ürünü sarfiyatı önemsemeden. Ne diyelim her şey bir tecrübe :) Wax'ını forumda da kullananlar vardı ve memnun olmayan yoktu. Aynı firmanın lastik parlatıcısı da iyi çıkar ümidiyle veya en azından standart bir performansta çıkması beklentimle kendim bile daha satın almadan gece konuda paylaştım hemen fiyat şahane olunca. Sabahın 4-5inde satıcının gönderisi altında konuşup buraya aktardım yazılanları. Ürünle ilgili bilgim yok, internette de bilgi yok risk alarak satın alıyorum ben de diye defalarca da yazdım, iyi çıkarsa 2-3 senelik parlatıcı ihtiyacım giderilir, çıkmazsa da eşin dostun arabasına veya plastik aksama Bi yere kullanılır dedim :) ona rağmen absürt yorumlar geldi 2 tanesi 25 lira olan ürün için :) ne satıcıyla tanışmışlığım var ne de tonyinle bir bağım, paylaşımını görünce aynısını buraya aktardım vakit kaybetmeden :) ama bundan sonra fiyat ve ürün ne olursa olsun kendim satın alıp denemeden paylaşmayacağım. Çünkü aldık kötü çıktı denmesindense kaçırdık sonraki sefere alırız denmesini yeğlerim :) zira bahsi geçen ürünün birim fiyatı 12.5 lira :)

İncelemeler yapıp test edip konuyu zenginleştiren arkadaşlara da teşekkür ederim hepimiz fikir edindik bu sayede. Ürünü almamış arkadaşlardan da ricam-tavsiyem almasınlar çünkü almaya değer bir ürün değil. Ayrıca forumda "risksiz" şekilde daha önce aylarca-yıllarca tecrübe edilmiş birçok lastik parlatıcı ürün tavsiyesi de mevcut :) Herkese keyifli forumlar dilerim :)
Abi senin canın sağolsun senlik bir sıkıntı yokki sen elin geleni yapıp bize indirim haberini verdin.:komik: Bende dediğin gibi waxı güzel ise paraltıcı da güzel diye bekliyordum ama malesef artık babamın arabasını falan parlatırken kullanıyorum. Haftaya da 3d nin lastik parlatıcısını alıp hepsini test edicem bakalım Sarp lastik parlatıcısına göre nasıl bir yol izleyecek.