Tonyin Tire gel İnceleme ve Yorum

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@mustafacagri, Ben urunu Kimsenin kullanmadigini bilerek , urun hakkinda hic bir incelemenin yorumunun olmadigini bilerek aldim . Forumda da tony diye wax oldugunu duyduk. . Hepimiz ayni sekilde dusunduk haraket ettik . Yani herkes risk aldiginin farkindaydi . Olabilir ben bu degil. Bilberry alip kullandigim icin de pek Memnun Degilim . Ozzellikler lastiklefimin su an itibari ile Sahip oldugu Renk icin , belki 3D magic te zarar Verdi . Belki de bulundugu ortamdan dolayi . Daha 1. Senesi dolmadi. Bu kimyasallari surmeden once rengi daha iyiydi lastigin. Belki de asindirdim

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Arkadaşlar aklıma takılan bir nokta var . Tecrübesizliğimden dolayı size sormak istiyorum. Bu başlığın konusu ile çok alakası olduğu için burada sorayım dedim .

Başlıkta arabanın fotolarını gördünüz . Benim ibiza araba 10 aylık daha yeni . 6. Ayından sonra yıkamaya başladım.

Lastiklerim hep siyah ve temizdi. Antalya dayım genelde . Ama son 4 ayda detay işlerine girdim. Ve 2-3 kere billbery ile jant temizliği yaptım. Tabi lastiklere de bilinçli bilinçsiz gelmiştir bu . Bi kere de dragons Breath ile demirtozu uyguladım . 1 kerede 3D magic dress Tire uyguladım . Birde geçen hafta tony Tire gel uyguladım .

Merak ettiğim konu. Bu kullandığım malzemeler. Lastiğin. Rengini vs değiştirmiş. Üstteki o yapısını aşındırıp daha pütürlü bi hale getirmiş olabilir mi ? Lastiklerin rengi bana değilmiş gibi geliyor . Ve daha çok toz kir tutuyor gibi geliyor .

Tam emin olamıyorum. Çünkü 3-4 aldır Bostanlı karşıyakadayım. Burada heryer toz toprak habire kazıyorlar 2 sokaktan bir tanesi hep çukur .

Ondan kafam karışık. Sizlerinde bi fikrini alayım. Kullandığım bu kimyasallar O an için güzel gösteiyor lastikleri ama belkide kendilerine bağımlı yapıyorlar lastikleri .

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Arkadaşlar aklıma takılan bir nokta var . Tecrübesizliğimden dolayı size sormak istiyorum. Bu başlığın konusu ile çok alakası olduğu için burada sorayım dedim .

Başlıkta arabanın fotolarını gördünüz . Benim ibiza araba 10 aylık daha yeni . 6. Ayından sonra yıkamaya başladım.

Lastiklerim hep siyah ve temizdi. Antalya dayım genelde . Ama son 4 ayda detay işlerine girdim. Ve 2-3 kere billbery ile jant temizliği yaptım. Tabi lastiklere de bilinçli bilinçsiz gelmiştir bu . Bi kere de dragons Breath ile demirtozu uyguladım . 1 kerede 3D magic dress Tire uyguladım . Birde geçen hafta tony Tire gel uyguladım .

Merak ettiğim konu. Bu kullandığım malzemeler. Lastiğin. Rengini vs değiştirmiş. Üstteki o yapısını aşındırıp daha pütürlü bi hale getirmiş olabilir mi ? Lastiklerin rengi bana değilmiş gibi geliyor . Ve daha çok toz kir tutuyor gibi geliyor .

Tam emin olamıyorum. Çünkü 3-4 aldır Bostanlı karşıyakadayım. Burada heryer toz toprak habire kazıyorlar 2 sokaktan bir tanesi hep çukur .

Ondan kafam karışık. Sizlerinde bi fikrini alayım. Kullandığım bu kimyasallar O an için güzel gösteiyor lastikleri ama belkide kendilerine bağımlı yapıyorlar lastikleri .
Lastik temizliğini güzel yapmadan sürülen ürünler bu şekilde olur. Lastiğin yanaklarını fırça ile güzel fircalayip temizlemeniz lazım kuruduktan.sonra sürün çok farklı olacaktır.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Araba yaklaşık 700 km yol yaptı ve 1-2 kere 10ar dakika yağmur gördü. Sarp lastik parlatıcısını uygularken plastiğe sürmeye unutmuşum ama eminim plastikde de başarılı olucakdı.

-İyi forumlar...

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)

ÖNCESİ (SARP LASTİK PARLATICISI)

SONRASI (SARP LASTİK PARLATICISI)

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)
Vay arkadaş bak sen şu işe ! Daha ben anca en son teslim ettiğim Audi A4'e sürebildim ama geri bildirim için görüşmeyeceğim malum sebeplerden ötürü :) İşin garibi ben bir de 4 tane aldım :halay: Civarda ki arkadaşlara hediye etmeyi planlıyorum artık :D

Testin gerçekten her şeyi ortaya koyuyor kardeşim teşekkür ederim testin için :)
Vallahi anlam veremedim ya böyle bir jelin bu kadar dayanıksız olmasına. Acaba başka bir uygulama yöntemi vs mi var diyeceğim de jel bir lastik parlatıcı yani lastikte başarısız oldu, hadi davlumbazda da başarısız oldu, ama tampondaki plastik aksamda su değer değmez nası başarısız olur yüzeyden kaybolur :D az mı uyguladım acaba desem o da yok. Bol bol sürdüm ürünü sarfiyatı önemsemeden. Ne diyelim her şey bir tecrübe :) Wax'ını forumda da kullananlar vardı ve memnun olmayan yoktu. Aynı firmanın lastik parlatıcısı da iyi çıkar ümidiyle veya en azından standart bir performansta çıkması beklentimle kendim bile daha satın almadan gece konuda paylaştım hemen fiyat şahane olunca. Sabahın 4-5inde satıcının gönderisi altında konuşup buraya aktardım yazılanları. Ürünle ilgili bilgim yok, internette de bilgi yok risk alarak satın alıyorum ben de diye defalarca da yazdım, iyi çıkarsa 2-3 senelik parlatıcı ihtiyacım giderilir, çıkmazsa da eşin dostun arabasına veya plastik aksama Bi yere kullanılır dedim :) ona rağmen absürt yorumlar geldi 2 tanesi 25 lira olan ürün için :) ne satıcıyla tanışmışlığım var ne de tonyinle bir bağım, paylaşımını görünce aynısını buraya aktardım vakit kaybetmeden :) ama bundan sonra fiyat ve ürün ne olursa olsun kendim satın alıp denemeden paylaşmayacağım. Çünkü aldık kötü çıktı denmesindense kaçırdık sonraki sefere alırız denmesini yeğlerim :) zira bahsi geçen ürünün birim fiyatı 12.5 lira :)

İncelemeler yapıp test edip konuyu zenginleştiren arkadaşlara da teşekkür ederim hepimiz fikir edindik bu sayede. Ürünü almamış arkadaşlardan da ricam-tavsiyem almasınlar çünkü almaya değer bir ürün değil. Ayrıca forumda "risksiz" şekilde daha önce aylarca-yıllarca tecrübe edilmiş birçok lastik parlatıcı ürün tavsiyesi de mevcut :) Herkese keyifli forumlar dilerim :)
Hocam senlik bir problem yok aynı şekilde bende heyecanlanıp indirime girecek diğer ürünleri için çığırtkanlık yaptım :) Bu mesele konuyla ilgili sana yazanların düşüncesizliği. Sen ceplerinden parayı zorla alıp göndermedin ya ? Almayadabilirlerdi. Gereksiz mevzulara takılma boş veeeer :)

tamam artık atın çöpe :D şaka şaka bol bol sürün veya hediye verin birilerine :D toyin lastik parlatıcı ürettiğine pişman oldu.
Hocam bende aynı mantıkla birilerine hediye etmeyi yada motor aksamının plastiklerin de vs. kullanmayı düşünüyorum.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Araba yaklaşık 700 km yol yaptı ve 1-2 kere 10ar dakika yağmur gördü. Sarp lastik parlatıcısını uygularken plastiğe sürmeye unutmuşum ama eminim plastikde de başarılı olucakdı.

-İyi forumlar...

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)

ÖNCESİ (SARP LASTİK PARLATICISI)

SONRASI (SARP LASTİK PARLATICISI)

ÖNCESİ (TONYİN JEL)

SONRASI (TONYİN JEL)
Çamuru, kiri üzerine mıknatıs gibi çekmiş. Davlumbazda sürmediğin yer sonrası fotoğrafda daha iyi durumda. Neyse, almadığım için üzülmüştüm hiç üzülmeye değmezmiş, elinize, emeğinize, bütçenize sağlık.
49 TL'yi geçtim, 25 TL hatta 12,5 TL'ye bile alınmaz bir ürünmüş.
Ceramic sealant ürününün performansı da satıcının çektiği videodan da belli o da hiç alınmaması gerekenler lsitesinde yer almalı. Belki iyi ürünün, f/p ürünün vardır ama ben hiç başlamadan tonyin defterini bu sayede kapatmış oldum.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@mustafacagri, Ben urunu Kimsenin kullanmadigini bilerek , urun hakkinda hic bir incelemenin yorumunun olmadigini bilerek aldim . Forumda da tony diye wax oldugunu duyduk. . Hepimiz ayni sekilde dusunduk haraket ettik . Yani herkes risk aldiginin farkindaydi . Olabilir ben bu degil. Bilberry alip kullandigim icin de pek Memnun Degilim . Ozzellikler lastiklefimin su an itibari ile Sahip oldugu Renk icin , belki 3D magic te zarar Verdi . Belki de bulundugu ortamdan dolayi . Daha 1. Senesi dolmadi. Bu kimyasallari surmeden once rengi daha iyiydi lastigin. Belki de asindirdim
Billberry pohpohlandığı gibi bir ürün değil. Sulandırmadığında da aynı şekilde temizliyor, sulandırdığında da aynı şekilde fırçalamadan iş yapamıyor.
Fiyatı uygun olsa belki alınır ama bende bilmeden zamanında kampanyadan 3 tane 500ml almıştım neyseki bir tanesini kullana kullana bitirmek üzereyim. Ha ne oldu, 3 tane jant temizleyici sprey başlıklı 500ml hacimli şişe sahibi oldum :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Lasyikleri düzenli temizlediğiniz be korumasını düzenli uyguladığınız sürece hep yeni kalacaktır, benim lastikler 4 senelik, hala rengini koruyor. Kilit kelime temizlik, mutlaka lastik fırçası ve iyi bir ürünle korumalardan önce yüzey temizlenmeli.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bi hafta sonra son durumu
Araç şehir içinde kullanıma ek toprak yolda da kullanılmış lastikte çamurlar da var.

Tonyin vs Endurance durumu aşağıdaki şekilde

Tonyin Tire Gel

Meguiars Endurance

Bence tonyinin verdiği parlaklık endurance a çok çok yakın. Ama dayanım olarak endurance 6-7 kere temasta siliniyorsa tonyin 2 bilemedin 3. Temasta silinip gidiyor. Yani ömür olarak çeyreği kadar falan diyebiliriz. Dış plastiklerde durum iyi duruyordu ama foto çekmeyi unuttum gündüz ledi değiştirmeye durunca. Sonra onu da çeker eklerim. Lastikte olmasa da dış plastikte kullanmayı düşünüyorum tonyini bitene kadar. Tonyinde lastik tertemiz olmalı mutlaka, çünkü aşağıya eniştemlerin aracından foto ekliyorum. O araca da aynı gün uygulama yapmıştım, o zaman da durumu iç açıcı değildi zaten ama şimdi parlatıcı namına bir şey kalmamış(lastik parlatıcı öncesi lastik temizliği ne kadar önemli olduğu görülüyor :))

Kirli lastikte uygulanan Tonyin Tire Gel(1 hafta sonra)

Ürün ile ilgili yorumum şu ki yine 25 liraya falan düşerse alın koyun kenarda dursun, plastik aksamda-tertemiz lastikte kullanılır, sizi idare eder. Çünkü malum her geçen gün fiyatlar tüm ürünlerde artıyor. Bim'e Şok'a bile gelen bu tarz ürün fiyatları ortada. Uygulamasını beğendim, endurance a göre tek avantajı bu(Su bazlı olması sayesinde sanırım)

Endurance-magic dressing-sarp gibi bu alanda ulaşımı kolay olup memnuniyeti yüksek ürünlerle karşılaştırması yapılacak bir ürün değil malesef. Yine denemelere ve uygulamalara devam edeceğim,herhangi bir gelişme olursa yine paylaşım yaparım.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar tonyin tire gel incelemesine bende bir yorum yapmak istiyorum. Arabayı hafta sonu yıkamıştım, çarşamba akşam 20:00'a kadar araba garajdan hiç çıkmadı, kullanılmadı. Çarşamba akşamı 20 gibi burada 1 saat yağmur yağdı dinmesini bekledim ve arabayı dışarı çıkardım sadece 1 gece dışarıda geçirdi ve lastiklerin şu anki hali;

Şunu söylemem lazım ürün resmen çöp, bende 4 taneydi 1 kayıp bulamıyorum üzülmedim bile. Elimde ki 3 taneyi ne yapacağımı düşünüyorum :D

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Shirb13, Davlumbazlarda değerlendirilir mi ?
Bence davlumbazda da iş yapmaz. Çünkü uygulaması zor bir bölge ve ürün dayanımı az-performansı az. Bunun yerine dayanımı yüksek bir ürün uygulayın uzun vakit idare etsin sizi.
Lastik ve davlumbaz değil de dış plastik aksamlarda kullanarak bitirmeyi planlıyorum şahsen.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@Shirb13, Davlumbazlarda değerlendirilir mi ?
@Sercan20 hocam benden önce davranmış :) ve cevaplamış, aynı fikirdeyim. Davlumbaz için sürmeye uğraştığıma değmez.

Bence davlumbazda da iş yapmaz. Çünkü uygulaması zor bir bölge ve ürün dayanımı az-performansı az. Bunun yerine dayanımı yüksek bir ürün uygulayın uzun vakit idare etsin sizi.
Lastik ve davlumbaz değil de dış plastik aksamlarda kullanarak bitirmeyi planlıyorum şahsen.
aynı fikirdeyim hocam.

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@mustafacagri, bende de var nasıl değerlendirilir diye sordum. Benim arabada dışarda pek aksamda yok aslında . Şampuanım kendisi heryeri gayet güzel yapıyor. Bunu sürmesem de olur yani . Boşa israf

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aslında bu tür ürünleri forumdan sadece test için bir kişi satın alıp test etse yoruma göre alınsa daha iyi olacak. Hatta forum içerisinde bununla ilgili bir bütçe ayarlamasıda yapılabilir.

DENİZLİ
Aynen abi, cebimiz yansa bile hiç değilse 1 kişinin yansın diğerlerinin yanmasın. Sonraki alımda başka birisi gönüllü olur.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aslında bu tür ürünleri forumdan sadece test için bir kişi satın alıp test etse yoruma göre alınsa daha iyi olacak. Hatta forum içerisinde bununla ilgili bir bütçe ayarlamasıda yapılabilir.

DENİZLİ
Mantıklı bir hareket olur 12.5 liralık mağduriyetlerin giderilmesinin dahi ciddi anlamda güç olduğunu bu yaptığım paylaşımda çok net görmüş oldum...

Diğer konuda da paylaşmıştım sanırım, burada da paylaşayım. Sıcak fırsatı gece görür görmez aktardım, denemediğimi, bilmediğimi, testine dair hiçbir video foto vs intentette olmadığını belirttim. Kendim riske girerek 2 adet lastik parlatıcı jeli 25 liraya(YazıylaYalnızYirmiBeşTürkLirası) kargo dahil aldım(hayatımda dönüm noktası olmaya aday bir riskti, anlaşılan o ki alanlar için de bu durum aynıymış). Sayfada defalarca belirttim tek dayanağımın Waxlarına bakarak firmanın bir ürünü üretirken ortaya koyacağı başarı potansiyeli olduğunu. Aynı şekilde daha sonra yine ilgili firmanın demirtozu ürünü paylaşıldı 50 liraya yakın bir fiyata, ürün kötü çıksa bile şişesini kullanırım diyerek aldım ve nitekim ortalama bir performansta çıktı. Sayfada defalarca kez belirtip kendim risk alıyorum dedim ve şahsen bu fiyata jel lastik parlatıcı bulunmaz diyerek alıyorum ibaresini de ekledim. Kimseye bu ürünü zorla aldırmadım, tavsiye etmedim, bunları geçtim bilgi bile vermedim(çünkü internette bu ürünle ilgili ilk bilgi kaynağı bu forumda oluşturuldu).

Anlaşılan o ki birim başı 12.5'ar TL olan ürün baya bir sorun oluşturmuş, şahsım adına "sıcak fırsat" olarak görüp paylaştığım için özür diler ve bir daha asla ve asla sıcak fırsat konulu paylaşım yapmayacağımı belirtmek isterim.

Kendim öğrenciyim, 12.5 liralık riski :komik::of: alıp forumda sağda solda test konusu olsun diye alır almaz paylaşım yaptım(ki malum şu an böyle bir ürünün fiyatı ortada 49 TL ve konu açılmasaydı intentete test namına bir şey olmayacaktı) ve farklı ürünle de karşılaştırma ve kullanım sonrası fotolarını attım. Evet ürün kötü çıktı, parasının ürünü olmadığı da ortaya çıktı. Ama naçizane kardeş tavsiyesi - görüşü olarak 49 liralık zarardansa 12.5 liralık zararı yeğlerim, çevreme de aynı şekilde olmasını isterim, isterdim... Risk alıp başarısızlığa uğramanın hiç risk almamaktan çok daha iyi olduğunu tekrar görmüş oldum :) Benden son tavsiye forumdaki kullanıp memnun kalınan ürünler başlığındaki ürünlerin dışında hiçbir ürünü alıp denememeniz :)

Herkese keyifli forumlar, keyifli paylaşımlar dilerim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Mantıklı bir hareket olur 12.5 liralık mağduriyetlerin giderilmesinin dahi ciddi anlamda güç olduğunu bu yaptığım paylaşımda çok net görmüş oldum...

Diğer konuda da paylaşmıştım sanırım, burada da paylaşayım. Sıcak fırsatı gece görür görmez aktardım, denemediğimi, bilmediğimi, testine dair hiçbir video foto vs intentette olmadığını belirttim. Kendim riske girerek 2 adet lastik parlatıcı jeli 25 liraya(YazıylaYalnızYirmiBeşTürkLirası) kargo dahil aldım(hayatımda dönüm noktası olmaya aday bir riskti, anlaşılan o ki alanlar için de bu durum aynıymış). Sayfada defalarca belirttim tek dayanağımın Waxlarına bakarak firmanın bir ürünü üretirken ortaya koyacağı başarı potansiyeli olduğunu. Aynı şekilde daha sonra yine ilgili firmanın demirtozu ürünü paylaşıldı 50 liraya yakın bir fiyata, ürün kötü çıksa bile şişesini kullanırım diyerek aldım ve nitekim ortalama bir performansta çıktı. Sayfada defalarca kez belirtip kendim risk alıyorum dedim ve şahsen bu fiyata jel lastik parlatıcı bulunmaz diyerek alıyorum ibaresini de ekledim. Kimseye bu ürünü zorla aldırmadım, tavsiye etmedim, bunları geçtim bilgi bile vermedim(çünkü internette bu ürünle ilgili ilk bilgi kaynağı bu forumda oluşturuldu).

Anlaşılan o ki birim başı 12.5'ar TL olan ürün baya bir sorun oluşturmuş, şahsım adına "sıcak fırsat" olarak görüp paylaştığım için özür diler ve bir daha asla ve asla sıcak fırsat konulu paylaşım yapmayacağımı belirtmek isterim.

Kendim öğrenciyim, 12.5 liralık riski :komik::of: alıp forumda sağda solda test konusu olsun diye alır almaz paylaşım yaptım(ki malum şu an böyle bir ürünün fiyatı ortada 49 TL ve konu açılmasaydı intentete test namına bir şey olmayacaktı) ve farklı ürünle de karşılaştırma ve kullanım sonrası fotolarını attım. Evet ürün kötü çıktı, parasının ürünü olmadığı da ortaya çıktı. Ama naçizane kardeş tavsiyesi - görüşü olarak 49 liralık zarardansa 12.5 liralık zararı yeğlerim, çevreme de aynı şekilde olmasını isterim, isterdim... Risk alıp başarısızlığa uğramanın hiç risk almamaktan çok daha iyi olduğunu tekrar görmüş oldum :) Benden son tavsiye forumdaki kullanıp memnun kalınan ürünler başlığındaki ürünlerin dışında hiçbir ürünü alıp denememeniz :)

Herkese keyifli forumlar, keyifli paylaşımlar dilerim.

Abi estağfurullah ne özürü, dediğin gibi risk almayıp başarılı olmak mümkün değil. Ama şükür az bir parayla zarara uğradık.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi estağfurullah ne özürü, dediğin gibi risk almayıp başarılı olmak mümkün değil. Ama şükür az bir parayla zarara uğradık.
Ben üstüme düşeni söylemem gerekeni söyleyim de kardeşim. Zira konuşulan yazılan çizilen kelimeler gerçekten komik :) Ayrıca teklif olarak şunu da ekleyeyim, kimsenin vebaline falan girmek istemem, bu kadar çok dokundu ocağım söndü dercesine konuşanlar ürünü bana yollarsa ücreti kendilerine eft olarak takdim ederim ;)