Polomun detaylı iç temizliğini en son 3 ay önce yapmıştım. O günden bugüne fırsat olmadı ve bugün bayram öncesi detaylı bir iç temizlik yapalım dedik. Temizlik yapmayalı dip köşe yerlerde biraz kir birikmiş haliyle.
Bu iç temizliğe koltuklar ve taban halıları dahil değil

(biraz daha kirlensinler onların icabına carpet cleanerla bakacağım) Genel olarak araç içindeki tüm plastik aksam temizlendi, yenilendi ve korumaya alındı.
Kullanılan malzemelerimiz şöyle;
-Arçelik toz torbalı süpürge
-Valet pro Apc(1/10)
-Ceviz Prewash(1/4)
-Sonax cockpit reiginier
-Valet pro detay fırçası
-Aliexpres detay fırçası
-Superclean microfiber bezler
-Superclean microfiber ped
Aracımızın kirli halleri böyle;
Önce işe elektrik süpürgesiyle başladık. Araç içindeki koltuklarda, taban halılarında ve bagajd bulunan tozları ve çalı çırpıyı arçeliğin toz torbalı süpürgesi %90 oranında temizledi. Kalan %10 taban halısının arasına girmiş ve süpürge ile çıkmayan toz taneleri.
Süpürge bittikten sonra, şimdiye kadar(yani 6 yıl diyeyim

) hiç temizlik yüzü görmemiş ve oldukça kirli durumda olan gaz-fren-debriyaj pedalları ve ayak basma kısımlarını temizlemeye başlıyorum.
Elimdeki ilk silahım Valet pro Apc’yi kullandım ancak apc(1/10) pedallardaki kirleri sökmede malesef başarılı olamadı biraz soft kaldı. O nedenle ikinci silahım olan ceviz prewashı(1/4) pedallara ve diğer kirli kısımlara sıktım ve 6 yıllık kirlerin mücizevi şekilde akıp gitmesini izledim tabi hemen akabininde valet pro detay fırçası ile de combo yaparak bitirici darbeyi vurdum. Pedallar mis gibi oldu.(bu arada pedallarımın siyah renk olduğunu bilmiyordum ilk kez bu renk halini gördüm sanırım unutmuşum o temiz halini aracı 0 km aldığımdan beri

)
Valet pro başarısızlığı sonrası Ceviz müdahalesi;(kirlere dikkat yeşil bezin üstüne akıyor.)
Bu işlemler sürerken malesef ara vermek zorunda kaldım bir yere kadar gitmek gerekti araçla, haliyle araç tabanı süpürgeden sonra birazcık tozlandı yine ama öyle bıraktım mecburen.