Yine arındık

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Finaller

Resimlerin çoğunu gece modunda çektiğimden mavi mavi çıktı onun için bile isteye otomatik düzeltme uyguladım kızmaca yok

Çok güzel olmuş çok beğendim ellerine sağlık. Aklımdaki bir proje benim de. Artık yaza nasip diyelim. Takılırsam püf noktalar için yardım isterim :arkadass:

Küçük bir ip ucu vereyim. Demir tozu sökücüleri kullanmazsan eğer kaliperler uzun süre bu yeni boyanmış görüntüsünü korur. Ne zaman kullanacağız dediğini duyar gibiyim. Yazlık kışlık lastik değişimlerinde jantları söker o şekilde detaylı jant ve davlumbaz temizliği yaparsın. İşte o ara kullanabilirsin :hava:

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Çok güzel olmuş çok beğendim ellerine sağlık. Aklımdaki bir proje benim de. Artık yaza nasip diyelim. Takılırsam püf noktalar için yardım isterim :arkadass:

Küçük bir ip ucu vereyim. Demir tozu sökücüleri kullanmazsan eğer kaliperler uzun süre bu yeni boyanmış görüntüsünü korur. Ne zaman kullanacağız dediğini duyar gibiyim. Yazlık kışlık lastik değişimlerinde jantları söker o şekilde detaylı jant ve davlumbaz temizliği yaparsın. İşte o ara kullanabilirsin :hava:
:tesekkurr: hacım tek hayalim kızarmış jantlardı oysa ki yahu:eek:
O kadar deforme etmez sanki boyayı

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
:tesekkurr: hacım tek hayalim kızarmış jantlardı oysa ki yahu:eek:
O kadar deforme etmez sanki boyayı
Karartıyor bir kaç kullanım sonrasında. Ancak döküm kaliper boyasız olduğu için mi kolay karartıyor bilemiyorum. Belki boyalı olduğu için kararma yapmayabilir de. Yine de gözlemle bakalım nasıl olacak.

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Karartıyor bir kaç kullanım sonrasında. Ancak döküm kaliper boyasız olduğu için mi kolay karartıyor bilemiyorum. Belki boyalı olduğu için kararma yapmayabilir de. Yine de gözlemle bakalım nasıl olacak.
Disk havalandırmalarından az bir su girse kir olarak akıyormuş onu farkettim bugün. Halbuki daha yeni içesine yıkamıştım. Tam disklerin hizasında jantın içi boyadığım kaliperler tüm batmış hava açsın hemen girişeceğim:D

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bakım zamanı geldi mi gelmedi mi hatırlamıyorfum ama siparişi verdim gitti. Kayseride sanayi içinde fiyat araştırması yaptığımda totalde 350-400 gibi rakamlar çıkıyordu.

Bende şunların hepsini 250₺ aldım:)
Önce seyyar yükseltimiz. Kirli hallerimize bakmayınız yarın yine güncellerim inşallah

Hemen külbütör kapağını açıp, yağ çubuğunu çekip, tapamızı söküyoruz

Yağ da lpgli araca göre amma kirliymiş:D ibiza 1.4 100hp aynı blok arabamda bu kadar siyah çıkmazdı hiç.

Eski mahle filtremizi 27 lokmayla söküp yeni mann filtremizi 30 lokmayla takıyoruz

Yağı akıtıyoruz motorun içine

İyi ki filtre var yoksa motora kuş kaçıyormuş :oops: yeni filtremiz mann

Bu filtron markası da uyduruk gibi ama polen filtresi sonuçta deneyelim bakalım. Öncekinden iyidir yine de yüzey alanı daha fazla

Buji ve bobinlerin de değişmesi gerekiyor sanırım.

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Hemen bakımları yapmışken bir dışına girişeyim içini süpüreyim dedim.

Pis pasak hallerimiz

Jantlarımıza giriyorum çok uzun zaman önce aldığım mothersi sonunda açtım:mutlu:
Davlumbaz ve lastik için bir kova jant için başka kova kullandım içlerine ad purple welwet.

1:10 ceviz ve durulaması

Merhaba güzellik. Aslında çoğu için şahane bir sonuç ama durmak yok. 1:10 r1 ve 80ml ev13

Sıralaması;

Jant içi
Detay fırçası
Eldiven
Lastik
Davlumbaz

Tek sıkım Polarblastım kalmıştı dedim bitsin gitsin. Yenisine delalet @MoonDance :saskin::paraa:

Kovada ad purple welwet

Tavan Bekbars hybrid yan paneller powerlock. Sevgili @carking58 uygulamıştı. Ellerine sağlık:mutlu:

Lastik ve davlumbazlara hd dress ve profit karışımı. Selam olsun Antalya beylerine :D @Muratcan @onurçiko sizinki gibi olmuyor bu abi:oops:

Gitt finished:taraa:
Papatyalı kokuyla beraber:D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hurşit abi emeklerine sağlık, kendin yap ürünleri ve güzel detay ürünleri ile harikalar yaratmışsın. :)

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hurşit hocam eline sağlık cıncık gibi olmuş araç. Jantlara velvet nerenin gönül zenginliği oluyor öyle :)

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Hurşit abi emeklerine sağlık, kendin yap ürünleri ve güzel detay ürünleri ile harikalar yaratmışsın. :)
Estağfirullah hacı abi. Biz anca güzellikler üretebiliriz belki. Teşekkürler beğenmen ve yorum yapman keyif veriyor:tesekkurr:

Hurşit hocam eline sağlık cıncık gibi olmuş araç. Jantlara velvet nerenin gönül zenginliği oluyor öyle :)
Valla arabayı yıkayım diye çıkardım yukarı velveti ama jantlara dökecek bişi bulamayınca kıyıverdim sadecesu yapsamda olurmuş :D
Artık 2 ay ellemem velvete:eek:

Eyvallah hacım. Eli yüzü toparlandı niyetim prima amigo authenticti ama zaman yoktu:D

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hurşit eline koluna sağlık. Lastik parlatıcının şişesi güzelmiş markası ne ? :D

Bu arada bugün ben golfe teslimat öncesi dış yıkama yaptım r1 kullancaktım jantlar temiz duruyordu. Şeytan dürttü dedim birde r10 sıkayım bakalım, doğru düzgün kızarmadı bile r1 den sonra r10.

@onurçiko abi r1 jantlardaki demir tozunu kısmende olsa çözer mi ?

R1in akıntıları;

R1den sonra r10 bu kadar kızardı. Benim kanaatim r1 kısmen demir tozlarını çözüyor olabilir.

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Teşekkürler dostum. Hd dress' in kendi şişesi. Başlığı da kendi başlığı çok hoşuma gidiyor kullanması. Ama içindeki sıvıları değişik markalarla kullanıyorum:sarki:

R1 bir jant temizleyici sonuçta ne var ne yok temizlemesi lazım. Güzel bir sonuç için. İçerisinde kimyasal olarak demirtozu ile reaksiyona giren bir madde olmasa da o tozları uzaklaştıracak maddelerden vardır. Masterım daha güzel aydınlatır bizi.

@ffsahin in fikrine göre aslında demirtozlarını da bu şekilde test etmek lazım. Test ürününü kullandıktan sonra kendini ispatlamış başka bir ürünle kontrol testi yapmakta gerek bu şekilde "El mi yaman, bey mi yaman". tabirinin karşılığı olur

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık kardeşim, 10 numara olmuş, daha ne olsun.
@Shirb13, tabiiki temizlik yaptığı için azalma yaşanmış demirtozlarında. Ama demirtozu sökücü kadar bir etkisi olmaz.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba güzellik haha :mutlu: eline sağlık hacım. Şu mekanik ve el işçiliği konularında tartışmasız forumun sayılı üyelerindensin valla. Elinden gelmeyen iş var mı :nazar:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hurşit eline koluna sağlık. Lastik parlatıcının şişesi güzelmiş markası ne ? :D

Bu arada bugün ben golfe teslimat öncesi dış yıkama yaptım r1 kullancaktım jantlar temiz duruyordu. Şeytan dürttü dedim birde r10 sıkayım bakalım, doğru düzgün kızarmadı bile r1 den sonra r10.

@onurçiko abi r1 jantlardaki demir tozunu kısmende olsa çözer mi ?

R1in akıntıları;

R1den sonra r10 bu kadar kızardı. Benim kanaatim r1 kısmen demir tozlarını çözüyor olabilir.

Aynı durumu ben de yaşadım, r1 kullanıyorum bir süredir, r10 sıktım ve ilk defa bu kadar az demirtozu çıktı. Kirli janta sıktım, en az iki katı çıkardı eskiden

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Eline sağlık kardeşim, 10 numara olmuş, daha ne olsun.
@Shirb13, tabiiki temizlik yaptığı için azalma yaşanmış demirtozlarında. Ama demirtozu sökücü kadar bir etkisi olmaz.
Teşekkür ederim masterım. İşin gücün rastgelsin:cicek:
Merhaba güzellik haha :mutlu: eline sağlık hacım. Şu mekanik ve el işçiliği konularında tartışmasız forumun sayılı üyelerindensin valla. Elinden gelmeyen iş var mı :nazar:
İnsanın kendi boyadığı jant gibisi yok hacı. Ondan geliyür güzellik:D
Yok ya ne işçiliği iki tık tık, bir fık fık hallediyorsun işte. Dilimi yakan ustalsr utansın. İki üç kişinin yüzünden sanayiden tiksiniyorum.

Bak ne anlatayım içimi dökecem sana. Geçen hafta bu sene sıcak yerlere gidecez klima çok kullanılır, zaten Mardindeyken de çok kullandık belki gazı falan zayıflamıştır diye euromaster kayseri şubesine götürdüm. Birde kampanyaları var ya denk geldi iyi oldu.
Neyse arabayı makineye bağladı 510gr gaz var son bastı tuşuna fıss hepsini boşalttı. Arkadan bir usta daha geldi dedi ki bunda 510gr gaz varmış niye boşalttınız dedi. O da bişiler söyledi huylanmadım ama dedim demekki gaz azalmış 40gr da olsa bizi buzdolabı gibi yapar dedim. Demez olaydım
İşlem bitti arabaya bindim test ediyoz ilk haline bakan elemanla gözgöze geldik. Hiç bir değişiklik yok yıllardır aynı olan soğutma performansı devam ediyor. Yani gazı mazı yerindeymiş. Para çöpe gitti değil mi dedim. Abi şöyle böyle atıp tutuyor. İn dedim arabadan. Çıkıyorum müdürleri sanırım o geldi cama doğru gelip kusura bakmayınız beyefendi çay ikram edelim 976 nokta kontrol hediye edelim falan diyor. Herkese hayırlı işler size iyi günler dedim manevra yaparken bastım gaza eve geldim.
Test için kullandığım süre boyunca da ön camın iç kısmı buğu ızgaralarının geldiği yer böyle yağlı gibi birşey oldu. Rengarenk böyle puslu. Onu da temizledim ayrıca bu temizlik gününde

Çenem düştü. :D hasılı ben ne zmn böyle yapamayacağım bir işte sanayiye gitsem. Ustaya da, servise de, özel servise de küsüm hacı. Hakikatten 5-6 şehirdeki bir sürü sanayi dükkanına gitmişimdir gördüğüm adam gibi esnaf bir elin parmağını geçmez zannetmiyorum. Onun için DIY candır gerisi para tuzağı gibi geliyor bana:komik:

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamlar

Bayadır bişiler yazıp çizmiyordum biraz makineye el attım

Resimden de anlaşıldığı üzere hem yedek hem deneme için bunu aldım ama içinde 2 tane falan filtre yok. Mjjc ile kıyaslamasıda ortadaki resimde. 1.1 nozül, örgü filtre sonuna keçe gibi basit modifiyelerden sonra bile hala sulu sulu atıyor. X50 falan atarken şahane olur dursun kenarda

Çinden şu kıvırtmalı aparatı aldım arkasına önceden alıp ama kullanmadığım küçük uzatmayı taktım çok güzel oldu.
Hortum çok kısa geliyordu 10m çıktık artık rahat rahat kullanılıyor. Evet basınçta biraz düşme var ama kullanım kolaylığının artmasıyla bence bu göz ardı edilir

Geçenlerde makine bana şaka yaptı Allahtan b33ü durulamak üzeryken oldu apar topar durulayıp hemen içini söküp elektrikçiye götürdüm adam gözümün önünde kömürü zımparalayıp geri taktı makine çalıştı şükür

Bende biraz nazlandı diye eline yüzüne pinksheen sürdüm az şımarsın yıllandı makine sonuçta. Hep ben yapıyom detayı sen sürüyon sefayı, az da bana yap demeye getirdi sanırım

Şahane bir kablo yaptırdım. Evladiyelik çok ihtiyaçmış aslında. 25m 3*2.5 bakır kauçuk