Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
vayyyy deneyeceğim kendi malzemesinin önüne ben keçe koydum eh işte istediğim kıvam oldu biraz ama içine sadece keçe koymak hiç aklıma gelmemişti deneyelim bakalım teşekkür ederim.
Rica ederim.kendi malzemesinin önüne koydumu bişeyler ters gidiyor tam verimli olmuyor.ama sadece keçe koydumu istenilen oranda istediğiniz gibi köpük alırsınız.bol köpüklü yıkamalar dilerim:)

csg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evde video çekemedim ama bugün xiaomi kompresörle ik foam pro 2'yi deneme imkanım oldu, duşakabinde :)

Daha önce burada izlediğim uygulama videolarına göre basıncın hızlı düşmesi veya yetiştirememe durumu ik'da bence çok daha az, belirgin bir basınç düşüşü yok, yarın fırsat bulabilirsem araç üzerinde denerken de video çekmeyi düşünüyorum. xiaomiden basıncı 40psi'a ayarlayıp 35'i geçtikten sonra tetiğe bastığımda 30-35psi arasında dolaşıyor basınç. Yalnız atım genişliği alta foam 2000'e göre daha dar gibi, farklı nozulla ayarlanabilir mi bilmiyorum, denemek lazım.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Evde video çekemedim ama bugün xiaomi kompresörle ik foam pro 2'yi deneme imkanım oldu, duşakabinde :)

Daha önce burada izlediğim uygulama videolarına göre basıncın hızlı düşmesi veya yetiştirememe durumu ik'da bence çok daha az, belirgin bir basınç düşüşü yok, yarın fırsat bulabilirsem araç üzerinde denerken de video çekmeyi düşünüyorum. xiaomiden basıncı 40psi'a ayarlayıp 35'i geçtikten sonra tetiğe bastığımda 30-35psi arasında dolaşıyor basınç. Yalnız atım genişliği alta foam 2000'e göre daha dar gibi, farklı nozulla ayarlanabilir mi bilmiyorum, denemek lazım.
Merak uyandirdi bende :)

sekomeko

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merak ettiğim bi kaç nokta var. Neden böyle birşeye ihtiyaç duyuyorsunuz ?

Ev önünde araba yıkamak içinse su hortumunu sağlayan elektriği de sağlayabilir diye düşünüyorum. Bu durumda en küçük basınçlı yıkamayı alıp foam lance takılsa en ideal köpük alınabilir.

Eğer benzinlikte kendi köpüğünü yapmak içinse manuel köpük ile pompalı köpük arasında ne kadar vakit farkı oluyor bilmiyorum ama pek olmasa gerek. Videolardan gördüğüm kadarıyla çok güçlü değilller.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Merak ettiğim bi kaç nokta var. Neden böyle birşeye ihtiyaç duyuyorsunuz ?

Ev önünde araba yıkamak içinse su hortumunu sağlayan elektriği de sağlayabilir diye düşünüyorum. Bu durumda en küçük basınçlı yıkamayı alıp foam lance takılsa en ideal köpük alınabilir.

Eğer benzinlikte kendi köpüğünü yapmak içinse manuel köpük ile pompalı köpük arasında ne kadar vakit farkı oluyor bilmiyorum ama pek olmasa gerek. Videolardan gördüğüm kadarıyla çok güçlü değilller.
kwazar epoca ve alta gibi makinelerde çok fazla pompalamak gerekiyor. arabanın yarısı için en iyi ihtimalle 30-40 kere pompalamak lazım benzinlikte yıkayanlar için hem yorucu hem zaman kaybı. Evinde yıkama imkanı olan zaten foam lance kullanıyor

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Sen artik bi ilposan videosu izletsen bize diyorum :)

55 psi ile baslatiyorum. 20lere kadar dusuyor surekli basarsam tetiğe

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam Kwazar ile eğer siyah ucu kullanırsam ben de basıncı 20lerin altında tamamlıyorum 2 litreyi. Hatta bir kere daha dolmasını bekliyorum. Ama mavi uç ile 27-30 Arası tamamlıyor.
Peki size şöyle bir şey sorayım sizlerde de xiaomi hava pompasının hortumu ısınıyor mu işlem sonlarına doğru?

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Hocam Kwazar ile eğer siyah ucu kullanırsam ben de basıncı 20lerin altında tamamlıyorum 2 litreyi. Hatta bir kere daha dolmasını bekliyorum. Ama mavi uç ile 27-30 Arası tamamlıyor.
Peki size şöyle bir şey sorayım sizlerde de xiaomi hava pompasının hortumu ısınıyor mu işlem sonlarına doğru?
ısınıyor hemde çok :D

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Alta Foam'da ya da bendeki kombinde durum tam olarak şöyle, 50-55 arasına çıkınca ben başlıyorum tetiğe basmaya, en verimli çağlarını 40 ve 55 arasında yaşıyor, yani sürekli bu aralıkta kalsa mesela tüm araba maks 2 dk sürer. Sonra sürekli basmaya devam edersem 20 psi'a kadar iniyor, ama burada kalıyor, tekrar tam dolmasını beklemiyorum, 30-35 lere çıkınca devam ediyorum tekrar. Elle kendim de destek veriyorum bazen daha çabuk çıksın diye. Uç farkı yok bunda, yani yeşille de aynı maviyle de sarıyla da... Hatta köpük yoğunluğu da neredeyse aynı.

Bu anlattığım şekilde de maks 5 dakikada yorulmadan işimi görüyorum.

Şu videoda sarı üç takılı, köpüğün perde açısının daralmasından anlarsınız zaten basıncın düştüğü anları.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Hava epey rüzgarlı ve yağmurluydu bugün, köpükler etrafa uçuştu çok net anlaşılmayabilir, çekim de iyi olmadı ama kısa bir fikir verebilir diye ekliyorum:

karışım ne yaptınız ? çekim tekniğinizden ve arabanın beyaz olmasından pek anlayamadım köpük kıvamını ama bana zayıf geldi.

csg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracın rengi gümüş gri biraz renkten de etki ediyor iyi seçilemeyebilir, hem de rüzgar vardı istediğim rahatlıkta çekemedim. Karışım 35-40ml. b33 - 1.5lt. su şeklinde.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Bende durumlar böyle siyah başlığın içini boşalttım keçe doldurdum h
Fakat pompalayinca ağızdan kaçırmaya başladı . Sonra 2 keçe koydum ve malzemesinide içine koydum ve 50 ml ev13 koydum sonuç hoşuma gitti

Koray hocam beğendim. Keçelerin resmi var mı?

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Hazır diye kwazar alıp daha sonra modifiye etmek enteresan
Sorma fatih bey bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim
Onu bişey koymayinca baya sulu atıyor hiç değilse bu şekilde biraz daha kıvamlı oldu.
Yabancılarda videoda hep modifiye ediyor

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi