Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #6,641
boyadan çıkıp araziye giren clio'yu yıkadım.

bu tarafta opsiyonel lastik yanağı ✅

1:10 gibi b33'ü, 2-3 dk arayla aktıkça 3 defa sıktım. sonuncuda biraz su ekledim, oran 1:20 falan olmuştur herhalde onda.

yüzeyde bi şey kalmamış gibiydi ama boyacı boyar boyamaz hızlı cila gibi sıkmış galiba -pasta yapma demiştim özellikle- yer yer onu gözlemledim, korumasız yüzeyde olması gerektiği gibi su sıvanıp kalmıyordu, üstte öyle gibi.

neyse zaman yine kısıtlı olunca kc pw'yi sıvadım gene.
pw'den önce:

pw'den sonra:

havluyla vs uğraşmak istemediğim için kurulamada bana yardımcı olan sevimli kobra:

kobradan sonra:

önce tabancayı çıkarıp hortumla, sonra da aletle kuruladım. çok kısa sürede kabası gidiyor zaten, bu nokta yeterli hızlı yıkarken benim için.

geniş zamanda arabayı zımparalayacağım ama önce şunlar var gündelik bela olarak:

söktüm ve reflektörler bu haldeydi :D

bu araba alındığı günden beri satılacak, ben almadım çünkü. peder beyin bireysel marifetiydi. hal böyleyken sis farının içini bile böyle görünce alemin enayisi ben miyim ulan dedim -......- ve bıraktım.

arkası yarın.

Hocam elinize sağlıık. Bu kurutma için kullandığınız cihaz nedir? şarjlı mı çakmaklığa mı takılıyor yoksa kompresöre mi?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün aşırı derecede kirli olan Duster'ı 30dk gibi kısa bir sürede yıkadım. Birkaç hafta önce koch chemie pw uygulamıştım. Malesef tek yıkama sonrası boncuklanma sizlere ömür oldu. Bu pw'nin canı bu kadarmıydı ? :(
Birkaç defa yağışlı havada otomobili kullandım. İlk temasta oluşan kirleri basınçlı su darbesi alır götürür demiştim. Sonra çamurlar üzerine kat ve kat eklendi. Gerçi, bugün yolda gördüğüm otomobillerin %90'ının plakası bile okunmuyordu. Çamur mu yağdı nedir?
PW sayesinde Duster'ın durumu yoldaki araçlar kadar dramatik değildi. Ön yıkama şampuanı kullanmadım. Basınçlı su tuttum, kirlerin çoğu gitti. Sonrada nasılsa bol bol çizik var diyerek sünger ile yıkadım. Tavanda fazla boncuklanma yoktu. Su tuttuktan ve yıkadıktan sonrada değişiklik olmadı. Kaputun durumu fena değildi o da temaslı yıkama sonrası sizlere ömür oldu. B33 kullansaydım durum daha beter olacaktı, ne var ne yok gidecekti.
Kurulama işlemine vaktim kalmadı olduğu gibi bıraktım. Su lekesi çıkarabilecek bir ürün kullanırım diye düşündüm. Deneme yapabilecek vakti yaratamazsam diye de korkuyorum. Olmadı, polisaj yaparım, bahanesi olur. :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bugün aşırı derecede kirli olan Duster'ı 30dk gibi kısa bir sürede yıkadım. Birkaç hafta önce koch chemie pw uygulamıştım. Malesef tek yıkama sonrası boncuklanma sizlere ömür oldu. Bu pw'nin canı bu kadarmıydı ? :(
Birkaç defa yağışlı havada otomobili kullandım. İlk temasta oluşan kirleri basınçlı su darbesi alır götürür demiştim. Sonra çamurlar üzerine kat ve kat eklendi. Gerçi, bugün yolda gördüğüm otomobillerin %90'ının plakası bile okunmuyordu. Çamur mu yağdı nedir?
PW sayesinde Duster'ın durumu yoldaki araçlar kadar dramatik değildi. Ön yıkama şampuanı kullanmadım. Basınçlı su tuttum, kirlerin çoğu gitti. Sonrada nasılsa bol bol çizik var diyerek sünger ile yıkadım. Tavanda fazla boncuklanma yoktu. Su tuttuktan ve yıkadıktan sonrada değişiklik olmadı. Kaputun durumu fena değildi o da temaslı yıkama sonrası sizlere ömür oldu. B33 kullansaydım durum daha beter olacaktı, ne var ne yok gidecekti.
Kurulama işlemine vaktim kalmadı olduğu gibi bıraktım. Su lekesi çıkarabilecek bir ürün kullanırım diye düşündüm. Deneme yapabilecek vakti yaratamazsam diye de korkuyorum. Olmadı, polisaj yaparım, bahanesi olur. :D
Tam bir katilsin:p

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
En son arabayı oracıkta bırakıp gittim diyeceksiniz diye kortum:)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
cık cık cık . hiç yakıştımı şimdi sana !!! yılın en kötü örnegi ödülünü sana veriyorum. tekrar etmemesinide diliyorum seneye bi başkasına bırak bu ödülü.
gülücük

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
cık cık cık . hiç yakıştımı şimdi sana !!! yılın en kötü örnegi ödülünü sana veriyorum. tekrar etmemesinide diliyorum seneye bi başkasına bırak bu ödülü.
gülücük
Subaru veya Volvo'yu yıkasaydım en az 2 saat sürerdi. Duster'ın bol bol dairesel çizikleri var. O nedenle polisaj yapana kadar böyle yıkamaya devam :D

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Kullanılan malzemeler b33,apc ve kürek bu çok iyiydi bu kadar çamuru çıkartmak uğraşmakta büyük emek ister.
DENİZLİ
çok teşekkürler, 130 bar ile uğraştım bir de diğeri müsait olmayınca ama terapi gibi oluyor bir yerde.

Hocam elinize sağlıık. Bu kurutma için kullandığınız cihaz nedir? şarjlı mı çakmaklığa mı takılıyor yoksa kompresöre mi?
teşekkür ederim, ürün einhell marka, şarjlı. bataryası ve şarj aleti matkap vs tüm ürün grubu ile ortak. elimde matkap sayesinde bataryalar ve şarj aleti vardı, ürünü bataryasız almıştım.

örnekler:
Einhell TE-CD 18 Li E Akülü Matkap (4.0 ah Akü ve Şarj dahil) Fiyatları ve Özellikleri
Einhell GE CL 18 Li Kit Akülü Yaprak Üfleme Makinası 18V Fiyatları ve Özellikleri

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
çok teşekkürler, 130 bar ile uğraştım bir de diğeri müsait olmayınca ama terapi gibi oluyor bir yerde.

teşekkür ederim, ürün einhell marka, şarjlı. bataryası ve şarj aleti matkap vs tüm ürün grubu ile ortak. elimde matkap sayesinde bataryalar ve şarj aleti vardı, ürünü bataryasız almıştım.

örnekler:
Einhell TE-CD 18 Li E Akülü Matkap (4.0 ah Akü ve Şarj dahil) Fiyatları ve Özellikleri
Einhell GE CL 18 Li Kit Akülü Yaprak Üfleme Makinası 18V Fiyatları ve Özellikleri
hocam blowerden memnunusunuz einhelin bi tane daha böyle ürünü var bataryalar birbirine uyduğu için alma düşüncesindeyim ama diğer versiyorunu düşünüyorum

Son düzenleme:

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
internette görüp sonrasında burdan sormuştum böyle bir paspas kullanan var mı, memnun mu değil mi diye. zira pahallı bir paspas, o kadar para boşa gitmesin demiştim:terlisırıtan: ama geri dönüş alamamıştım. o yüzden fikir olması açısından paylaşıyorum.

velhasıl titizlik huyuma yenilip aldım paspastan. 5d paspas diye geçiyor. çoğu yeri güzelce kaplıyor. sert bir malzeme yapısı var. arka paspas komple bir bütün halinde. şaft tünelini iyi kaplıyor. arka paspaslar zeminden başlayıp koltuğa kadar boydan boya güzelce örtüyor o kısmı. bendeki gibi çoluk, çocuk yeğen varsa, otururlarken ayakları koltuğun alt kısmındaki o döşeme kısmını kirletiyor hep. çocuk olunca bir şey de denmiyor malum:sarılx: araca ekstra bir görünüm de kattı ayrıca.
buyrun görseller..

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
bugün iki 2 ve 5 tonun ıvır zıvırlarıyla uğraşırken bir baktım yedek anahtarları kirlenmiş... olay yerini terk ettiğim gibi ortadoğu ve balkanların son yıllardaki en önemli detay işine imza attım ve temizledim. :D

malzemeler: 1:15 civarı 3d apc, vp fırça, vp black to the future.

güler yazan bayağı yıpranmış, yenisini yaptırayım da doğru düzgün binmediği arabaya 4 anahtar yaptıran adam olarak nâmımı yürüteyim:

black to the future'u da 250 ml kutu alıp bir de kendime bölmüşüm :D

bugünü de detaysız geçmedik çok şükür.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
internette görüp sonrasında burdan sormuştum böyle bir paspas kullanan var mı, memnun mu değil mi diye. zira pahallı bir paspas, o kadar para boşa gitmesin demiştim:terlisırıtan: ama geri dönüş alamamıştım. o yüzden fikir olması açısından paylaşıyorum.

velhasıl titizlik huyuma yenilip aldım paspastan. 5d paspas diye geçiyor. çoğu yeri güzelce kaplıyor. sert bir malzeme yapısı var. arka paspas komple bir bütün halinde. şaft tünelini iyi kaplıyor. arka paspaslar zeminden başlayıp koltuğa kadar boydan boya güzelce örtüyor o kısmı. bendeki gibi çoluk, çocuk yeğen varsa, otururlarken ayakları koltuğun alt kısmındaki o döşeme kısmını kirletiyor hep. çocuk olunca bir şey de denmiyor malum:sarılx: araca ekstra bir görünüm de kattı ayrıca.
buyrun görseller..

Guzel Olmus gule gule kullanin aracin icine guzel uyum saglamis :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

buyrun görseller..

Bence güzel olmuş, güzel güle kirletin, kullanın :) Kaça ve nereden aldınız ? Duster için var mı acaba merak ettim :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

buyrun görseller..

Kesenize bereket, paspaslar tam çamurlu karlı kış ayları için. :)
bugün iki küçük kepçenin ıvır zıvırlarıyla uğraşırken bir baktım yedek anahtarları kirlenmiş... olay yerini terk ettiğim gibi ortadoğu ve balkanların son yıllardaki en önemli detay işine imza attım, 2 ve 5 tonun yedek anahtarlarını temizledim. :D

malzemeler: 1:15 civarı 3d apc, vp fırça, vp black to the future.

güler yazan bayağı yıpranmış, yenisini yaptırayım da doğru düzgün binmediği arabaya 4 anahtar yaptıran adam olarak nâmımı yürüteyim:

black to the future'u da 250 ml kutu alıp bir de kendime bölmüşüm :D

bugünü de detaysız geçmedik çok şükür.
Ufak deteyları her zaman sevmişimdir, emeklerinize sağlık. :)

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ufak deteyları her zaman sevmişimdir, emeklerinize sağlık. :)
eyvallah sercan, sadece detay özelinde değil, hayatın genelinde detaylara odaklanmayı severim. detay özelinde de her gün paylaşım yapacak malzeme var elimde ama inşaat düzeyinde dağınıklıktan kurtulmam lazım. hayırlısı

hocam blowerden memnun musunuz einhelin bi tane daha böyle ürünü var bataryalar birbirine uyduğu için alma düşüncesindeyim ama diğer versiyorunu düşünüyorum
bu fiyat bandında bir modeli daha var, evet: Einhell TE-CB 18/180 Li-Solo Akülü Üfleme makinesi (Akü hariç) Fiyatları ve Özellikleri

bunun max üfleme hızı 180, benimkinde 210. benimkinde 6-7 kademe var, bunda 2 tane görünüyor. ben bedava gibi bir fiyata almıştım, bunun dışında tercih sebeplerim bunlar olmuştu. şu da var, ~3 katı fiyatlı çift batarya isteyen model de 210 km/h hızla üflüyor: Einhell GE-LB 36/210 Li E-Solo Akülü Yaprak Üfleme

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
Bence güzel olmuş, güzel güle kirletin, kullanın :) Kaça ve nereden aldınız ? Duster için var mı acaba merak ettim :)
hocam trendyol n11 hepsiburada GittiGidiyor hepsinde aynı satıcı tarafından satışta farklı fiyatlarda. kupon kampanya derken 255 küsüre geldi.
sizin için baktım şimdi duster 2016 ve üstü için var görünüyor.