Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #8,201

Celal

Uzman Detaycı
Üye
1 ay mı ? Subaru'yu 3 aydır yıkamadım desem :( Yani buna hiç fırsatım olmadı. Bir sefer niyetlendim o zaman da hava çok güzeldi ve yine ev halkı kazandı.
Hava şu ara çok soğuk, dışarı çıkınca burnum düştü sandım. Bu havada anca yağmur kaydırıcı neyin sürerim.
Çok kirlenmişti ama gözümü kararttım ve daldım arabaya

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Albay'ı yıkadım. Hava buz gibiydi fazla fotoğraf çekemedim. 1.5 ay önce uyguladığım tac moonlight sapasağlam olmasına rağmen destek amaçlı ıgl premier uyguladım(gyeon cure kategorisi bir ürün). Ertesi gün çok hafif bir kar yağışı olduğu için su iticiliği gözlemleme şansım oldu. Su iticilik çok iyi ama parlaklık ve kayganlık biraz geride kalıyor. Toz da toplamamıştı bu arada

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

Albay'ı yıkadım. Hava buz gibiydi fazla fotoğraf çekemedim. 1.5 ay önce uyguladığım tac moonlight sapasağlam olmasına rağmen destek amaçlı ıgl premier uyguladım(gyeon cure kategorisi bir ürün). Ertesi gün çok hafif bir kar yağışı olduğu için su iticiliği gözlemleme şansım oldu. Su iticilik çok iyi ama parlaklık ve kayganlık biraz geride kalıyor. Toz da toplamamıştı bu arada
iqg premier deneyimledim bi aralar toz toplamaz güzel seçim olmus elinize sağlık

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Arkadaşımın aracına küçük bir parlatma operasyonu yaptım. Sürece ait çok fazla görüntü olmadığı için konu açmak istemedim.

Ön yıkama olarak ceviz ve magifoam kullandım. Lastiklerin temizlenmesi için Alta Foam içine Bilt Hamber Surfex (lastikler için müthiş etki gösteriyor). Demir tozu için Tuga Chemie'yi tercih ettim reaksiyon süresini seviyorum ve çoğu demirtozu sökücü gibiv kokusu rahatsız etmiyor. Kil için klasik olarak Marflo Kil Eldiveni (magfioam ile tekrar dönüp eldiveni kullanıyorum). Köpük yapmak için Marolex 7000 kullanıyorum. Yıkama faslından sonra ince bir polisaj görmesini istedim aracın. Akülü Klpro Orbital ile 3d one ve 3d yumuşak sünger kullandım. Daha sonra da yine orbital makine ile Turtle Wax Graphene To The Max Wax'ını kullandım. Bu wax'ı ilk defa kullanıyorum hatta bu aracı sırf o yüzden istedim arkadaşımdan. Wax'ı sürmesi bir keyif. Ne uygularken ne de silerken açık ve rüzgarlı havada bile sorun çıkarmadı. Ön cama Carbon Collective Platinium Glass uyguladım (yağmurlu gün performansını umuyorum ki paylaşabileceğim). Lastiklere ve dış plastiklere 3d Magic Dressing uygulandı. Jantlara ise sürmekten büyük keyif aldığım Poorboys Wheel Sealant'ı uyguladım.

Kirli hali;

Lastik ve SurfexHD

Temiz hali;

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
pazartesi günü yienim @batikankodak Batı ile Corol’un içinden geçtik. Araç leş gibiydi. Ansf ve bilth hamber ı karıstırığ ön yıkama yaptık sonrada adams car shampo ve Valet pro Concentrated karıstırarak kova yıkaması yaptık. Paspasları elden geçtik. Batı misafir olrak geldi ama ona araba yıkatarak iş kitledim ahahah :D sonra yemeğini de ısmarladık ve otogar’a bırakarak uğurladım. Bırakmadan önce de 3D magic dressing yani raid ile otogarın muhteşem soğuğunda lastik davlumbaz parlattık :D Eve geçince iç mekanı valet pro apc ile temizledim. O kısımdan foto yok :(

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşımın aracına küçük bir parlatma operasyonu yaptım. Sürece ait çok fazla görüntü olmadığı için konu açmak istemedim.

Ön yıkama olarak ceviz ve magifoam kullandım. Lastiklerin temizlenmesi için Alta Foam içine Bilt Hamber Surfex (lastikler için müthiş etki gösteriyor). Demir tozu için Tuga Chemie'yi tercih ettim reaksiyon süresini seviyorum ve çoğu demirtozu sökücü gibiv kokusu rahatsız etmiyor. Kil için klasik olarak Marflo Kil Eldiveni (magfioam ile tekrar dönüp eldiveni kullanıyorum). Köpük yapmak için Marolex 7000 kullanıyorum. Yıkama faslından sonra ince bir polisaj görmesini istedim aracın. Akülü Klpro Orbital ile 3d one ve 3d yumuşak sünger kullandım. Daha sonra da yine orbital makine ile Turtle Wax Graphene To The Max Wax'ını kullandım. Bu wax'ı ilk defa kullanıyorum hatta bu aracı sırf o yüzden istedim arkadaşımdan. Wax'ı sürmesi bir keyif. Ne uygularken ne de silerken açık ve rüzgarlı havada bile sorun çıkarmadı. Ön cama Carbon Collective Platinium Glass uyguladım (yağmurlu gün performansını umuyorum ki paylaşabileceğim). Lastiklere ve dış plastiklere 3d Magic Dressing uygulandı. Jantlara ise sürmekten büyük keyif aldığım Poorboys Wheel Sealant'ı uyguladım.

Kirli hali;

Lastik ve SurfexHD

Temiz hali;

Turtle Wax Graphene nin silmesi rahat hocam gule gule kullan parlaklik harika

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Turtle Wax Graphene nin silmesi rahat hocam gule gule kullan parlaklik harika
Teşekkürler üstadım. Sayende güzel bir ürün sahibi olduk. Benim gibi açık havada çalışmak zorunda kalanlar için, kuruyacak mı, zor mu silinecek acaba dertleri ile uğraştırmıyor. Çanakkale'nin sert rüzgarına rağmen sıfır sorunla karşılaştım.

Samet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Uzun zamandır hava şartlarından dolayı yıkayamıyorduk.
Cevizle ön yıkama
Jantlara demirtozu.Markasını unuttum :D
Valet pro concentrated şampuan
Bütün camlara Ultra Glaco
Lastiklere sarp
Silecekler Inwells Hybrid ile yenilendi.

1 ay kadar önce Wet coat yapmıştım.Etkisi devam ediyor.Çok beklediği için biraz leke yapmıştı ama zamanla geçti.Boşa gitmesin diye yapmıştım.HAva soğuk olunca foto çekemedim pek.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ne olsun işte kışlık lastikleri taktırdım. Muhtemelen serviste makina kullanılması nedeniyle bir bijon daha sökülürken kırıldı. Lastikçinin suçu günahı yok zira adam elle söküp elle taktı. Servise gittim. Aynı lokasyonda 2 tane daha kırıldı. Toplamda 3 tane değiştirdim. Çıkıştı otobana girdim, bomboş yolda ön cama taş geldi , ufacık bir çatlak 2dk'da yürüdü aldı başını gitti.
Bugün kabul günüm olarak devam ediyor. :( :(

Hk80

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ne olsun işte kışlık lastikleri taktırdım. Muhtemelen serviste makina kullanılması nedeniyle bir bijon daha sökülürken kırıldı. Lastikçinin suçu günahı yok zira adam elle söküp elle taktı. Servise gittim. Aynı lokasyonda 2 tane daha kırıldı. Toplamda 3 tane değiştirdim. Çıkıştı otobana girdim, bomboş yolda ön cama taş geldi , ufacık bir çatlak 2dk'da yürüdü aldı başını gitti.
Bugün kabul günüm olarak devam ediyor. :( :(
Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.Cam kaskodan değişir inşallah.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün kabul günüm olarak devam ediyor. :(:(
Geçmiş olsun. Zarar günü denk gelmiş. Başının gözünün sadakası olsun abi. Daha kötüsünden saklasın.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Bugün kabul günüm olarak devam ediyor. :(:(
Geçmiş olsun,Allah beterinden korusun

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bir süredir araçla ilgilenemedim. Aslında hava da soğuktu ama bu şekilde kirli durmasına içim elvermedi.
Ön yıkamada b33 ve magifoam mix yaptım. Kir sökme iyiydi ancak köpük kalıcılığı azaldı bir tık.
Kovada maxi suds II kullandım araç çok kirli olduğu için.
Yıkama sonrasında da Aytoglym Express Wax geçtim. Parlaklığından ve ıslak araca sıkıp kurulanmasından çok memnunum.

Kirler akarken.

Havanın sertliği belli oluyor sanırım

Bir de polen filtresi değiştirdim. İlk defa yan sanayi aldım. Hiç memnun kalmadım. Yapısı çok ince ve dandik. En kısa sürede orijinalini takacağım.

Soldaki orijinal sağdaki yan sanayi

Orijinal filtre.

Final fotoğrafı pek yok. Çünkü hem hava çok soğudu hem de karanlık çöktü.
İş bittiğinde sıcaklık bu şekilde

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme: