Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öne çıkan konu #8,221
Ne olsun işte kışlık lastikleri taktırdım. Muhtemelen serviste makina kullanılması nedeniyle bir bijon daha sökülürken kırıldı. Lastikçinin suçu günahı yok zira adam elle söküp elle taktı. Servise gittim. Aynı lokasyonda 2 tane daha kırıldı. Toplamda 3 tane değiştirdim. Çıkıştı otobana girdim, bomboş yolda ön cama taş geldi , ufacık bir çatlak 2dk'da yürüdü aldı başını gitti.
Bugün kabul günüm olarak devam ediyor. :(:(
Geçmiş olsun hakan hocam
Allah beterinden korusun
Cam kaskodan muafiyetsiz olarak değişiyor policede var ise

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.Cam kaskodan değişir inşallah.
Geçmiş olsun. Zarar günü denk gelmiş. Başının gözünün sadakası olsun abi. Daha kötüsünden saklasın.
Geçmiş olsun,Allah beterinden korusun
Beyler çok teşekkür ederim. Kasko karşılıyor ama bir poliçe vadesinde ikinci kez değişim olacağı için hasarsızlık bozuluyormuş. Yemişim hasarsızlığını. Yarın carglass ve glassweld'e de göstereceğim, belki onarırlar da değiştirmekten yırtarım. Olmazsa mecburen değiştiririm, tabi stokta cam varsa.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçmiş olsun hakan hocam
Allah beterinden korusun
Cam kaskodan muafiyetsiz olarak değişiyor policede var ise
Sağol Mertcan, bomboş yolda nereden geldiyse taş ya da göremeyeceğim başka bir cisim çarptı. Cem Yılmaz diyor ya, çok güldük kelebek camından girecekler. Benim ki de o hesap. Otomobili de 3 aydır yıkamıyorum birde pırıl pırıl olsa üstüne meteor düşer herhalde.
Neyse, en kötüsü bu olsun, ne yapalım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
6 yaşında ve 65.000km'deki lastikleri merak edenlere kısa bir video çektim. Lastiklerle vedalaştım. Önlerin durumu kötüydü ama arkalar fena değildi. Ne olur ne olmaz diye ve yeni lastik alana kadar 2 tanesini depoya kaldırdım. Kışlıkları taktırdım ama kışlıklar da 6 yaşında ve sadece 1 sezon kullanmıştım. Onlarla da bu sezon sonunda vedalaşırım.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa

Cg Degreaser'den Sonra Ad Jaffa Cleaner İyi İş Yaptı Bu Sefer Kullanmak İstedim Hava Filtre Kazanını Dahi Söktüm Elektrik Aksamlarına Kadar Sildim Koruyucu Sonunda Video Bırakıyorum (Koruyucu Sevmedigim İçin Koruyucu Yoktur Koch Mp Vs)

Elinize sağlık çok güzel bir temizlik olmuş
Hava filtresini sökünce ek yerine bez gibi birsey tıkamanızı öneririm toz , kir vb kaçmamasında fayda var :)

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Dün aracı yıkadım. En son 2 ay önce yıkamıştım. 2 ay önce uyguladığım kiwami ve af rims wax ın etkisi bayağı azalmış boncuklanmadan gördüğüm kadarıyla. Jantlardaki kir bayağı kaldı ön yıkamadan sonra, yağışlı mevsim nedeniye wax etkisiz kalıyor sanırım. Yine kaportada da özellikle kapı alt ve marşpiyellere doğru kirler foamula ile biraz zor cıktı.

kirliler

ön yıkama olarak foamulayı ilk defa kullandım. B33 kullanıyordum bugüne kadar genelde pw kullandığım için. Kokusu güzel ama temizliği kirli araba için idare eder. 1 lt ye 100 ml koydum. Ardından 1:10 koch gs ile davlumbaz, turtle wax lastik temizlik spreyi ile lastikleri ve flowey r1 ile jantları temizledim. Kovada Şampuan olarak iki seferdir ev12 kıllanıyorum bayağı memnun kaldım. Ardından hybrid ve spark havlularla aracı kurulayıp camlara flowey s3, lastiklere turtle wax jet black uyguladım.

temizler bugünden

Son düzenleme: