Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Öne çıkan konu #8,821

Birkaç gün önce motorcu arkadaş , aracım park halindeyken böyle bir değişiklik yaptı.Kaçmaya çalışırken bir tanıdığımız yakalamış bize haber verdi yoksa ihale bize kalacaktı.Motoru kullananın ehliyeti yetersizdi sigortası yoktu motoru yeni üstüne almış.Raporu amcasının ehliyetini kullanarak sigortayı da önceki sahibinin sigortasıyla tuttum mecbur kalıp yoksa ben uğraşacaktım.Başınıza böyle bir olay gelirse örnek olsun uğraşmak istemiyorsanız direkt bu şekilde çözebilirsiniz.
Yeni yıla arabasız , değişensiz ve boyasız olan aracımda böyle bir hasarla giriyorum :) Can sıktı biraz , detay ve arabayla alakalı durumlardan uzaklaşıcam biraz.Bu arada herkese hayırlı yıllar
Çok geçmiş olsun, can sıkıcı olmaması imkansız tabi ama rabbim beterinden korusun cana gelmesin..

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Birkaç gün önce motorcu arkadaş , aracım park halindeyken böyle bir değişiklik yaptı.Kaçmaya çalışırken bir tanıdığımız yakalamış bize haber verdi yoksa ihale bize kalacaktı.Motoru kullananın ehliyeti yetersizdi sigortası yoktu motoru yeni üstüne almış.Raporu amcasının ehliyetini kullanarak sigortayı da önceki sahibinin sigortasıyla tuttum mecbur kalıp yoksa ben uğraşacaktım.Başınıza böyle bir olay gelirse örnek olsun uğraşmak istemiyorsanız direkt bu şekilde çözebilirsiniz.
Yeni yıla arabasız , değişensiz ve boyasız olan aracımda böyle bir hasarla giriyorum :) Can sıktı biraz , detay ve arabayla alakalı durumlardan uzaklaşıcam biraz.Bu arada herkese hayırlı yıllar
Geçmiş olsun, fotoğraflara bakınca benim bile canım sıkıldı:(

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce

Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun ama en azından çarpan kişi yakalanmış yoksa daha da can sıkarmış.. Geçmişte benimde başıma gelmişti o yüzden araç kamerası kullanmaya başladım, her arcımda ilk aldığım aksesuar gibidir.. Ön- arka 7/24 kayıt yapar.. Arada trafik magandalarını da bu şekilde kayıtlı şikayet ederim, ceza yediklerinde belki akıllanırlar diye.. Umarım bir an önce güzelce tamiri yapılır ve tekrar kullanırsınız..

OY53

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Çok geçmiş olsun, can sıkıcı olmaması imkansız tabi ama rabbim beterinden korusun cana gelmesin..
Çok teşekkür ederim , olayın ilk anlarımda ister istemez bi gerginlik oluyor ama sonrasında dileğimiz bu yönde tabii
Geçmiş olsun, fotoğraflara bakınca benim bile canım sıkıldı:(
Çok sağ olun , biraz zaman geçmesine rağmen geçmedi sıkıntım be
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun ama en azından çarpan kişi yakalanmış yoksa daha da can sıkarmış.. Geçmişte benimde başıma gelmişti o yüzden araç kamerası kullanmaya başladım, her arcımda ilk aldığım aksesuar gibidir.. Ön- arka 7/24 kayıt yapar.. Arada trafik magandalarını da bu şekilde kayıtlı şikayet ederim, ceza yediklerinde belki akıllanırlar diye.. Umarım bir an önce güzelce tamiri yapılır ve tekrar kullanırsınız..
Çok teşekkür ederim dilekleriniz için.Yaptığınız uygulama çok mantıklı ,kamera işini bende düşüneceğim.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Geçmiş olsun can sıkmaya değmiyor cana gelmesin gerisi hallolur

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Çok geçmiş olsun. Can sıkıcı ve üzücü bir durum. Allah beterinden korusun.

OY53

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Yıkama yapacaktım ama soğukta hasta olmamak adına vazgeçtim, camlara k2 vizio Yağmur kaydırıcı, iç kisma autofinnesse spritz, fitillere skala silikon sprey, direksiyon temizliği için @Berkay in kendi icadi olan temizleyici ve üzerine deriklinik deri kalkani uyguladım.
Berkay'in icadı olan deri temizleyici cok iyi öyle fırçayı sık sık ıslatma istemiyor, bol bol ürün kullan istemiyor köpük hemen kurumadigi için bol çalışma süresi tanıyor. Tekrardan teşekkürler @Berkay :opucukx:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Yıkama yapacaktım ama soğukta hasta olmamak adına vazgeçtim, camlara k2 vizio Yağmur kaydırıcı, iç kisma autofinnesse spritz, fitillere skala silikon sprey, direksiyon temizliği için @Berkay in kendi icadi olan temizleyici ve üzerine deriklinik deri kalkani uyguladım.
Berkay'in icadı olan deri temizleyici cok iyi öyle fırçayı sık sık ıslatma istemiyor, bol bol ürün kullan istemiyor köpük hemen kurumadigi için bol çalışma süresi tanıyor. Tekrardan teşekkürler @Berkay :opucukx:
:melekx: ellerine sağlık konu yok mu konu:) k2 vizio da baya keyifli bir ürün yalnızca güzel bir yüzey hazırlığı istiyor. bakalım ne kadar dayanacak

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
:melekx: ellerine sağlık konu yok mu konu:) k2 vizio da baya keyifli bir ürün yalnızca güzel bir yüzey hazırlığı istiyor. bakalım ne kadar dayanacak
Konu açacak resim yok maalesef donmamak için foto ile fln ugrasmadim :smilex:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
65 günlük fusso hafif hafif gidici görünmeye başlasa da daha gidecek gibi duruyor. Ancak bu kış yağış az olduğu için bu kadar dayandı diye tahmin ediyorum, yollar tuzlu ama yerler kuru olduğu için fazla yapışmıyor.
Pazar günü komple park sensörünü yeniledim, jantların paslı yerlerine ufak işlemler yaparak komple siyaha boyadım.
Direksiyon boyalıydı eski mesajlarımda vardır, yazın boyatınca boya hazırlığında sürdükleri değişik bir astarları var, o astar araç sıcakta yattıkça sünerek sökülmeye başladı. Tahmini olarak 1-2 ay civarı boyatmanın ömrü oldu açıkçası. Onun için ekonomik bir kaplatma yoluna gittim, hazır kılıf dikenler 150-200 lira civarlarına dikiyordur ancak aralara girmediği için hiç sevemedim açıkçası, döşemecilerden aldığım fiyata göre de deri direksiyon da 1300-1500 lira civarlarına yapılıyordu. 600 liraya büyük ihtimalle suni olan ancak görüntü ve hissiyat olarak makul derecede diyebileceğim bir kaplama yaptırdım. İlk izlenimden tek sorunum airbag göbeği, çok kollu olduğu için ve direksiyon aralıkları dar olduğu için biraz kastırma yapıyor, zamanla kaplanan deri ezildikçe onun da biraz daha rahatlamasını bekliyorum açıkçası.

Son yıkama üzerinden 25 gün geçmiş.
Aracın kirli hali

Ön yıkama olarak ANSF kullandım özlemişim. :smilex: Kirli olmasına rağmen çok ciddi şekilde kir söktü. %70-80 civarı sökmüştür diyebilirim.

Fussonun son durumu

Final

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugün Haneye eklediğim Opel Astra Aracina Konfor Paket yani Kapi Ceplerine,Kol Dayama İçine,Torpido Gözüne,Bardaklik kisimlarina Süet Bez Kaplamalari yaptim,Genelde D Segment ve C Segment Araclarin bazilarinda bu tür İnce ayrintilar var,uygulamayi yapmadan önce K2 Pro Purio İnteriorla temizlik yaptim.

Sonuç gayet iyi çok güzel oldu :)

Newfron Marka Multimedya aldim,Elektronik firmalarina taktirrim diye düsündüm,takmak icin 600/700₺ civari ücret istedikleri icin iş baş a düstü Elektronik şemasini çalisarak kendim taktim :terlisırıtan:

Trim aksamlar icin zaten sökme aparatlarim vardi cok zor olmadi sökmüşken o iç kisimlara kadar temizlik yaptim.600₺ bende kaldi ona da artik yeni bir detay ürünü alirim :terlisırıtan:

Bugün ancak bunlarla ugraştim zaman kisitliydi,yikama bile yapamadim,firsat bulursam yikamada yapacagim.:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bugün Haneye eklediğim Opel Astra Aracina Konfor Paket yani Kapi Ceplerine,Kol Dayama İçine,Torpido Gözüne,Bardaklik kisimlarina Süet Bez Kaplamalari yaptim,Genelde D Segment ve C Segment Araclarin bazilarinda bu tür İnce ayrintilar var,uygulamayi yapmadan önce K2 Pro Purio İnteriorla temizlik yaptim.

Sonuç gayet iyi çok güzel oldu :)

Newfron Marka Multimedya aldim,Elektronik firmalarina taktirrim diye düsündüm,takmak icin 600/700₺ civari ücret istedikleri icin iş baş a düstü Elektronik şemasini çalisarak kendim taktim :terlisırıtan:

Trim aksamlar icin zaten sökme aparatlarim vardi cok zor olmadi sökmüşken o iç kisimlara kadar temizlik yaptim.600₺ bende kaldi ona da artik yeni bir detay ürünü alirim :terlisırıtan:

Bugün ancak bunlarla ugraştim zaman kisitliydi,yikama bile yapamadim,firsat bulursam yikamada yapacagim.:)
Ellerine sağlık, 600 liralık bir iş miymiş?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ellerine sağlık, 600 liralık bir iş miymiş?
Multimedya yi takmak 10 dk Komple yalitim malzemelerini yapmak 45 dk sürdü 1 saatte tamamdi hersey

Ya Piyasa o kadar çok pahalanmis ki ne birsey yapilacaği kalmiş ne de birse alinacaği sanki elektronikcilerde agiz birligi yapmis gibi 3/4 yeri aradim hepsi ayni fiyat dedi :terlisırıtan:

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün nispeten hava sıcak ve güneşli olunca benzinlikte aracı yıkayayım dedim. Sanırım herkes bnm gibi düşünmüş, benzinlikte sıra vardı :) neyse sıramızı bekledik, perona girdik, bagajdan malzemeleri indirdigimi goren siradakilerin arkamdan saydirdigini hissetmedim degil :) nese merakla ne zaman bitireceksin diye bakan gozlere aldirmadan magifoam on yikama, jantlara sonax jant temizleyici ile hizli hizli fircalama, meguiars sari sampuan ile temasli yikama ardindan birde turtle wax uygulamasi yapabildim :)

araci kuruladiktan sonra da @Sefa46 hocamdan aldigim meguiars hyper dressing i davlumbaz ve alt plastik prcalara uyguladim. Oldukca memnun kaldim, kendisine tsk ederim.

bunlar benzinlige goturdugum malzemeler :)

bunlarda davlumbaz ve plastiklerin resimleri

Son düzenleme:

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Periyodik bakım yaptırdım yağ ve filtre degisimleri için 300 TL işçilik istenildi. Yakın zamanda bakim yaptiran var mı? Periyodik bakim bu kadar pahalandi mi:rolleyes: