Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #8,801
Clio'yu yıkadım:kovboyyx:
Sadece finaller mevcut elimde.
Malzemeler:
Ön yıkama:k2 pro bela&alta foam(Oranı bir türlü bulamadım:) Sanırım bendeki metpamid ölçek hatalı)
Çift kova: Adams garage supersoft wash mitt ve shiny garage sleek premium shampoo
Kurulama: wizard of gloss blue marlin
Jant&lastik: shiny garage wheel tire cleaner& shiny garage coco tire booster
Seramik bakım: Vonixx blend ceramic carnauba sprey wax

Mis gibi olmuş. :nazar:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Clio'yu yıkadım:kovboyyx:
Sadece finaller mevcut elimde.
Malzemeler:
Ön yıkama:k2 pro bela&alta foam(Oranı bir türlü bulamadım:) Sanırım bendeki metpamid ölçek hatalı)
Çift kova: Adams garage supersoft wash mitt ve shiny garage sleek premium shampoo
Kurulama: wizard of gloss blue marlin
Jant&lastik: shiny garage wheel tire cleaner& shiny garage coco tire booster
Seramik bakım: Vonixx blend ceramic carnauba sprey wax

Beyazı parlatan takımıyız maşallah :gulumsemex:

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba,
Uygulama öncesi zemin hazırlığı ben yapıyorum Mikail. En iyi sonucu almak içinde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu araç ben uygulamayı yaptığımda 900 km civarındaydı. Uygulama öncesi valet pro mavi kil ve gyeon polish uygulamıştım.
Normalde Benim uygulama basamaklarım şu şekilde ilerliyor önce 1:1 ipa ile ön temizliğini yapıyorum. Sonrasında sert kil hamuru ile kil uyguluyorum. Sonrasında elimde cam pastası varsa onunla yoksa duruma göre pasta uygulamasını yapıp tekrar ipa ile temizledikten sonra ürünün uygulamasını gerçekleştiriyorum:gulumsemex:
Bilgi için teşekkür ederim abi, ürünün kürleşmesi için bekliyor musun?

Elimde gyeon Polish var ama benim ön cam biraz çizik ben kc kırmızı pad ve h9 ile polisaj yapmayı düşünüyordum sence hangisi ile daha iyi sonuç elde ederim?

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bilgi için teşekkür ederim abi, ürünün kürleşmesi için bekliyor musun?

Elimde gyeon Polish var ama benim ön cam biraz çizik ben kc kırmızı pad ve h9 ile polisaj yapmayı düşünüyordum sence hangisi ile daha iyi sonuç elde ederim?
Ürün kürleşmesi için 24 saat bekliyorum:gulumsemex:
Elindeki ürünlerden yapmayı düşünüyorsan ve zemin kötü ise H9 ile daha iyi sonuç elde edersin. Ama beklentin çok yüksek olmasın çünkü cam çiziğini normal pasta ve pad ile alma şansın yok denilecek kadar az :confused: onun için seryum oksit yada seryum oksitli pastalar ve cam padi hatta çok fazla da sabır gerekli :gulumsemex:
Ama amacın ürün tutulumu daha iyi olsun ise H9 ile daha iyi sonuç alabilirsin :gulumsemex:

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ürün kürleşmesi için 24 saat bekliyorum:gulumsemex:
Elindeki ürünlerden yapmayı düşünüyorsan ve zemin kötü ise H9 ile daha iyi sonuç elde edersin. Ama beklentin çok yüksek olmasın çünkü cam çiziğini normal pasta ve pad ile alma şansın yok denilecek kadar az :confused: onun için seryum oksit yada seryum oksitli pastalar ve cam padi hatta çok fazla da sabır gerekli :gulumsemex:
Ama amacın ürün tutulumu daha iyi olsun ise H9 ile daha iyi sonuç alabilirsin :gulumsemex:
Abi çizik almak değil amacım aslında daha temiz bi yüzey oluşsun, cam pastası bile fayda etmez benim cama tek çare değiştirmek gibi duruyor :D

Yazdıklarını not aldım bu pazar güzelce yapayım uygulamayı :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bu işlemi gözüme kestirdim. karşıma çıkıp duruyor. malzeme sipariş verdim. önce sonra yapayım.
Soğutma sıvınızı saf su veya içme suyuyla kaliteli bir antifriz ile birlikte karışım oranlarını dikkatli hazırlayarak veya artık hazırda satılıyor mesela
( motul autocool direk kullanıma hazır)kullanırsanız bu tarz şeylerle uğraşmanıza gerek kalmaz hocam. soğutma suyunda pas,kir mevcutsa süzmek yerine komple sistemdeki sıvıyı değiştirmeniz daha isabetli bir karar olacaktır.

Samet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Geçen haftasonuydu ama anca atabildim fotoları.Çağrı başkanımla yıkadık arabaları.

Yıkadıktan sonra
Sonax Ceramic Sprey Wax
Camlara yağmur kaydırıcı (Epey zaman önce forumdan aldığımız)
Plastiklere Liqui Moly plastik trim koruyucu yapıldı.
Lastiklere Meg Endurance

online resim yükle

Sadri

Acemi Detaycı
Üye
İl
SİNOP
Soğutma sıvınızı saf su veya içme suyuyla kaliteli bir antifriz ile birlikte karışım oranlarını dikkatli hazırlayarak veya artık hazırda satılıyor mesela
( motul autocool direk kullanıma hazır)kullanırsanız bu tarz şeylerle uğraşmanıza gerek kalmaz hocam. soğutma suyunda pas,kir mevcutsa süzmek yerine komple sistemdeki sıvıyı değiştirmeniz daha isabetli bir karar olacaktır.
tertemiz benim ama merak ettim acaba ne kadar temiz. çünkü kanalı takip ederim. kanal sahibi de çok iyi temizledi ve üstüne deneme yaptı.

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Merhaba bugün havanın güzelliğini fırsat bilip acil şekilde iç dış temizledim uygulama esnasında görüntü alamadım ama kullandığım ürünler şunlar . K2 Bora sonrasında magifoam auto brite Foam Lance . temaslı yıkama auto brite Velvet kurulama wizard havlu iç aksam temizlik k2 purio detay fırçası koruma k2 satina camlar flowey s3 ve cam bezi davlumbaz fırçası michelin temizlik için flowey R1 lastikler auto brite tyre gloss ve komple koruma meguiars 3in1 wax unutmadan :) logolar vs krom’ lar için k2 metal parlatıcı. Fazla görüntü alamadım umarım beğenirsiniz :gulumsemex:

Son düzenleme:

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba bugün havanın güzelliğini fırsat bilip acil şekilde iç dış temizledim uygulama esnasında görüntü alamadım ama kullandığım ürünler şunlar . K2 Bora sonrasında magifoam auto brite Foam Lance . temaslı yıkama auto brite Velvet kurulama wizard havlu iç aksam temizlik k2 purio detay fırçası koruma k2 satina camlar flowey s3 ve cam bezi davlumbaz fırçası michelin temizlik için flowey R1 lastikler auto brite tyre gloss ve komple koruma meguiars 3in1 wax unutmadan :) logolar vs krom’ lar için k2 metal parlatıcı. Fazla görüntü alamadım umarım beğenirsiniz :gulumsemex:

deri direksiyoun temizlige ihtiyacı var gibi. Vw kullandıgı bu deri mat. İlla deri temizleyici kullanmanıza gerek yok ben apc kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Bugün aracin Lastiklerini değiştirdim,Pazarama Uygulamasindan aldim.

225/45/17 91W Ebat Hankook Ventus S1 Evo 2 yi tercih ettim.

Kazimkarabekir Caddesindeki Mng ye gonderttim,hemen yaninda Hankook bayisi vardi oraya taktirdim.150₺

Daha önceki aracimda da vardi bu lastikten begeniyordum tekrar aldim.

OY53

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul

Birkaç gün önce motorcu arkadaş , aracım park halindeyken böyle bir değişiklik yaptı.Kaçmaya çalışırken bir tanıdığımız yakalamış bize haber verdi yoksa ihale bize kalacaktı.Motoru kullananın ehliyeti yetersizdi sigortası yoktu motoru yeni üstüne almış.Raporu amcasının ehliyetini kullanarak sigortayı da önceki sahibinin sigortasıyla tuttum mecbur kalıp yoksa ben uğraşacaktım.Başınıza böyle bir olay gelirse örnek olsun uğraşmak istemiyorsanız direkt bu şekilde çözebilirsiniz.
Yeni yıla arabasız , değişensiz ve boyasız olan aracımda böyle bir hasarla giriyorum :) Can sıktı biraz , detay ve arabayla alakalı durumlardan uzaklaşıcam biraz.Bu arada herkese hayırlı yıllar