Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

kestaneci_037

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Öne çıkan konu #9,141
Çok teşekkürler hocam. O şekilde yapmayı düşünüyorum bundan sonra. Polen filtresini Mann’ın yetkili satıcılarından filtre marketim sitesinden temin etmiştim 2 ay kadar önce. Diğerlerini de önceden almadığıma pişman oldum…
Hocam mesela ben yağımı Ankara’da Motul’un yetkili bayii’nden alıyorum onlarda dinamik ekranı da var filtreleri alırken bazen onlara da soruyorum fiyat açısından da cazip olabiliyor kıyaslayabilmeniz açısından bunu da önerebilirim. En çok yakındığımız konulardan biri malum web siteleri kargo ücreti için kota koyuyor ben bahsettiğiniz web sitesinden bundan dolayı sipariş geçemedim çünkü kotayı aşamamıştım :) yine daha tecrübeli üyelerin yorumları varsa yönlendirme açısından yazarlarsa sevinirim. takdir yine sizin hocam.

saygılarımla

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam mesela ben yağımı Ankara’da Motul’un yetkili bayii’nden alıyorum onlarda dinamik ekranı da var filtreleri alırken bazen onlara da soruyorum fiyat açısından da cazip olabiliyor kıyaslayabilmeniz açısından bunu da önerebilirim. En çok yakındığımız konulardan biri malum web siteleri kargo ücreti için kota koyuyor ben bahsettiğiniz web sitesinden bundan dolayı sipariş geçemedim çünkü kotayı aşamamıştım :) yine daha tecrübeli üyelerin yorumları varsa yönlendirme açısından yazarlarsa sevinirim. takdir yine sizin hocam.

saygılarımla
Çok teşekkürler tavsiyeniz için, evet kota durumu var malesef, bizden de saygılar selamlar hocam :)

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ustaların taktığı parçaya pek güvenemiyorum. Ben parçaları kendim alıp gidiyorum. Araç yapılırken de başında kesinlikle bekliyorum. Mann alacaksam filtremarketim sitesini tercih ediyorum. L300'e 1 yıldır Diamon Group'dan Filtron filtre alıyorum. Orijinal olup olmadığını anlayamıyorum ama bir sıkıntı olmadı şuana kadar. Fiyatları da uygun.
Biz de tecrübeyle öğrendik hocam :) Ben ustaları bizim kadar araştırıyor zannediyordum, konusu açıldı, usta “zaten Mann’ın orjinalini bulamazsın” dedi, ben içimden “nasıl bulamam” dedim ama bozmadım kendisini :)
Hocam filtron olsa ona da razıyım, gayet düzgün malzeme. İnsanlar memnun, bildiğim kadarıyla çakmasını yapmaya tevessül eden de yok şu an…

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Clio yu yıkadım
Jant:Flowey R1
Ön yıkama:k2 pro bela&alta foam
Kova: Sg sleek premium&adams garage süper soft wash mitt
Kurulama: Vonixx sprey ceramic carnauba yı ıslak yüzeye püskürtüp wizard blue marlin ile kuruladım
Lastik: sg coco tire booster
İç mekanın flowey i2 ile tozunu aldım
Finaller

resim programı türkçe

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Clio yu yıkadım
Jant:Flowey R1
Ön yıkama:k2 pro bela&alta foam
Kova: Sg sleek premium&adams garage süper soft wash mitt
Kurulama: Vonixx sprey ceramic carnauba yı ıslak yüzeye püskürtüp wizard blue marlin ile kuruladım
Lastik: sg coco tire booster
İç mekanın flowey i2 ile tozunu aldım
Finaller

resim programı türkçe

finaller çok iyi ellernize sağlık, yalnız flowey i2 temizlik ürünü değil mi ? toz almak ve korumak için quick detailer ürünlerinden kullansanız daha iyi olmaz mı ?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
48 gün sonra yağmurların durmasıyla anca yıkayabildim. Koruma uygulanalı da 4 ay olmuştu. İç temizliği yaptım aldım yıkamaya.

Jant davlumbaz temizliği, ön yıkama ve kova yıkama ardından testeri denemek istedim. Kova yıkama sonrası durulamada en ufak bir su itiş yoktu. 2L ilaç pompasına 80 ml ürün koydum.

İlk defa Vonix Blend Carnauba Paste Wax uygulamıştım ilk 15 günden sonra boncuklar bozuldu ama bahar ayları biraz sert geçtiği için net bir şey söylemek de istemiyorum açıkçası Ankara'da kışın Fusso da dayanmıyor çünkü. Konumuza gelelim aracın üstüne ilaç pompası ile sıkıp bıraktım biraz süre geçtikten sonra duruladım. Açıkçası baya şaşırdım Carpro Descale'i az su iten bir araçta denemiştik su itişi zayıflatmıştı bu ürün korumayı getirdi. Hatta üründen şüphelendim kitapçığına baktım ama ürünün su itiş vermesiyle alakalı bir bilgisi yok su itiş Vonix'ten geliyor. :saskinx:

Hemen arkasından Koch Chemie FB yaptım, bir sıkımlık canı olan koruma da anında aramızdan ayrıldı. :smilex:

Kil eldiveni ile de kil yaptım. Kurulamanın ardından M700 ve tekrardan Vonix uyguladım. Bu sefer yaz aylarında nasıl bir dayanım gösterecek merak ediyorum.
Lastiklere Meg Endurance, plastiklere PSS uyguladım camları da iç dış sildim, lastik basınçlarımı kontrol ettim 7 saatlik maratonu bitirdim. :uykucuxx:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
finaller çok iyi ellernize sağlık, yalnız flowey i2 temizlik ürünü değil mi ? toz almak ve korumak için quick detailer ürünlerinden kullansanız daha iyi olmaz mı ?
Evet temizlik ürünü, koruma amaçlı gyeon preserve kullanıyorum zaten. Fırçalamadan iyi diliüe edilen temizlik ürünleri preserve i tek seferde sökemiyor o yüzden kullandım. Camda da solargard uv korumalı film mevcut:)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Perşembe günü arabayı yıkattım , şuana kadar en kolay ve en hızlı yıkamamızı gerçekleştirdik.

WhatsApp Video 2023-06-26 saat 11.58.19

şaka maka 1.5 aydır ikame araç ile gezdiğimden aracı vermeden önce yıkatıp teslim edeyim dedim ve her zamanki gibi işi bilmezler tarafından yıkama yapıldı ama alan memnun satan memun :):rahattx:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
W116'nın temizlenmesi gereken iç kısım parçaları vardı bugün el atabildim. Hazır almışken Cartainer Scrub Pad'i de kullanmak istedim.
Kirli hali (En kirli olan fırça yaptığım sonra Cartainer, nispeten daha az kirli olan Adam's olan yer.)

Temizlenmiş hali (Çalışırken çok dipten çalışamadım bantları biraz bozdu ama yapacak bir şey yok. :()

Bence yine en agresif temizliği fırça yapıyor açıkçası. Kirlilik durumuna göre de düşünülürse çalışma süresi daha kısa ve etkili. Ancak daha az kirli noktalarda çalışıyorsanız scrub padler ile daha hızlı oluyor. Örneğin sadece şoför koltuğu veya kol dayama bölgelerdeki gibi noktalarda fırçaya göre biraz daha fazla efor harcıyorsunuz. Onun haricinde orta kirli denilebilecek noktalarda hızlıca ovalayıp geçiyorsunuz yeterli oluyor. Tüm koltukları ve direkleri Cartainer ile temizledim, geçen W126 iç temizlikte de Adam's scrub pad kullanmıştım ikisi de çok kirli bölgelerde fırçaya göre zayıf kalıyor. Tabi bu koltuklar tekrar kaplanmış ve deri kalitesi orijinal güncel koltuklar gibi değil. Güncel araçlarda ve periyodik temizliklerde scrub padler fırçaya göre çok daha kısa sürede sonuca ulaştırır diye tahmin ediyorum. Hem de dar veya rahat çalışamadığınız alanlarda da avuç içiyle ovar gibi rahat rahat çalışabiliyorsunuz.
Taban halılarına da VP CC, CG Stain Extractor, tornador, buhar, matkap ucu fırça ne bulduysam giriştim ama şu 2 tane paspasdaki koca koca yağ lekelerini tam alamadığıma üzüldüm. :smilex:

Krem rengi olanların hepsini Cartainer Scrub Pad ile temizledim. İşlem sonunda pad bu haldeydi ama ben biraz agresif çalışıyorum galiba. :smilex:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kuşların saldırısına uğramıştı:komik:
Kirliler

•Jantlara ve kuş pisliği olan kısımlara Flowey R1 sıktım üzerine K2 pro bela ile ön yıkama yaptım
•Çift kovada Gyeon Bathe&Adams garage eldiven
•Kurulamada Adams garage twisted ve vonixx sprey wax geçtim
Finaller

K2 gravon ile wetproof seramiği kıyaslayacak olursam
Su iticilikte k2 gravon 2 tık daha iyi
Parlaklıkta wetproof 1 tık daha iyi
Geç kirlenmede wetproof 1 tık daha iyi geldi bana (renkler siyah& sedefli beyaz tabi bu da etkili)
Dayanımda k2 daha iyi gidecek gibi duruyor
Ön yıkama sonrası k2 gravon daha temiz çıkıyor

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Tatilde sağ ön lastik epey büyük bir kesik sebebiyle yarıldı. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 değişim zamanı gelmişti. Hazır lastik yarmışken hepsini değiştirelim dedim.

yeni lastik takımı olarak Yine Goodyear tercih ettim. Ancak bu sefer yeni Model Asymmetric 6’yı denemek istedim.

yakıt daha iyi, ses daha iyi, ıslak zemin daha iyi.
dikkatimi çeken Asm5’e göre daha sessiz ve yumuşak olması.

bana göre ülkemiz yol ve iklim koşullarına en iyi dayanabilen lastik serilerinden Goodyear Asymmetric serisi.

eburakcelik

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

Uygulama yaparken maalesef çekim şansım olmadı.

Öncelikli olarak K2 Roton ile demir tozu temizliği yaptım.
Daha öncesinde kaput filimi vardı sokmuştum ve zift temizliyici kullanmıştım. Fakat çıkmamıştı. Ayrıca K2 klinet uyguladım ve sonuç aldım.
Demirtozundan sonra Jantlara meguiars whell britener ile fırçalı temizlik yaptım.
Auto Brite Parma ile ön yikama yaptım.
Valet Pro mavi kil ve Meguiars 34 ile kil temizliği yaptım.
Auto Brite velvet ile kova yıkama yaptım.

Polisaj olarak yüzeyde derin çizikler olmadığı için Rupes orbital çalıştım.

Meguiars DA 300- Meguiars 205- Meguiars 301 uyguladım.

Son olarak tekrar kova yıkama yaparak Karbon Faser Bez ve 3D 50 to 1 glass cleaner ile camları temizledim.

Finali K2 sigma lastik parlatıcı ile sonuçlandirdim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Uygulama yaparken maalesef çekim şansım olmadı.

Öncelikli olarak K2 Roton ile demir tozu temizliği yaptım.
Daha öncesinde kaput filimi vardı sokmuştum ve zift temizliyici kullanmıştım. Fakat çıkmamıştı. Ayrıca K2 klinet uyguladım ve sonuç aldım.
Demirtozundan sonra Jantlara meguiars whell britener ile fırçalı temizlik yaptım.
Auto Brite Parma ile ön yikama yaptım.
Valet Pro mavi kil ve Meguiars 34 ile kil temizliği yaptım.
Auto Brite velvet ile kova yıkama yaptım.

Polisaj olarak yüzeyde derin çizikler olmadığı için Rupes orbital çalıştım.

Meguiars DA 300- Meguiars 205- Meguiars 301 uyguladım.

Son olarak tekrar kova yıkama yaparak Karbon Faser Bez ve 3D 50 to 1 glass cleaner ile camları temizledim.

Finali K2 sigma lastik parlatıcı ile sonuçlandirdim.
Oo Kardesim Eline Saglik Guzel ürünler kullanmişsin.