Öne çıkan konu
#9,421
Merhabalar detail forum ailesi. Yaklaşık 2 aydır aracımın içini temizliyorum. Bugün havayı biraz güneşli görünce güzel bir iç dış temizlik yaptım sayılır.
İlk olarak jant-lastik-davlumbaz temizliği R1 ile yaptım. Bunun için yarım litre fıs fıs şişesine 1:10 oranında sulandırıp kullandım. Lastik fırçası cartainer kullandım. Jant aralarını bez ile yıkadım. Bu işlemi iki kere yaptım.
Sonra ön yıkamaya geçtim. Bunun için el basınçlı ilaç pompasına ( 2 litrelik) 1:20 oranında auto brite magifoam kullandım. Sonra tekrar ön yıkama yaptım. Fraber neve ile yine aynı aparat ve oranda. (Kokusu huzur veriyor
).
Sonra kova yıkamaya geçtim. İki tane temizlik kovası vardı evde kullanmadığım. Temaslı yıkama şampuanı sam's detailing şampuani kullandım. Yaklaşık 5 litre suya 20 ml kullandım. Baya köpürdü, kokusu huzur veriyor
.Yıkama eldiveni purestar polar white, detay fırçası cartainer 3 lü setinden faydalandım. Kurulamadan önce hızlı cila olarak @emirhanenes kardeşimin yanına şampuan alamaya uğrayınca turtle wax dry shine vermişti ( uygun fiyata) onu kullandım. Kullanım şeklinde bölgesel uygulayın yazıyor. Sıkıp su tutunca etkisini gösteren bir ürün . Kurulama havlusu wurties twisted double plus 50x80 ile kuruladim. Sonra iç plastik aksamda flowey İ2 yarım litre şişeye 1:20 sulandırılmış. Sonra iç plastik aksamı meguiars suprema ile geçtim. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım. Camları dışardan 3d ile geçtim. İçerden igl glass ecoclean ile geçtim( kokusu güzel). Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım. Motor bölümü nemli bez ile geçtim.
Gündüz başlayan temizlik akşam bitti. Güzel bir terapi oldu benim için. İyi akşamlar.
İlk olarak jant-lastik-davlumbaz temizliği R1 ile yaptım. Bunun için yarım litre fıs fıs şişesine 1:10 oranında sulandırıp kullandım. Lastik fırçası cartainer kullandım. Jant aralarını bez ile yıkadım. Bu işlemi iki kere yaptım.
Sonra ön yıkamaya geçtim. Bunun için el basınçlı ilaç pompasına ( 2 litrelik) 1:20 oranında auto brite magifoam kullandım. Sonra tekrar ön yıkama yaptım. Fraber neve ile yine aynı aparat ve oranda. (Kokusu huzur veriyor
Sonra kova yıkamaya geçtim. İki tane temizlik kovası vardı evde kullanmadığım. Temaslı yıkama şampuanı sam's detailing şampuani kullandım. Yaklaşık 5 litre suya 20 ml kullandım. Baya köpürdü, kokusu huzur veriyor
Gündüz başlayan temizlik akşam bitti. Güzel bir terapi oldu benim için. İyi akşamlar.