Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #9,421
Merhabalar detail forum ailesi. Yaklaşık 2 aydır aracımın içini temizliyorum. Bugün havayı biraz güneşli görünce güzel bir iç dış temizlik yaptım sayılır.
İlk olarak jant-lastik-davlumbaz temizliği R1 ile yaptım. Bunun için yarım litre fıs fıs şişesine 1:10 oranında sulandırıp kullandım. Lastik fırçası cartainer kullandım. Jant aralarını bez ile yıkadım. Bu işlemi iki kere yaptım.
Sonra ön yıkamaya geçtim. Bunun için el basınçlı ilaç pompasına ( 2 litrelik) 1:20 oranında auto brite magifoam kullandım. Sonra tekrar ön yıkama yaptım. Fraber neve ile yine aynı aparat ve oranda. (Kokusu huzur veriyor :) ).
Sonra kova yıkamaya geçtim. İki tane temizlik kovası vardı evde kullanmadığım. Temaslı yıkama şampuanı sam's detailing şampuani kullandım. Yaklaşık 5 litre suya 20 ml kullandım. Baya köpürdü, kokusu huzur veriyor :) .Yıkama eldiveni purestar polar white, detay fırçası cartainer 3 lü setinden faydalandım. Kurulamadan önce hızlı cila olarak @emirhanenes kardeşimin yanına şampuan alamaya uğrayınca turtle wax dry shine vermişti ( uygun fiyata) onu kullandım. Kullanım şeklinde bölgesel uygulayın yazıyor. Sıkıp su tutunca etkisini gösteren bir ürün . Kurulama havlusu wurties twisted double plus 50x80 ile kuruladim. Sonra iç plastik aksamda flowey İ2 yarım litre şişeye 1:20 sulandırılmış. Sonra iç plastik aksamı meguiars suprema ile geçtim. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım. Camları dışardan 3d ile geçtim. İçerden igl glass ecoclean ile geçtim( kokusu güzel). Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım. Motor bölümü nemli bez ile geçtim.
Gündüz başlayan temizlik akşam bitti. Güzel bir terapi oldu benim için. İyi akşamlar.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar detail forum ailesi. Yaklaşık 2 aydır aracımın içini temizliyorum. Bugün havayı biraz güneşli görünce güzel bir iç dış temizlik yaptım sayılır.
İlk olarak jant-lastik-davlumbaz temizliği R1 ile yaptım. Bunun için yarım litre fıs fıs şişesine 1:10 oranında sulandırıp kullandım. Lastik fırçası cartainer kullandım. Jant aralarını bez ile yıkadım. Bu işlemi iki kere yaptım.
Sonra ön yıkamaya geçtim. Bunun için el basınçlı ilaç pompasına ( 2 litrelik) 1:20 oranında auto brite magifoam kullandım. Sonra tekrar ön yıkama yaptım. Fraber neve ile yine aynı aparat ve oranda. (Kokusu huzur veriyor :) ).
Sonra kova yıkamaya geçtim. İki tane temizlik kovası vardı evde kullanmadığım. Temaslı yıkama şampuanı sam's detailing şampuani kullandım. Yaklaşık 5 litre suya 20 ml kullandım. Baya köpürdü, kokusu huzur veriyor :) .Yıkama eldiveni purestar polar white, detay fırçası cartainer 3 lü setinden faydalandım. Kurulamadan önce hızlı cila olarak @emirhanenes kardeşimin yanına şampuan alamaya uğrayınca turtle wax dry shine vermişti ( uygun fiyata) onu kullandım. Kullanım şeklinde bölgesel uygulayın yazıyor. Sıkıp su tutunca etkisini gösteren bir ürün . Kurulama havlusu wurties twisted double plus 50x80 ile kuruladim. Sonra iç plastik aksamda flowey İ2 yarım litre şişeye 1:20 sulandırılmış. Sonra iç plastik aksamı meguiars suprema ile geçtim. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım. Camları dışardan 3d ile geçtim. İçerden igl glass ecoclean ile geçtim( kokusu güzel). Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım. Motor bölümü nemli bez ile geçtim.
Gündüz başlayan temizlik akşam bitti. Güzel bir terapi oldu benim için. İyi akşamlar.
Elinize sağlık epey detaylı bir temizlik olmuş hocam…

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Elinize sağlık epey detaylı bir temizlik olmuş hocam…
Forumdan öğrendikçe detay artıyor:). Fazla bilgi öğrenmek iyidir derdim :)
Bunu bir kez daha düşüneceğim.
Sonu güzel olunca , öğrenmeye devam diyorum:) teşekkür ederim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
eline sağlık abi çok güzel olmuş maşallah. hızlı cilayı kullanıp begenmene sevindim :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Yeni aracı firsat bulmuşken VP ANSF ile on yıkama, arkasından roton 1:1 demirtozu sonrasında reset demirtozu ile bir ön yıkama daha. Devamında normal reset ile kova yıkama. Ech2o ile kurutma yaptım. Arkasından Japon efsanesi fusso ile kışa hazırlık yaptım. Siyah dış plastikleri saf Perl ile korumaya aldım. Camları sirke alkol lavanta yağı ile yaptığım cam temizleyici ile sildim. Üstüne de cam kaydırıcı olarak nasiol uyguladım.

İç trimleri 1:5 Perl ile silip derileri de chemical guys kullanarak aracı kapattım. İki günün sonunda daha motor bölümüne giremedim. Tatil fena gidiyor.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Sömestr dönüşü yıkamamızı gerçekleştirdik, yaklaşık 5 hafta ve 600 kmsi uzun yol olan 1000 km sonrası epey kirlenmiştir araç. Tabi renk sağolsun fotoğraflarda çok belli olmuyor. Wetcoat zaten 3. Hafta vefat etmişti. :)

Neyse yıkamaya roton pro ile başladık, özlemişim. Sonra carpro retyre denedim. Gerçekten başarılı bir ürün :) ilk defa bir lastikten böyle kir çıktığına şahit oldum, sonrasında ana yıkamamıza başladık. Carpro lift’i denedim. Ve maalesef ki beğenmedim. :( iyi mi kir söküyor evet ama köpürmesi az, yüzeyde magifoam gibi tutunamıyor, ve de dikkatli olmazsanız kurumasına izin verirseniz anında leke bırakıyor, güneşe bakan taraftaki jantlarda sağlam leke bıraktı ne yapacam bilmiyorum :( neyse sonrasında klasik bathe+ ve hava çok soğuyunca donmayayım diye hızlıca wetcoat geçtim ve adam’s havlu ile kuruladım.. dün balataları takarlarken kaliperi napmışlar anlamadım baya bi yerde boyasını kaldırmışlar, jantı mı sürttüler kalipere anlamadım. Ondan canım sıkıldı darkside’ı uygulayasım gelmedi :( sigma pro ile finali yaptık.

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Malum kış olunca yollar tuz gölü oluyor birde tuzlama aracına denk geldi mi hepten batıyor araçlar , hava da soğuk olunca detaylı yıkama fırsatı olmuyor yıkasam bile kış vakti 2güne batıyor geri . Bugün aracımın kaba kiri ve ozellikle maruz kaldıgı tuzdan temizlemek icin evin yakınındaki yıkamacıda kendim bi ön yıkama altayla (magifoam) ile döndüm , sadece su tutturup eve döndüm

Son düzenleme:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Malum kış olunca yollar tuz gölü oluyor birde tuzlama aracına denk geldi mi hepten batıyor araçlar , hava da soğuk olunca detaylı yıkama fırsatı olmuyor yıkasam bile kış vakti 2güne batıyor geri . Bugün aracımın kaba kiri ve ozellikle maruz kaldıgı tuzdan temizlemek icin evin yakınındaki yıkamacıda kendim bi ön yıkama altayla (magifoam) ile döndüm , sadece su tutturup eve döndüm

Sarı köpük ne oluyor.?

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sıfır aracımız için ön 4 parça ppf kaplama yaptırdım. Diğer araçta yaptırmadığım için içimde kalmıştı bu araca bayiden çıktıktan kısa süre içinde yaptırdım

images
Hocam hayırlı olsun yeni aracınız. Škoda’dan çok memnunsunuz herhalde:)

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Bende böyle yapmak istiyorum ancak temaslı temizlik yapılmadığı için kurulama havlusu sürmek istemiyorum. Bu durumda su lekesi kalabilir malum benzinlik suları kireçli. Bu sorunu ancak yaprak üfleme cihazıyla mı çözebilirz? Sizde su lekesi kaldı mu

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende böyle yapmak istiyorum ancak temaslı temizlik yapılmadığı için kurulama havlusu sürmek istemiyorum. Bu durumda su lekesi kalabilir malum benzinlik suları kireçli. Bu sorunu ancak yaprak üfleme cihazıyla mı çözebilirz? Sizde su lekesi kaldı mu
Detaylı yıkamadığım için kurulama yapmadım tabi biraz su lekesi kalmış camlarda ama yazın ki kadar olmuyor ,cok kirecli suda sıkıntı yaratabilir ,kalan su lekeleri detaylı temizlikte waterspot ile alırım diye düşündüm,bu sogukta kurulamak çizer gibi , senede 1-2 defa cok soguklarda mecbur kaldığımda yapıyorum , haricinde su vur geç yapmam , üfleme makinası cözüm olur mu bilmiyorum ama oda leke yapabilir

Son düzenleme: