Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #9,701
Çok teşekkür hocam umarım olmuştur :)
Estağfurullah. Sizin içinize sindi ise zaten olmuştur. ( Bu arada yazıyı keyifle okudum) . Önemli olan detaycinin kendisini mutlu hissetmesi. Araba bu , bugün olur yarın olmaz. Anı yaşıyorsak ne mutlu.. :)

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Merhabalar detail forum ailesi.
Bugün hava iyi olunca terapiyi kaçırmayayım dedim :) .

Her zaman ki gibi ilk olarak iç mekan temizliği ile başladım. Plastik aksam temizliğinde flowey İ2 kullandım. Kapı kumaş döşemelerinde lotar kullandım. İç plastik aksami koruyucu olarak meguiars suprema ile geçtim.
Paspaslari Koch chemi gs ile temizleyip, cardup lastik parlatıcı ile patlattım ( o kadar işe yaramaz bir parlatıcı ki sadece silerken parlıyor:) ).
Lastik ve davlumbazlari flowey R1 ile temizledim. İlk olarak su tutup sonra R1 sıktım. Bir litrelik sprey şişe iki kere araç yıkamada jant-lastik- davlumbaz temizlememe yetiyor. Fırça olarak cartainer' in fırçasını kullandım. ( Paspaslarda da kullandım aynı fırçayı).
Ön yıkama şampuanı olarak flowey ev13'ü alta köpük yapan 2 litrelik pompa ile attım. Manuel basınç:) uygulayıp attım. Bu haftada kol kası geliştirmeme yardımcı oldu alta :). 30 ml kadar kullandım.
Kova yıkamada sam's detailing şampuani ve eldiven olarak prustar white wash mite kullandım. İkinci bir eldivenim daha var, onunla da dış plastik aksamı ve lastik- jantları yıkadım. Jant fırçası sgcb ile davlumbazlari yıkadım ( köpüklü kova şampuanı ile) .
Kurulama havlusu wurties twisted duble plus, kapı aralarıni 250 GSM lik
(eskiden kalma) bim bezi ile kuruladim.
Camları K2 nuta sildim. Dış plastik aksami koruyucu olarak meguiars 40 , aynı zamanda kaput içindeki plastik aksamda da kullandım. Davlumbazlari cardup lastik parlatıcı ile geçtim. Lastik parlatıcı meguiars endurance kullandım.
Aracı garaja çekip fuso coat soft99'u manuel sürüp, manuel süperclean cila bezi sildim ve parlattım. :).
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, selamlar saygılar.
elinize sağlık çok detaylı ve güzel bir paylaşım olmuş bir sorum olacak flowey i2 den memnun musunuz ? bende merak edip fp gördündüğü için sipariş geçtim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
elinize sağlık çok detaylı ve güzel bir paylaşım olmuş bir sorum olacak flowey i2 den memnun musunuz ? bende merak edip fp gördündüğü için sipariş geçtim.
Güzel, tam f/p ürün. Artı benim gibi her hafta temizlik yapan biri için ideal. Nötr olması büyük avantaj. Köpük olma durumu yok, varsa ben bulamadım:). Kokusu güzel, sanki fresh bjr koku var. Kalıcı değil. Belki ben fazla seyreltip kullandığım için olabilir. Yarım litrelik şişeye 1:20 oranında koydum. Oda baya gidiyor. Kullanım alanı geniş.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Güzel, tam f/p ürün. Artı benim gibi her hafta temizlik yapan biri için ideal. Nötr olması büyük avantaj. Köpük olma durumu yok, varsa ben bulamadım:). Kokusu güzel, sanki fresh bjr koku var. Kalıcı değil. Belki ben fazla seyreltip kullandığım için olabilir. Yarım litrelik şişeye 1:20 oranında koydum. Oda baya gidiyor. Kullanım alanı geniş.
teşekkür ederim :)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Herkese merhaba,
Geçenler de en son 4 ay önce yıkanan kuga yı yıkamıştım, şimdi sıra egea ya geldi. Şirket arabası gibi sürekli kullanıldığı için kuga kadar yıkama aralığı geniş olmuyor, geçen hafta iç dış detaylı yıkadığım için şimdi sadece yaza hazırlık olarak yaklaşık 3 ay önce alınan Koch Chemie SOo2 Sprey Sealant uygulaması için dış detay yapılacak.

Jantlara gyeon wheel cleaner iron ve adam's garage Premium wheel cleaner jant yıkama fırçası ile detaylı temizlik yapıldı.

Ön yıkama için İK foam pro 2 ile Valetpro citrus pre wash uygulandı.

K2 roton ile demirtozu temizliği yapıldı.

Yüzeyi kil temizliği öncesinde nasiol cleanion pro ile çift kova yöntemiyle yıkadım.

Adbl slippy profesyonel kil yağlayıcı ve Adbl clay sponge ile hem kaporta hem de camlar da kil temizliği yapıldı.

Tekrar nasiol cleanion pro ile temaslı yıkama yapıldı.

Slopes King double twist ile 30 saniye de araç kurulandı

Araç içine dokunmayacaktım ama Koch Chemie refresh cockpit care ile hızlıca tozunu almış oldum ve Dby detailingden almış olduğum malum koku spreyini de uyguladım.

Aracın tamamen kurumasını beklerken jantlara Turtlewax ceramic spray coating uygulandı. Lastiklere de endurance uygulandı.

Camlara soft99 glaco uygulandı.

Kaporta tam kuruduğunda boya korumanın yüzeye daha fazla tutunması ve ömrünün uzun olması için K2 klinet ile tüm yüzey silindi.

En sonda da Koch Chemie SOo2 Sprey Sealantı önce superclean markasının wax bezi ile yüzeye yaydım ve slopes bufffing towel ile parlatma işlemini yaptım.

Yüzeye dokununca kadifemsi bir hissiyat ve derinlik kattı. Bundan sonra dayanımını takip edicem. 500 ml bir ürün ama 100- 150ml ancak harcamışımdır.

3 saat süren bir yıkama ve uygulama sonrasında sonuç beni tatmin etti. Çok detaya girmeden yazmaya çalıştım ama baya uzun olmuş, kusura bakmayın

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
[mention]emirhaneness [/mention] den gördüğüm platefix ile demode plakalıklara veda ettik. Orjinal vida yerlerine tam uyumlu oldu hiçbir delme işlemi olmadan rahatça vidaladım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam bende plakayı mıknatıslı sistemle takacaktım, emirhan ın önerisiyle bu ürüne baktım ancak gördüğüm kadarıyla ürünü takınca plaka kaportanın biraz dışında duruyor. Dışarıdan bakıldığında da plaka çalınmaya müsait gibi geldi bana, mıknatıslı sistemde de çalmak çok basit ama dışarıdan bakınca mıknatıs sistemi belli olmadığından hırsız için çalmaya teşvik etmiyor :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam bende plakayı mıknatıslı sistemle takacaktım, emirhan ın önerisiyle bu ürüne baktım ancak gördüğüm kadarıyla ürünü takınca plaka kaportanın biraz dışında duruyor. Dışarıdan bakıldığında da plaka çalınmaya müsait gibi geldi bana, mıknatıslı sistemde de çalmak çok basit ama dışarıdan bakınca mıknatıs sistemi belli olmadığından hırsız için çalmaya teşvik etmiyor :)
Evet abi dediğin gibi yaklaşık 1-2 cm lik dışarıda durma gibi bi durumu var ama kolay çıkabilecek birşey değil basit bişey gibi gözüküyor ama baya uğraşmıştım takıcam diye

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Borovalı yazan kısım da kızaklıydı zaten plakayı söküp almam 1dk bile sürmedi. Çalmak isteyen her türlü çalar bence

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet abi dediğin gibi yaklaşık 1-2 cm lik dışarıda durma gibi bi durumu var ama kolay çıkabilecek birşey değil basit bişey gibi gözüküyor ama baya uğraşmıştım takıcam diye
Bakalım deneme amaçlı alacağım bir set, beğenirsem kullanacağım.

Borovalı yazan kısım da kızaklıydı zaten plakayı söküp almam 1dk bile sürmedi. Çalmak isteyen her türlü çalar bence

Orası öyle tabi hırsız olduktan sonra, zincire bağlasak yine çalar :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
3.5 saatlik temizlikten sonra yaklaşık 1.5 aydır pislikten batan aracın içi baya iyi oldu. İlk başta güzelce aracın içini çektirdikten sonra bütün camları K2 Nuta aerosol ve Cartainer carbon bezle sildim. İlk basta camları silmemin sebebi aerosol olduğundan dolayı etrafa aşırı bi şekilde sıçrama yapıyor ve silmezsem iz yapıyor. Torpidodan devam ettim. Torpidoyu nanolex interior cleaner ile soft detay fırçası ve scrup pad ile temizledim. Sonrasında hem temizleme hem koruma özelliğinden dolayı K2 Polo protectant ile klima menfezlerini temizledim. Ardından direksiyon temizliğini yine nanolex interior ve scrup pad ile tamamladım. Sonrasında aracın alt plastik kısımlarını KC Mzr ile ayrı bir detay fırçasıyla temizledim. Ön kısım bittikten sonra kapıları yukarıdan aşağı iki ayrı detay fırçası ve scrup pad ile temizledim. Üst kısımlarda KC Po alt kısımlarda KC Mzr kullandım. Bütün kapılara aynı işlemleri yapıp ayak basılan yerleri yine temizleme ve koruma özelliğinden dolayı K2 Polo yu kullandım ve finishi gerçekten cok güzel oldu çok sevdim görüntüyü. Pedal kısımlarını mzr ve diş fırçası ile temizledikten sonra diğer kapılarada aynı işlemleri yaptım. Şöför kısmının taban halısında ayak koyulan yerde koruma veya plastik olmadığı için taban halısı cok kirleniyordu orayı turtle waxın halı temizleyicisi ile temizledim. Ön dikiz aynasına K2 nin kokusunu ve arkaya hediye kokulardan birini asıp temizlemeyi bitirdim. Koruma olarak bütün plastiklere KC Ts kullandım finishi çok hoş çok beğeniyorum.

En son görüntüleri bu şekilde

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Detail ile tanıştıktan sonra bugün ilk defa araba yıkadım :)

Ön yıkamada Valet Pro Foamula 1 ve foam lance kullanarak bir güzel köpükledim ardından Valet Pro Concentrated Car Wash ile çift kova ve @Adam’s Garage hocamdan almış olduğum wash mitt ile bir güzel yıkadım. Duruladıktan sonra yine @Adam’s Garage dan almış olduğum twisted pile kurulama havlusu ile kuruladım. Koruma için Vonixx Blend Spray kullandım. Burada da yine bez olarak @Adam’s Garage dan aldığım bald wipe ve buffing bezini kullandım. Jantlar için her hangi bir ürünüm yoktu dolayısıyla jantlara herhangi bir işlem yapamadım.

Genel olarak Vonixx’i ve @Adam’s Garage bezlerini acayip beğendim.