En son 2 hafta önce yıkadığım. Geçtiğimiz hafta çoluk çocuk adanaya git gel yaptığım pek göremediğiniz diğer aracımıza akşam detaylıca giriştim.
Uzun yoldan geldiğim için cam suyum bitmişti, su deposunu doldurup üzerine k2 nuta maxın tamamını boşalttım.
Temizlik öncesi durumumuz şöyleydi;
.
Benzinlikte ilk önce bir su tuttum, adanaya gitmeden önce araca adbl syntetic wax uygulamıstım. İlk suda gördüm ki bu wax daha en az 2 ay daha gidermiş. Su tutmadan önce jantlara flowey R1 kullandım. Araç elektrikli olduğundan diğer araçtaki gibi balata tozu asla olmuyor. Fırça kullanmıyorum bu sayede.
Arabada uzun zamandır sıcak altında yapışmış kirler olduğundan magifoamı çeyizden çıkarttım. İK foam içine 30 ml magifoam ve xiaomi ile aracı tamamen gezdim
Beni tanıyanlar bilir, çift kova kullanmam. kullananlara saygım vardır ancak benzinlik ortamında çok mümkün olmuyor böyle imkanlar. İki defa ön yıkama ve haftalık maintane yıkamaları ile çizilmeyi ciddi bir seviyede önlediğimi düşünüyorum. Ağır kirlerde Magifoamın kir sökücü gücüne inanıyorum, araçda zaten trafik filmi cok az denecek kadardı.
Yeni aldığım UFS Mop ile aracı komple eldiven kullanmadan mop ile gezdim. Çok rahattı gerçekten, artık sanırım çoğu zaman mop kullanacağım. Ufs in temasındaki yumuşaklığı da çok güzeldi.
UFS ile geçtikten sonraki halimiz şöyleydi;
Aracı duruladıktan daha sonra klin duo Evo kırmızı havlum ile aracı kuruladım. bu araçda çok kenar köşe olduğundan twist havlum çok takılıyor ve kopuyordu iplikleri. Klini iyi ki almışım hem kısa olduğu için sorun olmuyor hemde bütün aracı tek seferde kuruluyor. Kapı içlerini de eski bezlerim ile geçtim.
magifoam adbl sentetik waxı ellediği için @Sefa46 hocamdan zamanında aldığım meguiars xPressi gyeon baldwipe ile uyguladım. Purestar mavi bezimle buffladım.
Daha sonra aracımı kapalı otoparkıma getirdim. Kapalı otoparkımızda camlarını ADBL glass cleaner ile ve klin glass shine ile sildim kuruladım.
kapı aralarına, kromlara ve jantlara final touch attım. Hep meguiars endurance kullanırdım, bu sefer eskiden kalma sonax extreme parlak jant jelini kullandım.
kapı kolları, aynalardan akan suları final touch ile kuruladım temizledim.
aracın içinde shiny Garage interior cleaneri gyeon interior bezime sıkarak heryerini temizledim. Chemical guys vanilya ile güzel bir koku bırakarak sonlandırdım.
Finalden memnunum.