Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,121
Bir buçuk ay önce kaputun bir kısmına Autobrite Hardcoat, kalanına da Sonax Xtreme Ceramic Detailer uygulamıştım.

Bugünkü yıkamanın ardından test etme fırsatım oldu. Ön yıkamayı kuvvetli bir şampuan olan Nanolex Prewash Concentrate ile yaptım. Temaslı yıkamayı da Vonixx v-floc + beyaz sirke karışımıyla yaptım.

Fotolarda kameraya göre çizginin solundaki kısım Autobrite, sağ taraf ise Sonax. Malesef Sonax’tan eser kalmamış.

Hard Coat testine 15 gün aradan sonra devam ediyorum. Bu süreçte neredeyse her gün yağışlıydı. Bu sefer ön yıkamayı magifoam ile yaptım. Temaslı yıkamayı angelwax shampoo + beyaz sirke ile yaptım.
Fotoya göre kırmızı çizginin sol tarafı halen 2 ay önce uyguladığım Hard Coat. Sağ tarafı ise 15 gün önce uyguladığım polytop maximus.
Hard coat %85-90 oranında gücünü koruyor. 1 yıl dayanabileceğini zannetmiyorum. Polytop’tan eser yok tabi bunu zaten bekliyorum. (Çok belli olmuyor ama çizginin sağında su olduğu gibi duruyor)

Sonrasında yeni bir denemeye başladım.
Sol ön kapıya Deturner Wet Coat
Sağ ön kapıya Gyeon Wet Coat
Sol arka kapıya Vonixx Spell
Sağ arka kapıya Polytop Maximus uyguladım.

Aracın geri kalanına da Atas idrolak uyguladım. Tavana uygulamadım çünkü akarak diğer ürünleri perdeleyebilirdi. Bakalım dayanımları nasıl olacak. İlk izlenim olarak Deturner beni oldukça şaşırttı. Su itişi Gyeon’un bile üzerinde.

Su itiş performansları şöyle sıralayabilirim.
Deturner > Gyeon > Vonixx > Polytop = Atas

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hard Coat testine 15 gün aradan sonra devam ediyorum. Bu süreçte neredeyse her gün yağışlıydı. Bu sefer ön yıkamayı magifoam ile yaptım. Temaslı yıkamayı angelwax shampoo + beyaz sirke ile yaptım.
Fotoya göre kırmızı çizginin sol tarafı halen 2 ay önce uyguladığım Hard Coat. Sağ tarafı ise 15 gün önce uyguladığım polytop maximus.
Hard coat %85-90 oranında gücünü koruyor. 1 yıl dayanabileceğini zannetmiyorum. Polytop’tan eser yok tabi bunu zaten bekliyorum. (Çok belli olmuyor ama çizginin sağında su olduğu gibi duruyor)

Aracın geri kalanına da Atas idrolak uyguladım. Tavana uygulamadım çünkü akarak diğer ürünleri perdeleyebilirdi. Bakalım dayanımları nasıl olacak. İlk izlenim olarak Deturner beni oldukça şaşırttı. Su itişi Gyeon’un bile üzerinde.

Vonixx Spell Test ettigim en başarisiz ürün.
Polytop İlk yikamada kurulama yardimcisi 2 nci yikamaya zaten eser olmaz
Atas Sifinin en başarisizi.

Gyeon ve Deturner is görür hocam onlar iyidir en azindan verilen paraya deger.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Bugün en son 10 Aralıkta yıkanmış abimin 2. aracını yıkadık, hem yeni ADBL ürünlerini deneme hevesi ile terapi oldu :)
İlk etapta Shiny Garage pure black tire cleaner + Cartainer lastik fırçası ile lastikler temizlendi. Akabinde jantlara R1 sıkıp kirler yumuşatıldı. Bu esnada davlumbaz içlerine Altafoam içine hazırlanmış 30ml Megifoam 20ml B33 karışımı sıktım. Bu işlemlerden sonra bir tur durulayp kaba kirini temizledikten sonra tChibo jant fırçası ile jantların aralarına girebildiği oranda girip temizledik tekrar davlumbazlar köpüklenip fırçalandı. ve komple alt yıkama yaptık aracın dört bir tarafından biraz yordu ama tuzunu akıttık en azından :)

Daha sonra Megifoam ile ön yıkama gerçekleştirdik Marolex pompanın nozulunu Altafoamın nozulu ile degiştirmişti abim Marolex de daha geniş açı ile daha güzel köpük atmaya başladı Karışım 2.5 Litre su 50ml Megifoam.

Komple aracı dolandıktan sonra tahmini 15 20 dakika bekledik ve Megifoamın hünerleri :D

gif resim yükle
Ön yıkama köpükleri içinde favorim özellikle bir süre beklenirse kir sökücülüğünü en beğendiğim ürün vazgeçilmezimiz :)

En son kuruladık ettik İpa ile bir tur bütün aracı geçtikten sonra çokca merak ettiğimiz ADBL Synthetic Wax'ı uyguladım silmesi gayet kolay oldu kokusu da hoşuma gitti doğrusu :) Parlaklık olarak siyah araçta belirgin bir fark oluyor ürünün parlaklığı da tatmin edici..

Camlara da ADBL Hybrid Glass ile giriştik ama farkettiğimiz kadarı ile ürün camda ki kalıplaşmış kireç lekelerini giderdi üstünden 4 5 sefer geçerek biraz zorlamak gerekti ama sonucunda camlara sanki kireç sökücü ürün kullanmışız gibi etki etti bizi şaşırttı doğrusu. Abimde Shiny Garage Glass Pro var onun da temizliği güzeldi ama Hybrid Glass ondan çok önde bir ürünmüş camlar çok güzel oldu umarım boncuklanması da tatmin eder favori ürünlerimiz arasına girer :)
Finaller..

small loading gif

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Emeğine ve paylaşımına sağlık.
Vonixx Spell, Atas idrolak ve Gyeon WetCoat bir daha almayacağım ürünlerin arasında. Wet coat'un eskisini, yenisini ve su ile seyreltilen halini kullandım hiç biri özellikle kışın 1 ay'ı geçemedi.
Polytop'u aldım ama henüz kullanmadım. Kullandığım bu ve benzeri hızlı cilalar en fazla 1 ay dayanım sergileyebiliyor. Atas idrolak bunların arasında en az dayanım sergiliyeni diyebilirim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bugün fırsatım varken okuldan sonra babamın aracını yıkamaya gittim haftasonu köye gitmişti toz toprak çamur arabanın durumu baya kötüydü. Jantlarda rutin temizlik olan Flowey R1, Work Stuff Thunder, Soft Detay Fırçası, K2 Apc Strong, Teker Fırçası, Parlatanadamlar Davlumbaz Fırçası ve eski kovamın içine bol köpüklü Vonix v Floc. Ön yıkamada Marolexin içine 2 Lt Su 40-45 Ml Flowey Ev17 koyup kompresörle atım yaptım. Marolexin içindeki köpük yogunluğunu arttıran keçe iyice dolmuş tıkanmış keçeyi çıkartıp inceltmiştim şimdi kompresörle canavar gibi atıyor. Temaslı yıkamada Work Stuff Typhoon, Purestar Double Wash Pad, Cartainer Soft Detay Fırçası ve Vonix vFloc. Yıkama sonrası kurulamada eski Smartbee Queendry ve Nasiol 60x90 havlumu kullandım. Jantlara Auto Finesse Mint Rim Wax uyguladım gerçekten cok seviyorum kılcal çizikleri maskeliyor hidrofobi katıyor jantlara ve daha geç kirleniyor. Kışın 2 yıkamada etkisi gidiyor yazın 3-4 yıkama dayanıyor ( Araca genelde sadece haftasonları biniyoruz ayda toplam 1000 km anca) Lastik parlatıcı olarak 3D Magic Dressing, Dış Trimlere Meguiars M40 Vinly Rubber. Koruma olarak ilk defa Adbl Sentetik Sprey Wax uyguladım gerçekten çok güzel bir ürünmüş kaportaya sıkıp ucuz wax bezimin bir tarafıyla kaportaya yedirip ters tarafıyla parlatmasını yaptım uygulaması gerçekten cok kolaydı bezim ucuz ve dandik olmasına ragmen tek bez işimi gördü. Forumda bez takılıyor diye konuşuluyordu yanımda Purestarın Buff Bezinide götürdüm normal wax bezinide götürdüm sırf denemek için Buff bezlede küçük bi alana uygulama yaptım şuanlık herhangibi sıkıntı görmedim takılma sorunu yaşayanlar normal kısa tüylü baldwipe bezin kısa tüylü tarafıyla denerse sorun muhtemelen çözülür. Parlaklık olarak Vonix Blend Spreye yakın ama uygulama kolaylığı olarak kesinlikle Adbl önde. Vonix blendde cok iyi silmek gerekiyordu Blendi toplam üç bezle uyguluyordum keza Sonaxın Sprey Seramik Kaplamasıda öyleydi uygulaması cok zordu bu yönden Adbl i cok sevdim. Dayanım ve Hidrofobiye ileride bakıcaz inşallah.

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güneşli geçeceği tahmin edilen haftaya girmeden aracımın dış temizliğini yaptım. Kalabalık olmasın diye erken gideyim dedim ama biraz abartmışım gün ağarmadan yıkama alanına vardım Jantlara GYEON Iron Wheel Cleaner Redefined, lastiklere CarPro ReTyre, davlumbazlara Polham ile Magifoam (30 cc/1.5 lt su) uyguladım. Maxshine jant fırçası, Parlatanadamlar davlumbaz fırçası ve kısa saplı jant fırçası, Cartainer lastik fırçası kullandım.

Ön yıkama için Marolex, Einhell pressito kompresör ile Magifoam (60cc/2.5 lt su) sıkıp 5 dk civarı bekleyerek duruladım. İkinci foto, 5 dk sonundaki köpük durumu, resmen hiç yerinden oynamadı sıktığım gibi duruyor

Temaslı yıkamada tek kova, çok eldiven, şampuan olarak da CarPro Reset (40 cc/12-13 lt su) kullandım.

Ön cam hariç tüm araca GYEON Wet Coat uyguladım. Liquid Elements Black Hole havlu ile kuruladım. Ön cama Soft99 cam pastası sürüp suyla duruladım. Sonra Glaco Roll On Large su kaydırıcı uyguladım.

Lastiklere CarPro lastik fırçası ile Darkside sürdüm, davlumbazlara K2 Bono spreyledim. Camları Valetpro Glass Cleaner ile temizleyerek bitirdim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Güneşli geçeceği tahmin edilen haftaya girmeden aracımın dış temizliğini yaptım. Kalabalık olmasın diye erken gideyim dedim ama biraz abartmışım gün ağarmadan yıkama alanına vardım Jantlara GYEON Iron Wheel Cleaner Redefined, lastiklere CarPro ReTyre, davlumbazlara Polham ile Magifoam (30 cc/1.5 lt su) uyguladım. Maxshine jant fırçası, Parlatanadamlar davlumbaz fırçası ve kısa saplı jant fırçası, Cartainer lastik fırçası kullandım.

Ön yıkama için Marolex, Einhell pressito kompresör ile Magifoam (60cc/2.5 lt su) sıkıp 5 dk civarı bekleyerek duruladım. İkinci foto, 5 dk sonundaki köpük durumu, resmen hiç yerinden oynamadı sıktığım gibi duruyor

Temaslı yıkamada tek kova, çok eldiven, şampuan olarak da CarPro Reset (40 cc/12-13 lt su) kullandım.

Ön cam hariç tüm araca GYEON Wet Coat uyguladım. Liquid Elements Black Hole havlu ile kuruladım. Ön cama Soft99 cam pastası sürüp suyla duruladım. Sonra Glaco Roll On Large su kaydırıcı uyguladım.

Lastiklere CarPro lastik fırçası ile Darkside sürdüm, davlumbazlara K2 Bono spreyledim. Camları Valetpro Glass Cleaner ile temizleyerek bitirdim

Hocam eline sağlık. Yıkama istasyonu olarak Gaziosmanpaşa’daki range burası sanırım. Önünden geçmiştim tesadüfen daha önce. Bana da yakın sayılır, istasyon kalitesi nasıl? Konsantre bir şekilde araç yıkanılabiliyor mu, yer vs sorunu yaşıyor musunuz acaba. Ve tabi ki fiyatlar nasıl, kaç su kullanmaya ihtiyacınız oldu acaba.

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam eline sağlık. Yıkama istasyonu olarak Gaziosmanpaşa’daki range burası sanırım. Önünden geçmiştim tesadüfen daha önce. Bana da yakın sayılır, istasyon kalitesi nasıl? Konsantre bir şekilde araç yıkanılabiliyor mu, yer vs sorunu yaşıyor musunuz acaba. Ve tabi ki fiyatlar nasıl, kaç su kullanmaya ihtiyacınız oldu acaba.
Hocam burası Sancaktepede. Gaziosmanpaşayı bilmiyorum ancak burası yakın dönemde kartlı sisteme geçti. Öyle de iyi oldu çünkü internette de denk gelmişsinizdir ihtiyaç kadar kullanıp iş bitince pause tuşuna basarak kalan parayı iade alma şansı var. O yüzden ihtiyaç olunca suya basıyorum bitince durdurup kalan parayı alıyorum. Tahminen de 200-250 lira harcamışımdır (wet coat ve cam pastası için ekstra su gerektiğinden biraz fazla tuttu). Yer sorunu işlek saatlerde oluyor ama bugün 7:30-10:00 arası burda bulundum oldukça müsaitti. Ancak işlek saatlerde örn hafta sonu öğleden sonraları veya hafta içi mesai çıkış saatleri yoğun oluyor öyle kova vs çıkarıp uzun zaman ayırmak mümkün değil tabi.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar.
Havanın güzelliğini fırsat bilip aracımı detaylıca yıkamak istedim. Ön Yıkama İK Foam pro plus ve mioji kompresör ile 20 ml magifoam eşliğinde yaptım.Kova yıkamasında nanolex pure tercih ettim.Lastiklere carpro darkside uyguladım. Nanolex EX ile kaporta ve camlara yüzey hazırlığı yaptım. Adbl syntetic spray wax ile kaportayı Adbl hybrid glass cleaner ilede camları korumaya aldım.Dış aksam plastiklerinde tester olarak gönderilen Adbl blackouter kullandım ve ürünü çok beğendim finishi çok parlak değil orjinale yakın bir görünüm sağlıyor plastik parçalarda. İç plastik aksamda shiny garage interior cleaner,alcantara ve direksiyon temizliğinde nanolex interior cleaner ve koruma olarak plastik aksama 1:5 sulandırılmış gyeon preserve, deri aksama ise Adbl leather conditioner uyguladım ( deri kokulu ve finishi matt etli bir dokunuş hissiyatı bırakıyor )paspaslara ise meguiars m40 kullandım.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tam 2 ay sonra aracı yıkayabildim. Sanrım uzun zamandır bu kadar kirlenmemişti. Hızlı bir yıkama olduğu için malesef foto çekemedim.

çok kirli olduğu için ön yıkamayı foam lance içine 90 ml magifoam koydum. Öyle bir köpük oldu ki sanki traş köpüğü sıkmışım gibi :) kirleri de güzel çözdü ama 15 derecelik uç takılı tabancayi biraz yakından tutarak aracı ileri geri taramam gerekti.
Sonrasında da ilk defa nasiol cleanpro yu foam lance 40-50 ml koyarak denedim ve hızlı bir temaslı yıkama yaptım. Bunun videosunu çektim. İnstagram sayfasıma koydum.

sonrasında da deturner wet coat uyguladım.

soğuk havalarda anca bu kadar :)

online gif düzenleme

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Bugün komşumun aracına(Audi A3 otomatik 3.5 tfsi mavi) güzel bir temizlik yaptım. Maalesef foto yoktu ama sizleri kırmamak için gece de olsa 3 tane foto çektim Yandaki kırmızı da benim kirli Superb . Araç korumasız olduğu için elimde newmix gold cilalı vardı onu kullandım. Jantlara ve davlumbaza da 3d Orange degreaser 1:20 karışımı sıkıp durulama yaptım. Güzel iş çıkardı tavsiye ederim. Kıyı köşede kalan trafik filmi tabakasını yine aynı şampuanı 10 litreye 30-40 ml koydum içine de bir kapak beyaz sirke. Köpük köpük oldu. Ayrıca üzerinde kuruma süresi 8-10 dakikayı buluyor. Eldivenle güzelce yıkadım. Kovada kalan şampuanı da jant ve davlumbaza eldivenle geçtim. Durulayıp nasiol 50X60 twist havlumla nerdeyse tek çırpıda iz kalmadan camlar dahil sildim. Kapı içlerini eskiden kalma gsm i düşük önce ıslak havlumla temizledim.. Aracın içini ot çer çöpten evdeki süpürgemle güzelce temizledim. Araç deri koltuklu. Önce ıslak eski diğer havlumla güzelce sildim. Ardından eskiler bilir 1:3 sulandırılmış atas plak2 ile tüm torpido, kolçak ve koltuklari beze sıkıp ürünü öyle korumaya aldım. Tampon, silecek kolu ve dıştaki plastik aksama da atas plak2 uyguladım. Son olarak da atas plak2 yi lastiklere sıkıp sildim. Mat hoş bir görüntü bıraktı. Merak edenlere atas plak2 dış aksamda 2-3 yıkama etkili. İç plastik aksamda 3 yıkama kadar da nemli bir bezle geçince etkisi devam ediyor.. 3 yaşında araç sanırım ilk defa böyle bir temizlik gördü.

Bunlarda gündüz görselleri

Son düzenleme:

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
3 günlük kar yağışının ardından dün ibizanın üstündeki karları sıyırıyım dedim ve manzara karşısında şok oldum. 2 karış bi kar yığınlığı vardı tavanda bu hale nası gelebilir mantığım çok almasada tadımızı kaçırdı. Karları sıyırdıktan bir süre sonra kendi kendine göçük yer düzelmiş ama hasarlı 1-2 nokta var bakalım yarın bi göçük ustasına göstericem ne yapabiliriz diye

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim malesef hocam. İleree bize sıkıntı çıkartır mı onuda bilmiyorum satarken karşı tarafa gelde anlat durumu
Geçmiş olsun, işini iyi yapan göçükcü orayı fabrikasyon hale getirir. Ancak benim gözüme takılan bükülme tam da antenin orta hizasından olmuş, antenin altındaki silikon veya conta yı kontrol edin, mazallah ordan su alma durumu olursa tavan döşemesi çok can sıkar

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Geçmiş olsun, işini iyi yapan göçükcü orayı fabrikasyon hale getirir. Ancak benim gözüme takılan bükülme tam da antenin orta hizasından olmuş, antenin altındaki silikon veya conta yı kontrol edin, mazallah ordan su alma durumu olursa tavan döşemesi çok can sıkar
Shark anten kırılmış zaten hocam onu söküp orjinal üzerindekini taktım ama dediğiniz gibi alt kısmını bi kontrol ediyim

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
3 günlük kar yağışının ardından dün ibizanın üstündeki karları sıyırıyım dedim ve manzara karşısında şok oldum. 2 karış bi kar yığınlığı vardı tavanda bu hale nası gelebilir mantığım çok almasada tadımızı kaçırdı. Karları sıyırdıktan bir süre sonra kendi kendine göçük yer düzelmiş ama hasarlı 1-2 nokta var bakalım yarın bi göçük ustasına göstericem ne yapabiliriz diye

Geçmiş olsun hocam, ilk defa böyle bir göçük görüyorum şaşırdım açıkçası kar'ın bu kadar şiddetli bir göçük oluşturmasına. Bence sizi son durumu çok rahatsız etmiyorsa böyle kalsın ileride satarken zorlanmamak adına

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Geçmiş olsun öncelikle büyük talihsizlik malesef. İyi bir göçükçü sıkıntısız şekilde onarır bu göçüğü.Tavan döşemesi vs sökülücek iyi bir ustaya yaptırmak lazım sekmanlar yenilenicek döşeme sökülceği için sonradan trim sesi vs oluşmaması için usta tavsiyesinde bulunabilirim