Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,801
45-50 gundur yikanmayan aracimi, gecen haftaici petrol de yikadim. Arac yogun tuz, solusyon ve camur icindeydi :(

Kirleri tek on yikamada sokmek icin koch chemie gsf + citrus pre wash karisimi
Kullandim.

ik ya kendi tasarimim bir tutucu da yapmistim? Onu da yikamada deneme sansi buldum, gayet pratik ve isimi kolaylastirdi

sonrasinda da tadimlik bir video hazirladim, izlemek isterseniz link asagida ;

Kisin Arac Nasil Yikanir ?

yalin

Acemi Detaycı
Üye
Selamlar, yakın dostumun yeni aldığı hatasız boyasız aracında Opel grubunda kronik olan kaputta ve tavanda güneş yanıkları mevcuttu. Araç kaporta olarak temiz olduğu için boyatmak ve değerini düşürmek istemedik. Verniği söktürüp, ppf kaplatmayı tercih ettik. Ppf hakkında pek bir tecrübemiz yok, içerde kalan su balonlarına mudahele için 20 gün sonra kontrole çağırdılar. Ne kadar tereddüt etsekte sonuç gayet tatmin etti. Öncesi ve sonrası fotoğrafları bırakıyorum.

ppf çok masum birşey değil ne yazık ki... 2023 model tiguan alacaktım ppf vardı söktürülmesüni istedim. Ne yazık ki kaputtaki verniği söktü aldı geldi. Ticaretimiz olmadı ama birdaha ppf li araçlara yaklaşmam,sadece plastik parçalarda ki ppf tercih sebebim olur

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hava ve iş durumu yıkamaya müsade etmediğinden aşağı yukarı her gün cam siliyorum. Geçen gün camlara yağmur kaydırıcı ve buğu önleyici sürdüm. Silecek suyunu tamamladım. Sanırım bu mevsimde en çok ihtiyaç olunan ve kullanılan ürünler, cam ile ilgili ürünler :)
Tabi otomobilin aşırı kirlenmesinin tek sebebi hava durumu değil. Geçen hafta 16-17 derece sıcaklıkta belediye her ne hikmetse yolları tuzlamıştı. Otomobil bir de tuz yüzünden aşırı kirlendi.
İlk fırsatta yıkayacağım, zira paçalar kirlenmesin diye bale yapar gibi binip, inmekten de ayrı gına eldi. :D

İl
.
Kar, buz ve soğuk demeden yine yerimde duramadım. Şampuan, K2 Bora ön yıkama, arkasına kova Vonixx V-FLOC, Meg. jant ve demirtozu, Meg. cam temizleme, karbon fiber cam bezi, lastikler meguiars endurance jel, purestar eldiven ve duplex havlu kullandım.

Yıkadığım sular donunca da içimden "ne yapıyorum" dedim.
Detaycılıkta tam da burada başlıyor. :) Keyifler dilerim.

Son düzenleme:

keremunlr

Acemi Detaycı
Üye
İl
Gebze
Temizliğini geciktirdiğim K&N hava filtremi temizledim. 15.000kmde O kadar kirlenmiştiki 2 kez temizleme spreyi sıkıp bekletip yıkadım ona rağmen hala peçete ile test ettiğimde kirler duruyordu, son çare spreyi sıkıp ılık su dolu kap içinde yumuşak detay fırçası ile araları çok dikkat ederek temizledim. K&N in iddiası olan temizlemeden 50.000kmler falan kesinlikle Gebze-İstanbul şartları için uygun değil, en fazla 10.000de temizlenmesi gerek bence.