Merhabalar detail forum ailesi. Mevsim şartları gereği araç kısa zamanda çok kirleniyor. Hazır ara tatil olmuş iken ve de Ramazan ayı itibariyle tüm günü araca ayırma fırsatı yakaladım.
İlk olarak aracını içini bölge bölge el süpürgesi ile süpürüp çakmaklık girişi ile çalışan Sinbo süpürge ile süpürme işlemini bitirdim. Temu dan aldığım basit şarjlı üfleme makinesi ile bölge bölge tozları üfleyip, temizliğe giriştim.
İç mekanı komple vonixx sintra'yı beze sıkıp sildim. Hatta en son aracı sintra ile geçtikten sonra, en çok kirlenen sağ arka kapı eşiğini tekrar sintra ile yarısını sildim, durumu özetlemek adina fotoğrafladım. Bezin kuru olan yeri ile üsten geçtim. Sintra'yı bekletmemek gerekiyor diye okudum nette. Koruma olarak torpido da KC TS, diğer palstik aksamlarda meguiars suprema kullandım. Vonixx sintra yi beğendim, ben 1:30 oranında sulandırıp kullandım. Araç içi çok kirli değil idi. Daha önce flowey i2 kullanıyordum, ona göre fazlasıyla mat bir yüzey bırakıyor. Konsantre bir ürün olması avantaj.
Kumaş kısımları temiz sayılır idi, yinede yüzeysel K2 lotar ile geçip, soft99 barrier fabric uyguladım, bakalım nasıl sonuç verecek, bende merak ediyorum.
Camları içerden K2 nuta ve karbon cam bezi ile geçtim.
Paspaslari ve motor bölümünü KC GS ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım.
Lastiklere, jantlara, davlumbazlara ilk olarak polham şarjlıya 40 ml magifoam ekleyip köpükledim. Sonra su tutup kiri indirdim. Sonra lastiklere ve davlumbazlara KC GS, jantlara flowey R1 ve detay fırçası, cartenier lastik fırçası, jant kollarına mikrofiber bez ile detaylıca giriştim

. Su tutup temizledikten sonra jantlara adbl rimtector sıktım, tekrar su tuttum. Bu kış iki kere kullandım rimtector u , ben beğendim, dayanım benim için ideal. Ben genelde kışın 6-8 haftada bir yıkarım. Her yıkama yenilerim diye düşünüyorum.
Ön yıkamadan önce polham şarjlıda kalan magifoam i, araç bel altında olan dış plastik aksama , dodiklere, ön ve arka tampona kullandım. Sonra buralara su tutup, modifiyeli alta foama hazırladığım 40 ml magifoam ile tüm araca ön yıkama için köpükleme işlemi yaptım. Sonra detay fırçası ile ayna kenarlarına, stop çevrelerine, cam kenarlarına ve bel altı plastik aksama, tamponlara detay fırçası ile giriştim

.
Çift kova yikamada fra-ber neve kullandım, 50 ml. Yıkama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini, diğer eldiven ile dış plastik aksamı ve tamponlari yıkadım. Kuruluma havlusu olarak virtues twisted duble plus ile kaporta yüzeyini ve camları, diğer bez ile dış plastik aksamı, kapı aralarını, bagaj kapağı aralarını kuruladim.
Her yıkamada özellikle katı wax kullanmayı severim

. Gyeon q2 katı wax uyguladım. Dış plastik aksama ve davlumbazlara meguiars 40 uyguladim, camları K2 nuta ile geçtim. Lastik parlatıcı olarak sonax xtreme jel kullandım, Nuri lef lef süngeri ile

. Bu işlemleri yaparken eldiven kullanmayı ihmal etmeyiniz. Kamu spotuda geçelim.

. Koku olarak yarın ilk işim 50 liralık Türk kahvesini çektirip araç içinde 3-4 gün tutmak olacak. Buraya kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim, herkesin kandilini kutlar, mutlu ve sağlıklı huzurlu bayramlar dilerim.